Promjena Iskon VDSL routera

poruka: 16
|
čitano: 5.065
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran

Htio bih kupiti router koji bi zamijenio VDSL router od Iskona. Tv imam ali bih ga ukinuo jer znam da se njihov IPTV neda konfigurirati na router koji nije njihov.

Može li se to te ako može koji router preporučate?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 16:03 (AMD_IT).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Promjena Iskon VDSL routera

Ako ostaviš njihov router u bridge modu, možeš ostaviti i TV i telefon.

BTW, IPTV se može rekonfigurirati, to nije ništa posebno - samo ti trebaju prave postavke za taj VLAN koji koristi IPTV.

Što se tiče routera, mikrotik, linksys, dlink...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
8 godina
protjeran
To mi je jasno, ali ja pokušavam imati samo jedan modem router koji će zamijeniti njihov.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zašto?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
8 godina
protjeran
Da riješim stabilnost, s obzirom da mi se često ruši veza u kućnoj mreži kao i sa internetom. Oni su već jedan router promijenili ali nema poboljšanja.
Pucanje veze mi se događa i na kompu i na media playeru koji je spojen bežično. Ne želim potrošiti xy novca na novi router kako bi spojio na postojeći pa otkrio da nisam ništa napravio.. Ako postojeći zafrkava.
Zvao sam njihovu tehničku podršku i rekli su da je to nemoguće čak i bez IPTV-a.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jesi siguran da će ti promjena routera pomoći? Ako ti je veza loša (previsoki attenuation rate, premale margine), nikakav router ti neće pomoć.

Moguće je, samo ti treba ispravna kombinacija postavki i pravi router (za odgovarajući VDSL standard)...

8 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Jesi siguran da će ti promjena routera pomoći? Ako ti je veza loša (previsoki attenuation rate, premale margine), nikakav router ti neće pomoć.

Moguće je, samo ti treba ispravna kombinacija postavki i pravi router (za odgovarajući VDSL standard)...

Nisam siguran, ali išao bih u investiciju samo ako mogu eliminirati njihov rputer. 

Većina routera na tržištu su za ADSL koliko sam primjetio, mogu i oni ili mora biti VDSL? Imaš kakvu preporuku?

Ako i ima neka alternativa, odakle da izvučem postavke? Iz postojećeg?

16 godina
odjavljen

A zašto bi išao u investiciju ako ti neće pomoć?

Naravno da mora biti VDSL jer ti neće raditi ADSL router (pazi i na annex a/b/m)

Provjeri sve prije kupovine, vidi koji su ti DSL parametri (ovo što sam gore pisao) i izvuci sve postavke van (iz routera, jer ti oni to neće dati)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 16:46 (Sum_of_all_fears).
8 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

A zašto bi išao u investiciju ako ti neće pomoć?

Naravno da mora biti VDSL jer ti neće raditi ADSL router (pazi i na annex a/b/m)

Provjeri sve prije kupovine, vidi koji su ti DSL parametri (ovo što sam gore pisao) i izvuci sve postavke van (iz routera, jer ti oni to neće dati)

Zato jer je to jedina opcija koju vidim logički a da bi mogla upaliti.

Drugo mi ne preostaje makar zasad. 

Gdje se može naći ponuda VDSL routera?

16 godina
odjavljen

Ti mene uopće ne slušaš...

NEĆE ti pomoći ako su ti parametri loši!

Ako se tebi troši pare bezveze, samo naprijed. Ja ti neću ništa preporučiti jer će biti "ne valja, pričaš gluposti".

8 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Ti mene uopće ne slušaš...

NEĆE ti pomoći ako su ti parametri loši!

Ako se tebi troši pare bezveze, samo naprijed. Ja ti neću ništa preporučiti jer će biti "ne valja, pričaš gluposti".

Slušam te, i rekao sam ti da mi se prekid događa i unutar kućne mreže.

Znam da postoji šansa da neće upaliti i rekao sam da prihvaćam rizik.

Koje parametre da izvučem da se vidi ako su loši?

Iz Iskona su rekli da mi je veza stabilna i da ne bi trebala pucati.

16 godina
odjavljen

Pa napisao sam ti gore - u DSL statsima nađi SNR margin, attenutation rate, max brzinu i current.

Za tog glupog zyxela kojeg imaš je sasvim normalno da kad pukne VDSL da padne i cijela mreža jer se smeće resetira - znam jer sam ga imao 3 mjeseca.

8 godina
protjeran
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 2.781 Mbps 25.813 Mbps
Actual Net Data Rate: 2.782 Mbps 25.814 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 5.9 dB 6.4 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 7.4 dBm 18.6 dBm
Receive Power: 0.3 dBm 1.0 dBm
Actual INP: 13.0 symbols 27.0 symbols
Total Attenuation: 7.7 dB 17.6 dB
Attainable Net Data Rate: 2.953 Mbps 26.205 Mbps

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zašto su ti oni dali VDSL da mi je znati... Ajde lijepo traži nek te prebace nazad na ADSL (20mbit). Tebi je linija na samoj granici (slabe margine) a VDSL nikako nije opravdan jer ti je attainable samo 26mbit a maksimum za ADSL je 24mbit, tako da nikako nema smisla da imaš VDSL.

A drugi router ti neće baš pomoć + bit će neupotrebljiv kad se vratiš na ADSL (routeri koji podržavaju i ADSL i VDSL nisu jeftini, ispod 100eur nemaš ništa pametno)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 17:09 (Sum_of_all_fears).
8 godina
protjeran
Je li moguće na ADSL-u imati 29 Mbps koliko imam sad?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne. Napisao sam ti, max za ADSL2+ je 24mbit. Žrtvovati stabilnost konekcije i potrošiti 100+ eur na router je glupo radi 5mbit.

Ali kako god hoćeš. Možda bi ti bilo najbolje naći polovni Fritzbox 7360, 7430, 7460 i konfigurirati ga da radi na Iskon VDSLu. To je jedan od najboljih xDSL routera koje sam imao priliku koristiti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 17:22 (Sum_of_all_fears).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice