3G-HSDPA- realna brzina

poruka: 40
|
čitano: 23.842
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

Pozdrav.

Trebala bi mi savjetodavna pomoć oko realne brzine mobilnog interneta.

Karte pokrivenosti i HT-a i VIP-a  kažu da sam full pokriven HSDPA signalom.

Ja sam isprobavao na mobitelima koji su na HT ( t-mobile) i Bonbon,

displej prikazuje full 3G signal, kad pokrenem internet onda se na displeju pojavi

slovo H, ali svejedno brzina nejde preko 3 Mb/s, iako uređaj hardwerski podržava do 21 Mbps (lumia 520),

a drugi do 7,2 Mbps (xperia E).

Zanima me da li to ja negdje fulam, da li možda treba neka novija SIM kartica ( moja su stare oko godinu dana)

ili su te karte pokrivenosti samo teoretske a stvarnost da je deset puta manja  ?  

Par puta sam kontaktirao sa korisničkom službom HT-a, ali sam svaki put dobio drugačije odgovore:

jednom kažu da je za korisnike bonova mreža limitirana na 7,2 Mb/s, drugi puta kažu da bi moralo

postizati negdje blizu 21 Mb/s ali da je zagušenje bla bla, treći puta me samo unedogled prespajaju između svojih raznih

službi i nema odgovora preciznog. Kad nazovem Bonbon oni pak samo mantraju da koriste strukturu HT i da neznaju nikaj o tome.

S obzirom da sam na bonove lako se prebacim na VIP ako je tamo situacija bolja. Znači koristim mobitele ( ne stick za internet),

a preko moba se i kompovi spajaju nekad na internet ( hotspot funkcija). 

Moje relacije su Sesvete, Maksimir, Žitnjak, Centar, Trešnjevka,,, znači manje više zgb područje..... 

Sva iskustva i savjeti korisnika mobilnog interneta su dobrodošla.

.

HT HT
Lumia Lumia
VIP VIP
Xperia Xperia

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
3G-HSDPA- realna brzina

HT je dosta sporiji od VIP-a npr. isti mobitel 13 Mb download a upload 4Mb to je za Vip, dok T-com 3 Mb download i 2 Mb download, dok za Tele 2 isto kao i za T-com. Ja imam Tele 2 i Vip.... T-com zna biti i brži....

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 17:40 (jobi123).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

Znači vip je na tvojoj lokaciji puno brži od ht-a..  

Morat ću nabaviti vipovu sim pa da probam onda brzine...   Ima još korisnih preporuka i savjeta? 

.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: 3G-HSDPA- realna brzina

Ja sa Vipom dobivam u Zagrebu i ostalim većim gradovima 5-13 mbps download, a u selima i malim gradovima 700kbps-4mbps.

Sa T-Comom u Zagrebu 3-4 mbps, a izvan većih gradova obično ni nemam 3G.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
15 godina
neaktivan
3G-HSDPA- realna brzina

I ja imam isto pitanje. Imam 1Mb/s preko HDSPA.

Brzina Brzina
Specifikacije mobitela Specifikacije mobitela

1 0 hvala 1
14 godina

Ogranicen je mobilni internet preko sticka sto se bonova tice, gotovo centar Osijeka, a imao sam oko 10mb, "tjeraju" da ljudi uzimaju onu 4G opciju...

Naravno, pricam o tmobileu. Najbolje ti imati obje kartice, ako koja mreza zakaze da imas "rezervnu" opciju.

13 godina
Na Črnomerecu Vip je najbrži,pa T-mobile,pa Tele 2(koji zato i daje za 35 kn 1gb ali po kojoj brzini?)
ovo su moja iskustva mobitelom što ne mora biti generalno tako.
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@marko

Bok Marko, to isto imaš na HT tako malu brzinu? 

@kign

Ma ni taj 4G nebio bio bed, 40 kn mjesečno je nadoplata za bonove, al me frka da nebude isti show. Uglavnom, mobiitel brzine me zanimaju, neznam jel kaj na stick brže, ali meni treba rješenje za mobitele...Hvala na preporuci. 

@Zdravkoz

A koje su ti brzine na hsdpa? 

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 19:58 (bunkermax).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
3G-HSDPA- realna brzina

Bok. Zaboravio sam napisati, ja sam Tele2.

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

Kad bi makar pola od tih teoretskih brzina ostvarivao, npr 10-12 MB/s, to bi mi bilo odlično. 

To vip ima kvalitetniju mrežu ili di je kvaka? ...

.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
3G-HSDPA- realna brzina

Bok, ja sam na bonbonu stick Huawei E367u-2, brzina je 10mbps i upload 2mbps, ja sam na selu Grgincu kod Bjelovara i prezadovoljan sam. Signal kod mene je 3g+

bonbon net. bonbon net.
Nenad
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 20:13 (Nello).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@nello

Fina brzina. Neznam jel ima kakve razlike stick-mobitel... Ja nažalost na bonbonu jedva trojku dostignem, i to rijetko.. 

.

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

Kad bi makar pola od tih teoretskih brzina ostvarivao, npr 10-12 MB/s, to bi mi bilo odlično. 

To vip ima kvalitetniju mrežu ili di je kvaka? ...

.

Misliš Mb/s, ne MB/s.

To je rijetko moguće, zbog udaljenosti od antene i zagušenja.

A za što konkretno trebaš toliku brzinu na mobitelu?

Vip ima kvalitetniju mrežu, ali je zato i skuplji.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
15 godina
neaktivan
3G-HSDPA- realna brzina

Kod mene u Požegi- Grgin dol je ovakva situacija:

1. T-Com 3g stick huawei e3131

2. Tele2 3g preko mobitela

1. 1.
2. 2.
Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@8ax

Ma i ta mala i velika slova me bune. Na gsmareni, pa na stranicama operatera,pa na speedtestovima su često različite te oznake pa je teško mi to usporedjivati. Jednom mi je u szk ht čak tip navodio samo kbps pa tek onda nikaj nisam kuzio... Gledao sam ja i one tablice za usporedbu tih mjera, ali volio bih da standardiziraju pa da su svuda iste jedinice. 

Prešao bih sa žičane u potpunosti na mobilni net, žicu tak i tak samo doma imam, a svuda drugdje koristim mobilni pa bih naravno volio čim veće brzine i kvalitetu, ili kompromis tj bestbuy... 

@Bernard,  hvala na podacima,, znači negdje i tele2 sljaka dobro..

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 21:00 (bunkermax).

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

Evo kod mene na tcomu hsdpa+. inače ide i do 19 mbps download i 4 mbps upload kad je lipo vrime, večeras nije baš najbolje pa je zato malo lošiji rezultat...

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 21:09 (Volume).

1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@volume

E da je meni tih 19 dobiti. Mogu te pitati na kojoj to lokaciji ostvarujes i kojim uredjajem? 

.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

Šibenik i galaxy s2. Ja sam fiksni net skroz otpisao i koristim samo ovo i preko kompa. Ovakve brzine, flat i relativno nizak ping za 300kn mjesečno mi fiksna linija ne može ponuditi...

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
3G-HSDPA- realna brzina

Novi Zagreb - Tele2 3G (HDSPA)

Ne znam zašto mi govori da mi je najbliži server MISS d.o.o. Bihać

Rekord (server: Hrvatski Telekom d.o.o.) Rekord (server: Hrvatski Telekom d.o.o.)
Server: Vipnet d.o.o. Server: Vipnet d.o.o.
Server: Optima Telekom d.o.o. Server: Optima Telekom d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 21:18 (Marko :D).

1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@volume

Slažem se.. I ja bih u potpunosti prešao na mobilne veze. Kako taj flat ostvaris, unutar neke pretplate?  

Zasad sam na bonove, pa uvjek imam aktiviran neki jeftinjak mjesečni paket a po potrebi uzmem internet dan pa je flat ali samo taj dan..

.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@marko

Da, a jesi vidio gore, kod Bernarda, ode tele2 do sedmice skoro u požegi...

.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

Svakodnevno aktiviraš opciju internet dan i to je sve. Nema nikakvog smanjenja brzine nakon određene količine megabajta, ja sam znao skinuti i po 50-60gb dnevno i nikad nikakvih problema

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

@marko

Da, a jesi vidio gore, kod Bernarda, ode tele2 do sedmice skoro u požegi...

Od mene je bazna stanica udaljena nema ni 70 metara i imam jedva 3 Mb/s...

12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@volume

Odlična fora, jednostavno i efikasno, svaka čast. Da mi nije brzina oko trojke nebih puno razmišljao...  

@marko

Aj bar te dobro ozrači, kad već neda brzinu.. Hehheeee...  :-)

Inače je u HT 10 kn tjedna tarifa za 4G, samo kad bi čovjek znao kakve bu brzine, a i 4G mobovi su zasad skupi...

.

0 0 hvala 0
16 godina
3G-HSDPA- realna brzina

Ja na bonbonu doma(Crikvenica-Dramalj) dobijem 10-12Mbps download i 2Mbps upload, vjerojatno jer nema puno korisnika, a udaljen sam 40ak metara od antene. Zanimljivo, 4G u ZG i RI mi je nešto sporiji jer je limitiran na samo 7,2Mbps na bonbonu, pa toliko konstantno dobivam

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
3G-HSDPA- realna brzina

Ma ozrači me vraga. Imam osjećaj da ta bazna uopće ne radi.

1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@power_user

Hvala na informaciji.. Pa valjda bonbon još nema 4G..

Vjerojatno se ni u HT a ni u vipu nemože koristiti 4G a da to posebno ne naplate..  

Jel itko uspio doći blizu onih 42 , što je kao moguće na hsdpa dual, ili kako se već to zove... 

.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
3G-HSDPA- realna brzina

Mene zanima zašto je ping tako velik i zašto mi govori da sam kod Bihaća, a nisam ni blizu Bihaću?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 22:10 (Marko :D).

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
3G-HSDPA- realna brzina

@marko

A jesi ih kad probao kontaktirati pa da vidiš kaj vele? 

Prije par godina sam imao tele2 i sjećam se tada da je živa muka bila pričati sa szk njihovom: studenti koji odgovaraju sa par fraza i ni korak dalje od toga..

Ekipa, ima li kakve veze sim kartica sa 3G brzinama? 

U stilu neka novija generacija simica koja to bolje podržava? Ili je bitan samo mob.. Čitao sam po forumima IT operatera da se nekima kao poboljšala brzina nakon kaj su se žalili pa im je neko negdje tamo nešto podesio bla bla..  To burek ili je moguće? 

.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
3G-HSDPA- realna brzina

Ne pada mi napamet zvati službu za korisnike. Zadnji put sam se sa njima razgovarao 2 sata da na kraju ne bih dobio željenu informaciju. :D

Mislim da ti to nema nikakve veze sa SIM karticom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 22:16 (Marko :D).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice