WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.040.912
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
@EZY-E - bubica i "bude bilo" ima i kod Androida. Ali kod androida ima malware-a, a kod WinPhona nema.

Kod WinPhona možeš apsolutno upravljati sa sistemom dok kod Androida to ne možeš.

Sinkronizacija Win računala i Win telefona po cijelom sustavu apsolutno savršeno funkcionira, od oblaka, outlook-a, bookmark-a preglednika, passworda po svim adresama, office dokumenata, itd, itd. Sve to na Androidu radi samo djelomično i ograničeno - ali niti približno dobro kao u Win okruženju.

Kad sam prešao s Win 8.1 na Win 10 Mobile - najveći problem mi je bio što je sve teklo puno brže. Win10M je strahovito brz, ponekad meni i prebrz. I sve to na 1 GB RAM-a, na SoC SD400 i za doista sitne novce. Toga također nema kod Androida, osim u snu.

16 godina
protjeran
mikulam kaže...
@EZY-E - bubica i "bude bilo" ima i kod Androida. Ali kod androida ima malware-a, a kod WinPhona nema.

Kod WinPhona možeš apsolutno upravljati sa sistemom dok kod Androida to ne možeš.

Sinkronizacija Win računala i Win telefona po cijelom sustavu apsolutno savršeno funkcionira, od oblaka, outlook-a, bookmark-a preglednika, passworda po svim adresama, office dokumenata, itd, itd. Sve to na Androidu radi samo djelomično i ograničeno - ali niti približno dobro kao u Win okruženju.

Kad sam prešao s Win 8.1 na Win 10 Mobile - najveći problem mi je bio što je sve teklo puno brže. Win10M je strahovito brz, ponekad meni i prebrz. I sve to na 1 GB RAM-a, na SoC SD400 i za doista sitne novce. Toga također nema kod Androida, osim u snu.

pls reci da je sve ovo sarkazam.

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900-Z1 Compact
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Facebook (10) Beta univerzalna W10

link

prebacite regiju na njemačka ako vam nije dostupna

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2016 10:38 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
dadn kaže...

link

Jel je netko isprobao, kakva je app?

16 godina
Defa.psd kaže...
dadn kaže...

link

Odlično izgleda i brzo radi, samo nema sinkronizaciju sa osobama-kontaktima u imeniku, sada kako kome je to uopće i bitno.

I ponekad malo dok se lista naslovnica zna podrhtavati-zapinjati ne ide glatko i to kada se napravi refresh da učita nove objave, ali nije tako strašno.

13 godina
I nema opcija da linkove otvara unutar same aplikacije,vec koristi edge,i nema opcije da mozes vidjet tko je online
16 godina

Čekaj sad da ekipa stane pričati kako Nadella nema pojma i da su pred WP svjetli dani

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
12 godina
odjavljen

Bomo pričakali ;)

.......
11 godina
neaktivan
kran kaže...
Defa.psd kaže...
dadn kaže...

link

Odlično izgleda i brzo radi, samo nema sinkronizaciju sa osobama-kontaktima u imeniku, sada kako kome je to uopće i bitno.

I ponekad malo dok se lista naslovnica zna podrhtavati-zapinjati ne ide glatko i to kada se napravi refresh da učita nove objave, ali nije tako strašno.

s obzirom na beta fazu radi OK...

17 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Čekaj sad da ekipa stane pričati kako Nadella nema pojma i da su pred WP svjetli dani

ma ms se sjeba jer sve radi prebrzo za njihove korisnike 

17 godina
"fluidno"
16 godina
neaktivan
Vraga crnog fluidno.....Meni se ovaj mobitel (Kako reče netko prije "Resumia" 640 LTE) ponaša gore nego najjeftiniji android (govorim o 4.1.1 JB)....Nije valjala na 8.1 jer je IE bio koma i pola stranica nije prikazivao kako spada, te "fluidne" aplikacije su se često rušile.Uzeo sam je zbog battery life-a i čak me i to razočarala jer u mom slučaju ne traje ništa, ali baš ništa duže nego konkurencija.Kako je dobila W10 nadogradnju stvari su još veća koma jer se aplikacije osim poruka i telefona ruše još češće....A Edge...On je promijenio "bolest" pa se sad smrzava i stranice učitava po dva puta. Mobitel se abnormalno grije.Bljeskalica tiho krcka i fokus se čuje.Na Viberu ne dolaze obavijesti. Da mi roditelji (sad će mi netko počet pametovat kak sam vjerojatno razmaženo derište a zapravo sam student bez svojih prihoda) nisu poklonili ovaj mobitel tj. da sam ga kupio svojim novcima letio bi u prvi zid.Toliko o "savršenom" Windows mobileu, za čiju se propast svakodnevno molim jer mi je to govno oduzelo i previše živaca.Jedva čekam da crkne pa da si kupim nekog kineza za 600-700 kn jer sam vidio da rade puno bolje od ove šake jada.Toliko od mene....

4 4 hvala 0
16 godina
Očekuj 2 do 3 šamara od fanboyeva, jer se takve stvari ne pišu ovdje.. Dat će ti si saznanja da nije do mobitela ili od OSa nego da, kako i ja, krivo koristiš mobitel ;)
Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Imam Nokia Lumiu 730 Dual sim i mobitel je odličan da nije pao, te pukao ekran...

Ima AMOLED ekran pa je skup...koristim ga još i imam stvarno riječi pohvale sa w10, radi fluidno a i sam sustav me oduševio.

Imam iPhone, androide i windows phone. Sve je to dobro i glupo je uopće govoriti koji je bolji. Tu se radi o ukusima, ako je riječ o korisniku koji mobitel koristi ne više od slanje mailova, surfanja, poziva i možda koja fotka.

Nakon svega opet ću kupit wp i to lumiu 650 DS.

Uglavnom nemojte pričat svašta o windows phone-u ako ga niste i koristili duže vrijeme...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Dentex, hoćeš reći da činjenica da ga imam skoro (na žalost) godinu dana ne znači da sam ga koristio dovoljno dugo? Ja se ne ženim za mobitele ni marke, svakom dam šansu, a to što je Microsoft svoju prokockao nije moj problem ali baš ni najmanje.

Merio: Pravo da izrazim svoje mišljenje zagarantirano mi ustavom, baš kao i njima i to me uopće ne brine

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 9:03 (nijo123).

2 1 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Ok, ali ne možeš cijeli sustav ili firmu "posrat" jer je napravila uređaj koji tebi ne paše ili imaš problema... Wmobile postoji i na HTC i samsungu te samim microsoft uređajima... ja se dam kladit da bi ti sustav bio bolji na lumiji 950... 

Ja imam i skuplje androide i jeftinije tj. bolje i lošije ali ne mogu reći android je u qrcu ako mi na lošijem mobitelu šteka sustav. to je do mobitela...Svi sustavi imaju svoje nedostatke i prednosti.

Stvar je do korisnika što mu treba. Evo ja npr. kad idem pretraživat koji mob ću gledat: AMOLED, max. 5" ekran, da ima Dual sim, i nekakv lijepi dizajn, kvalitetnu izradu. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
@nijo123 - prije mjesec dana sam javno na forumu napisao kad sam jednu L640LTE dignuo na Win10M, i ništa, ama baš ništa od toga što si napisao nije se desilo u proteklih mjesec dana. Ponavljam, ništa od toga što si napisao nije se desilo! Baterija traje 2-4 dana, ovisno o korištenju uređaja. Toliko je trajala i na verziji OS-a 8.1. Nikakvog grijanja uređaja nisam osjetio. Nikakvog škripanja niti škljocanja nisam primijetio. Edge kao i njegov prethodnik na 8.1 nikad se nisu zamrznuli.

Potpuno sam sinkronizirao telefon i kompjutor, jer dosta radim na raznim matematičkim modelima u Excel-u. I to radi savršeno. Password za Bug forum primjerice telefon je povukao iz postavki na kompjutoru. Itd, its.

Najveći "problem" mi je, a i to sam napisao, što na uobičajeni pomak prstom po ekranu, "odleti" mi sadržaj više od očekivanog.
16 godina
neaktivan

Da ali ako još bezbroj korisnika sere po istom uz konstantno opadanje tržišnog udjela onda to zasigurno znači da moje mišljenje nije rezultat mog ustajanja na lijevu nogu ili nečeg tome sličnog.

10 godina
neaktivan
... to samo i jedino znači da vam se "sere". i ništa više od toga.
12 godina
WindowsPhone - Općenito

Nemojte toliko blatit Windows phone jer niti je toliko u kujcu niti je toliko savršenstvo od uređaja.

Daj pogledajte realno na problem.

Meni se u ove dvi+ godine otkad sam na WP-u nije srušilo toliko aplikacija da bi se toga iti sjećao a po vašem ruši se svaka što definitivno nije istina.

Fluidnost je odlična s obzirom na hardver mada sam iz vaših komentara očekivao da bude i fluidniji.

Baterija mu definitivno nije jača strana (barem meni) jer jedva mi izdrži jedan jedini dan a kamoli da će trajat 3-4 dana kako kažete (4 dana mi nebi izdržala ni da je mob ugašen).

Smeta me jako aljkav razvoj aplikacija i to onih iz matične kuće (imam osjećaj da su i oni iz Microsofta digli ruke iz njega).

Najviše me nervira Edge koji je zbilja smeće nad smećima a adekvatne zamjene (koja mi paše) jednostavno nema.

Ne mogu mu svarit što nema mogućnost što iz Messengera ne mogu upućivat pozive za što je navodno kriv sam Microsoft.

Moga bi ovako cili dan jer ima gomila pluseva a ima i gomila minusa a mi smo skloni primjećivat samo minuse jer se ono što dobro radi ionako podrazumjeva.

Imam namjeru otić WP platforme ali ne zato što je loš il neznam što nego čisto zato što mi je dosadio ili točnije zasitio sam ga se.

Ovdje me iritira što neki pljucaju po njemu a nisu ga vidili nego na slikama dok drugi namjerno zatvaraju oči pred činjenicama i besramno ga hvale mada to i ne zaslužuje baš uvjek.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
merio kaže...
Očekuj 2 do 3 šamara od fanboyeva, jer se takve stvari ne pišu ovdje.. Dat će ti si saznanja da nije do mobitela ili od OSa nego da, kako i ja, krivo koristiš mobitel ;)

Bio si u pravu, očito je da je WP apsolutno savršen, a svi oni članci u medijima, sve manji interes za razvoj aplikacija i broj korisnika koji će se uskoro moći izbrojati na prste (bez izuvanja cipela) ne govore apsolutno ništa...

Živio Microsoft

16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Nemojte toliko blatit Windows phone jer niti je toliko u kujcu niti je toliko savršenstvo od uređaja.

Daj pogledajte realno na problem.

Meni se u ove dvi+ godine otkad sam na WP-u nije srušilo toliko aplikacija da bi se toga iti sjećao a po vašem ruši se svaka što definitivno nije istina.

Fluidnost je odlična s obzirom na hardver mada sam iz vaših komentara očekivao da bude i fluidniji.

Baterija mu definitivno nije jača strana (barem meni) jer jedva mi izdrži jedan jedini dan a kamoli da će trajat 3-4 dana kako kažete (4 dana mi nebi izdržala ni da je mob ugašen).

Smeta me jako aljkav razvoj aplikacija i to onih iz matične kuće (imam osjećaj da su i oni iz Microsofta digli ruke iz njega).

Najviše me nervira Edge koji je zbilja smeće nad smećima a adekvatne zamjene (koja mi paše) jednostavno nema.

Ne mogu mu svarit što nema mogućnost što iz Messengera ne mogu upućivat pozive za što je navodno kriv sam Microsoft.

Moga bi ovako cili dan jer ima gomila pluseva a ima i gomila minusa a mi smo skloni primjećivat samo minuse jer se ono što dobro radi ionako podrazumjeva.

Imam namjeru otić WP platforme ali ne zato što je loš il neznam što nego čisto zato što mi je dosadio ili točnije zasitio sam ga se.

Ovdje me iritira što neki pljucaju po njemu a nisu ga vidili nego na slikama dok drugi namjerno zatvaraju oči pred činjenicama i besramno ga hvale mada to i ne zaslužuje baš uvjek.

Ovo je definitivno realniji review......Ja možda pretjerujem jer je ovo prvi mobitel koji me potpunoo razočarao ali i dalje stojim iza svega što sam rekao i mislim da WM nema baš nešto po čemu bi se istakao jer navedene mane ubiji i ono malo pozitivnih stvari

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 10:56 (nijo123).
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Kaže nema browsera Da malo bolje gledate Store (i Appraisin! ) mogli biste naći adekvatne zamjene za Edge.

Probajte Coc Coc browser, iz Vijetnama je ali je izuzetno stabilan. Također Blueflap je dobar.

.......
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
nicky.sl kaže...

...

...

Pa, manje više i jeste tako, ali mislim da je u ovom slučaju takav način gledanja i opravdan. Da smo do juče koristili dumbphoneove, pa se danas pojavio ovakav WP, bili bismo oduševljeni mogućnostima, i to s dobrim razlogom. Međutim, u situaciji gde postoje dve druge zrele platforme, mnogo pre nam zapadnu za oko stvari koje ne rade, a mogle bi. Pri tom, ni sam WP/WM nije tu od juče, čak i da zanemarimo MS-ovo ranije iskustvo s mobilnim OS-evima, WP7 je izašao 2010., a sada je 2016.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
14 godina
odjavljen
nijo123 kaže...
merio kaže...

Bio si u pravu, očito je da je WP apsolutno savršen, a svi oni članci u medijima, sve manji interes za razvoj aplikacija i broj korisnika koji će se uskoro moći izbrojati na prste (bez izuvanja cipela) ne govore apsolutno ništa...

Živio Microsoft

Radnika na cirkularu?

12 godina
Silwncer kaže...

Kaže nema browsera Da malo bolje gledate Store (i Appraisin! ) mogli biste naći adekvatne zamjene za Edge.

Probajte Coc Coc browser, iz Vijetnama je ali je izuzetno stabilan. Također Blueflap je dobar.

Nisam rekao da nema browsera rekao sam da nema onih koji mi pašu.

12 godina
odjavljen

https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh4vtrt

Probaj ovaj, mnogo je stabilniji nego Edge (imam 550 kao poslovni telefon).

.......
12 godina
Silwncer kaže...

https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh4vtrt

Probaj ovaj, mnogo je stabilniji nego Edge (imam 550 kao poslovni telefon).

Hvala, ovog još nisam proba al ovako na prvu loptu nisam oduševljen jer ne nalazi ono šta ja hoću a nisam moga bit jasniji (vidi sliku).

Al daću mu šansu koji dan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 12:36 (nicky.sl).
14 godina
neaktivan
Idi u postavke i postavi google da zadanu tražilicu
www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice