Kad ne znas traziti.. :)
http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&model=GT-I9000&pcode=TRA&os=1&type=1#firmware
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
KHmmm... kako najjednostavnije sve pobrisati s mobitela?
Naravno, "sve" se odnosi na moje osobne podatke, slike i eventualno foldere koji su nastali instalacijama svega i svačega.
Prodao bih Galaxya, pa trebam upute. (samo factory data reset?, hard reset?)
Slim ICS + Semaphore, ako to što znači.
Hvala
Napravi factory reset i onda format sd kartice, unutarnje i vanjske (ako ćeš i nju prodati zajedno s mobitelom), spojiš ga na kompjuter i desni klik - format.
Ja mislim da je tako najbolje
pozdrav svima...ja imam problema sa galaxy s i9000.Problem je jer nemogu puniti na punjac ni usb punim preko nekog adaptera bateriju pa kad se napuni u tel je ubacim.Nosio sam na popravku ali nisu ga mogli popraviti.Mislili su da je do dzeka za punjac i zamijenili taj dio al opet nista,Dali je tko imao slicnih problema??
pozdrav svima...ja imam problema sa galaxy s i9000.Problem je jer nemogu puniti na punjac ni usb punim preko nekog adaptera bateriju pa kad se napuni u tel je ubacim.Nosio sam na popravku ali nisu ga mogli popraviti.Mislili su da je do dzeka za punjac i zamijenili taj dio al opet nista,Dali je tko imao slicnih problema??
Kakav je to servis koji to ne zna popraviti?
Uglavnom, može biti i softverski problem. Legi mi se dogodila slična stvar kad sam mu flashao neki novi rom (ne sjećam se više koji je bio), sljedeći dan ga nije mogao puniti uopće. Nije mu registrirao ni spajanje na punjač a ni na kompjuter. Onda sam mi flashao opet neku drugi rom i proradilo je.
E sad ovo može biti a ne mora...probaj flashati nešta drugo pa ćeš vidjeti jel radi, ako ne onda je hardverski problem sigurno.
Mah bosanski servis :/ da al kako da flasham kad nemogu ni usb prikopcat neznam ni kako da ga rootam bez usb a
Ako bi ga mogao rootat nekako mogao bi instalirati odin mobile pa onda pokusat flashat?
kasnije cu opet odnijet u drugi servis pa da oni vide a do tad punit bateriju preko adaptera,nadam se da nece naskodit tel
E blesavog mene, ne čitam sa razumjevanjem. Ne registrira ti uopće usb da, kako bi ga onda i flashao. A onda ti je sigurno hardverski problem a za to sumnjam da ti itko osim nekog ovlaštenog i kompetentnog servisa može pomoći.
a da li postoji nacin da se roota bez kabla neka aplikacija?
android 2.3.3 je na njemu
pa prebaci na externu sd karticu preko adaptera u kompu, umetni na mob i flashaj, može se flashati sa externe kartice, ili ako hoćeš baš biti sigurniji kada ti bude na externoj prebaci sa file managerom, file explorerom, root explorerom na unutarnju memorija moba pa flashaj i sve 5
i postoje ti aplikacije na marketu za to, al provjeri za koji firmware točno, ja sam to koristio u početku, al nekada je prošlo, nekada brickalo mob, al si ti brickanje ne možeš priuštiti, tako da ti je sigurnije ovo moje makar vjerujem da je neki kvar drugi, a ne da će ti ovo pomoći, al probaj ovo, pa ako ne, servis ti je jedino riješenje)
ja bi samo da flasham sock 2.3.9 i to je to
ali nemam ni rootan mob ni cwm ni nista trazim apk zza to al bezuspjesno nemogu ga rootat
jel mogu flashat taj zadnji stock 2.3.9 i ako mozes da pojasnis malo kako da flasham sa kartice bez cwm recovery ?
i gdje da nadjem stock 2.3.9 hvala pozdrav
Gdje da skinem fajlove JW4_JW4_JW4.tar i SS_DL.dll . ??
Došao sam po OVOM uputstvu do točke gdje Odinom trebam povući te fajlove iz raspakirane datoteke a na kraju na linku s kojeg sam skinuo datoteku Value Pack Gingerbread 2.3.6 Package uopće ne postoje ta dva fajla !?
U tom folderu su samo boot.bin, cashe.rfs, factorryfs.rfs, modem.bin, param.lfs, Sbl.bin i zImage. !?
Sve prije toga sam točno odradio i došao do točke download- ODIN na PDA i nema u folderu "ničeg" odn. nema tih fajlova pa ih ni Odin ne vidi.
imam zadnji službeni update, gingerbearda 2.3.3 a htio bih samo taj 2.3.6
Hvala
EDIT;
Ja u međuvremenu našao način preko ODINA ubaciti datoteke
CODE_I9000XXJVU_CL851...... koji ide u PDA
MODEM_I9000XXJVU_REV_00.... = PHONE
GT_i9000-CSC-MULTI_OXAVJU... = CSC
I na kraju piše u odinu pass a telefonu firmware 2.3.6 !!!???
hvala svima ... sve je OK
I na kraju piše u odinu pass a telefonu firmware 2.3.6 !!!???
hvala svima ... sve je OK
I sad fino rootaj i stavi gore Jelly Bean! Grijeh je držati to govno od Gingerbread-a na Galaxyu!
Znači, 1GHz cortex ga dobro drži ?
Moj kernel je 2.6.35.7 itd... to je za Gingerbread.
a....idem malo čitati u rikverc da skontam koji root je the best.
Evo ovako.
Zamolio bih samo link na neki custom Root da bih mogao instalirati Jelly Bean ?
Ove datoteke sam skinuo što su na slici i njih ću staviti u jednu mapu na mobitelu.
Jesu li OK ?
Hvala unaprijed.
EDIT; hm...sve sam napravio po OVOM tutaću no na kraju mi se ne pojavi slika s plavim "izvnvanzemaljcem" i podpisom Cyanogen već zeleni logo Android s Semaphore potpisom. Čekao sam dvadeset minuta nakon reseta i ništa. Sad sam se vratio na prošli firmware.
U čemu sam pogriješio ?
koji rom flashas???
ako je neka novija verzija JB-a, kad prelaziš s GB-a i ideš flashati, prvi flash ti prekine i mobitel ode u boot loop, izvadiš bateriju, opet uđeš u recovery i ponovno flashas i to ti je to
hmm ekipa jel to samo meni neće se flash-at stable rom cwm 10.0.0 il kj?
pozz, trebao bi kupit novu bateriju za SG s uređaj , pa me zanima dali mogu kupiti tj. koristit onu od galaxy s plus uređaja , pošto ima nešto veći kapacitet
koji rom flashas???
ako je neka novija verzija JB-a, kad prelaziš s GB-a i ideš flashati, prvi flash ti prekine i mobitel ode u boot loop, izvadiš bateriju, opet uđeš u recovery i ponovno flashas i to ti je to
Ne ide mi nikako. Probao sam četiri najnovija roma s ove stranice.
Rootao sam s uputstvom s OVOG sitea i u ODINU sve prođe OK, PASS-zeleno sve super...zatim na slici
ove datoteke po OVOM tutaću i ne ideeeeeeee....
Pa sve sam ja to par puta napravio i s te tri datoteke (gore sam napisao) i s onom jednom XXJW4 , a rootao sam ga kao što i piše na tom tutaću, jedino što je tar. file druge vrste.
Tvoj je CF-Root-XX_OXA_JVU_2.3.6-v4.3-CWM3RFS.tar. a "moj" CF-Root-XX_OXA_JW4-v4.4-CWM3RFS.zip.
Dakle, jedini problem može bit u tome ako je firmware 2.3.6 da i root mora bit 2.3.6 !?
Idem na posao pa ću napravit to kad se vratim.
sam si si dao odgovor, pazi brickat ćeš telefon
ako stavljaš jw4 ili jvu (tj. bilo koji oblik firmware-a) moraš i kernel točno za jw4 ili jvu stavljati za rootati, ne možeš ti bilo koji proizvoljno i poslije samo u prebaciš JB rom na karticu i flashas, morat ćeš 2 puta kroz recovery kako sam gore pisao zbog neke razlike u particijama
znači najprije ovo
i onda root ovo
i ako to pratiš ne postoji 1% šanse da fulaš
Dali netko koristi JellyBean rom (4.1 ili 4.2) i da sve dobro radi? Pa da mi ga preporuči.
Citao sam da je moguce izgubit imei nadogradnjom na JB, dali je to istina?
Trenutno imam cm9 ali mi je dosadio.
Dali netko koristi JellyBean rom (4.1 ili 4.2) i da sve dobro radi? Pa da mi ga preporuči.
Citao sam da je moguce izgubit imei nadogradnjom na JB, dali je to istina?
Trenutno imam cm9 ali mi je dosadio.
ja sam imal problema sa imei brojom kad sam prelazil sa 2.3.6 na slim bean ja mislim,ne sjećam se sad točno,ali sad sam stavil CyanogenMod 10.1i nemam nikakvih problema dapače odlično radi
Nema bugova nikakvih na CM10.1?
Kakvo je trajanje baterije?
nisam imal nikakav bug do sad ili da mi nekaj ne radi,a za bateriju ti baš sad i ne znam nekaj pametnog reči jer sam na bolovanju pa ne koristim tak mob baš često,ali mislim da nije lošije nego na 2.3.6,ali da nije sad baš i nekaj bolje.trebal bi ti odgovorit na to pitanje neko drugi.
meni traje nešto duže
Opet isto.
Lijepo sam ponovno instalirao preko Odina rom i modem i GT, telefon se lijepo uključi, ja obavim inicijalizaciju, lijepo ga s tim tar.fileom za taj rom odrutam i sve prođe vrlo brzo, izbaci mi PASS, ma sve ko curica...
Prebacim na telefon fileove u folderu cm-10.1-20130114-NIGHTLY-galaxysmtd, gapps-ics-20120429 i Semaphore_JB_2.0.6s
Nakon što se uredno obavim sve funkcije s tog Tutorijala instaliram cm-10.1-20130114-NIGHTLY-galaxysmtd i dođem do točke 8. Rebootam mob i on ne ode u inicijalizaciju (kao i prije) već se sam vrati u recovery mode...
Poslije ja sve lijepo obavim po uputama i gapps-ics-20120429-signed i opet uđem u moj folder pa stavim i Semaphore_JB_2.0.6s mobitel ih sve instalira kako treba no na kraju mi opet izađe Zeleni logo androida i ispod piše Semaphore.
Čekam i ništa se ne dešava.... fuj.
Pa nije valjda da cm-10.1-20130114-NIGHTLY-galaxysmtd, gapps-ics-20120429 i Semaphore_JB_2.0.6s nisu opet kompatibilni jedan s drugim !!!???
jesi uspio . ja sam se par dana zajebavo i na kraju prošlo . a jel si otključo mob
jesi uspio . ja sam se par dana zajebavo i na kraju prošlo . a jel si otključo mob ?
A gdje to ?
Sad sam opet vratio 2.3.6 s ona tri fajla i ponovno rootao mob, sve uspješno i brzo !?
Jesam li ja glup ili je nešto drugo po srijedi ?
Pa nije valjda da cm-10.1-20130114-NIGHTLY-galaxysmtd, gapps-ics-20120429 i Semaphore_JB_2.0.6s nisu opet kompatibilni jedan s drugim !!!???
Skini drugu verziju tog cm 10.1 nemoj zadnju uzeti. I koji klinac stavljaš taj semaphore kernel?! Probaj staviti cm 10 4.1.2.