Razbijanje PUK coda

poruka: 8
|
čitano: 37.476
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Razbijanje PUK coda

se da otključat puk kod,

neznam puk...

????????????????????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Razbijanje PUK coda

a da nezovem korisničku službu...

neki unlock....softwer...

17 godina
neaktivan
Razbijanje PUK coda

Ipak ti je najjednostavnije nazvat korisničku službu providera od kojeg ti je kartica. Neću kazati da je nemoguće razbit puk, samo zato što ništa nije nemoguće ali za to bi trebao biti opremljen  (hardverski i softverski) kao NSA lab i da ti ne kažem kakvo znanje treba imati za to.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manic kaže...

Ipak ti je najjednostavnije nazvat korisničku službu providera od kojeg ti je kartica. Neću kazati da je nemoguće razbit puk, samo zato što ništa nije nemoguće ali za to bi trebao biti opremljen  (hardverski i softverski) kao NSA lab i da ti ne kažem kakvo znanje treba imati za to.

Smijem se vec 20 minuta :)
Pa odkodirat mobitel moze mala beba, iliti razbit PUK i bilo koji kod.
Pa nije to vise pisanje "recenica" 2 gladne godine, nego 3 klika misem.

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

pa kad si tako snažan i važan budi dobar i pojasni mi kako šta, jer ja neam pojma o tome, reci koji program,
možda si imao iskustva s tim, podjeli ga....
lako je reć, danas se sve može razbit, odkodirat...

17 godina
Hacker-ri kaže...

PUK kod nema veze s s otkodiravanjem mobitela. Pogledaj si u papire koje si dobio s SIM karticom sto je PIN, a sto je PUK, pa se onda smij.

17 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...

Nisu svi hackeri kao ti da im je to tako jednostavno.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
manic kaže...

Tebi bi se trebalo smijat par godina "hakeru", ali ne da mi se. Iz priloženog se vidi da nemaš pojma kako je jedna sim kartica organizirana.  Naime sim kartica ti je "crna kutija" koja prima naredbe i vraća podatke i zahtjeve, a ima samostalni mehanizam rada. Dakle ako ja uključim karticu onda me pita pin, i ako zeznem nekoliko puta pin, onda me pita za puk, ako puk zeznem itd, naći ću se u gabuli. S time da primjeti naglasak da je sim kartica stroj za sebe, ja ne mogu očitavat njenu memoriju na niti jedan drugi način (osim možda nekom vrstom mikroskopskog rengena) i u niti jednom drugom formatu osim onom koji mi kartica dozvoli.
Jedini način hakiranja koji se mogu sjetit je prespajanje memorijske adrese u kojoj se nalazi brojač bezuspješnih pokušaja unosa koda, onda bi se moglo pokušati brute force metodom izvući puk (ili bilo koji drugi) kod. Naravno, za takvo prespajanje bi trebala imati specifikaciju sim kartice (koje nisu javno dostupne) tog proizvođača, jer nisu sve iste iznutra već isto funkcioniraju prema vanjskom sučelju. Daje bi mi trebala mikroskopski precizna oprema da izvršim to prespajanje, ako misliš da se brojač poništi okretanjem u suprotnom smjeru varaš se. Hej, sad mi palo napamet, možda bi se moglo izložiti tu adresu nekom lokaliziranom zračenju da se restartira, ali opet ništa bez prave opreme i mnogo vremena.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2008 11:35 (manic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice