"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.500
|
čitano: 6.641.935
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ako je u pozadini uključen wifi, mobitel je spojen na 4G mrežu itd... To isto troši bateriju. A o ekranu tj. trajanju baterije ovisi koliko je osvjetljenje, jako, slabo, automatsko...

Uglavnom, bolje je imati veću nego manju bateriju u svakom slučaju

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
protjeran
dak0001 kaže...

Drugim riječima, ja bi trebao visiti 24 sata na mobitelu sa upaljenim ekranom, da bi imao 24 sata SOT-a?

Ne, nego bi ti trebao naučiti što je SOT prije rasprave na forumu.

Ako ja izvlačim preko 5 sati na svojem Xiaomi Mi4 koji ima bateriju od 3080 mah, a ti izvlačiš 6 sati na telefonu koji ima duplo jaču bateriju, onda se ja pitam tko je tu lud?

Ili je to lažni kapacitet baterije odnosno marketinški trik za naivce (mnogi kinezi to rade) ili im je softver neoptimizirano smeće, ali telefon je očito fail.

Što se tiče toga da ti puniš bateriju jednom u 6 dana, mogu samo reći da ti taj telefon jedva da koristiš, tako da nisi ni najmanje kompetentan za raspravu o baterijama.

A najčudnije mi je to zašto si uopće kupovao telefon koji se ističe jakom baterijom kad koristiš telefon 20 minuta dnevno???

Nigdje veze...

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2016 19:20 (tommy_vercetti).
16 godina
neaktivan

Mi se vidi da niti tebi matematika nije jača strana, hehe  

dak
17 godina
Ajde malo prouci sta je SOT i zasto se po tome gleda autonomija pa se onda javi, ocito ti taj mob ni ne koristis kad ti izdrzi 6 dana bez punjenja. Pa tako moze svatko, imao sam i ja prije odrona htm 6" pa nisam ga punio po 15 dana, jer ga nisam uopce koristio, SOT nekih 1h40 bio u 15dana a baterija nekih 2500mah znaci po tvojem bi to bio vrhunski mob, a zivo smece od moba bilo. Najbolje se uci na vlasitim greskama, ali nekima treba malo duze vremena da im dodje to u glavu i daba im pricati sta valja a sta ne. Ja dok sam govorio za zopo 780 da ne valja ljudi koji su ga imali poceli pisati da nije tako kako pricam, a imao i sam taj mob, pa ako sam se ja zajebao ajde da i druge shebem usput, sta bi oni bili bolji od mene jer tako. Problem je dok se iznese istina jer onda ne mozea drugome uvaliti tako super mob jer ga nitko nece kupiti kad zna koje su mu mane.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Stvar je u tome sto pojedinci moraju hvaliti proizvode koje preprodaju. Ono"pogledaj si na forumu, covjek zadovoljan"

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Na putu mi je Redmi note 3 pro sa snapdragonom,nadam se da ce bar godinu i kusur potrajat...naime jednoj troclanoj obitelji sam narucio mobitele oko Bozica,i zadnji Umi Rome X prije koji dan,te se potonji nije ni upalio,kod Meizu m2 mini ekran je bukvalno sav pocrvenio,a na Xiaomi redmi note 2 baterija potraje po par sati i zvucnik je crko.Moj Mi4 takodjer fleka koja se sve vise siri po ekranu.Oukitel u8 prije 5-6 mjeseci isto se nije upalio,vracao nazad Coolicool-u,dobio novi...niie nikakvo pljuvanje ali duboko razocaranje,,,imao sam i dosta odrona koji su stvarno posluzili.ali i dalje cu ih kupovati jer nedam iz principa za samsung 5 soma kuna.Lijep provod zelim svima tokom praznika rada!

2 0 hvala 0
16 godina

Čovjek je napisao 5 i nešto sati upaljenog ekrana u 6 dana, pa to nije isto kao i 5 sati u jednom danu.

Ova prvo navedena situacija potroši dosta više baterije.

5 dana sa konstantno ugašenim ekranom bi u prosjeku na mobitelima pojelo bar 30% baterije, tako da se to mora uzeti u obzir.

btw. Malo više objektivnosti ne bi škodilo. Osim toga koga briga da li on taj mobitel koristi ili ne, i koliko, nismo djeca.

5,5 sati upaljenog ekrana + još 5 dana s ugašenim ekranom je ok rezultat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 8:01 (ALVIN).

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mightyboss kaže...
Na putu mi je Redmi note 3 pro sa snapdragonom,nadam se da ce bar godinu i kusur potrajat...naime jednoj troclanoj obitelji sam narucio mobitele oko Bozica,i zadnji Umi Rome X prije koji dan,te se potonji nije ni upalio,kod Meizu m2 mini ekran je bukvalno sav pocrvenio,a na Xiaomi redmi note 2 baterija potraje po par sati i zvucnik je crko.Moj Mi4 takodjer fleka koja se sve vise siri po ekranu.Oukitel u8 prije 5-6 mjeseci isto se nije upalio,vracao nazad Coolicool-u,dobio novi...niie nikakvo pljuvanje ali duboko razocaranje,,,imao sam i dosta odrona koji su stvarno posluzili.ali i dalje cu ih kupovati jer nedam iz principa za samsung 5 soma kuna.Lijep provod zelim svima tokom praznika rada!

Čini se da stvarno nemaš sreće, pa ni statistički :) Kod mene od cca 20-ak modela u zadnje 3 godine samo je jedan Lenovo išao natrag na popravak, ostalo sve i danas dela (npr. Amoi N850 i Umi X1 će kroz koji mjesec napuniti 3 godine besprekidnog rada). 

10 godina
neaktivan
Hahaha. Ti stvarno nemas sreće sa mob. Tebi bi najbolje bilo kupiti mob u hr. Do sada sam imao 4 kineza Xiaomi i meizu. Niti s jednim nisam imao problema. Meni osobno meizu kao marka djeluje bolje nego xiaomi
11 godina
neaktivan
Nije sve tako crno,zaboravio sam pohvalit Xiaomi mi3,on je radio perfektno,ali i odron svih odrona Inew v3 kojemu su ekrani ljepljeni dvostruko ljepljivom trakicom oker boje,sirine 2 mm....i tako...za Meizu neznam namjestit da mi dolaze notifikacije da .ebe rak raka.Sjetih se i Kingzone-a S1 ili tako nesto koji mi je pao sa "visine" od 10 cm i momentalno prestao radit...Zivili kinezi

0 0 hvala 0
16 godina

I još taj iNew v3 košta preko 120 eura.

Bilo bi zanimljivo čuti mišljenja koji su najlošiji kineski mobiteli ili bar par najgorih marki :) 

btw. Novi Elephone P9000 Kimovil link ima rekordno male dimenzije i težinu za 5,5'' mobitel, čak i baterija mu nije za bacit, ali sam čuo da je jedan youtube reviewer kritizirao njegovu dugmad sa strane. A i ne sviđa mi se baš što je kamera malo izbočena vani.

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav ,

pitanje je već postavljeno na drugom topicu no tamo nema nikakvih odgovora pa sam ga postavio i ovdje jer je ovaj topic aktivniji.

Planiram naručiti OVAJ MOBITEL  iz EU skladišta pa me zanima ako se plaća carina ? Mislim da NE , ali ako netko zna točno.... Možda netko zna gdje se ovaj mob može nabaviti povoljnije ? Pozdrav !

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ekipa, koliko vrijedi wowshop ili netrino hrvatska garancija na kineske mobitele?

Razmisljam izmedju par smartphone-a(bulboo xfire 2, doogee x5, blackview bv2000s), neke ima kupit kod nas a neke vani.

Osobno sam vec promijenio dosta kineza(xiaomi mi4, mi4c,mi3, redmi note2,tronsmart, cubot) i nikad nije bilo problema ali sad mi treba jedan za sestru pa bi volio da mogu ovdje iskoristiti garanciju.

0 0 hvala 0
17 godina
ivan72478 kaže...

Ekipa, koliko vrijedi wowshop ili netrino hrvatska garancija na kineske mobitele?

Razmisljam izmedju par smartphone-a(bulboo xfire 2, doogee x5, blackview bv2000s), neke ima kupit kod nas a neke vani.

Osobno sam vec promijenio dosta kineza(xiaomi mi4, mi4c,mi3, redmi note2,tronsmart, cubot) i nikad nije bilo problema ali sad mi treba jedan za sestru pa bi volio da mogu ovdje iskoristiti garanciju.

Malo.

9 godina
neaktivan

Ako može prijedlog za telefon do nekih 90 dolara. Bit mi je da ima veliki ekran i da radi normalno.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

hahaha...hočeš neki đabe? ;)

12 godina
neaktivan

Hvala, i mislio sam tako.

Onda cu ipak naruciti izvana

Jeli itko pokusao iskoristiti garanciju wowshopa ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 23:48 (ivan72478).
17 godina
krilosss7 kaže...

Ako može prijedlog za telefon do nekih 90 dolara. Bit mi je da ima veliki ekran i da radi normalno.

Ima jeftinih telefona koji nisu loši (naravno, nikakve svemirske performanse, ali ok), jedino što ljudi uglavnom kupuju malo skuplje modele pa baš i nema nekog velikog iskustva. Neka me neko ispravi ukoliko grešim, ali ova dva bi trebalo da su ok:

• Oukitel K4000 Pro: $96 iz EU, moderan quad core, 4G, 2GB RAM, 5" 720p ekran, velika baterija, Android 5.1 i 6.0;
  • UMI Rome X 3G: $65 iz Kine, malo stariji quad core, 1GB RAM, 5.5" 720p ekran, Android 5.1
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 1:01 (Ivan(4)).
13 godina
neaktivan

slucajno sam prosli tjedan naletio na phicomm pasion 660
iskreno, nikad nisam cuo za ovog proizvodjaca.. ali posto su specifikacije vise nego odlicne, a cijena niza od ocekivane, dao sam mu priliku

koristim ga svega par dana pa cu se samo osvrnuti na par stvari ukoliko nekoga zanima ovaj model

ugl. na papiru sve to izgleda bajno i krasno: osmojzgreni procesor, 2 gb rama, 32gb prostora, dual sim, fhd 5" ekran, itd..

ocekivano, uzivo to i nije u potpunosti tako..
bez obzira na 8 jezgri od 1.5ghz, osjeti se povremeno stucanje i zastekavanje.. nista strasno, no nije fluidno kako bi covjek mislio
baterija od 2300mah je tek dovoljna za cijelodnevno prezivljavanje uz umjerenu uporabu.. sa ekstremnijim koristenjem i igranjem.. isprazni se za koji sat
problem je i odsutnos ledice za obavjesti, tako da se za provjeru o pristiglim porukama i pozivima mora paliti ekran
android na njemu je vec sad stari 4.4.4, no koliko sam uspio naci najavljuje se nadogradnja na 5.0 (zivi bili pa vidjeli)

sto se softvera tice osim zastarjeloga androida, kod mene postoji i problem sa viberom.. mozda je samo slucajnost ili problem sa samom aplikacijom, a ne uredjajem.. no trenutno ne radi 100%

jos jedan veliki nedostatak je zastupljenost dodatne opreme za ovaj model.. tj. maskica i zastitnih folija.. tek par ih se moze naci, no izgledom i cijenom nisu primamljive

sad kad sam prosao vecinu nedostatak, da se dotaknem i lijepse strane
ekran me ugodno iznenadio i sa svojim prikazom boje i sa rezolucijmo fhd 1080x1920 (441ppi).. osjetljivost na dodir je dobra i prima do 5 dodira od jednom.. jedino automatsko postavljanje osjvjetljenja je zakazalo.. no to je vejrojatno softverske prirode
isto tako i kamera je daleko bolja od ocekivanoga.. na dobrom osvjetljenju moze opaliti zbilja ok slike, sto sa straznjom, sto sa prednjom kamerom (dodati cu slike kad ulovim vremena)
32gb rom-a su vise nego dovoljna za prosjecnog korisnika, tako da i ovdje palac gore
dizajn samog uredjaja je po mom, subjektivnom, misljenju jako ugodan i lijep.. vecinu na prvi pogled podsjeti na neku od xperia jer je kockast
osim izgeda i dimenzije uredjaj su odlicne.. sa  tezinom od samo 110g je najlaksi uredjaj koji sam do sad koristio (istina, nisam ih puno ni koristio)

sve u svemu, mobitel obecaje vise nego sto daje ali za prosjecnog korisnika je sasvim dovoljan za svakodnevnu uporabu
ja sam ga ulovio na popustu za 99€ pa vjerujem kako sam odradio dobar posao, tj. da za 750kn ne mogu naci nista bolje (novi je i ima garanciju 2 godine u njemackoj)

vise od toga nebih ni dao, jer se za cifru koliko inace kosta mogu naci daleko bolji modeli renomiranih kineskih brendova (da ih ne nabrajam)

eto kratak rezime ovih par dana sto imam mob.. mozda se nesto promjeni u buducnosti pa cu i to podjeliti ovdje jer informacije o ovom proizvodjacu se ne nalaze bas lako
pa da bar nekome priblizim model ukoliko se premislja o kupovni

ps. vjerujem i nadam se da je ovo prst u oko onima koji sve neistomisljenike na ovoj temi nazivaj xiaomi fanboy-evima (pa tako i mene) jer ih prozivamo zbog reklamiranja i preporucavanja odrona

eto, i sam koristim odron, no ne namecem i ne hvalim ga na sva zvona.. nego objektivno pisem o njemu
ne moram vas nabrajat.. prepozant ce te se..

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Moj PC  
12 0 hvala 5
16 godina
@ivan

Od ova 3 mobitela oko kojih se dvoumis ja bih ovako na prvu najradije uzeo bluboo.

Ima manje dimenzije i lakši je od ostale dvojice. Cijene su im praktički jednake. Baterija mu je malo slabija nego drugom dvojcu, ali to su sve nazahtjevni procesori pa treba procitati jesu li im autonomije zbilja slabasne.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
b4rt!mej kaže...

slucajno sam prosli tjedan naletio na phicomm pasion 660
iskreno, nikad nisam cuo za ovog proizvodjaca.. ali posto su specifikacije vise nego odlicne, a cijena niza od ocekivane, dao sam mu priliku

koristim ga svega par dana pa cu se samo osvrnuti na par stvari ukoliko nekoga zanima ovaj model

ugl. na papiru sve to izgleda bajno i krasno: osmojzgreni procesor, 2 gb rama, 32gb prostora, dual sim, fhd 5" ekran, itd..

ocekivano, uzivo to i nije u potpunosti tako..
bez obzira na 8 jezgri od 1.5ghz, osjeti se povremeno stucanje i zastekavanje.. nista strasno, no nije fluidno kako bi covjek mislio
baterija od 2300mah je tek dovoljna za cijelodnevno prezivljavanje uz umjerenu uporabu.. sa ekstremnijim koristenjem i igranjem.. isprazni se za koji sat
problem je i odsutnos ledice za obavjesti, tako da se za provjeru o pristiglim porukama i pozivima mora paliti ekran
android na njemu je vec sad stari 4.4.4, no koliko sam uspio naci najavljuje se nadogradnja na 5.0 (zivi bili pa vidjeli)

sto se softvera tice osim zastarjeloga androida, kod mene postoji i problem sa viberom.. mozda je samo slucajnost ili problem sa samom aplikacijom, a ne uredjajem.. no trenutno ne radi 100%

jos jedan veliki nedostatak je zastupljenost dodatne opreme za ovaj model.. tj. maskica i zastitnih folija.. tek par ih se moze naci, no izgledom i cijenom nisu primamljive

sad kad sam prosao vecinu nedostatak, da se dotaknem i lijepse strane
ekran me ugodno iznenadio i sa svojim prikazom boje i sa rezolucijmo fhd 1080x1920 (441ppi).. osjetljivost na dodir je dobra i prima do 5 dodira od jednom.. jedino automatsko postavljanje osjvjetljenja je zakazalo.. no to je vejrojatno softverske prirode
isto tako i kamera je daleko bolja od ocekivanoga.. na dobrom osvjetljenju moze opaliti zbilja ok slike, sto sa straznjom, sto sa prednjom kamerom (dodati cu slike kad ulovim vremena)
32gb rom-a su vise nego dovoljna za prosjecnog korisnika, tako da i ovdje palac gore
dizajn samog uredjaja je po mom, subjektivnom, misljenju jako ugodan i lijep.. vecinu na prvi pogled podsjeti na neku od xperia jer je kockast
osim izgeda i dimenzije uredjaj su odlicne.. sa  tezinom od samo 110g je najlaksi uredjaj koji sam do sad koristio (istina, nisam ih puno ni koristio)

sve u svemu, mobitel obecaje vise nego sto daje ali za prosjecnog korisnika je sasvim dovoljan za svakodnevnu uporabu
ja sam ga ulovio na popustu za 99€ pa vjerujem kako sam odradio dobar posao, tj. da za 750kn ne mogu naci nista bolje (novi je i ima garanciju 2 godine u njemackoj)

vise od toga nebih ni dao, jer se za cifru koliko inace kosta mogu naci daleko bolji modeli renomiranih kineskih brendova (da ih ne nabrajam)

eto kratak rezime ovih par dana sto imam mob.. mozda se nesto promjeni u buducnosti pa cu i to podjeliti ovdje jer informacije o ovom proizvodjacu se ne nalaze bas lako
pa da bar nekome priblizim model ukoliko se premislja o kupovni

ps. vjerujem i nadam se da je ovo prst u oko onima koji sve neistomisljenike na ovoj temi nazivaj xiaomi fanboy-evima (pa tako i mene) jer ih prozivamo zbog reklamiranja i preporucavanja odrona

eto, i sam koristim odron, no ne namecem i ne hvalim ga na sva zvona.. nego objektivno pisem o njemu
ne moram vas nabrajat.. prepozant ce te se..

Pozdrav !

Gdje si kupio taj mobitel s dvije godine garancije ?

Jel to nekakav webshop ?

10 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...
dak0001 kaže...

Drugim riječima, ja bi trebao visiti 24 sata na mobitelu sa upaljenim ekranom, da bi imao 24 sata SOT-a?

Ne, nego bi ti trebao naučiti što je SOT prije rasprave na forumu.

Ako ja izvlačim preko 5 sati na svojem Xiaomi Mi4 koji ima bateriju od 3080 mah, a ti izvlačiš 6 sati na telefonu koji ima duplo jaču bateriju, onda se ja pitam tko je tu lud?

Ili je to lažni kapacitet baterije odnosno marketinški trik za naivce (mnogi kinezi to rade) ili im je softver neoptimizirano smeće, ali telefon je očito fail.

Što se tiče toga da ti puniš bateriju jednom u 6 dana, mogu samo reći da ti taj telefon jedva da koristiš, tako da nisi ni najmanje kompetentan za raspravu o baterijama.

A najčudnije mi je to zašto si uopće kupovao telefon koji se ističe jakom baterijom kad koristiš telefon 20 minuta dnevno???

Nigdje veze...

tommy_vercetti kakav je Mi4? uglavnom me zanima ta baterija... čini mi se malo 5 sati sota na bateriji od 3080 maha? jel izdrži dva dana prosječnog korištenja? planiram uzeti 16gb verziju....

13 godina
neaktivan
Qvezbra kaže...

Pozdrav !

Gdje si kupio taj mobitel s dvije godine garancije ?

Jel to nekakav webshop ?

bio je na na stranicama jednog njemackog ducana koji ima i webshop: notebooksbiliger
imali su 200-tinjak komada na akciji pa sam si jedan ugrabio pcetkom proslog tjedna
dostava u hrvatsku im je preskupa tak da je neisplativo uzimati ukoliko te put ne nanese u njemacku ili ako nemas nekog svoga tamo
ja sam igrom slucja dva tjedna godsnjeg proveo u "dojclandu", tako da sam ga dobio na ruke

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
12 godina
neaktivan

Hvala !

Al ovo je stvarno dobro, 2 godine garancije.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ALVIN kaže...
@ivan

Od ova 3 mobitela oko kojih se dvoumis ja bih ovako na prvu najradije uzeo bluboo.

Ima manje dimenzije i lakši je od ostale dvojice. Cijene su im praktički jednake. Baterija mu je malo slabija nego drugom dvojcu, ali to su sve nazahtjevni procesori pa treba procitati jesu li im autonomije zbilja slabasne.

Hvala, vjerojatno onda njega uzimam.

Jos mi je za oko zapeo TCL i708U na merimobilesu, ali je malo skuplji

12 godina
neaktivan

http://www.aliexpress.com/store/product/No-tax-For-EU-countries/1820487_32602953195.html?spm=2114.12010108.1000023.6.9T86nY

jeli itko upoznat s ovim, navodno prilikom kupnje dodas ovo u kosaricu i ovo bude kao osiguranje od carine.

Ja prvi put ovo vidim

0 0 hvala 0
15 godina
ivan72478 kaže...

http://www.aliexpress.com/store/product/No-tax-For-EU-countries/1820487_32602953195.html?spm=2114.12010108.1000023.6.9T86nY

jeli itko upoznat s ovim, navodno prilikom kupnje dodas ovo u kosaricu i ovo bude kao osiguranje od carine.

Ja prvi put ovo vidim

Koliko vidim ide tracking preko Chronopost-a.

Tako je i meni bilo sa Oppomart-a kad sam uzimao "Šaomija", pa nije bilo ni PDV-a ni carine.

17 godina

Ako od tog trgovca s Alija uzmeđ neki proizvod te i to dodaš u košaricu trebalo bi doći iz EU bez pdv-a.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
neaktivan
To je super, koliko se ceka na mob?
Standardno do 15 ak dana ili?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivan72478 kaže...

Ja prvi put ovo vidim

Vjerojatno ista stvar kao Merimobiles i neki drugi dućani, znači slanje preko DPD-a (Francuska ili Njemačka) te se onda i ne plaća PDV na kraju...

EDIT: Jedini problem što se ne može odabrati dostava u Hrvatsku pod "EU Stock" - ili još nemaju info da smo u EU ili ne dostavljaju u HR...

I prodaju samo ove marke: Elephone, Doogee, Oukitel, Homtom, Ulefone, Cubot, Vkworld, UMI, Blackview 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 17:11 (frulex).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice