WLAN-g USB koristiti na Laptopu sa WLAN-n

poruka: 25
|
čitano: 4.194
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Preko vikenda idem kući na selo. Šogor mi ima flat, jedno 100m udaljen od mene.

Do sad sam morao izići na balkon da bih mogao surfati, ljeti nije loše, ali sada dok je vani još sveže ne želim da mi se guz*ca smrzne. Osmijeh

Između nas je jedna kuća koja nam smeta. Mršti se Njegov router je postavljen na prozor tako da nema prepreke (zida) sa njegove strane.

Imam jedan Netgear USB WLAN pa ga namjeravam upiknuti u lap.

Ako isključim WLAN od laptopa, da li će mi se software/driveri tući?

Da li je Netgear USB WLAN jači od mrežne u HP laptopu, mislim na jakost signala/hvatanja antene?

Da li ću imati koristi od toga ili ću tek saznati kad fizički probam?

Da li mogu koristiti oba WLAN-a paralelno, kao ono to su ipak dvije antene, pa ću imati bolje hvatanje signala ili je to nemoguće? Iznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni se ugrađena wlan kartica pokazala puno bolja od nekolicine USB wlan modema. Što se tiče drivera, kad sam stavio USB modem mogao sam ga koristiti isključivo s njegovim driverom ali mi ovaj od ugrađene kartice nije smetao. Nećeš dobiti jači signal ako koristiš USB i ugrađenu karticu istovremeno (ne znam da li je to uopće moguće). Eventualno da uzmeš produžni USB kabel tako da možeš USB modem staviti negdje bliže prozoru.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: WLAN-g USB koristiti na Laptopu sa WLAN-n

TO nije modem kao prvo a kao drugo postoje USB WiFI adapteri sa vanjskom antenom i to je mozda bolje rjesenje od onog ugradjenog u lap jos ako se stavi na produzni USB kabel.

15 godina
neaktivan

Ok, mrežna "kartica" je. Čovjek je rekao da ima taj USB koji ima a ne da misli kupovati. Ako se već investira onda je bolje na ugrađenu karticu staviti antenu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehehe

A kako to da izvede bas me zanima ;)

16 godina

u optimum računala imaš za kupit antene i do 20 db

s tim loviš na 300 m

nađi neki usb wlan na koji ide antena i nemaš frke !

A za drivere :

ja kad sam instalirao na laptop wlan usb , pitalo me oću li koristit wzc ili njihov softver za traženje mreža

nađi mrežnu karticu u device manageru i klikni desni klik -> properties->do not use this hardware

i onda tek instaliraj drivere

Volim čitati BUG //// Imaš problem sa LG Cookijem ili pitanje ? Javi na privatnu poruku
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 9:32 (Mitch).

3 0 hvala 4
15 godina
neaktivan

Sve je to ok ali njemu treba riješenje sad za vikend tako da sumnjam da će kupovati antenu ili bilo šta druga za ta 2 dana. Jedino (za 0kn) riješenja je USB produžni kabel.

0 0 hvala 0
16 godina
mozak3 kaže...

Sve je to ok ali njemu treba riješenje sad za vikend tako da sumnjam da će kupovati antenu ili bilo šta druga za ta 2 dana. Jedino (za 0kn) riješenja je USB produžni kabel.

je al treba nać jedan veliki usb kabel

Volim čitati BUG //// Imaš problem sa LG Cookijem ili pitanje ? Javi na privatnu poruku
17 godina
neaktivan

@mozaik3

Jos cekam odgovr kako staviti dodatnu antenu na ugradjenu wireless karticu.

16 godina
logic kaže...

@mozaik3

Jos cekam odgovr kako staviti dodatnu antenu na ugradjenu wireless karticu.

imaš na dealexteme

http://www.dealextreme.com/search.dx/search.usb%20wifi%20antenna

moraš imat izlaz van da bi stavio ovakav

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.34651

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 10:50 (Mitch).
17 godina
neaktivan

Koja od ovih ide na UGRADJENU wifi karticu?

I koji to lap ima vanjski izlaz za antenu. Ja ne vidjeh jos nijedan.

I ovo drugo nije antena vec samo produzni kabel zaantenu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 10:53 (logic).
16 godina
logic kaže...

Koja od ovih ide na UGRADJENU wifi karticu?

I koji to lap ima vanjski izlaz za antenu. Ja ne vidjeh jos nijedan.

I ovo drugo nije antena vec samo produzni kabel zaantenu.

nejde ti nijedan na ugrađenu karticu,ja imam laptop koj ima izlaz van

ali tih laptopa ima malo

17 godina
neaktivan

HEheheh

Znam ja to zato sam i trazio da mi objasni sta je htio reci. Takvim postovim dovodi covjeka u zabludu jer je to generalno glupost. Znam da ima  laptopova koji to imaju ali se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Ja niakd niti jedan ne vidjeh.

16 godina
logic kaže...

HEheheh

Znam ja to zato sam i trazio da mi objasni sta je htio reci. Takvim postovim dovodi covjeka u zabludu jer je to generalno glupost. Znam da ima  laptopova koji to imaju ali se mogu

nabrojati na prste jedne ruke. Ja niakd niti jedan ne vidjeh. 

e imaš za kupit wifi usb-ove koji imaju izlaz za antenu

17 godina
neaktivan

Pogledaj treci post u ovoj temi ;)

16 godina
logic kaže...

Pogledaj treci post u ovoj temi ;)

ja ne kužim

ja odgovaram autoru koji traži usb wifi adapter

a ti tražiš ?

17 godina
neaktivan

Trazim da onaj sto rece da se moze dodati antena na ugradjenu wifi karticu objasni sta je htio. Ja znam da ne moze al kad dodje bubne glupost i ode trazim objasnjenje. Hvala tebi na pomoci al ja to sve znam ;)

Poenta je da ako se neko ne razumije u ono sto prica bolje da cuti nego dovodi ljude u zabludu.

16 godina

Znači ovako, ne želim ništa kupovati.

WLAN USB je sa integriranom antenom, nema vanjske antene (priključak).

Uz WLAN USB imam produžni oklopljeni (transparentan mu je ovoj pa se vidi metalna mrežica) USB kabel (cca. 1,5m).

Sad još jednom moje pitanje, ako ovaj stick razvučem do prozora koji "gleda-ne vidim od kuće između nas" prema šogorovoj kući, da li će mi što pomoći sa primitkom signala ili ću morati ići na balkon ili lap staviti na klupicu od prozora i tako surfati kao do sada?

Ako ništa drugo, javim vam sutra/prekosutra dok probam, kako je prošlo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To mozes znati samo ako probas.

15 godina
neaktivan

@logic, mora li imati izlaz za antenu? Ja na svom lapu odvidam jedan saraš i došao sam do kartice, u naredne 3 minute spojim antenu (nema izlaza) i sklopim natrag kako je bilo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao prvo suludo je to raditi kad je USB WLAN kartica sa antenom maltene dzabe, drugo ne mozes to na svakom lapu raditi, trece ne zna to svako raditi, cetvrto gdje ima kupiti antenu koja ima konektore kao na ugradjenoj wlan kartici, peto ti si napisao kao da je to najnormalnija stvar za napraviti. Ne znam nikoga ko to radi niti znam ikoga ko bi to uradio. To je blesavo raditi.

15 godina
neaktivan

Ja sam radio. Ne znam, meni ne predstavlja problem jedan saraf i jedna zica. Konektora ima raznih a ako i nema antena s takvim konektorom ima za kupit posebno konektora. I to je još uvijek jeftinija investicija od USB.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je u najmanju ruku blesavo raditi al je jos blesavije to preporuciti ljudima. Laptop i zice koje okolo vire? Blesavo.

15 godina
neaktivan

Konektor koji košta par kuna riješava problem. Ne znam čemu takva strka oko jedne najobičnije žice. Mislim, ok, netko će rađe uzeti USB, ja ću radije spojiti antenu na ugrađenu karticu.

P.S. I tvoje i moje mišljenje o ovome je i više nego subjektivno, prema tome, nema smisla dalje raspravljati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ne znam bas jel subjektivno posto sam jedino od tebe cuo da ides rastavljati lap i kaciti zice na njega a pogotovo kad ovo

http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=wlan&pmodel=TL-WN422G

kosta 16 eura i daleko je prakticnije od tvog zicanog rjesenja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice