Koji se ventilator slabije čuje, manji ili veći (koji ima tiši rad)?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Velicna ventilatora nema veze sa bukom koju on proizvodi. Ti sam mozeš stišat bilo koji ventilator. Kod kupnje geldaj oznaku dB (što je broj veci znaci da ventilator proizvodi vecu buku).
U pravilu veci je tisi jer se sporije vrti, ali ipak ne uvik, dB su bitni!
Imam intel pentium 4 box 630 procesor i s njm sam dobio ventilator koji se preglasno čuje, kroz sobna vrata u drugu sobu, pogotovo navećer kad je sve tiho.
onda uzmi 12cm/8cm koji ti vec pase ventilator sa sto manje db... da sad ne reklamiram di, malo pogledaj po shopovima... imas jedan od 19db, ne cini se los - Glacialtech Silent Blade BLACK, 120x120x25mm, 19dBA
Inace, jesi potpuno siguran da ti bas ventilator od procesora buci... da nije ipak rijec o napajanju - tu iznimno dobro pomazu 12cm ventilatori s donje strane...
Ventilator od procesora mi se čuje, prije sam imao manji ventilator i isto napajanje, ali procesor mi je pregorio pa sam ga zamijenio s novim i sad se to glasno čuje.
po meni veći ventilatori se manje ćuju, a manji više pište, jer se brže vrte...
meni cjeli kompjutor cvili ko lud, čim isključim komp se vidi jasno razlika u tišini...
Aposlutno nema nikakve veze.Nacices naprimjer Zalmanov ventilator za GPU tisi ce biti od standardnog ventilatora na 7900 GT kartici.
Imam jedan stari kompjuter i kad na njemu nešto radim što zahtjeva jako grijanje procesora, to se ventilator čuje, a to ne bi bilo niš čudno da se moj ventilator ne čuje kao usisavač. Prije par mjeseci se nije toliko jako čuo, ali sada je to već nepodnošljivo. Je li možda stvar u tome da su procesor i ventilator ostarili i treba mijenjati ventilator?
Probaj potpuno očistit ventilator i stavi novu termovodljivu pastu
pa će bolje hladit=manji okretaju ventolatora-manja buka
Koji mi hladnjak preporučate od 80mm. želim da je što tiši(mislim ga zakačit za grafičku jer mi jako buči grafička). do nekih 50kn.
gledo sam Glacialtech Silent Blade. čini mi se da je dosta tih.