Postavljanje wifi mreže dodatno uz žični internet

poruka: 6
|
čitano: 3.631
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

trenutno doma koristim žnj modem iz 2007. kojeg je Optima dala prilikom ugovaranja interneta i spajam se na internet preko žice. Kod svojih sam u vikendici našao neki stariji Thomson modem al ima podršku za wifi i sad me zanima: da li je moguće zamijeniti trenutni stari modem sa thomsonom te se i dalje spajati na internet na kompu žičanim putem al istovremeno postaviti  i wifi mrežu na koju bi se mogao spajati mobitelom? Ako da, kako da to postignem?

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Postavljanje wifi mreže dodatno uz žični inter

Puno ti je lakse kupiti acces point i dodati na vec postojeci modem tj i imas wi fi.

15 godina
neaktivan

http://cache-www.linksys.com/support/images/KB3686-003_EN_v2.PNG

^ ovak budem probal se poigrat, pa javim ukoliko budem trebao savjet ili pomoć

17 godina

kupi si tp-link, wr841/840, wr740, 741 i slicno,  jeftini, a rade kak spada.

i preporuka je da ne koristis dupli nat kak na slici.

Prvo se spoji na ruter, promjeni si wireless postavke, postavi svoj ssid, frekvenciju, wpa2, ugasi wps, ugasi dhcp i promjeni ip adresu rutera na neku u subnetu trenutnog rutera. Zatim samo ustekaj u lan port. Dalje ti bu izvorni ruter dodijelio dhcp-om ip adresu i sve bu delalo.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 11:23 (Ante).
15 godina
neaktivan

Iskopčao sam modem, stavio taj Thomson ST780 modem, ukopčao u ADSL port, ETH1 port i ne svijetli DSL lampica i neće se povezat na internet. A samo sam iskopčao kablove iz staroga modema  i ukopčao u iste portove na drugom modemu. U čemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Imperijas kaže...

Iskopčao sam modem, stavio taj Thomson ST780 modem, ukopčao u ADSL port, ETH1 port i ne svijetli DSL lampica i neće se povezat na internet. A samo sam iskopčao kablove iz staroga modema  i ukopčao u iste portove na drugom modemu. U čemu je problem?

Annexi ne odgovaraju na ruteru niti konfiguracija rutera. 

Thomson je annex B, a optimin ruter annex A, ako se ne varam.....

prvo si vrati sve kak je bilo i onda ustekaj thomsona u lan optiminog ruter, onda konfiguriraj ip adrese, wifi i  ugasi dhcp na thomsonu. To se igraj ili googlaj, imas upute na t-com stranicama.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 16:09 (Ante).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice