Treperenje slike-hitno

poruka: 15
|
čitano: 7.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Treperenje slike-hitno

Kupio sam si monitor lg W2453TQ i spojio sam ga na laptop putem normalnog obicnog kabla(znaci nije digitalni kabel) te mi slika dosta treperi,sto je nepodnosljivo,neznam u cemu je problem, svaki prijedlog bi mi dobro dosao!

Pozzz

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Treperenje slike-hitno

Ako ti je grafička slabija na laptopu onda se može to događati, meni je tako kihnuo na desktopu vga port, pa sam si morao kupiti DVI kabel i sad radi normalno.

Jesi probao promijeniti kabel?

KOji je kabel, VGA tj. RGB?

Jesi probao nove drivere staviti?

16 godina
Treperenje slike-hitno

Spojio sam ga obicnim RGB kebelom zato sto na latopu imam samo taj RGB izlaz za monitor, i sad sam instalirao cd od monitora, malo postelao opcije ali opet isto, jeli moguce da je laptop preslab, graficka mi je neka slaba integrirana GMA-128mb, ili da je greska ipak u monitoru?

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probaj ga spojit na tuđi komp sa vga pa vidi ako je isto onda je monitor.

Jel ima monitor reset to factory settings probaj to pa ako ima auto ajust

16 godina
Treperenje slike-hitno

Ima auto setup-to sam probao al isto je ocito tvornicke postavke, da ocito cu ga morat spojit bas na neko kuciste pa da vidim jel do monitora il do laptopa, iako ja mislim da je do laptopa al moram probat!

A jel postoji mogucnost da mi nekaj ode na laptopu recimo graficka posto sam ga spojio na 24" lcd, jel zaista dosta treperi slika?!

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Treperenje slike-hitno

Treperenje LCD-a može značiti da je crkla neonka (ne potpuno), da ti VGA kabel negdje kupi smetnje (recimo ako prolazi kraj kakvog klasičnog adaptora za struju i sl) ili da imaš petlju uzemljenja preko VGA kabela (ako laptop ima uzemljenje onda i monitor i laptop moraju biti uzemljeni, isto tako ako postoji neki uređaj koji je uzemljen i spojen na laptop i taj uređaj mora biti uzemljen).

Ako je neonka crkla, monitor će treperiti i kad ga upališ dok laptop nije spojen, pa piše ono no signal ili check signal cable, što ti već piše. Ako kabel skuplja smetnje micanje kabela bi trebalo otkloniti ili promijeniti smetnje.

Pokušaj ištekat punjač i bilo koji uređaj koji ima svoje napajanje, pa onda spojit samo monitor.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 14:16 (MrBlc).

0 0 hvala 1
16 godina
Treperenje slike-hitno

Decki hvala vam na prijedlozima, spojio sam ga na komp te sve super radi nema treperenja(slika je odlicna i to sam ga isto spojio obicnim RGB kabelom, neznam samo kakva je tek slika preko DVI kabela Smijeh )slike kao kod mene dok je monitor spojen na laptop, znaci monitor je ispravan, ali moj shit od laptopa je preslab za taj monitor pa dolazi do takvih smetnji-treperenja kao sto sam rekao intel GMA-128mb!

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Treperenje slike-hitno

Ma nema šanse da je grafička preslaba. Pokušaj smanjit rezoluciju ili spojit drugi monitor. Ako i onda bude treperila, onda je veća šansa da je neispravan izlaz za monitor.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
Treperenje slike-hitno

Probao sam sve, smanjio rezoluciju petljo po postavkama i opet nista, spojim ga na kuciste sve super, spojim ga nazad na laptop pocne treperit, znaci greska je u laptopu sad u cem tocno neam pojma, ocito je graficka u k ili moguce i da je vrisnuo izlaz za monitor, ma bitno mi je bilo da nije do monitora jel sam ga tek danas kupio Smijeh fucka mi se za laptop!

Pozzz

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Treperenje slike-hitno

Ispricavam se sto sam dosadan, ali eto imam ja jos jedan problem sa svojim lg-jevim monitoromMršti se, sad kada sam ga malo pomaknuo, cisto da bi si ga malo bolje usmijerio prema sebi monitor mi se je ugasio, skuzio sam da svaki put kad ga malo pomaknem ugasi mi se, los je prikljuck od glavnog napajanja (ima lufta) pa mi se to dogada!

Pa me zanima dali ce mi ga htijeti zamijeniti posto sam ga tek danas kupio (ako se ne varam reklamacija je inace tjedan dana od kupnje proizvoda) znaci da ga ne nosim u servis vec da mi ga oni zamijene posto je problem u glavnom kebelu za napajanje???

Znaci proizvod je neispravan, kupio sam ga u dubravi u TECHNOMAX-U!Mršti se

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako nisi bacio kutiju ne bi treba imati problema.

16 godina
Treperenje slike-hitno

Nisam nista bacio kutija, papiri, garancija, racun sve imam, pa takoder mislim da nebi trebalo bit problema, jel ipak je to greska!

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Treperenje slike-hitno

Imam problem na monitoru, dok ga uplaim pocne blinkat i sam prestane nakon minutu-dvije. To izgleda ovako 

.

U komentaru je covjek naveo da je promjenio kondenzatore na LCD-ovom napajanju, jel moguce da je time rijesio problem ?

Jel tko imao slican problem ?

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 9:09 (Batista).

0 0 hvala 0
15 godina
Treperenje slike-hitno

yep, i ja bi na prvu rekao da su kondići.

ako nije po garancijom, otvaraj i provjeri u kakvom su stanju.

napokon dočekao DNF!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Treperenje slike-hitno

Ja, na OVOJ temi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice