Airlive WL-1700USB - problem sa spajanjem na mrežu

poruka: 5
|
čitano: 7.273
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupio sam karticu u svibnju ove godine i koristio sam je do sad, nikakvih problema nije bilo. Problem se pojavio prije 3 dana kad sam bio na internetu i odjednom se prekinula internet veza. Pokušao sam se ponovno spojiti na mrežu ali me je ponovno izbacilo (inače, adapter prikazuje sve mreže u okolici). Onda sam se pokušao spojiti na dvojicu susjeda koji imaju otključane mreže ali ni onda me nije htjelo spojiti tj. pokaže da se spaja i onda kad bi trebao registrirati mrežu i spojiti me na internet samo se prekine veza i pokaže poruku "windows was unable to connect to (ime mreže)". Koristim Windowse 7 Ultimate. Drivere sam reinstalirao više puta ali svaki put mi se isto događa. Onda sam reinstalirao Windowse 7 i ponovno je isti problem bio. Otišao sam kod frenda da probam da li će njemu raditi i kod njega nije bilo nikakvih problema - komp je registrirao karticu, instalirao sam drivere na njegov komp i mogao je na internet (isto ima 7-icu). Posudio sam njegov wifi adapter Airlive WN360-USB, spojio ga na svoj komp, Windowsi su drivere automatski instalirali i mogao sam na internet bez ikakvih problema. Pokrenuo sam "Troubleshoot problems" za svoju karticu i pokazalo mi je ove rezultate:

Information for Connection ID 5

Connection started at: 2011-10-05 22:09:55-263

Auto Configuration ID: 5

Profile: (ime mreže)

SSID: (ime mreže)

SSID length: 13

Connection mode: Infra

Security: Yes

Pre-Association and Association

Connectivity settings provided by hardware manufacturer (IHV): No

Security settings provided by hardware manufacturer (IHV): No

Profile matches network requirements: Success

Pre-association status: Success

Association status: Fail 0x00038002

Association reason code: 0x00000002

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 14:40 (Crank1d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li je netko imao sličnih problema s tom karticom ili nekim drugim USB wifi adapterom od Airlive-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Airlive WL-1700USB - problem sa spajanjem na m
Meni se ovo javljat počelo, sad u zadnje vrijeme.

Malo cimenem kabel od kartice i ona se odspoji i spoji. Probao sam s drugim kablom, ali onda opće ne radi (nemam onaj s duplim napajanjem).
Ponekad mi se spoji ponovno, a ponekad ju računalo opće ne prepoznaje ili ovako ju prepozna ali se ne može nikud spojiti.

Kad resetiram računalo onda radi neko vrijeme. :S
Rock hard, die free!!
16 godina
neaktivan

Imamo isti adapter. Da se možda ne pokušavaš spojiti na mrežu bez BSSID-a kad ti javlja "can't connect to hidden network"?

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Već sam zaboravio na ovu temu koju sam otvorio. {#}

Inače našao sam možda mogući problem zbog kojeg se taj problem događao. Znao sam puno puta iskopčavati USB kabel od WIFI adaptera iz USB utora na matičnoj i onda ga ponovno uštekati u komp bez da sam koristio "Safely remove hardware" i onda kad bih kablove ponovno uštekao u te, iste utore na kompu onda se pojavio taj problem. Kad bih ga uštekao u prednje USB-ove na kućištu, onda je znalo proraditi ali se problem znao ponovno pojaviti nakon što bih ugasio komp. Onda, kad sam ga uspio natjerati da proradi bez problema na prednjim USB utorima koristio sam "Safely remove hardware". Win 7 je sve fino "počistio" i onda sam ga uštekao natrag u USB utore na matičnoj gdje ga je prepoznao, aktivirao i spojio na WIFI mrežu i radi sad već mjesec dana bez problema.

Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice