Htio bih kupiti router koji bi zamijenio VDSL router od Iskona. Tv imam ali bih ga ukinuo jer znam da se njihov IPTV neda konfigurirati na router koji nije njihov.
Može li se to te ako može koji router preporučate?
Htio bih kupiti router koji bi zamijenio VDSL router od Iskona. Tv imam ali bih ga ukinuo jer znam da se njihov IPTV neda konfigurirati na router koji nije njihov.
Može li se to te ako može koji router preporučate?
Ako ostaviš njihov router u bridge modu, možeš ostaviti i TV i telefon.
BTW, IPTV se može rekonfigurirati, to nije ništa posebno - samo ti trebaju prave postavke za taj VLAN koji koristi IPTV.
Što se tiče routera, mikrotik, linksys, dlink...
Zašto?
Jesi siguran da će ti promjena routera pomoći? Ako ti je veza loša (previsoki attenuation rate, premale margine), nikakav router ti neće pomoć.
Moguće je, samo ti treba ispravna kombinacija postavki i pravi router (za odgovarajući VDSL standard)...
Jesi siguran da će ti promjena routera pomoći? Ako ti je veza loša (previsoki attenuation rate, premale margine), nikakav router ti neće pomoć.
Moguće je, samo ti treba ispravna kombinacija postavki i pravi router (za odgovarajući VDSL standard)...
Nisam siguran, ali išao bih u investiciju samo ako mogu eliminirati njihov rputer.
Većina routera na tržištu su za ADSL koliko sam primjetio, mogu i oni ili mora biti VDSL? Imaš kakvu preporuku?
Ako i ima neka alternativa, odakle da izvučem postavke? Iz postojećeg?
A zašto bi išao u investiciju ako ti neće pomoć?
Naravno da mora biti VDSL jer ti neće raditi ADSL router (pazi i na annex a/b/m)
Provjeri sve prije kupovine, vidi koji su ti DSL parametri (ovo što sam gore pisao) i izvuci sve postavke van (iz routera, jer ti oni to neće dati)
A zašto bi išao u investiciju ako ti neće pomoć?
Naravno da mora biti VDSL jer ti neće raditi ADSL router (pazi i na annex a/b/m)
Provjeri sve prije kupovine, vidi koji su ti DSL parametri (ovo što sam gore pisao) i izvuci sve postavke van (iz routera, jer ti oni to neće dati)
Zato jer je to jedina opcija koju vidim logički a da bi mogla upaliti.
Drugo mi ne preostaje makar zasad.
Gdje se može naći ponuda VDSL routera?
Ti mene uopće ne slušaš...
NEĆE ti pomoći ako su ti parametri loši!
Ako se tebi troši pare bezveze, samo naprijed. Ja ti neću ništa preporučiti jer će biti "ne valja, pričaš gluposti".
Ti mene uopće ne slušaš...
NEĆE ti pomoći ako su ti parametri loši!
Ako se tebi troši pare bezveze, samo naprijed. Ja ti neću ništa preporučiti jer će biti "ne valja, pričaš gluposti".
Slušam te, i rekao sam ti da mi se prekid događa i unutar kućne mreže.
Znam da postoji šansa da neće upaliti i rekao sam da prihvaćam rizik.
Koje parametre da izvučem da se vidi ako su loši?
Iz Iskona su rekli da mi je veza stabilna i da ne bi trebala pucati.
Pa napisao sam ti gore - u DSL statsima nađi SNR margin, attenutation rate, max brzinu i current.
Za tog glupog zyxela kojeg imaš je sasvim normalno da kad pukne VDSL da padne i cijela mreža jer se smeće resetira - znam jer sam ga imao 3 mjeseca.
Zašto su ti oni dali VDSL da mi je znati... Ajde lijepo traži nek te prebace nazad na ADSL (20mbit). Tebi je linija na samoj granici (slabe margine) a VDSL nikako nije opravdan jer ti je attainable samo 26mbit a maksimum za ADSL je 24mbit, tako da nikako nema smisla da imaš VDSL.
A drugi router ti neće baš pomoć + bit će neupotrebljiv kad se vratiš na ADSL (routeri koji podržavaju i ADSL i VDSL nisu jeftini, ispod 100eur nemaš ništa pametno)
Ne. Napisao sam ti, max za ADSL2+ je 24mbit. Žrtvovati stabilnost konekcije i potrošiti 100+ eur na router je glupo radi 5mbit.
Ali kako god hoćeš. Možda bi ti bilo najbolje naći polovni Fritzbox 7360, 7430, 7460 i konfigurirati ga da radi na Iskon VDSLu. To je jedan od najboljih xDSL routera koje sam imao priliku koristiti.