Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.684
|
čitano: 12.152.923
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Sirotanovic kaže...
Kakav je to mobitel majke ti ozbiljno pitam? Pa što ne narediš pametno punjenje ako je huawei u pitanju i kupi neki punjač koji podržava huawei tehnologiju punjena ako nemaš. Meni stara raga od sedam godina se puni na način da me ujutro kad se probudim taman dočeka s napunjenih 99%.
A ako pogledaš fotku vidiš da noćas nisam punio i da nije ni mAmper struje po noći potrošio a ostavio sam upaljen internet i mrežu (wi fi ne palim).

Ona prethodna slika od jučer nije s Huaweija, što si mogao primijetiti po softveru.

Šaljem tri slike. Na prvoj se vidi da je noćašnja potrošnja na mobitelu odjavljenom s mreže i WIFI-a 2%. Duga je sa sadašnjeg mobitela koji isto ima pametno punjenje i treća je sa Huaweija koji isto ima pametno punjenje. I što sad? Da se vratim na svoj početni komentar - baterija je potrošna roba. Imam ja doma mobitel star 11 godina i u njemu originalnu bateriju. Ali što to vrijedi kada je vrijeme pregazilo taj mobitel. Uključim ga ponekad da se prisjetim koliko je dobar bio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2025 10:53 (zelenapaprika).
8 godina
Gspace, gbox, microG, macroY - sve su to i dalje krpanja elementarnog problema.
5 mjeseci
zelena paprika OK, ali teško te shvatiti kad daješ ne daješ konkretne odgovore . Prvo je bila tema baterije, gdje sam ja hvalio svoje kljuse (huawei mate 20 pro) i da ga uopće nw čuvam nego peri deri. Ali ti si napisao da i huawei baterije nisu nešto (da su loše) te da se napuhnula prva i druga brzo crkla . Kad sam pitao koji je to mobitel i razlog (čisto informativno), dao si odgovor da si uništio bateriju na suncu, te da ti je novi mob . (ja sam shvatio opet huawei) preko noći na punjaču radi 5G potrošio 25% baterije. Opet sam pitao koji je mob. u čuđenju i naveo primjer svog kljuseta.
Ali u principu slažemo se baterija je peri deri, samo bih dodao da treba poštivati osnovne savjete, držati ih podalje ekstremnih temp. ispod nule i iznad 40, tako i uključiti pametno punjenje i kvalitetan ili original punjač.
5 godina
Sirotanovic kaže...
zelena paprika OK, ali teško te shvatiti kad daješ ne daješ konkretne odgovore . Prvo je bila tema baterije, gdje sam ja hvalio svoje kljuse (huawei mate 20 pro) i da ga uopće nw čuvam nego peri deri. Ali ti si napisao da i huawei baterije nisu nešto (da su loše) te da se napuhnula prva i druga brzo crkla . Kad sam pitao koji je to mobitel i razlog (čisto informativno), dao si odgovor da si uništio bateriju na suncu, te da ti je novi mob . (ja sam shvatio opet huawei) preko noći na punjaču radi 5G potrošio 25% baterije. Opet sam pitao koji je mob. u čuđenju i naveo primjer svog kljuseta.
Ali u principu slažemo se baterija je peri deri, samo bih dodao da treba poštivati osnovne savjete, držati ih podalje ekstremnih temp. ispod nule i iznad 40, tako i uključiti pametno punjenje i kvalitetan ili original punjač.

Evo nas opet. :-(

Ali da ti ljubazno pojasnim još jednom:

- "Ali ti si napisao da i huawei baterije nisu nešto (da su loše) te da se napuhnula prva i druga brzo crkla" - ja tvrdim da i (pazi na ovo veliko "i") Huawei ima problema s baterijama i za to sam ponudio primjer svog prastarog Hauweija. Prva baterija u tom mom Huaweiju je krepala po isteku jamstva, a druga se napuhnula. Prva ja bila originalna, druga je stavljena u ovlaštenom servisu. Prva je trajala 2 godine i par dana, druga 4 godine.

- "Kad sam pitao koji je to mobitel i razlog (čisto informativno), dao si odgovor da si uništio bateriju na suncu, te da ti je novi mob . (ja sam shvatio opet huawei)" - napisao sam u jednom odgovoru P10. Baterija koja je bila djelomično na suncu (mobitel kao navigacija u autu) nije bila u Huaweiju i ne znam kako si ti povezao da je to Huawei. Huawei mi stoji u ladici. Ne, ovaj noviji mobitel koji sada koristim nije bio na punjaču: "Noćas sam napunio bateriju na 100% i ostavio mobitel prijavljen na mrežu ali bez WiFi-a. 5G mreža mu je od ponoći do 9 ujutro isisala 24%". Da je bio na punjaču, ne bi mogao biti na 76% (potrošeno 24%). Ono, 1+1. Noćas sam ga opet napunio do 100%, odspojio od punjača (!!) i odjavio i s mreže i s WIFI-a i potrošio je 2%. Ponavljam, da sam ga ostavio na punjaču, bilo bi ujutro 100%. I za 24% i za 2% sam poslao slike. I ako gledaš kako izgleda softver, vidiš da to nije Huawei.

Ja KORISTIM mobitel koliko mi i za što mi treba. Ne razmišljam o bateriji dok ne uočim da mi se brže prazni nego što je to bilo ranije. A da bi baterija i inače izdržala što duže, s mobitela treba maknuti hrpu aplikacija koje stalno nešto rade, traže vezu na internet i sl., a koriste se rijetko ili nikada (na što me Android upozori, pa im ukine razne dozvole u mobitelu), a postoji i mogućnost gašenja aplikacija koje su neaktivne. Pa i to malo pomogne. I povremeni reset na tvorničke postavke isto pomogne nakon nekih updateova softvera. E, to, sam naučio i prije Huaweija (još na starim Nokiama), a primijenio sam na Huaweiju jer nije radio kako treba (svi su imali jednu novu mogućnost na Androidu koja meni nije radila nakon updatea - nakon reseta mobitela, sve je proradilo).

Sretan ti praznik rada!

15 godina
robogo kaže...
Gspace, gbox, microG, macroY - sve su to i dalje krpanja elementarnog problema.

Kakvog problema? MicroG je najbolja varijanta do sada i potvrđena od strane Huaweia i u praksi kao najbolja opcija. Isto tako na HOS 5 već možeš instalirat GMS apk. Naravno da nije kao na mobitelu sa GMSom ali je 89% funkcionalnosti su tu. Ja komontno koristim Huaweie uz Honor kao primarni phone. Tak da su mi najjači takvi drogeraši koji pričaju napamet. 

11 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Legendo samo napisi o kojem se huaweiu radi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koji god hoćeš. Za globalne modele potreban ti je EMUI 14.2 za kineske HOS 4.2. 

0 0 hvala 0
11 godina
Memphis kaže...

Koji god hoćeš. Za globalne modele potreban ti je EMUI 14.2 za kineske HOS 4.2. 

Ma pitam ovog povise tebe. 

5 mjeseci
I tebi Paprika sretan prvi svibanj ✊

Svaka ćas kako se nekome dade vraćati mob. na tvorničke, osobno nema mi veće tlake nego nešto iz početka namještati pa makar to bilo i samo nekoliko aplikacija. Nikad to nisam napravio, zapravo nisam morao jer nikad nikakvih problema sa aplikacijama na huawei. Imam trenutno cca. 180 aplikacija , mnoge nisam nikad ni pokrenuo ali eto možda zatrebaju. A što se tiče potrošnje baterija za aplikacije android je pametan i isključuje aplikacije u pozadini koje se ne koriste neko vrijeme , osim ako korisnik to ne blokira.
15 godina
@robogo

Ne slažem se. Gbox i gspace su nepotrebni pored micro g, koji se stalno ažurira. Koristim ga aktivno na Mate 50 Pro. Jedino ne radi Gpay (koristim Curve) i Android Auto. Imam pristup paswordima na Chromeu, backup WhatsApp-a, uredno rade Google Photos, Keep, Drive, YouTube, kupnja na eBay, Gmail... Ne radi ChatGPT, ali koristim DeepSeek, koji mi je čak i bolji. Nije to savršeno i ne može biti jer ipak nije official, ali uz neke kompromise radi većina toga. Kome fali navedeno neće kupiti Huawei...
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
Što znači da čak i uz sve zakrpe, hrpa toga i dalje ne radi.
Ali dobro, svakome njegovo.
6 godina
vepar kaže...
@robogo

Ne slažem se. Gbox i gspace su nepotrebni pored micro g, koji se stalno ažurira. Koristim ga aktivno na Mate 50 Pro. Jedino ne radi Gpay (koristim Curve) i Android Auto. Imam pristup paswordima na Chromeu, backup WhatsApp-a, uredno rade Google Photos, Keep, Drive, YouTube, kupnja na eBay, Gmail... Ne radi ChatGPT, ali koristim DeepSeek, koji mi je čak i bolji. Nije to savršeno i ne može biti jer ipak nije official, ali uz neke kompromise radi većina toga. Kome fali navedeno neće kupiti Huawei...

Kupice Honor koji je prepakovani huawei...

9 godina

Ljudi ja b' Samsunga da ima minimalno problema i kerefeka s njime.

Tetka ima dobrih 80+ godina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
robogo kaže...
Što znači da čak i uz sve zakrpe, hrpa toga i dalje ne radi.
Ali dobro, svakome njegovo.

Što znači da opet lupetaš bezveze i nemaš pojma. Nećeš ni imat dok ne probaš. A koja je to hrpa?

15 godina
Posmatrač kaže...
vepar kaže...
@robogo

Kupice Honor koji je prepakovani huawei...

u jednu ruku da ali postoje razlike neke u idu korist Huaweia neke u korist Honora.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2025 21:56 (Memphis).
8 godina
Kolega je iznad napisao da ne radi nekoliko stvari, primjerice, Android Auto. Nekome tko je kupio auto star unazad par godina će to biti dosta bitna stvar jer većina auta dolazi s podrškom za Android Auto i CarPlay.
I onda taj netko nasjedne na priče tipa "ma sve ti na hujavejiju radi" i dobije uređaj na kojem neke stvari koje je očekivao da rade - ne rade.

To što postoje opcije microG i slične su samo dobra volja Googlea i Huaweija, a kome se da riskirati mogućnost da kroz doglednk vrijeme ostane bez pristupa Google uslugama, neka riskira.

Imam Honor pa mi Huawei ne treba, jer koliko god da tu bilo zakrpi, krajnja situacija je da Huawei nema potpuni pristup Googleovim servisima, i sve tvrdnje tipa "al može se" nisu rješenje. Samo zakrpe.
5 godina
robogo kaže...
Kolega je iznad napisao da ne radi nekoliko stvari, primjerice, Android Auto. Nekome tko je kupio auto star unazad par godina će to biti dosta bitna stvar jer većina auta dolazi s podrškom za Android Auto i CarPlay.
I onda taj netko nasjedne na priče tipa "ma sve ti na hujavejiju radi" i dobije uređaj na kojem neke stvari koje je očekivao da rade - ne rade.

To što postoje opcije microG i slične su samo dobra volja Googlea i Huaweija, a kome se da riskirati mogućnost da kroz doglednk vrijeme ostane bez pristupa Google uslugama, neka riskira.

Imam Honor pa mi Huawei ne treba, jer koliko god da tu bilo zakrpi, krajnja situacija je da Huawei nema potpuni pristup Googleovim servisima, i sve tvrdnje tipa "al može se" nisu rješenje. Samo zakrpe.

Sve je točno. Čak i neki Android auto adapteri imaju takva ograničenja "No support for HUAWEI,xiaomi redmi telefone" (kopirano s Njuškala).

S druge strane, neki ljudi se pokušavaju riješiti Googleovih servisa, pa im Huawei dobro dođe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2025 11:42 (zelenapaprika).
10 godina
EricCartman kaže...

Ljudi ja b' Samsunga da ima minimalno problema i kerefeka s njime.

Tetka ima dobrih 80+ godina.

Koji ti je budžet? Uzmi joj neki A35 ili A55 npr. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2025 13:11 (hardcoree).
8 godina
Apsolutno, za de-Googleifikaciju je Huawei trenutno možda najbolja opcija, nema prtljanja po bootloaderu, root, itd.
15 godina
Nemoj A35 njesra je. Kad npr. instalira update mozes jaja peć na njemu.

2 0 hvala 0
14 godina

Od Samsunga jedino šta valja je serija S i Z.Ovo ostalo bačen novac tko god da kupuje to njesra.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Apsolutno se ne slažem, imam A52s već 3 godine i top je mobitel, za te pare. Koji su tebi točno kriteriji za dobar mob?

Hvala ostalima na odgovorima, dvoumim se između A35 i A36, A36 ima Snapdragona, a A35 ima Exynos, slične su im jezgre, ali Snapdragon je vjv štedljiviji jer je rađen na TSMC-u.

A da li vrijedi tetkinih 50€ više, to se pitam, jer ona bi nešto da joj traje, a 50€ je danas nažalost == jedna vrećica u dućanu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Radim u jednom servisu u Zg 6 godina.

Od zapečenog ekrana do loših baterija...koliko te volja.

1.Samsung.

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
EricCartman kaže...

Apsolutno se ne slažem, imam A52s već 3 godine i top je mobitel, za te pare. Koji su tebi točno kriteriji za dobar mob?

Hvala ostalima na odgovorima, dvoumim se između A35 i A36, A36 ima Snapdragona, a A35 ima Exynos, slične su im jezgre, ali Snapdragon je vjv štedljiviji jer je rađen na TSMC-u.

A da li vrijedi tetkinih 50€ više, to se pitam, jer ona bi nešto da joj traje, a 50€ je danas nažalost == jedna vrećica u dućanu.

A52s u svoje vrijeme je bio najbolji u srednjoj klasi, ali vrijeme ga je pregazilo. Nažalost, Samsung nakon toga nije imao dostojnog nasljednika. Trenutno konkurencija radi bolji posao...

8 godina
A5x serija je nakon A52s samo išla nizbrdo. Šlag na tortu je bio A34 koji je po svemu dao bolji omjer uloženo-dobiveno od A54.
10 godina
john_ryder kaže...

1.Samsung.

da li je to moguće jer ih ima barem duplo više u Hrvatskoj nego ostalih marki? 

14 godina
hardcoree kaže...
john_ryder kaže...

1.Samsung.

da li je to moguće jer ih ima barem duplo više u Hrvatskoj nego ostalih marki? 

Nema,podjednaki su sa Iphone i Xiaomi.

9 godina

bok ljudi,

naslijedil sam od sina Samsung s21 5g i nakon nekoliko n+mjeseci korištenja mi ga je dosta.Uglavnom zajebo se. Prvo mi je premali drugo bateriju punim 2 - 3 puta na dan a nisam neki potrošač osim ponekada. Koji mob bi preporučili . Bitna mi je baterija i da je veći jer gledam na njemu dosta youtuba, Netflixa i tak. U principu sam našal favorita Honor Magic 7 pro al kad sam vidil cijenu , fala lepa. Suludo mi davat tolike pare za mobitel.

0 0 hvala 0
14 godina

A56, Poco X7 Pro, F7 Pro, F7 Ultra, 14T Pro ili novi S25 sa oglasa, rabljeni u odličnom stanju S24+/S23 Ultra/S24 Ultra pa čak možda i S24 Ultra novi sa oglasa, dost je opala cijena. Ovaj Poco X7 Pro sam malo proučavao sad, mob je prava mašina za 349€ -5% popust na sva plaćanja ekupi trenutno, samo kamera nije neka sreća ja mislim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DubravkoB. kaže...

bok ljudi,

naslijedil sam od sina Samsung s21 5g i nakon nekoliko n+mjeseci korištenja mi ga je dosta.Uglavnom zajebo se. Prvo mi je premali drugo bateriju punim 2 - 3 puta na dan a nisam neki potrošač osim ponekada. Koji mob bi preporučili . Bitna mi je baterija i da je veći jer gledam na njemu dosta youtuba, Netflixa i tak. U principu sam našal favorita Honor Magic 7 pro al kad sam vidil cijenu , fala lepa. Suludo mi davat tolike pare za mobitel.

Pa honor 200 lite je sasvim OK, a 2 dana drži glatko baterija

Ju je je? Je ju je!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice