Stvarno sam dobio inspiraciju napisat nešto o tom telefonu kojeg koristim već 7 dana i super sam zadovoljan, ali uz jednu iritantnu sitnicu, pa da ne pošem ponovno, evo mog posta na facebooku koji sam postao na fajs od Huawei Hrvatske, pa želim podjelit iskustvo sa korisnicima koji razmisljaju o kupnji ovog telefona:
"Nabavio sam P1 kod Vipneta, telefon je odličan, iako malo precijenjen kod tog mobilnog operatera. Super sam zadovoljan osim jedne sitnice, koja zapravo i nije sitnica, jer narušava cijeli koncept smartphone-a. Svaki put kada se P1 odspoji od WiFi konekcije, dobijem poruku upozorenja da nastavak koristenja interneta može prouzročit troškove, odnosno na engleskom: "Continuing Internet access will lead to traffic. Continue?" Dakle, iako cijenim poruku upozorenja, iritantno je i kontra produktivno da svaki put kada izadjem iz kuce ili sa posla ili od bilo gdje gdje ima wirelessa, da moram upalit mobitel, kliknuti ok, i telefon se tek tad spaja na 3G mrežu. U suprotnom, ako ne kliknem - ne spoji mi se automatski na flat internet tarifu kod mog mobilnog operatera, i ja znam satima biti bez interneta, odnosno automatskog sinkroniziranja mailova i slično. Ako ste već stavili upozorenje, ostavite i opciju da se nešto toliko iritantno može i isključiti. Jer pametan telefon i nije toliko pametan, kad ga ja moram palit po 20 puta dnevno da mu kažem, da! spoji se na vipov internet! Nekad čak i u kući izgubim WiFi i telefon nije spojen na internet, dok ga ja ne uzmem u ruke, upalim iz stand by-a, i kliknem ok. To je nešto što nisam do sad viđao na Android platformama, a imao sam mnoge i vidio mnoge Android telefone. Ako išta možete učiniti, dati savjet, poslati upit, molim Vas. Ili u suprotnom ne shvaćate koliko ovakvo nešto degradira koncept pametnog telefona i automatske sinkronizacije mailova. To je ravno onome da me telefon pita svaki put kad zelim sms poslati ili primiti, dali ga zapravo zelim poslat jer mi on može skinut 30 lipa, a tu opciju nemogu iskljucit. OGROMAN FAIL na inace predivnom telefonu."
Zanimaju me što vi mislite o ovome, i imate li kakav savjet, osim ociglednog root-anja i editiranja config datoteka. (Imajuci na umu da je root kompliciran, nestabilan, gubi se garancija, i opcenito nema puno developmenta za P1)