Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.582
|
čitano: 5.704.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji monitor kupiti
lav1000 kaže...

jel valja ovaj monitor?

Monitor AOC 24.5" G2590VXQ

vidim ima ga 1250-1300kn, rado bih uzeo 27" ali s obzirom da nakon upotrebe ću monitor morati sakrivati od znatiželjnih rukica svog sina, pašu mi što manje dimenzije...

jel ima što bolje u tom cjenovnom rangu do 1500kn? 

Ako je samo za igranje, TN ti bude ok. Ima dobar response time (1ms) i prilično nizak input lag (kažu ~4ms na netu, što je klasa 1). Uz to 75hz i freesync dobro dođu. Neloše, ali prilično skupo za TN FHD panel po meni. Za te novce se uzme novi IPS 24" FHD Dell P2417H koji isto tako ima class1 input lag oko samo 4ms (pre pre jebeno za IPS panel i odlično za brze igre, npr. pucačine) te podešavanje po visini koje ovaj AOC nema - doduše 60hza je ali 60 ili 75 i nije neka prestrašna razlika.

Ja bi u tom slučaju uzeo Della, ali to sam samo ja :)

It is always darkest just before the dawn.
13 godina
Koji monitor kupiti

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Prodam ti ja svoj "stari"benq 2760, radi bez greske...pm
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina

Gledao sam ga ja da bi uzeo ženi kao 2nd monitor samo za PUBG/Overwatch ali sam odustao nakon reviewa koji spominju blur na 144hz, lošu factory kalibraciju (isprane boje) i puno problema s artefaktima (interlace). Odustao za sada.

8 godina
protjeran

hvala ali nisam baš 144hz capable ATM što se tiče gpu, ovih 75hz mi se čini optimum, previše bi to dropova bilo sa 144hz monitorom

13 godina
Koji monitor kupiti

https://www.adm.hr/product.asp?product=monitor-aoc-g2460vq6-24-fhd-tn&code=23898 ja ti imam ovaj model i taj fakat za tu lovu nema neke izražene mane.

Samo kaj nije dizajnom kao ovaj noviji model šta si linkao

evo ti i review https://www.techadvisor.co.uk/review/budget-flat-panel-display/aoc-g2460vq6-monitor-review-3635346/ a vidim da imaš i rx 580 tak ta bi to bilo baš pogođeno sa freesyncom

Ili ako baš hoćeš IPS onda ovaj https://www.adm.hr/product.asp?product=monitor-lg-24mp59g-p-238-fhd-ips-ah-ips-panel-169-vga-dvi-hdmi-250cd%E2%80%8Bm%C2%B2-5ms&code=89067

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 11:43 (mislioc).

0 0 hvala 1
8 godina
protjeran
lav1000 kaže...
 hvala ali nisam baš 144hz capable ATM što se tiče gpu, ovih 75hz mi se čini optimum, previše bi to dropova bilo sa 144hz monitorom

Hertzi i fps? Dropova bi bilo jedino sa nekim syncom ukljucenim, inace bi ti shibalo 144hz neovisno o fpsu...

Brajanov život
16 godina
Koji monitor kupiti

Vidi ovog Gorštaka, u sve se miješa - k'o Vegeta si majko draga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mrsmith kaže...

Gledao sam ga ja da bi uzeo ženi kao 2nd monitor samo za PUBG/Overwatch ali sam odustao nakon reviewa koji spominju blur na 144hz, lošu factory kalibraciju (isprane boje) i puno problema s artefaktima (interlace). Odustao za sada.

Znači i žena na fps-ima, a onda ste vi pravi gospodin i gospođa Smith!

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

evo dogovorio sam sa Stjepanom da će mi prodati svoj monitor za 250kn 

Ostali , to je OK cijena jel tako?

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Bilo bi zesce da ti pokloni kad ste vec frendovi....ja san susidu poklonija vec gomilu toga jer znam da coek nema para da si kupi...

Brajanov život
16 godina
mislioc kaže...

Znači i žena na fps-ima, a onda ste vi pravi gospodin i gospođa Smith!

Ma da, kad stigne :) Vecinom zbog bebaca ne stignemo oboje u isto vrijeme vise igrat, jedino kad mali ode spavat

lav1000 kaže...

Benq ima odlicne monitore tako da je valjda ok :) Mogao je on to i za pivu i cevape rijesit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 12:18 (mrsmith).
15 godina
Koji monitor kupiti

i što se igrate kad bebač ode spat?

Jovanke i Joze, trgovačkog putnika i francuske sobarice ????

Daj sočne detalje...

Ja ti se više tim ne bavim, otkad nafufljo, vidim da znam, pa sad razmišljam o bitnim stvarima: koliko anđela stane na vrh igle, je li bolje/gore pit pivo pa brlju ili obrnuto, tko može više janjetn'te izist, Kim oli Doni... takve stvari...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Blago ti se Jura. Meni vec dopizdilo gulit krumpire i ist neko zilavo meso koje stari uzme, jos jeftinije od carskog...sto bi rekli politicari, bit ce bolje :)

Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
mrsmith kaže...

lav1000 kaže...

Benq ima odlicne monitore tako da je valjda ok :) Mogao je on to i za pivu i cevape rijesit.

a znaš njega, tuđe hoće za bagatelu, a svoje cijeni 3x puta više od novog u dućanu 

13 godina
A gle s obzirom da je cijena polovnih 10kn po inchu malo ti je i spustio.

1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...

jel valja ovaj monitor?

Monitor AOC 24.5" G2590VXQ

vidim ima ga 1250-1300kn, rado bih uzeo 27" ali s obzirom da nakon upotrebe ću monitor morati sakrivati od znatiželjnih rukica svog sina, pašu mi što manje dimenzije...

jel ima što bolje u tom cjenovnom rangu do 1500kn? 

Ako je samo za igranje, TN ti bude ok. Ima dobar response time (1ms) i prilično nizak input lag (kažu ~4ms na netu, što je klasa 1). Uz to 75hz i freesync dobro dođu. Neloše, ali prilično skupo za TN FHD panel po meni. Za te novce se uzme novi IPS 24" FHD Dell P2417H koji isto tako ima class1 input lag oko samo 4ms (pre pre jebeno za IPS panel i odlično za brze igre, npr. pucačine) te podešavanje po visini koje ovaj AOC nema - doduše 60hza je ali 60 ili 75 i nije neka prestrašna razlika.

Ja bi u tom slučaju uzeo Della, ali to sam samo ja :)

sad bio malo baciti oko na par izloženih monitora u instaru, defitivno mi TN otpadaju radi glomaznosti, ovi IPS svi lijepi elengantni, tanki, puno manje mjesta zauzimaju... IPS konačni izbor, a sad vidjet ćemo koji i kako

7 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Može pomoć u odabiru? Čitao sam o svakome posebno, što ovamo, što okolo, ali na kraju nisam ništa pametniji. :)

iiyama ProLite XB3270QS-B1 ili AOC Q3279VWF ili nešto treće u tom rangu?

Vidim da jedan ima VESA mount, drugi nema, razlikuju se matrice, a brojke koliko su realne i koliko mi (ne) govore (n)išta, o tom potom... :)

Svaki prijedlog, info i komentar vezan uz samu usporedbu i zašto bi uzeli jedan a ne drugi je dobrodošao!

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

trebam neki prijedlog za trenutnu rx 480?

nasao sam nekoliko zanimljivih:

https://www.mall.hr/lcd-monitori/lg-led-ips-monitor-24mp59g-1046221

https://www.mall.hr/lcd-monitori/lg-led-ips-monitor-29um69g

https://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/34932?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ovaj samsung mi se cini najbolji, no opet neznam ako mi treba 144hz jer grafa nije dosta jaka, valjda bi freesync to poboljsao. Od 2k nema nekog izbora za gaming što se tiče para (onaj aoc ima problema sa ghostingom, iiyama je samo 60hz, mislim da nema ni freesync).Vecinom igram MP igre poput fortnite  i bf-a i renutno sam na starom Samsungu T220 koji nije cak ni FHD, u fortnite imam vecinom oko 100+fps, nekad padne na 90. 

Jel 144hz radi ok sa freesyncom ako fps pada na recimo 60 fps-a? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ovaj prvi LG. Optimalan za tu konfiguraciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2018 18:35 (mislioc).
11 godina
neaktivan
dustY kaže...

Jel 144hz radi ok sa freesyncom ako fps pada na recimo 60 fps-a? 

Ako imas monitor sa 144hz, a igre ti idu 60-80 i slicno, ici ce lijepo. Cak i bez freesynca, a pogotovo sa
freesyncom. Problemi mogu nastati ako igras primjer 110 fpsa, a pa ti padne na 60 e onda treba freesync da zbog screen tearinga.
LG je dosta jeftiniji od samsunga, da li ti se isplati samsung s obzirom na cijenu, iskreno ne znam. Monitor se ne kupuje cesto,
pa onda nekak ljudi gledaju da uzmu nesto za buducnost. Mozda sutra promjenis grafu, pa budes mogao igrati na 144 hz,
onda ce ti taj samsung dobro doci. I da LG je ips, a samsung je VA qled, i zakrivljen. Pa sad, vidi sta vise zelis. 

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

kakve sam ja sreće ništa od moje narudžbe u mallu https://www.mall.hr/lcd-monitori/aoc-led-gaming-monitor-g2590px

iako su rekli da postoji šansa da mi isporuče, u vrijeme narudžbe pisalo da je dostupno i da se isporuka očekuje 11.05. 

ovaj LG za 1150kn, IPS 75Hz mi se čini ok, ali 100+ Hz mi finije zvuči 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

naručio sam samsunga, valjda se nisam zeznuo, trebao bi biti jedan od boljih fhd

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2018 12:14 (dustY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Imam taj panel VA na njihovom televizoru ks 7500 slika je fenomenalna. 

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Poštovani,

obavještavamo Vas, da smo od dobavljača dobili informaciju, kako nije u mogućnosti isporučiti naručeni artikl - AOC LED Gaming monitor G2590PX iz razloga jer je dobavljiv kroz 3 tjedna.

Ako želite, alternativna ponuda za Vas je dostupna na linku niže:

www.mall.hr/lcd-monitori/aoc-led-gaming-monitor-g2590vxq

www.mall.hr/lcd-monitori/asus-led-monitor-vg248qe-24

Molimo Vas da nam javite povratni odgovor da li Vam alternativna ponuda odgovara.

ajde mogu progutati ovaj 75Hz AOC ali ovaj prapovijesni Asus bez freesynca mi ne ide u glavu da mi nude.... koliko sam ih pohvalio za kupnju 8600k ovaj put im ide čista 1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti
Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gorstak79 kaže...

imo sam ga nevalja

13 godina
Koji monitor kupiti

Nije gamerski ali to je monitor https://www.nabava.net/search.php?q=Monitor+Dell+UltraSharp+U2414H kakav benq

Dell je Dell sve ostalo su bajke broj 1 .

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2018 19:58 (mislioc).

0 3 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

ne znam, meni je drazi ovakav neki, sa VA matricom nego bilo koji ips, pa makar bio i dell...plus sto je ovo 28 cola

evo nesto jos pristojnije

ovo bih uzeo sebi...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2018 21:05 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Ovaj samsung mi je odličan, 144 hz radi bez problema sa rx 480 i freesync-om(barem za igre koje ja igram), jedino mi je bezveze sto nema power off, vec je to standby gdje treperi lampica.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2018 13:28 (dustY).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice