Ruter Thomson i ftp

poruka: 12
|
čitano: 5.519
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ruter Thomson i ftp
pitanje

Korištenjem rutera Thomson speedtouch 780 Wl preko kojeg sam uploadovao putem ftp-a obimniji materijal na neke servere, uvidio sam da navedeni ruter ima problem kod takvog rada. Naime, nakon nekog vremena brzina uploada počinje nepravilno varirati (od 0 - 200kB/s) da bi konačno došlo do prekida sa porukom 'File error'. Upload se može ponovno restartati, ali nakon kraćeg vremena opet dolazi do istog problema.

Napominjem da ovog problema nema kod uploada istog materijala putem D-Link ili Siemens rutera. Također, kod seed-a torrenta nema problema. Koristim MaxADSL, dakle T-Com.

Ukoliko netko ima kakvo prikladno rješenje bio bih zahvalan.

Abit AB9 Pro|Chipset P965|Intel Core 2 Duo, E6700, 2733 MHz|Kingmax 4x1024MB|NVIDIA GeForce 8800 GTS, 320 MB|WD Raptor 150 GB + Seagate 400GB + Maxtor 300GB + Maxtor 120GB + Seagate 300GB|Coolermaster Cosmos 1000|Chieftec 550W|Samsung SyncMaster 20"|
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ruter Thomson i ftp
prihvaćeno rješenje

imam isti router, koristim dosta ftp, ali nemam problema.

ja sam napravio ovako, ulogirao se u router sa administratorskim accountom, izvukao svoj user.ini (konfiguracijski fajl za router)

stavio sam na router zadnji originalni (znaci thomson) software, i na kraju vratio svoj user.ini fajl.

nakon toga, maxtv, internet, sve radi 5.

probaj, ako imas pitanja, slobodno.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma sve dugo radi OK osim ftp uploada. Ukoliko ti nije teško, napiši postupak kako si flešao firmware. Hvala ti na odgovoru ...Smijeh

Evo, napravio sam kako si napisao. Za sada ide OK, ali tek radi cca 20-tak minuta pa da ne ureknem.

Abit AB9 Pro|Chipset P965|Intel Core 2 Duo, E6700, 2733 MHz|Kingmax 4x1024MB|NVIDIA GeForce 8800 GTS, 320 MB|WD Raptor 150 GB + Seagate 400GB + Maxtor 300GB + Maxtor 120GB + Seagate 300GB|Coolermaster Cosmos 1000|Chieftec 550W|Samsung SyncMaster 20"|
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 11:18 (Jura iz druge galaksije).
17 godina
neaktivan
Javi ima li problema nakon duzeg koristenja.
16 godina
neaktivan

Znate šta bi bilo dobro?

Kad bi taj postupak mogli vidit i mi s istim problemom.

17 godina
neaktivan
autorov komentar
cromiki kaže...
Javi ima li problema nakon duzeg koristenja.

Za sada radi OK. Međutim, morao sam smanjiti upload jedan po jedan fajl. Koristim cuteFTP i njemu je po defaultu omogućen istovremeni upload više fajlova. Tada je opet dolazilo do prekida uploada nekih fajlova. Ali nakon podešavanja ide sve kao po loju i nema prekida uploada. Dapače, promjenom firmware-a upload ide konstantnom brzinom od 104,7 kB/s, gotovo možeš vodoravnu crtu povući kako program 'pumpa' podatke na server.Ujednačenije nego Siemens SE555 ili D-Link.

Ukoliko netko ima isti problem neka se ovdje javi pa mu pošaljem upute, firmware i software za update firmware-a.

17 godina
neaktivan
ne znam za cuteftp, ja koristim filezillu i sve 5...
17 godina
neaktivan
autorov komentar
cromiki kaže...
ne znam za cuteftp, ja koristim filezillu i sve 5...
 I ja sam koristio filezillu te još 10-tak drugih ftp klijenata sam isprobao. Ali cuteFTP mi je zakon. No najbolji je program onaj s kojim znaš raditi i iskoristiti potencijale koje pruža.

14 godina
neaktivan
Ruter Thomson i ftp

Bok ljudi evo javljam se sa slijedečim problemom. Imam pro web unix na t-comu i prije sam se mogao spajati sa svih uređaja i to preko my network places u windows xp samo ukucam ftp://ftp.t-com.hr i user te pass i pod windows vista međutim neznam u cemu je sada problem postavke su ostale iste ali mi više neće da se spoji na web server zvao sam t-com sluđbu i oni kažu da više ne postoji ftp.t-com.hr u što ja sumljam pa su mi dali file zilla kojeg sam naravno instalirao. Međutim file zila mi je pokazao sličan problem spoji se na server i sve odradi i kada treba dobiti listu fajlova na web serveru on kaze da je previše čekao na odgovor i izbaci error i nista mi nepokaže. Ja sam malo surfao po netu pa sam procitao da je mozda u pitanju fire wall pa sam isključio firewall potpuno na dvije različite lokacije koje su na t-comu ( tj dva rutera i tel broja.) Otvorio sam portove i sve ugasio rutere i upalio i uvijek isti problem file zilla nemoze da dobije listu fajlova od web servera. Routeri koje imam su Zyzgel i Tomson oba sa istim problemom. U windowsu je isto tako fire wall dopusten za file zillu. U cemu bi mogao biti problem???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ruter Thomson i ftp
autorov komentar

Ne razumijem ovo lista fajlova. Daj malo detalja. Ja kad se spajam na server, u postavkama ftp programa odredim remote dir ili samo stavim / (slash). I kad se spoji imam listu i foldera i fajlova na serveru u svom root-u.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma poslao bi novu internet stranicu na internet preko ftp i t-comov server mi neda krene i stane napiše error da je dugo čekao. Nema liste fajlova to su fajlovi moje internet stranice

14 godina
neaktivan

Poslao sam problem administratoru t-coma jutros i čekam odgovor

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice