Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.633
|
čitano: 5.733.638
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji monitor kupiti
ako će se dosta gledati filmovi, serije i ostali video - VA panel je bolji. u svemu ostalom je ja mislim ips bolje rješenje
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji monitor kupiti

Može preporuka monitora do 800kn može i 50kn više ako se isplati, da ima min. 22" i 1080p. Koristio bi za najviše za gaming i crtanje u autocadu. Trgovina nije bitna koja je samo da je u Varaždinu.

14 godina
kristijan6 kaže...

Može preporuka monitora do 800kn može i 50kn više ako se isplati, da ima min. 22" i 1080p. Koristio bi za najviše za gaming i crtanje u autocadu. Trgovina nije bitna koja je samo da je u Varaždinu.

benq gw2255 u linksu

10 godina
zuper kaže...
ako će se dosta gledati filmovi, serije i ostali video - VA panel je bolji. u svemu ostalom je ja mislim ips bolje rješenje

Vise ce prevladavati igre.

17 godina
zuper kaže...

Današnji najnoviji Benq AMVA LCD paneli, oni su dobri za sve potrebe na kompu, i s njima neče bit nikakvih problema.Ali ipak treba reči AMVA LCD paneli nisu baš namjenjeni za profi upotrebu, kao recimo profi obrada fotografija itd.Isto važi i za jeftine IPS monitore, jer nisu oni jeftini bez razloga to sigurno.Nije isto IPS LCD panel na Eizo monitoru, ili IPS LCD panel na recimo nekom LG monitoru za 1500kn.U praksi razlika u kvaliteti je prilično drastična, no takva je i cijena dakle Eizo IPS profi monitori, a cijena je takva da zubi otpadaju fučkaj ga.

Kaj se tiče Benq 2255 jel, za njega kaj se tiče igranja igrica važi isto navedeno, kao iz testa za Benq GW2760HS monitor i to je to.

"The responsiveness of the GW2760HS was moderate really in both our oscilloscope and practical tests. Identifying the optimum AMA setting was easy as the 'Premium' mode just had too much overshoot and you could spot it immediately. Once we'd determined the 'High' mode was the best, the oscilloscope tests revealed an average G2G response time as 10.9ms. This did put it a bit behind some of the recent IPS panels we've tested, which is probably to be expected as response times aren't really a forte of AMVA panels. It should be able to handle some moderate gaming fine, as it's not as slow as some older generation VA panels certainly. Those wanting to play fast FPS or competitive games may want to consider some of the more gamer-orientated 120Hz+ compatible displays out there.

"The BenQ GW2760HS showed an average total display lag of only 8.3ms during the initial tests. This lag was very low overall which was pleasing, equating to around half a frame. We measured half the average G2G response time as 5.45ms and so we can estimate that the signal processing is approximately 2.85ms. This is certainly a very low lag and should present no problems for gaming as a result."

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2760hs.htm

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 18:05 (rambox).
10 godina
Koji monitor kupiti

Hvala na objasnjenju.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zanima me misljenje o http://www.bug.hr/cijene/acer-3d-monitor-gn246hl-led-24-169-d-sub-dv/656054.aspx. ili nesta u tom cijenovnom rangu ako ima bolje da mi preporucite... hvala
trtrtr
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

1500kn gaming monitor?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima,u dilemi sam,pa da cujem malo vas kaj kazete....prvo sam htio AOC I2369VM zbog display porta i mhl,kolkiko citam super monitor ali nije flicker free i da li je to jako vazno,navodno nesto sporija matrica od samsunga,ovaj samsung svi hvale Samsung LS24D590PLX i jel to istina i ako ga netko ima dali ima tilt prema naprijed i na kraju Samsung S24D390HL jednostavno zbog dizajna,ima sam 1 hfmi i vga.....

1 AOC I2369VM
5 Samsung LS24D590PLX
0 Samsung S24D390HL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

I tako nakon dosta mozganja i surfanja ostala su ova dva modela:

http://www.alzashop.com/27-benq-gw2760hs-d429066.htm

http://www.protis.hr/products/details/ls27d390hs-27-169-1920x1080-300-cdm2-10000001-178--178--5-ms-dsubhdmi-boja-crna-high-glossy-pls-energy-star/83910

Znam da je gw2760 puno puta naveden kao BestBuy, ali eto ipak da pitam za mišljenje :)

I još jedno pitanje, dolazi li HDMI kabel uz navedene modele, zna netko? :) ili se mora zasebno kupiti :)

Hvala na odgovorima i svim dosadašnjim savjetima :)

4 BenQ GW2760HS
0 Samsung LS27D390HS

0 0 hvala 0
17 godina
zus1 kaže...

I tako nakon dosta mozganja i surfanja ostala su ova dva modela:

http://www.alzashop.com/27-benq-gw2760hs-d429066.htm

http://www.protis.hr/products/details/ls27d390hs-27-169-1920x1080-300-cdm2-10000001-178--178--5-ms-dsubhdmi-boja-crna-high-glossy-pls-energy-star/83910

Znam da je gw2760 puno puta naveden kao BestBuy, ali eto ipak da pitam za mišljenje :)

I još jedno pitanje, dolazi li HDMI kabel uz navedene modele, zna netko? :) ili se mora zasebno kupiti :)

Hvala na odgovorima i svim dosadašnjim savjetima :)

Kaj se tiče Benq 2760HS kojeg i ja koristim, da u kutiji dobiješ i HDMI kabel čak je to posebno označeno izvana na prodajnom paketu.

Vezano za Samsung izgleda da uz njega ne ide hDMI kabel, znači samo pišljivi VGA kabel i ništa drugo.Da ne bi bilo nismo znali jel, ako misliš Samsung objesit na zid to ne bude išlo jer on uopče nema VESA nosač.Samsung model nema niti DVI utor, ne kužim zbog čega i zakaj ali to je klasična Samsung škrtost na djelu.

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ok, hvala na odgovoru :) Još da te samo pitam, kupio si ga u alzashop-u? :)

0 0 hvala 0
16 godina
mariocroatia78 kaže...

Pozdrav svima,u dilemi sam,pa da cujem malo vas kaj kazete....prvo sam htio AOC I2369VM zbog display porta i mhl,kolkiko citam super monitor ali nije flicker free i da li je to jako vazno,navodno nesto sporija matrica od samsunga,ovaj samsung svi hvale Samsung LS24D590PLX i jel to istina i ako ga netko ima dali ima tilt prema naprijed i na kraju Samsung S24D390HL jednostavno zbog dizajna,ima sam 1 hfmi i vga.....

Uzeo sam na kraju Samsung LS24D590PLX.....mislim da nisam pogrijesio..pozz

17 godina
zus1 kaže...

Ok, hvala na odgovoru :) Još da te samo pitam, kupio si ga u alzashop-u? :)

Ne nije kupljen u Alzashop, ja sam taj Benq monitor kupil u hrvatskoj, i to u sedmom mjesecu prošle godine.

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Trebam pomoc oko odabira monitora. Koristim monitor za uglavnom čitanje, pisanje i ne igram igre. Primjetio sam da u zadnje vrijeme slabo vidim i da me poprilično zamara gledanje u monitor. Odlučio sam kupiti neki monitor koji neće biti naporan za oči. Nije problem cijena jer mi ovo stvarno treba, a sve teže mi je s ovim što imam (Philips 220XW). S obzirom da sam zadnji put kupovao monitor prije sto godina, a ni tada nisam vodio računa što kupujem, nemam pojma što treba kupiti niti sam informiran o dostignučima tehnologije. Hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti
ak nisi bio tu, nisi ni tam...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 12:11 (disibio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti
od navedenih lg jer jedini ima ips panel.
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Koji monitor kupiti

Samo da jos nesto pitam.

Koja je razlika izmedu Benq GW2760HS i BenQ GL2760HM jer sam malo povecao budzet pa trazim neki benq monitor jer sam citao da su oni odlicni?

0 0 hvala 0
17 godina
ValentinoKr kaže...

Samo da jos nesto pitam.

Koja je razlika izmedu Benq GW2760HS i BenQ GL2760HM jer sam malo povecao budzet pa trazim neki benq monitor jer sam citao da su oni odlicni?

Benq GL2760HM to je stariji model, dakle izaberi ovaj drugi i danas vrlo populari Benq monitor koji ima noviju verziju AMVA LCD panela.

14 godina

I fučakaj ga .

12 godina
10 godina
rambox kaže...
ValentinoKr kaže...

Samo da jos nesto pitam.

Benq GL2760HM to je stariji model, dakle izaberi ovaj drugi i danas vrlo populari Benq monitor koji ima noviju verziju AMVA LCD panela.

Ima li neka hrvatska trgovina sa tim novijim modelom a da je cjena malo ispod 2000 kn(oko 1700)?

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

može par mišljenja o ovome monitoru : 

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/sam-ls24d390hl/

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobar monitor, preloš stalak.

16 godina
neaktivan

Upravo mi crkava moj dobri stari T220 (boje mu blijede i ne može se više ništa ručno konfigurirati)

pa nakon 7 godina planiram uzeti neki solidni, koji će mi biti prijelazni dok ne nađem neki monitor će me opet zadovoljavati na dulje i duže staze. 

Planiram trošiti do 1200kn, 24 inča, IPS obavezno

pa su mi za oko zapeli LG 24 MP55VQ-p/HQ-p i SAMSUNG S24D390HL. Koji je bolji i, ako netko zna koja je razlika između HQ i VQ modela LG-a?

Ako netko ima bolji prijedlog 24" monitora za do/oko 1200kn, slobodno neka javi. Hvala. 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
14 godina
11 godina
neaktivan

kako misliš preloš stalak i jel ok ovo sto je PLS monitor , jer monitor bi mi vise manje sluzio samo za gaming 

hvala

17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Je li još netko primijetio kako cijene monitora rapidno rastu zadnjih dana?

0 0 hvala 0
14 godina

Raste sve zbog rasta dolara. Preloš stalak u smislu da je loš i jeftin i pre slab pa kažu ljudi da se monitor klima njemu kad pipneš stol i drma te djeluje jako krhko. Tako sam pročitao i zato sam uzeo ovaj Acer koji ima fini stabilni stalak. Ne želim da dok igram igre da mi vibrira monitor. A PLS je ok jer je to inačica Samsungove matrice koja ima karakteristike slične kao IPS tako da sam po sebi monitor je dobar ali ja ga nisam kupio isključivo radi tog stalka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 15:46 (itomic009).
11 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice