Pozdrav.
Trebala bi mi savjetodavna pomoć oko realne brzine mobilnog interneta.
Karte pokrivenosti i HT-a i VIP-a kažu da sam full pokriven HSDPA signalom.
Ja sam isprobavao na mobitelima koji su na HT ( t-mobile) i Bonbon,
displej prikazuje full 3G signal, kad pokrenem internet onda se na displeju pojavi
slovo H, ali svejedno brzina nejde preko 3 Mb/s, iako uređaj hardwerski podržava do 21 Mbps (lumia 520),
a drugi do 7,2 Mbps (xperia E).
Zanima me da li to ja negdje fulam, da li možda treba neka novija SIM kartica ( moja su stare oko godinu dana)
ili su te karte pokrivenosti samo teoretske a stvarnost da je deset puta manja ?
Par puta sam kontaktirao sa korisničkom službom HT-a, ali sam svaki put dobio drugačije odgovore:
jednom kažu da je za korisnike bonova mreža limitirana na 7,2 Mb/s, drugi puta kažu da bi moralo
postizati negdje blizu 21 Mb/s ali da je zagušenje bla bla, treći puta me samo unedogled prespajaju između svojih raznih
službi i nema odgovora preciznog. Kad nazovem Bonbon oni pak samo mantraju da koriste strukturu HT i da neznaju nikaj o tome.
S obzirom da sam na bonove lako se prebacim na VIP ako je tamo situacija bolja. Znači koristim mobitele ( ne stick za internet),
a preko moba se i kompovi spajaju nekad na internet ( hotspot funkcija).
Moje relacije su Sesvete, Maksimir, Žitnjak, Centar, Trešnjevka,,, znači manje više zgb područje.....
Sva iskustva i savjeti korisnika mobilnog interneta su dobrodošla.
.