WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.976.886
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito

U 1020 nije los procesor? U rangu je lumie 630.

16 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Microsoft se još jednom pokazao kao diletantska tvrtka. Jedna od najvećih vrlina Lumia je kamera i oni nisu u stanju napraviti dobru kamera aplikaciju u startu. U odnosu na Nokia cameru meni je ovo katastrofa na 830. Razmišljam da se samo zbog kamere vratim na 8.1 Uzeo sam Lumiu samo zbog kamere.
Ima li kakva alternativa Win cameri?  Probao sam ProShot, Oneshot ali sve je to loše. Pogotovo u odnosu na Lumia cameru

6 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
morrisoN kaže...
Koja je svrha?
Svi playeri mono zvuk puštaju tako da čuješ isti kanal lijevo i desno.
Ako bi telefon uradio po tvojoj zamisli Player bi pustio dva identična kanala lijevo i desno.
Koja je razlika? Ah, da - u memorijskom zauzeću na kartici/hard disku ;)

Možda zato što mi na računalu taj mono ide preko centralnog, i onda svaki put moram paliti 5.1

I svaki put moram rendati video kako bi dobio stereo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 12:25 (Dex.pwn).
12 godina
CroDexter kaže...

Microsoft se još jednom pokazao kao diletantska tvrtka. Jedna od najvećih vrlina Lumia je kamera i oni nisu u stanju napraviti dobru kamera aplikaciju u startu. U odnosu na Nokia cameru meni je ovo katastrofa na 830. Razmišljam da se samo zbog kamere vratim na 8.1 Uzeo sam Lumiu samo zbog kamere.
Ima li kakva alternativa Win cameri?  Probao sam ProShot, Oneshot ali sve je to loše. Pogotovo u odnosu na Lumia cameru

Nisam nikada bio neki profić za kamere ali ova se meni čini da daje najbolje slike

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/1shot-camera/9wzdncrfj8gq

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Dex.pwn kaže...
morrisoN kaže...
Koja je svrha?
Ako bi telefon uradio po tvojoj zamisli Player bi pustio dva identična kanala lijevo i desno.

Možda zato što mi na računalu taj mono ide preko centralnog, i onda svaki put moram paliti 5.1

Ne znam cime gledas, ali kod mene nije tako. Cak i u defaultnim postavkama vecina video playera mono zvuk pusta na L+R a ne na centralni. Ja sa MPC-HC normalno cujem i mono i stereo na L+R zvucnicima. Cak je moguce u postavkama podesiti gdje ce koji kanal pustiti. Poigraj se malo time. Rekodiranje videa samo da bi cuo zvuk na dva zvucnika mi je smijesno, prvi put cujem da to neko mora raditi.

morrisoN
12 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Lumia 535 i windows 10 mobile

Evo nakon par dana ove kombinacije da iznesem dojmove koji možda nekome pomognu:

Nadogradnja je izvršena petak/subota na dva uređaja. S obzirom da se nakon nadogradnje na win 10 , desila i nadogradnja na novi build,

odradio sam i par hard reseta ( nakon svake nadogradnje same desetke i nakon novog builda ) i tada su stvari sjele na svoje mjesto.

Aplikacije ko aplikacije , rade onako kako bi u rosjeku i trebale raditi. Nisam neki umjetnički fotograf a za ono bezvezno svakodnevno fb naslikavanje kamera dela odlično

Sada u postavkama imam i rasvjetu za što mi je prije trebala vanjska aplikacija. malo mi fali onaj dvoklik za buđenje ekrana ( na jednoj lumiji ) ali preživjet ću i bez toga.

Navigacija mi dela bolje, tj lociranje na mapi je skoro trenutno nakon pokretanja aplikacije a bez uključenog podatkovnog prometa.

Sama baterija mi traje nešto dulje , sad nisam vršio neka precizna mjerenja nego onako odokativno , npr svako veče idu na punjač,

i na win 8.1 je tada bila situacija da je još preostalo oko 20 % baterije nakon cjelodnevnog korištenja, a sada se to kreće oko 35 % na win 10...

Sada mi se u trgovini nude za instalaciju aplikacije koje imam instalirane na laptopu ( win 10, isti ms account )

no još nisam probao nijednu od tih aplikacija instalirati pa da vidim kako šljakaju...

To je onako na prvu nakon dva dana korištenja na dva uređaja ( ja i kćer ), problema nikakvih zasada nema i nadam se da će tako i ostati ...

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

malo mi fali onaj dvoklik za buđenje ekrana ( na jednoj lumiji ) ali preživjet ću i bez toga.

znije pomoglo ono da zamjeniš račun na trgovini?

12 godina
protjeran
dadn kaže... 

znije pomoglo ono da zamjeniš račun na trgovini?

A nisam se još stigao poigrati sa time. Em je vikend bio, em došle vodene kozice u obitelj, pa bu softver pričekal bolje dane za exprimente.

Nebih želio to onak nabrzaka odraditi , već želim to pedantno i natanane sve isprobati i dobro istestirati , pa kad se poklope okolnosti onda bum se

upusto i u tu avanturu sa dva ms računa na istom uređaju ....   A i sada nam sve tak fino dela pa frkarim i da nekaj nezmrdam radi tog dvoklika

koji je u biti sitnica....

14 godina
odjavljen
morrisoN kaže...
Dex.pwn kaže...
morrisoN kaže...
Koja je svrha?

Ne znam cime gledas, ali kod mene nije tako. Cak i u defaultnim postavkama vecina video playera mono zvuk pusta na L+R a ne na centralni. Ja sa MPC-HC normalno cujem i mono i stereo na L+R zvucnicima. Cak je moguce u postavkama podesiti gdje ce koji kanal pustiti. Poigraj se malo time. Rekodiranje videa samo da bi cuo zvuk na dva zvucnika mi je smijesno, prvi put cujem da to neko mora raditi.

Možda zato što imaš konfiguriran samo steroe zvuk? Tako je i meni bilo kod nisam konfigurirao za 5.1 surround, nakon toga za GTA SA moram palit 5.1 jer ima mono zvuk, lol. Ista stvar i za video s mobitela.

10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

trenutno besplatno

Health Notes (14 kn)

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/health-notes/9nblggh5lpfb

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
WindowsPhone - Općenito

Jutros "palo" prvo smrzavanje dok sam pregledavao internet. Mob se smrzao i resetirao, nakon reseta mi iskoči poruka da mi nešto ne valja sa SD karticom i sve aplikacije koje su bile na kartici su mi bile nedostupne. Resetiram ga opet i sve opet radi normalno.

0 0 hvala 0
12 godina
Desava se i meni,svako dva,tri dana
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

meni nikad to sa SD karticom... možda vam je SD kartica problematična... koristim Sandisk i Transcend kartice i sa njima još nisam imao problema

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
WindowsPhone - Općenito

Meni se zblesirao sat neki dan. Zaglavio na 13:32h u vrhu ekrana, dok je onaj na lock screenu pokazivao tačno vrijeme. Restart i dugo se palio nakon toga, možda je neki update pokupio.

0 0 hvala 0
13 godina
dadn kaže...

meni nikad to sa SD karticom... možda vam je SD kartica problematična... koristim Sandisk i Transcend kartice i sa njima još nisam imao problema

3 mjeseca stara Toshiba Class 10 s 5 godina garancije. U 2 i nešto mjeseca na windows 8.1 ni njamanjeg problema, sad na desetci problem. Ipak mislim da je do sustava.

11 godina
WindowsPhone - Općenito

Problem baterije na L930 možete riješit isključivanjem pretraživanja hotspota i dijeljena passworda u wi-fi settingsima, potrošnju sa 4,5% sam smanjio na 2.5% po satu 

0 0 hvala 0
15 godina
Kakva greska napraviti update na 10ku. Najveci problem koji imam (o malima mi se ne da ni raspravljati) je taj sto mi je L. 830 sluzbeni mobitel, te primam i saljem nekih 30 mailova na dnevnoj bazi. U vecini slucajeva su to grupni mailovi, a s obzirom da iz outlooka ne mozes izabrati grupu kojoj želiš poslati je fantastican posao microsofta.. I znam da grupu mogu staviti kao live tile, ali to nije to.. 10 klikova vise koji su realno nepotrebni.
Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
merio kaže...
Kakva greska napraviti update na 10ku. Najveci problem koji imam (o malima mi se ne da ni raspravljati) je taj sto mi je L. 830 sluzbeni mobitel, te primam i saljem nekih 30 mailova na dnevnoj bazi. U vecini slucajeva su to grupni mailovi, a s obzirom da iz outlooka ne mozes izabrati grupu kojoj želiš poslati je fantastican posao microsofta.. I znam da grupu mogu staviti kao live tile, ali to nije to.. 10 klikova vise koji su realno nepotrebni.

kao da ne možeš vratiti na 8.1

nije istina da se ne može slati mail grupi kontakata na W10M. otvori Osobe - Grupe, odaberi grupu i tu imaš Pošalji e-poštu

jedina greška je što vi ljudi kad nešto ne znate automatski krenete pljuvati po Microsoftu da ništa ne valja....

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 11:28 (dadn).
10 godina
neaktivan
struja1911 kaže...
dadn kaže...

3 mjeseca stara Toshiba Class 10 s 5 godina garancije. U 2 i nešto mjeseca na windows 8.1 ni njamanjeg problema, sad na desetci problem. Ipak mislim da je do sustava.

djelomično jesi u pravu, ali sustav je kriv toliko što kartica nije u potpunosti podržana, odnosno ne prati brzinu kojom sustav radi pa dolazi do problema... 

ajde testiraj karticu.... skini h2testw_1.4 i testiraj kojom brzinom zapisiva i čita s nje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 11:34 (dadn).
15 godina
Vidi ovako, nisam nikakav android/microsoft/ios fanboy ili hejter. Napisao sam ti da ZNAM da se može staviti live tile sa grupom, što automatski možeš zaključiti da tvoje "rješenje" problema znam. Ali to nije rješenje. Klikovi: people/groups/odaberes grupu/odaberes da ces slati mail/odaberes koji mail (posto ih imam nekoliko) i tek onda možeš poslati mail. Za nekog ko koristi mail, kao sto sam napisao na dnevnoj bazi sa 30+ mailova je problem i nema veze sa hejtanjem microsofta. Privatno imam i android, pa mogu naci 10 mana istog trena. To sto si ti reagirao kao da je microsoft tvoja beba je tvoj problem, ja samo iznosim probleme sa sluzbenim updateom koji remeti moj poslovni dan. Uostalom tema je windows phone - opcenito, a ne fanboy windows ljubitelji.
Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Evo da i ja napišem kratki osvrt nakon nekoliko dana na 10-ki.Sviđa mi se novi izgled,nova tipkovnica,veći i bolji akcijski centar sa ugrađenom opcijom za paljenje LED-ice,novi kalkulator,štoperica,brojač vremena i svjetsko vrijeme.Vrijeme trajanja baterije mi se čini otprilike isto.Novi  Edge mi se čini da je sporiji,nekad ne učita stranicu od prve.Poruke da mi nešto nije u redu s SD karticom sam dobijao i na 8.1 tako da to ignoriram.Ono što mi se nije događalo na 8.1 a na 10-ki mi se dogodilo dvaput jest totalno smrzavanje mobitela,nisam ga mogao ni ugasiti nego sam morao izvaditi bateriju.Također mi nije jasno (iako je kolega dadn objašnjavao) zašto se neke aplikacije ne prikazuju pravilno,kao da nedostaje donji dio ekrana.

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

još i dalje ne vidim što je problem? gubljenje od dodatnih 10 sekundi vremena više je toliki veliki problem za slanje maila??? pa vrati na 8.1 onda ako ti je to problem s mailom... 

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
ja,vrba kaže...

Evo da i ja napišem kratki osvrt nakon nekoliko dana na 10-ki.Sviđa mi se novi izgled,nova tipkovnica,veći i bolji akcijski centar sa ugrađenom opcijom za paljenje LED-ice,novi kalkulator,štoperica,brojač vremena i svjetsko vrijeme.Vrijeme trajanja baterije mi se čini otprilike isto.Novi  Edge mi se čini da je sporiji,nekad ne učita stranicu od prve.Poruke da mi nešto nije u redu s SD karticom sam dobijao i na 8.1 tako da to ignoriram.Ono što mi se nije događalo na 8.1 a na 10-ki mi se dogodilo dvaput jest totalno smrzavanje mobitela,nisam ga mogao ni ugasiti nego sam morao izvaditi bateriju.Također mi nije jasno (iako je kolega dadn objašnjavao) zašto se neke aplikacije ne prikazuju pravilno,kao da nedostaje donji dio ekrana.

smrzavanje ti je možda vezano pravo uz sd karticu ako si već imao problema sa njom i na 8.1... probaj ju izvaditi i raditi bez nje pa ćeš vidjeti... 

a ovo za donji dio ekrana, shvati da autor aplikacije ju nije prilagodio da aplikacija automatski promjeni rezoluciju kad makneš alatnu traku.... to nije problem ili bug sistema... samo aplikacija nije prilagođena da se dobro prikazuje... žali se autoru aplikacije. mi ovdje ili microsoft ti tu ne može pomoći... samo autor aplikacije da ju popravi...aplikacija je najvjerojatnije napravljena u doba kad su WP imali samo hardwersku alatnu traku, a softverska koja se makiva je došla kasnije... i naravno aplikacije koje nisu prilagođene novim uređajima koji imaju softversku alatnu traku imaju taj problem

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 12:26 (dadn).
15 godina
WindowsPhone - Općenito

I na 8.1 je se traka micala pa su se aplikacije ispravno prikazivale.Sad sam se sjetio da mi se smrzavanje događalo kad sam koristio Karte.

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ja,vrba kaže...

I na 8.1 je se traka micala pa su se aplikacije ispravno prikazivale.

da ali prikaz se malo izmjenio na W10 i aplikacije se moraju promjeniti da bi ispravno radile...

15 godina
dadn kaže...

još i dalje ne vidim što je problem? gubljenje od dodatnih 10 sekundi vremena više je toliki veliki problem za slanje maila??? pa vrati na 8.1 onda ako ti je to problem s mailom... 

Probaj zamisliti da je na whats apu ili slicnoj aplikaciji takva situacija?  Jel bi ti smetalo?  Uostalom,  ne vidim razlog zasto da se prepirem s tobom.  Niti jedana razumna kritika sa nekakvim fanboyem nije normalno zavrsila.  Tak da..  

12 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Svaki puta prilikom izlaska novog operativnog sistema ( ili čak i prilikom opsežnijih nadogradnji koje donose neke bitnije izmjene ) ,

prođe neko vrijeme da developeri aplikacija prilagode i optimiziraju tu svoju aplikaciju baš za taj novi os ( ili build ).

Nekad im treba par dana, nekad par mjeseci a nekad izađe i nova verzija os-a a aplikacija nije krpana niti za prethodnu verziju os-a...

I sve to vrijedi i za mobile os, i desktop os, i windowse, i linux ,,,tako da u tom periodu prelaska treba malo strpljenja, a ako to potraje predugo

nema baš previše solucija: mjenjat os ili tražiti bolju aplikaciju umjesto te koja se prestala krpati...

Inače, sjetite sa da prilikom izlaska novih verzija neke aplikacije se obično navode bugfixevi koji su riješeni iz prethodne verzije.

Često to bude i par stotina zakrpica, što znači da ste do tada furali aplikaciju koja je u sebi imala par stotina greškica. E sad, nekog su pogađale više, nekog manje,

a netko ih nije niti primjećivao...   Možda i ta famozna trakica u dnu ekrana spada u te bugove koji će se pokrpati....

0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

kod mene na 830 desetka fest cucla bateriju, i to kod korištenja. stand-by je super - sinoć od 10 do danas u 7 ujutro skurilo se 4%. evo maloprije 71%, uslikam 1 sliku preko sistemske kamere, pošaljem je preko whatsappa i nakon toga 2 redaka teksta - baterija 66% , u 1 minuti.

jučer malo čitam po bugu, low osvjetljenje, opet spizdi 7-8% u tih par minuta. lokacija, traženje hotspota i šeranje mreža od kontakata je ugašeno još od prvog dana.

Layla, you've got me on my knees.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ljudi, imam problem. Nativna aplikacija za kameru mi se ruši stalno. Uđem u nju, ona izađe sama. Nekad zna uči ali kad treba fokusirati onda se sruši. Također sam primjetio neki mali zvuk kada ugasim flash iz akcijskog centra, kao da je nešto kvrcnulo u području kamere. Kameru sam ažurirao malo prije, no opet je isto. Mobitel ima maskicu, nije mi nikada ispao.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Kod mene isto na Lumiji 535, doduše ne radi od upgradea (+ naknadni hard reset). Neda mi se ponovno radit reset. Ima tu još mušica, ne mogu deinstalirati aplikaciju Sport.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
3 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice