Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.640
|
čitano: 4.930.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti
tradit kaže...

Pozdrav, može preporuka za Dell-ov monitor (22 ili 24") iz Linksa do 2300 kn namjena je pokoja igrica programiranje, serije itd.

Hvala.

Preporucujem Dell U2414h

http://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-u2414h-ips-led__5468081

Pogledaj si par revieowa, pa ces znat zasto   (npr.:  http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm )

IPS monitor koji je poprilicno dobar i za gaming. 

Ako hoces 16:10 monitor, onda razmisli od U2412m ili ako imas 200tinjak kn vise; U2415

Ja sam isto trebao za te svrhe monitor i imao sam isti toliki budzet i planirao sam uzeti U2414h, ali sam nekim cudom osvojio na nagradnoj igri P2414h i s tim novcima sada planiram uzeti neki 144Hzni TN panel iskljucivo za gaming da mi lijepo stoji pokraj Della :)

11 godina

Po meni je U2414H neisplativ pored novijeg Dell P2416D, ako vec mora biti Dell: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Dell+P2416D Ima malo deblji rub, ali 1440p rezoluciju za 350kn vise. Ima 100% sRGB, sumnjam da kvalitetom slike odudara od U2414H, dapače mozda je i mrvu bolji. Naravno, ako mu netreba 1440p neka ide na malo preskupi U2414H..

10 godina
neaktivan
rambox kaže...

AMVA LCD paneli godina proizvodnje 2012+, oni nemaju nikakvih "bitnih ili drastičnih problema"sa pokretnom slikom tu je kvaka.To je fala bogu stvar prošlosti, kad je VA bio bože sačuvaj spor=več odavno poznata činjenica.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=158&jumpto=4819957&sort=asc&view=flat

Ovo kaj sam pozelenil jel, to je kod IPS-a vrlo lako uočljivo uostalom to sam več linkal ili precizno na fotkama pokazal.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

Činjenica je da su VA ili AMVA LCD paneli najviše napredovali u zadnjih nekoliko godina.Znatan napredak je vrlo lako uočljiv, i opet je činjenica da je AUO+Benq najviše love uložio u razvoj i poboljšanje VA/AMVA LCD panela.Sva ta uložena love se itekak isplatila, jer njihovi AMVA LCD paneli gadno dominiraju Desktop VA monitor tržištem ili ponudom modela.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/panasonic-4k-oled--bug-ga-isprobao/229784.aspx?page=1&jumpto=4772370&sort=asc&view=flat

Ako se vratiš samo pet godina u prošlost, na tržišu je bilo prilično malo monitora sa VA ili AMVA LCD panelom.U ta vremena u hrvatskoj vjerojatno nije bilo niti jednog VA monitora, pogotovo ne recimo 22 veličine to je bila čista utopija.Ali eto situacija se promjenila, VA/Benq AMVA je znatno poboljšan i to su svi primjetili,(samo čorav to ne bi skužil) pa zato sad na tržištu imaš raznih modela takvih monitora.

Kaj se tiče nekih novih monitora, ako dobro pratiš lako buš videl da ljudi danas najviše očekuju 27/1440p AMVA monitor.Zakaj do sad još nije sklepan takav LCD panel teško je reč, ali prema nekim šuškanjima i glasinama 27/1440p AMVA dolazi u 5 mjesecu 2016 godine.

Rambox aj shvati sta se pise i prihvati neke stvari. Ne znam zasto toliko na svaku sitnicu sto se kaze kontra AMVA panela
ti imas potrebu pisati sve ono sto se vec zna. Sve ovo sto si napisao stoji, Benq je ulozio u AMVA panele, AMVA paneli
su stvarno puno napredovali. DA AMVA paneli imaju dublju crnu, nemaju ips glowa i imaju bolji kontrast.
Ali mi to vec znamo, a sada sam napisao samo sto se tice onoga muljanja slike u tamnim tonovima u Witcheru.
Iskreno, nekome uzalud i kontrast i dubina crne ako u igrama panel ima tu manu da jos ima sporiju tranziciju

i da dolazi do tog muljanja slike i slicno do te mnjere da nekome bas smeta.
Cinjenica je da nekome to ne smeta, a nekome to stvarno smeta. Zato to se ne moze nazvati sitnicarenjem,
jer stvarno zna bosti u oci nekim ljudima, pa i meni neke scene koje sam vidio.

Priznajem ja sve prednosti AMVA panela, takoder bih volio uskoro viditi neki 27 ili cak i veci AMVA panel sa qhd rezolucijom,
sa 144 hz, sa freesyncom recimo i da nema ovog muljanja ili da je barem jos to dosta smanjeno. Kad izade monitor sa takim AMVA panelom,
kupit cu ga. Nadam se uskoro tome, jer AMVA napreeduje stalno. ALI cinjenica je da za sada i noviji AMVA paneli koje sam vidio
i po netu i uzivo imaju jos uvijek taj problem, negdje je stvarno manje primjetno, a negdje bas bode u oci. Barem mene.
Zato kazem da ta mana AMVA panela nije sitnicarenje, vec treba ljudima reci za to pa neka sami vide jel njima smeta
ili ne i koliko. Meni smeta i uzeo sam monitor sa PLS panelom i eto sad se nosim sa glowom, slabijom crnom i slicno,
ali meni je to prihvatljivije od onoga zamucivanja slike sto sam vidio kjod AMVA panela. Jos jednom, svaki covjek ima svoje,
tako da nekome vise smeta to, nekome nesto drugo, zato se treba navesti i postivati to. 
Jos jednom uskoro se nadam nekom monitoru sa AMVA panelom koji ce barem jos vise smanjiti tu sporost kod tamnih prijelaza i
onda cu ga uzeti, jer ostale prednosti AMVA kao crna, kontrast i slicno su mi razlog da prijedem sa IPS/PLS monitora, ali
ne dok vidim u toj mjeri muljanje slike il nazopvi to kako hoces.  Ljudima treba to reci, pa svako nek vidi sta njemu vise smeta. 
Vidis sad nisam black crush ni spomenuo ovdje jer je dosta smanjen i ne smatram nesto sto me smeta bas, ali ovo muljanje ipak mi smeta, a
znam da nije svagdje, ali eto. 
Kome ne smeta, neka svakako uzme monitor sa AMVA panelom jer ima svojih odlicnih prednosti.

16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti
Uvijek možeš probati. Nekome (meni) ne smeta glow, pa čak ni BLB do neke mjere), nekome smeta. Nekima ne smeta color shift TN-a, a ja ga ne podnosim. Recimo, ja volim VA boje i kontrast, lijepo mi je i ne smeta mi puno tamnija slika u pokretu ili blagi color shift koji veliki paneli imaju, ali mi smeta black crush. Sve ima svoje prednosti i mane. Jedan od najboljih monitora koje sam imao je BenQ FP241W, vrlo stari panel.
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
danny_2 kaže...

Rambox aj shvati sta se pise i prihvati neke stvari. Ne znam zasto toliko na svaku sitnicu sto se kaze kontra AMVA panela
ti imas potrebu pisati sve ono sto se vec zna. Sve ovo sto si napisao stoji, Benq je ulozio u AMVA panele, AMVA paneli
su stvarno puno napredovali. DA AMVA paneli imaju dublju crnu, nemaju ips glowa i imaju bolji kontrast.
Ali mi to vec znamo, 

Vidis sad nisam black crush ni spomenuo ovdje jer je dosta smanjen i ne smatram nesto sto me smeta bas, ali ovo muljanje ipak mi smeta, a
znam da nije svagdje, ali eto. 

Kome ne smeta, neka svakako uzme monitor sa AMVA panelom jer ima svojih odlicnih prednosti.

Kak ne kužiš u čem je poanta, ako ti i ostali koji su upučeni znaju šta su današnji VA/AMVA LCD paneli, večina ljudi ipak o tome nema poima.Za večinu još uvijek ima samo ono TN ili IPS, a ovo VA/AMVA šta je to sad možda tamo neka žabetina itd.

Ja samo nonstop ponavljam isto, i kad treba nabacujem linkove pa kad ovu temu čita neko naupučen odma brzo dobije sve VA/AMVA informacije.Dakle ja samo serviram informacije, kome i kad to treba i tak budem delal i ubuduče kaj drugo.

Tonči kaže...
Uvijek možeš probati. Nekome (meni) ne smeta glow, pa čak ni BLB do neke mjere), nekome smeta. Nekima ne smeta color shift TN-a, a ja ga ne podnosim. Recimo, ja volim VA boje i kontrast, lijepo mi je i ne smeta mi puno tamnija slika u pokretu ili blagi color shift koji veliki paneli imaju, ali mi smeta black crush. Sve ima svoje prednosti i mane. Jedan od najboljih monitora koje sam imao je BenQ FP241W, vrlo stari panel.

Taj Benq ima otpisani AUO/P-MVA LCD panel, i to sad več spada pod prastaru VA generaciju, gdje je još uvijek bio prisutan taj trofazni VA Burn-In.Kaj se tiče tog starog P-MVA panela, odma u oko upada njegov prilično nizak/loš ili recimo kao standardni IPS statički kontrast 1000:1.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/panasonic-4k-oled--bug-ga-isprobao/229784.aspx?page=0&jumpto=4770855&sort=asc&view=flat

Svi TN LCD paneli nisu isti, ali opet danas to je okvirno za otpis i više ih uopče ne bi trebali proizvodit niti koristit.Kvaliteta TN LCD panel itekako varira(ovisno ko ih proizvodi), neki su smeče, neki znatno bolji, a neki su fakat super za jedan TN LCD panel.Jedan takav primjer je opče poznat, dakle recimo SonyEricson Xperia Ray i njezin 3.3inch/300ppi TN LCD(nije IPS zanemarite PhoneArena pogađanje)zaslon+Sony Bravia magija.Pošto ja koristim taj mobek eto zato sam baš njega spomenul, i kaj je da je njegov TN zaslon+Sony friziranje je potvrđeno ili testirano fakat super.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 14:09 (rambox).
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Koristio sam najbolji TN na tržištu (PG278Q) i dok su boje dobre, color shift je grozan... jednostavno nema tu pomoći ako ti smeta. U igrama ne vidim i ne smeta mi, ali web i posao, bljak. Inače, FP241W je bio fenomenalan monitor - izuzev burn-ina, dva su mi tako "otišla".

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
rambox kaže...

Kak ne kužiš u čem je poanta, ako ti i ostali koji su upučeni znaju šta su današnji VA/AMVA LCD paneli, večina ljudi ipak o tome nema poima.Za večinu još uvijek ima samo ono TN ili IPS, a ovo VA/AMVA šta je to sad možda tamo neka žabetina itd.

Ja samo nonstop ponavljam isto, i kad treba nabacujem linkove pa kad ovu temu čita neko naupučen odma brzo dobije sve VA/AMVA informacije.Dakle ja samo serviram informacije, kome i kad to treba i tak budem delal i ubuduče kaj drugo.

Ma kuzim ja to sto ti pises. Ali ja tebi samo govorim da moras paziti kad nekome savjetujes,
te da ne mozes reci da je to zatamnjivanje slike, zamucivanje slike sitnicarenje, jer nekome
je to nesto sto jako smeta. Netko ce te krivo shvatit, kupit monitor i onda to sto ti kazes sitnicarenje,
a nekom ide na zivce. 
Ako pratis moje postove primjetit ces da sam i ja ljudima savjetovo neke AMVA monitore,
te da sam takoder hvalio kontrast, dubinu crne i slicno na AMVA panelima.
Cak sam navodio i da su dobri za igranje, ali isto tak i ponovim njihove mane i od IPS i od AMVA panela,

pa neka ljudi sami vide sta im vise smeta. Ono sto je meni sitnica nekome je velika stvar i obrnuto,
zato istaknem te stvari i kazem ljudima sami procjenite sta od svega napisanog vam vise ili manje

svida ili smeta.  
Slobodno ti nastavi pisati o AMVA panelima i poducavaj ljude koji ne razumiju to, zato i jesmo
na forumu. Samo kazem da izostavis komentara tipa to je sitnicarenje, a ono nekome to velika stvar.
Ili navedi da je tebi to sitnicarenje, a da nekome je velika stvar, pa najbolje da si oni sami odluce sta im je.
Najbolje napisati ljudima prednosti i mane i kako im ja kazem, nekom ne smetaju, a nekog bode u oci,
te su stvari subjektivne od osobe do osobe, pa kad kazemo ljudima sve mane i prednosti, neka oni sami
odluce sta je njima prihvatljivo, a sta nije. Mi ne mozemo odluciti za njih, samo ih savjetovati. 
Nadam se da si shvatio poantu ovog sto pisem.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 15:05 (danny_2).
11 godina

Kupljen BenQ GW2270H monitor, 21.5" verzija GW2470H. Javim dojmove ovih dana :)

EDIT: Nisam mogao docekati. Spojen prvo na laptop sa miniDP-DVI kablom. Prvo sto sam htio vidjeti je ta velicanstvena crna boja i zbilja je crna crna. Monitor je odmah do mog laptopa koji ima prilicno dobar IPS pa vidim da kod BenQa nije najbolja temperatura boja out of the box, tj. boje su malo tople (ja mislio boje ce bit hladne out of the box, heh) sto cu probati nastelati sutra. Uglavnom, out of the box me se dojmio i 21.5" mi je cak oke velicina. Ono sto me iznenadilo je kvaliteta izrade samog monitora za te novce (920kn u HR). Stalak na kojem stoji je prilicno cvrst, od ispod ima gumene nozice (vrijeme ce pokazati koliko su kvalitetne), finish stalka je plastika nalik na bruseni aluminij, crne boje. Ostala izrada je takodjer crne boje i matt finisha. Tipke su kvalitetne i OSD menu se cini praktican, makar sam vrlo malo prckao po njemu. Sutra slijedi EDIT2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 21:44 (The_Fichek).
12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Koji je monitor kod nas u rangu displaya kao sto je mac 27"? (neki novije godine)!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

daj prestani trolat i odi se kcherkama posveti pa ono badnjak je rista!

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
4mal kaže...

daj prestani trolat i odi se kcherkama posveti pa ono badnjak je rista!

moja djeca spavaju odavno... zena je to sve bazdarila! tako da pitanje i dalje stoji pa molim znalce da mi odgovore(tonci, rambox i ostala bagra:)!LP

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 22:45 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koliko vidim jedini 5k monitor kod nas je Dell UP2715K - 17199kn, te jedini konkurent mac-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Hacknwack kaže...

Koliko vidim jedini 5k monitor kod nas je Dell UP2715K - 17199kn, te jedini konkurent mac-u.

Postoji i HP Z27Q s istim panelom. A cijena je za idiote. Taj monitor nigdje ne košta preko 1500 eura (11000), a ima ga i za 1100.

12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

isprike mislio sam na 1440p mac!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The_Fichek kaže...

Kupljen BenQ GW2270H monitor, 21.5" verzija GW2470H. Javim dojmove ovih dana :)

EDIT: Nisam mogao docekati. Spojen prvo na laptop sa miniDP-DVI kablom. Prvo sto sam htio vidjeti je ta velicanstvena crna boja i zbilja je crna crna. Monitor je odmah do mog laptopa koji ima prilicno dobar IPS pa vidim da kod BenQa nije najbolja temperatura boja out of the box, tj. boje su malo tople (ja mislio boje ce bit hladne out of the box, heh) sto cu probati nastelati sutra. Uglavnom, out of the box me se dojmio i 21.5" mi je cak oke velicina. Ono sto me iznenadilo je kvaliteta izrade samog monitora za te novce (920kn u HR). Stalak na kojem stoji je prilicno cvrst, od ispod ima gumene nozice (vrijeme ce pokazati koliko su kvalitetne), finish stalka je plastika nalik na bruseni aluminij, crne boje. Ostala izrada je takodjer crne boje i matt finisha. Tipke su kvalitetne i OSD menu se cini praktican, makar sam vrlo malo prckao po njemu. Sutra slijedi EDIT2.

Kod Benq po defoltu je Color Temperature na Normal, a tak je i na večini monitora dakle to je neka sredina, a ostalo podesiš po svojim željama.Dalje sam več sve napisal, pa ako monitor ima opciju Color Saturation, u tvom slučaju/na trenutnim postavkama samo malo smanjiš jačinu boje i rješeno.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=172&jumpto=4852404&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=110&jumpto=4550532&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

Da kod AMVA je crna kak treba bit, ok nije baš kao kod Plazme ili famoznog OLED-a, ali da to je ta vrlo dobra ili uvjerljiva crna boja.Pusti ovo dole na dva ekrana, dakle istovremeno nek se vrti na IPS laptopu i na Benq monitoru.Upozorenje ja ti ne bum kriv, ako od IPS isprane crne+IPS Glow ili od bruke i sramote laptop pokriješ sa plahtom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 13:15 (rambox).
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Sta mislite o Dell P2213, koristio bi ga najvise za programiranje

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 20:08 (next'24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Crna boja... vrhunski LCD vs OLED. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Tonči kaže...

Vrhunski IPS da ali čak nije niti profi model to sigurno. Aj da je neki profi Eizo onda ok, barem bi imal dobro=skupo pozadinsko osvjetljenje, ovako i to je običan prosjek ispigani monitor za 1000+eura.IPS ili TN su crnom bojom+kontrast debelo zaostali iza VA/AMVA, otpisanu Plazmu da ne spominjemo kao ovaj dolnji video primjer. Preskupi OLED o tome možemo tek kad bude realno i dostupan širokim masama kupaca.

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Moze preporuka za neki rabljeni monitor do 600kn, da je 1920x1080 i 22"

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
next'24 kaže...

Sta mislite o Dell P2213, koristio bi ga najvise za programiranje

Dell ili Lenovo LT2252p ? Sutra kupujem pa ako moze neko odgovoriti. Hvala

11 godina

Oba su TN paneli tako da ih mozes odmah prekriziti i trazi dalje, koji ti je buđet?

11 godina
neaktivan
1200kn, ciljam na polovan monitor
11 godina

za te novce se dobije novi monitor, zasto bas polovan?

11 godina
neaktivan

naravno moze i nov, mislio sam ako je polovan dobit cu bolji monitor da iste pare.

Koji od ova 3? cijena im je tu negdje

LG 22MP47D-P 

LG 22MP57VQ-P i

Asus VS229NA

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 13:45 (next'24).
10 godina
Koji monitor kupiti

Evo samo za info, usporedba crne boje kod AMVA GW2760HM koja ima ponajbolju crnu među monitorima pored plazme (plazma je s lijeve strane) 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
rambox kaže...
Tonči kaže...

Vrhunski IPS da ali čak nije niti profi model to sigurno. Aj da je neki profi Eizo onda ok, barem bi imal dobro=skupo pozadinsko osvjetljenje, ovako i to je običan prosjek ispigani monitor za 1000+eura.IPS ili TN su crnom bojom+kontrast debelo zaostali iza VA/AMVA, otpisanu Plazmu da ne spominjemo kao ovaj dolnji video primjer. Preskupi OLED o tome možemo tek kad bude realno i dostupan širokim masama kupaca.

Baš i ne. To je vrhunski IPS na slici. Ista je priča i s VA i AMVA - Sony VA TV vrhunskih karakteristika je smiješan s crnom prema ovom OLED-u. :)

16 godina
Koji monitor kupiti

kuro ima najacu crnu

bdw tonchi ovo si pogledaj

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 20:43 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Evo samo za info, usporedba crne boje kod AMVA GW2760HM koja ima ponajbolju crnu među monitorima pored plazme (plazma je s lijeve strane) 

Ovo mi je jako sumnjivo. Ovo vise lici na IPS panel nego AMVA. Pa ni na IPS nije 
 uvijek tak.  A jos nisam AMVA ovak los vidio, ako uopce to je AMVA, sto nekak sumnjam. 
 Sve ok da je plazma bolja i dublja crna i sve to, al ovo mi ne lici na AMVA. 
 Ajd ovi stop imaju AMVA slikajte pa postavite slike da vidimo.

11 godina

Ja cu uskoro napravit test IPS vs AMVA u mraku i po danu. Ovih dana bas ne stignem.

Malo mi na zivce ide rasprava sa crnom, makar dok sad pisem gledam na AMVA BenQ. Kao da je prvo mjerilo kvalitete monitora razina crne boje. Sta je sa ostalim bojama? I da, kutevi gledanja ovog monitora nisu ni blizu IPSa. Nemoram biti pod mrtvim kutem da mi boje odu u k, dovoljno je da se dignem i gledam odozgora pod ajmo rec kutem od 30 stupnjeva, vec se javlja distorzija boja.

danny_2

Dobra je slika koju je stavio. Evo sad sam bas provjerio. Kad gledas direkt u ekran onda je crn ali i dalje imas malo pozadinskog osvjetljenja, a kad gledas sa strane je upravo takva kao na slici jer kao sto sam rekao, kaj got gledas tako sa strane dolazi do distorzije, slika postane blijeda, a efekt je valjda izrazeniji radi semi-glossy finisha kakav je i na ovom AMVA GW2270.

Za sad je moj zakljucak za AMVA panel:

+ crna

+ nisam primjetio muljanje, black crush na YT videjima, pravi test ce biti kakva igra

- ostale boje nisu na razini IPS, problem se kolko preletno vidim nece moci rjesiti preko OSD menua, nego kalibracijom sa softverom

- distorzija boja kada se malo vise odmakne od ekrana

Jos se javim, ali za sada nikako ne mislim da je AMVA superiorna naspram IPS/PLS u rangu oko 1000kn.

**Monitor zapravo nije za mene, nego za dnevni boravak, ali cu ga posudjivat. Kazem radi toga jer da sam kupovao za sebe bi se svakako jos dobro premisljao kao danny_2. Unatoc svim razlikama izmedju IPS/VA/PLS, meni je najbitnije da novi monitor ima flicker-free matricu, da ima okej boje, da stalak nije smece i da znacajka specificna za tip panela dolazi do izrazaja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 1:58 (The_Fichek).
12 godina
protjeran
danny_2 kaže...
gocc01 kaže...

Ovo mi je jako sumnjivo. Ovo vise lici na IPS panel nego AMVA. Pa ni na IPS nije 
 uvijek tak.  A jos nisam AMVA ovak los vidio, ako uopce to je AMVA, sto nekak sumnjam. 
 Sve ok da je plazma bolja i dublja crna i sve to, al ovo mi ne lici na AMVA. 
 Ajd ovi stop imaju AMVA slikajte pa postavite slike da vidimo.

Nije crna, vuce na sivkasto! ja imam gw2760

evo slika:

0%+brightness 0%+brightness
vs
80%+brightness (kalibrirana slika) 80%+brightness (kalibrirana slika)

no bez obzira za 1400kn monitor ubija! no to se primjeti samo u mraku i kad je samo crna boja preko cijelog ekrana, u igrama crna izgleda odlicno!(barem procjena iz mog iskustva)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 2:43 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice