Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.696.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Koji monitor kupiti

AOC Q3279VWF 32, broj 1 monitor na forumu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2018 11:01 (Paolo Maldini).
13 godina
protjeran
mate33 kaže...

Pozdrav,

zamolio bih nekog iskusnijeg za malo pomoći,

Dosta sam googlao, gledao, proučavao, ali nikako se ne mogu odlučiti.

Cijenovni rang je oko 3000 - 4000 idealno oko 3500.

Gledao sam one ultrawide 34' FHD (DELL Professional P3418HW), ali se bojim da je to premala rezolucija, 1440p u tom cijenovnom rangu nisam pronašao.

Od svih monitora najbolje mi izgledaju DELL 27 1440p. Točnije ova dva modela:

Monitor Dell UltraSharp U2715H

Monitor Dell UltraSharp U2717D

Jeli netko zna razliku između njih i što bi u praksi to značilo? Postoji li nešto bolje za te novce? Obavezno mora biti IPS panel.

Monitor se uglavnom koristi za web development, design, povremeno igranje.

Hvala unaprijed

u2717d ima bolji gamut, no ima dosta losih recenzija za 15H model, iznimno velik input lag, crna nepostoji, extremno pozadinsko probijanje, ako ti 800kn nije prevelika razlika onda svakako 17d model.lp

Darios33 kaže...

Pozdrav! Potrebna mi je pomoć oko kupnje monitora, jer je moj stari Samsung T220 konačno otišao. Gledam malo nabava.net i druge i ponuda je ogromna; ne znam što odabrati.

Evo što mi treba:

Monitor je isključivo za multimediju, znači filmovi, serije, kao i za nekoliko sati dnevno surfanja po internetu, čitanja članaka, pdf-ova, worda... Nemam tv u kući, pa bih htio nešto barem 32 incha, a da je rezolucija dovoljno dobra

da se može na njemu ugodno raditi i sa pola metra udaljenosti i da ne umara oči. Igrice neću igrati. Barem ne na ovom monitoru, jer na tom kompu nemam niti grafičku.

Ne znam što odabrati, nemam iskustva sa monitorima, kad mi je stari T220 radio deset godina i nisam ništa pratio na tržištu monitora. Svaki savjet je dobrodošao!

trenutni grand-prix i best-buy u jednom;

https://www.nabava.net/search.php?q=aoc+q3279vwf

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Hvala na preporukama! :-)

Stjepane, pročitao sam tvoju recenziju na drugom topicu i svih pet strana komentara. Hvala svima koji su ga kupili i podijelili informacije.

Mislim da ću se odlučiti za ovaj monitor, nemam što puno razmišljati jer mi je potreban što prije. Cijena je stvarno povoljna! Može li se uopće dobiti što bolje na toj dijagonali ako dodam još 100€?

Još me zanima jer ne znam izračunati kolika je razlika u rezoluciji u svakodnevnom radu između 22'' 1080p i ovoga 32" 1440p? Hoću li morati približiti za koji cm nos od ekrana ili udaljiti?!

Pitam jer često znam i po sat vremena čitati neku knjigu u pdf-u ili neki strip u cbr-u. 

1 0 hvala 1
8 godina
protjeran
Darios33 kaže...

Hvala na preporukama! :-)

Stjepane, pročitao sam tvoju recenziju na drugom topicu i svih pet strana komentara. Hvala svima koji su ga kupili i podijelili informacije.

Mislim da ću se odlučiti za ovaj monitor, nemam što puno razmišljati jer mi je potreban što prije. Cijena je stvarno povoljna! Može li se uopće dobiti što bolje na toj dijagonali ako dodam još 100€?

Još me zanima jer ne znam izračunati kolika je razlika u rezoluciji u svakodnevnom radu između 22'' 1080p i ovoga 32" 1440p? Hoću li morati približiti za koji cm nos od ekrana ili udaljiti?!

Pitam jer često znam i po sat vremena čitati neku knjigu u pdf-u ili neki strip u cbr-u. 

Ovaj AOC ima nešto niži PPI od 22" FHDa, ali to je i dalje sasvim dovoljno, po tom pitanju ovaj AOC je usprediv s 24" FHD monitorima. 32" AOC ćeš naravno udaljiti od glave više od starog monitora, ali ćeš skaliranje postaviti na barem 125% osim ako imaš oko sokolovo.

9 godina
neaktivan

sori al kako je bolji? ne kužim se bas al ima 144hz za razliko od 240hz za isto para.

17 godina
Koji monitor kupiti
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2018 22:33 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Mozes overclockati na 180 Hz, i "poznatiji" je monitor u eSportsu i tome. Ne mozes fulati s tim monitorom

14 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa.

Evo nešto si razmišljam o zamjeni U2715H kojeg trenutno imam i s kojim sam stvarno super zadovoljan na nešto gamersko.

Razmišljam o TN matrici ovaj put jer su mi G-Sync IPS monitori malo izvan price rangea a PG278Q ili PG278QR o kojima razmišljam bi se našli taman tu gdje a i 1ms i današnje TN matrice više nisu toliko loše.

I kako bi to 1080 gurala budući da bi ipak bilo koristi od G-Synca.

Hvala unaprijed

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa.

Evo nešto si razmišljam o zamjeni U2715H kojeg trenutno imam i s kojim sam stvarno super zadovoljan na nešto gamersko.

Razmišljam o TN matrici ovaj put jer su mi G-Sync IPS monitori malo izvan price rangea a PG278Q ili PG278QR o kojima razmišljam bi se našli taman tu gdje a i 1ms i današnje TN matrice više nisu toliko loše.

Hvala unaprijed

Upravo razmišljam o U2717D skoro identičan kao U2715H, taj monitor je odličan za produktivnost, ali me samo zanima kakav je u praksi za gaming. Nisam nikakav ozbiljan gamer, ali sam po recenzijama sam vidio da ima velik input lag. Jeli to u praksi toliko vidljivo ili za casual gaming nije ništa strašno?

11 godina
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa.

Hvala unaprijed

Uzmi u obzir i Acer Predator XB271hu koji ne zaostaje a jeftiniji je...mislim da ti je realnije 144hz sa 1080 uz rezanje detalja. G-sync ce ti koristit u bilo kojem slučaju imao lock na 144hz ili ne. 

https://www.youtube.com/watch?v=21kGmCsJ5ZM
14 godina
mate33 kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa.

Hvala unaprijed

Upravo razmišljam o U2717D skoro identičan kao U2715H, taj monitor je odličan za produktivnost, ali me samo zanima kakav je u praksi za gaming. Nisam nikakav ozbiljan gamer, ali sam po recenzijama sam vidio da ima velik input lag. Jeli to u praksi toliko vidljivo ili za casual gaming nije ništa strašno?

Ja bih 17D preskočio jer osjetno ima veći input lag.

Za casual gaming 17H, pogotvo neke single player igre, RTS-ove, brodiće/tenkiće ovo je monitor boli glava.

Slika je stvarno vrhunska, radnog prostora puno, a kvaliteta izrade i Dell stand su dodatni plus.

Ako hoćeš a nije uvjet novi, javi se na PP da prozborimo.

ZGamer kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa.

Hvala unaprijed

Uzmi u obzir i Acer Predator XB271hu koji ne zaostaje a jeftiniji je...mislim da ti je realnije 144hz sa 1080 uz rezanje detalja. G-sync ce ti koristit u bilo kojem slučaju imao lock na 144hz ili ne. 

Gledam refurbishane s ebay.de i ima ih za osjetno niže cijene od XB271HU kojeg sam isto gledao.

Iskreno, rpelazak s 60 na 144 je već overkill a da ne pričamo o 165 gdje vjerujem da ne bih ni primijetio razliku.

Više me zanima, je li oguće za igre gdje mi ne treba 144 Hz downclockati monitor na 60 recimo.
Iskreno, nov sam u tom području pa nisam baš netšo upućen.

11 godina

Da tih 20 hz razlike u praksi ne možeš primjetiti,kad se baš fokusiraš možda...nebitno...možeš downclock raditi po zelji.Ja se vodim po hr. cijenama pa vidim da su skuplji asusovi tn od tog acerovog ips-a.

...ustvari ja niti ne radim,sve radi normalno kad uđe u igru na 60 fps/hz.

https://www.youtube.com/watch?v=21kGmCsJ5ZM
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 11:54 (ZGamer).
12 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
mate33 kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa.

Hvala unaprijed

Za casual gaming 17H, pogotvo neke single player igre, RTS-ove, brodiće/tenkiće ovo je monitor boli glava.

Slika je stvarno vrhunska, radnog prostora puno, a kvaliteta izrade i Dell stand su dodatni plus.

Nažalost mora biti nov i imati račun jer je na obrt, a inače bi rado uzeo nešto polovno od kvalitetnih proizvođača. I baš sam se bio odlučio za 17D i sad si me ponovo bacio u razmišljanje :D

Što bi onda po tebi bilo ok uzeti za oko 3500kn? Obavezan je IPS, minimalno 27" i 1440p.

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poz ekipa.

Stari monitor mi je na izdisaju i počeo je da treperi malo žešće. Zanima me neki monitor- ništa fancy, di bi moga gledati videa i igrati, a da mi oči ne otpadnu :)

Cijenovo da je do max ~1800 .

..................................................

Moji stari monitor:Asus MW201  
   Monitor ID   ACI20B1  
   Model   MW201  
   Tip monitora   20" LCD (WSXGA+)  
   Datum proizvodnje   8. tjedan / 2007  
   Vidljiva dijagonala   43 cm x 27 cm (20.0")  
   Omjer slike horizontalno/vertikalno   16:10  
   Horizontalna frekvencija osvježavanja   30 - 81 kHz  
   Vertikalna frekvencija osvježavanja   55 - 75 Hz  
   Maximum Pixel Clock   150 MHz  
   Maksimalna rezolucija   1680 x 1050  
   Gamma   2.20  
   Podržani DPMS modovi   Active-Off  

.........

Grafička trenutna: GTX 950 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 22:27 (peksimo99).

0 0 hvala 0
12 godina
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poz imam pitanje naime planiram kupovati novi monitor jer mi na ovom mojem (pod moj pc) ne radi hdmi i poceli su polako otkazivati i drugi portovi pa sam razmisljao o AOC G2590PX ali naime doticni ima tn sada gledam recenzije i svi govore da je to dobar tn jer ja sam sada na ips koji je star 5 god i nije mu lako namjestiti boje zbog nedostatka hdmi porta koji ima neke mogucnosti podesavanja bas na hdmi portu.

Pa je moje pitanje isplati li se ovaj monitor uzeti li da pocekam AOC C24G1 samo sta taj G1 je va panel ili imate vi neki za preporuciti da je 144hz freesync do 2500kn uzimao bi na rate.

Hvala.

Ps. Igram sada Escape from tarkov pa mi je jako bitno da se vidi u mraku neprijatelji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mate33 kaže...
sudy_freak kaže...
mate33 kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa.

Hvala unaprijed

Nažalost mora biti nov i imati račun jer je na obrt, a inače bi rado uzeo nešto polovno od kvalitetnih proizvođača. I baš sam se bio odlučio za 17D i sad si me ponovo bacio u razmišljanje :D

Što bi onda po tebi bilo ok uzeti za oko 3500kn? Obavezan je IPS, minimalno 27" i 1440p.

Iskreno, za tu lovu, mislim da je Dell, nebitno bio to 2715H ili 2717D way to go.

Ali opet, nisam ti pretjerano kompetentan da komentiram, jer kao što i sam gore vidiš, i ja tražim savjete 

Mogu ti samo odgovoriti sve što god te zanima vezano za 2715H

11 godina
neaktivan

Izgleda super :))))

13 godina
protjeran
mate33 kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa.

Hvala unaprijed

jedan koristi pls panel(15h) drugi ips(17d)valjda nisam pobrkao, input lag i boje su im slicne, ovisi kakav te model zapadne no stvar je u tako malim nijansama da to treba zanemariti ako si prosjecan korisnik dakle ne bavis se obradom forografije i sl, iako 17d po speckama ima nesto veci gamut. 15h je znatno jeftiniji jer im taj panel proizvodi samsung i nista vise!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2018 18:34 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poz na samsung monitoru cgh90 ika opcija standard fast faster jel mogu koristit faster nema nikakvih problema a da mu ne naskodi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
augi80 kaže...

Poz na samsung monitoru cgh90 ika opcija standard fast faster jel mogu koristit faster nema nikakvih problema a da mu ne naskodi

nemoj stavljati na faster, neki su prijavili da im je izgorio pred majkom i djecom.nhf morao sam.lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2018 20:18 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Trazim monitor koji bi mi dobro isao sa 1070ti, malo sam proucavao po internetu i dosta ljudi napominje da gledam da ima gsync i 144hz... naisao sam na 2 modela koja po specifikaciji imaju sve to ali jedan je dosta skuplji od drugoga pa me zanima zasto ili da li netko mozda ima prijedlog za koji drugi monitor... unaprijed hvala 

https://www.nabava.net/monitori/acer-xb240h-monitor-cijena-tn-24-169-44627871 Ovaj kosta 1900kn

dok je ovaj drugi preko 3000: https://www.nabava.net/monitori/aoc-g2460pg-monitor-cijena-24-169-1920x1080-12019901

0 0 hvala 0
12 godina

A koji CPU imaš? Možda bi ti čak više pasalo 1440p 75hz

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

I5 8400

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Hoće li ovaj biti dostojna zamjena za moj samsung 24" T240

hoće li biti bolja slikica.

sutra bih ga kupio.

https://www.links.hr/hr/monitor-27-led-samsung-lc27f390fhux-fhd-4ms-250cd-m2-3-000-1-d-sub-hdmi-curved-crni-100300084

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2018 7:52 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Što kažete na ovaj monitor? Planiram ga spojiti na laptop za igre, filmove itd.

https://www.hgshop.hr/lg-monitor-24mp59g-p/proizvod/221467

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

poz svima ! zelio bih 144hz 1080p + freesync monitor , jel zna neko nesta o tome ^^? hvala...

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
bam123 kaže...

poz svima ! zelio bih 144hz 1080p + freesync monitor , jel zna neko nesta o tome ^^? hvala...

Ovo ti je najjeftinija opcija, par ljudi sa foruma ga je kupilo i nema prigovora... 

13 godina
protjeran
sokre2896 kaže...

Trazim monitor koji bi mi dobro isao sa 1070ti, malo sam proucavao po internetu i dosta ljudi napominje da gledam da ima gsync i 144hz... naisao sam na 2 modela koja po specifikaciji imaju sve to ali jedan je dosta skuplji od drugoga pa me zanima zasto ili da li netko mozda ima prijedlog za koji drugi monitor... unaprijed hvala 

https://www.nabava.net/monitori/acer-xb240h-monitor-cijena-tn-24-169-44627871 Ovaj kosta 1900kn

dok je ovaj drugi preko 3000: https://www.nabava.net/monitori/aoc-g2460pg-monitor-cijena-24-169-1920x1080-12019901

Prvi ti nema g-sync. Od ovih jeftinijih g-sync monitora najbolji izbor ti je ovaj klik

Evo i recenzija 

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, 

Koja je prica s ovim monitorom? Acer 75 hz

1050 kn,1ms, 75hz, IPS (1ms za IPS?)

Ima i flicker less tehnologiju, jeli to isto sto i flicker/PWM free (pretragom na internetu nisam nasao odgovor)

Uzeo bi za povremeni gaming, ali vecinom za rad od doma na dva ekrana pa je bitno da je pwm free u potpunosti (3-4 sata uzastopnog rada). Gotovina, trgovina u Splitu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2018 10:34 (FearCro).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice