Povezivanje D-Link modema s Tenda routerom

poruka: 6
|
čitano: 12.397
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Povezivanje D-Link modema s Tenda routerom

Poštovanje,

Nisam neki stručnjak u povezivanju navedenog. A razlog otvaranje je sljedeći:

Korisnik sam ADSL interneta (HT Pošta), koji se spaja telefonskim kablom s modemom.

Od početka sam koristio D-Link DSL-320T, za spajanje, jer sam imao računar i nisam imao potrebe za wi-fi.

Kupio sam Tenda N3 Wireless Router, jer sam u bližoj prošlosti kupio laptop, pa mi treba Wi-Fi.

Zanima me jeli moguće D-Link modem spojiti s Tendom da bih imao wireless?

Unaprijed Hvala

Lp

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Povezivanje D-Link modema s Tenda routerom

spoji modem na routerov WAN port, gotovo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

To sam prvo uradio, naravno udem u router preko 192.168.0.1

Upišem sve, profil i password, potvrdim.

Ali mi pise da nema internetskog pristupa.

Neznam jeli se treba mijenjati ip ili nesto...

16 godina

-modem spojen direktno na PC, imaš internet? imaš IP?

-kakav profil i pass? Ako se misli na wlan to nema veze (to je samo spoj tebe i novog routera), može i LANom.

-ip routera, subnet (treći broj) bi trebao biti drugačiji od modema. Može i kao AP, tad i dalje sav posao obavlja modem.

Ne znam kako je podešen (namjerno, zaštita) stari modem tvog ISPa, npr Bnetov pokupi MAC adresu s PCa i samo njemu dozvoljava internet. Resetiraj (dovoljno je ugasiti/upaliti) modem i trebao bi automatski routerov MAC biti prepoznat kao PC-user..

Pingaj...

12 godina
neaktivan

Modem spojen direktno na PC radi naravno, tako je radio i prije.

A na profil i pass mislim podatci koje se dobiju od strane poste.

Kada sam spojio izlas routera WAN na modem, i LAN na komp, resetirao sam modem, pise da ima internetskog pristupa, ali opet kad hocu da udem na internet, izbaci mi pocetnu stranicu Tenda http://i.imgur.com/QDoro.png

16 godina
-stari modem bi trebao biti u route modu, stalno spojen. To je najjednostavniji način.
-Ako je podešen sa se spaja (DailUp PPPoE) tad mu novi router treba uspostavljati liniju (umjesto PCa). U odgovarajuću rubriku uneseš podatke i to bi trebalo biti sve. Pošto taj router ima mogućnost rada kao AP ili kao klasičan router, treba provjeriti i aktivirati odgovarajući mod.
Ako je u AP modu, tad i dalje stari modem kontrolira liniju i njegov DHCP podešava IP, GateWay, DNS.
-kako je postavljena mreža na PCu? Ako je preko DHCPa automatske postavke, tad bi sve podatke trebao podesiti novi router. Ako je ručno podešen IP tad treba podatke podesiti prema routeru-DHCPu.
Na novom routeru to može automatika ili se unose podatci GW i DNS = adresa starog modema, dok je za PC adresa novog (jer kroz njega prolazi-routing..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice