da li neko zna za neki dobar maleni kompresor zraka koji bi se mogao koristii za izduvavanje prasine unutar kucista?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj zbaviti one male pumpe kao za duseke i sl...Pumpa je ,ali moze posluziti za ciscenje kompa...ima crijevo i sve i nije previse jako..nema opasnosti od ostecenja komponenti
Jednostavno uzmes kuciste i odes do benzinske pumpe i tamo ga s kompresorom dobro ispuses !
U Bauhausu sam vidio mali kompresorčić na baterije (formata ručne bušilice) s crijevom. Jedini problem je što je to bilo prije možda cca godinu dana, vjerujem da ih imaju još ali nisam siguran.
I mene zanima jel ima tako sta za kupit...meni frend koristi onaj vrag sto reklamira top shop...stavis u njega boju i on sprica po zidu...s tim on ispuhuje, fenomenalan je
Možda je bolje uložiti malo novca na dobre filtere prašine u kućištu. Sinoć sam odlučio da malo ispušem napajanje koje nisam čistio od kako sam ga i kupio 2009 godine i...........u njemu nije bilo niti 5 grama prašine! Doduše redovno sam čistio filter koji se nalazi pred ventilatorom a i druge filtere u kućištu CoolerMaster Cosmos S 1100. Stvarno nisam očekivao da prašine neće biti ni za lijeka! Istina ponekad se na hladnaku i lopaticama dva ventilatora na hladnaku uhvati ponešto fine prašine koja prođe filtere ali to se također može smatrati beznačajno i ne utiče na performanse sistema.
Ma ako imaš traktor i ako traktor ima kompresor.
Crijevo i gas do daske .
(ZA posljedice ne odgovaram za tipa. matična na jednom kraju, napajanje na drugom itd)
Dosta šale.
http://www.frigo.hr/detalji_proizvoda.d4ae77c8197e45cd9b0e13ab43cf07b7.kompresor-za-zrak-einhell-bt-ac-12v.aspx
JEDINI problem je što ide u auto..
Ima jako malu snagu
a za više novaca
http://www.frigo.hr/detalji_proizvoda.bb1ab8b5bcb74cbe925d528a33c7768c.kompresor-za-zrak-einhell-bt-ac-180.aspx
http://www.frigo.hr/detalji_proizvoda.7fae412196b84d14837dd3b64691a0f0.kompresor-za-zrak-einhell-bt-ac-80.aspx
Ili odi do peveca, vinkoproma, bauhausa,baumaxa i vidi...
Možeš kupiti i komprimirani zrak u spreju 400ml!
npr. http://www.chipoteka.hr/artikl/18872/spray-komprimirani-zrak-malkem-400ml
neko jače sušilo za kosu koje ima prekidač za hladni zrak ili jednostavno bilo koje sušilo za kosu koje se rastavi i izvade se grijači
još ako ima onaj uski nastavak da malo usmjerenije puše
neko jače sušilo za kosu koje ima prekidač za hladni zrak ili jednostavno bilo koje sušilo za kosu koje se rastavi i izvade se grijači
još ako ima onaj uski nastavak da malo usmjerenije puše
ja sam probao s fenom i rezultati su mizerni.. osim pregorenog fena nece postic nista
Preporucuje se da se ventovi drze prstom da ih zrak iz kompresora ne zavrti prejako i ne shebe !
JEDINI problem je što ide u auto..
Ima jako malu snagu
a za više novaca
Nije li ovakav kompresor bez kompresijske boce ne adekvatan, sumnjam da može jako puhati tj. da će brzo izgubiti "dah"
kada puše u prazno umjesto recimo u auto-gumu gdje se zrak zadržava i tlači, za što je i predviđen?

Ako nešto odlučiš napraviti onda to napravi tako da poslije nekog vremena ne moraš iznova sve raditi. Tako ti predlažem da odeš do Peveca, Bauhausa i sl. dućana i tamo nađeš BEZULJNI kompresor tebi prihvatljive cijene te time riješiš problem zauvijek. Ovo ti pišem iz vlastitog iskustva.
Što se tiče ispiravanja ventilatora, u lopatice stavi olovku ili sl. da se ne okreću i ispiriš bez bojazi za ležaj osovine ili lopatice.
Da, i još nešto. Do sada sam tako ispirio dosta računala i nijednom nije bilo nikakvih problema s jačinom zračnog mlaza, baš dapače. Jedino treba voditi računa da računalo koje se ispiruje, bude hladno, tj. da ga ne ispiruješ odmah po isključivanju (znaju kondenzatori stradati).
Može li ovaj kompresor, sa ovim adapterom služiti za čišćenje prašine iz kućišta (dok su komponente unutra)?
i koliko brzo može napuhivati gume na biciklima?
Može li ovaj kompresor, sa ovim adapterom služiti za čišćenje prašine iz kućišta (dok su komponente unutra)?
Takav "kompresorčić" može služiti za čišćenje kompa, ali komponentu po komponentu a ne kao s pravim kompresorom.
Koristio sam takav sličan uređaj prošlu jesen za čišćenje, imam ga u automobilu.
Nego, taj strujni adapter, to mi ne izgleda kao automobilskih 12V (upaljač), jesi siguran da je to to?
imam takav,pritisak mu je slab, ne možeš njime čistiti. gumu na autu pumpa 10ak minuta (ako je potpuno prazna)
Pa kupiš komprimirani zrak, košta oko 35 kn, zavisi u kojem dućanu.
imaš u trgovinima računarske opreme kupi sebi usb usisivač ukjučiš i usisaš pršinu u kućištu