Ciscenje prasine - mali kompresor zraka?

poruka: 20
|
čitano: 16.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

da li neko zna za neki dobar maleni kompresor zraka koji bi se mogao koristii za izduvavanje prasine unutar kucista?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Probaj zbaviti one male pumpe kao za duseke i sl...Pumpa je ,ali moze posluziti za ciscenje kompa...ima crijevo i sve i nije previse jako..nema opasnosti od ostecenja komponenti

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Jednostavno uzmes kuciste i odes do benzinske pumpe i tamo ga s kompresorom dobro ispuses !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

U Bauhausu sam vidio mali kompresorčić na baterije (formata ručne bušilice) s crijevom. Jedini problem je što je to bilo prije možda cca godinu dana, vjerujem da ih imaju još ali nisam siguran.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

I mene zanima jel ima tako sta za kupit...meni frend koristi onaj vrag sto reklamira top shop...stavis u njega boju i on sprica po zidu...s tim on ispuhuje, fenomenalan je

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možda je bolje uložiti malo novca na dobre filtere prašine u kućištu. Sinoć sam odlučio da malo ispušem napajanje koje nisam čistio od kako sam ga i kupio 2009 godine i...........u njemu nije bilo niti 5 grama prašine!{#} Doduše redovno sam čistio filter koji se nalazi pred ventilatorom a i druge filtere u kućištu CoolerMaster Cosmos S 1100. Stvarno nisam očekivao da prašine neće biti ni za lijeka! Istina ponekad se na hladnaku i lopaticama dva ventilatora na hladnaku uhvati ponešto fine prašine koja prođe filtere ali to se također može smatrati beznačajno i ne utiče na performanse sistema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma ako imaš traktor i ako traktor ima kompresor.

Crijevo i gas do daske .
(ZA posljedice ne odgovaram za tipa. matična na jednom kraju, napajanje na drugom itd) 

Dosta šale.

http://www.frigo.hr/detalji_proizvoda.d4ae77c8197e45cd9b0e13ab43cf07b7.kompresor-za-zrak-einhell-bt-ac-12v.aspx 

JEDINI problem je što ide u auto..

Ima jako malu snagu

a za više novaca 

http://www.frigo.hr/detalji_proizvoda.bb1ab8b5bcb74cbe925d528a33c7768c.kompresor-za-zrak-einhell-bt-ac-180.aspx

http://www.frigo.hr/detalji_proizvoda.7fae412196b84d14837dd3b64691a0f0.kompresor-za-zrak-einhell-bt-ac-80.aspx

Ili odi do peveca, vinkoproma, bauhausa,baumaxa i vidi...

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Možeš kupiti i komprimirani zrak u spreju 400ml!

npr. http://www.chipoteka.hr/artikl/18872/spray-komprimirani-zrak-malkem-400ml

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

neko jače sušilo za kosu koje ima prekidač za hladni zrak ili jednostavno bilo koje sušilo za kosu koje se rastavi i izvade se grijači

još ako ima onaj uski nastavak da malo usmjerenije puše {#} 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 2:24 (Kamikaza1600vti).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Re: Ciscenje prasine - mali kompresor zraka?
Kamikaza1600vti kaže...

neko jače sušilo za kosu koje ima prekidač za hladni zrak ili jednostavno bilo koje sušilo za kosu koje se rastavi i izvade se grijači

još ako ima onaj uski nastavak da malo usmjerenije puše {#} 

ja sam probao s fenom i rezultati su mizerni..  osim pregorenog fena nece postic nista

13 godina
neaktivan
Kompresor tlaka od 2 bara (ili više pa smanji) sasvim je dovoljan. Praksom se stiče iskustvo, samo OPREZ nemojte preblizu komponenti, počnite sa veće udaljenosti pa postepeno približite jer lopatice često nejeftinih ventilatora lako se lome!
15 godina

Preporucuje se da se ventovi drze prstom da ih zrak iz kompresora ne zavrti prejako i ne shebe !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina

Nije li ovakav kompresor bez kompresijske boce ne adekvatan, sumnjam da može jako puhati tj. da će brzo izgubiti "dah"

kada puše u prazno umjesto recimo u auto-gumu gdje se zrak zadržava i tlači, za što je i predviđen?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Nemoj pisati gluposti, spremnik za komprimirani zrak služi za smanjivanje broja uključivanja i isključivanja kompresora. Tlak u spremniku nikada ne može premašiti max tlak kompresora.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

Ako nešto odlučiš napraviti onda to napravi tako da poslije nekog vremena ne moraš iznova sve raditi. Tako ti predlažem da odeš do Peveca, Bauhausa i sl. dućana i tamo nađeš BEZULJNI kompresor tebi prihvatljive cijene  te time riješiš problem zauvijek. Ovo ti pišem iz vlastitog iskustva.

Što se tiče ispiravanja ventilatora, u lopatice stavi olovku ili sl. da se ne okreću i ispiriš bez bojazi za ležaj osovine ili lopatice.

Da, i još nešto. Do sada sam tako ispirio dosta računala i nijednom nije bilo nikakvih problema s jačinom zračnog mlaza, baš dapače. Jedino treba voditi računa da računalo koje se ispiruje, bude hladno, tj. da ga ne ispiruješ odmah po isključivanju (znaju kondenzatori stradati).

Kakva Vlada, takav rejting...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može li ovaj kompresor, sa ovim adapterom služiti za čišćenje prašine iz kućišta (dok su komponente unutra)?

i koliko brzo može napuhivati gume na biciklima?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 21:18 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
godo kaže...

Može li ovaj kompresor, sa ovim adapterom služiti za čišćenje prašine iz kućišta (dok su komponente unutra)?

Takav "kompresorčić" može služiti za čišćenje kompa, ali komponentu po komponentu a ne kao s pravim kompresorom.

Koristio sam takav sličan uređaj prošlu jesen za čišćenje, imam ga u automobilu.

Nego, taj strujni adapter, to mi ne izgleda kao automobilskih 12V (upaljač), jesi siguran da je to to?

Twitter: @191x7
12 godina
godo kaže...

imam takav,pritisak mu je slab, ne možeš njime čistiti. gumu na autu pumpa 10ak minuta (ako je potpuno prazna)

14 godina
neaktivan

Pa kupiš komprimirani zrak, košta oko 35 kn, zavisi u kojem dućanu.

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

imaš u trgovinima računarske opreme kupi sebi usb usisivač ukjučiš i usisaš pršinu u kućištu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice