HDMI na DVI-kvaliteta slike

poruka: 12
|
čitano: 6.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Znači pošto želim kupiti HDMI kabel da mogu komp koristiti i na LCD-u a monitor od kompa mogu spojiti samo preko VGA ili preko konvertera na DVI, možete li mi reći kakva je kvaliteta slike kada se HDMI konvertira na DVI.

I ide li preko toga zvuk ?

-------Ovo je potpis-------
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 17:08 (veki je car).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ček, trebaš HDMI na DVI konverter ili obratno to jest DVI na HDMI konverter?

Pretpostavljam da hoćeš spojiti LCD televizor ili nešto slično što ima HDMi priključak a grafička kartica ti ima samo DVI.

Prema onom što si napisao teško je protumačiti što ti treba jer ispada da ti treba HDMI konverter na DVI što bi značilo da preko HDMI-ja grafičke želiš spojiti nekakav LCD monitor koji ima DVI...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

LCD ima HDMI a grafa ima samo DVI i VGA i sada znači treba mi DVI to HDMI i zanima me je li to onda isto dobra kvaliteta slike može li recimo prenositi HD-720p koliko mi LCD podržava.Ispričavam se zbog prijašnje nejasnoće posta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

HDMI prenosi zvuk dok DVI ne prenosi znači nema zvuka!!!Kupi audio kabel pa i njega spoji na LCD

Fuck it :)
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
Re: HDMI na DVI-kvaliteta slike
veki je car kaže...

LCD ima HDMI a grafa ima samo DVI i VGA i sada znači treba mi DVI to HDMI i zanima me je li to onda isto dobra kvaliteta slike može li recimo prenositi HD-720p koliko mi LCD podržava.Ispričavam se zbog prijašnje nejasnoće posta.

Dakle ipak treba DVI na HDMI.

Preko HDMI naspram DVI nema gubitka kvalitete slike, oboje su digitalni sustavi.

HDMI prenosi kao Single-Link DVI, dakle 1080p sliku bez problema. Tek veće rezolucije ne može.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
16 godina

- Između HDMIja i DVI(DVI-D) razlike u kvaliteti (mogućnostima) nema, osim što HDMI kao noviji nudi i više rezolucije (propustnost), mrežu od ver.1.4, podrazumijeva i audio.

- starije nVidie (8600..) imaju poseban audio-SPDIF ulaz na VGA, spoji ga s MBO-SPDIFa, da bi dobio zvuk na HDMIu. Novije to imaju rješeno kao ATI kroz driver (nema audio kabla s MBO). Ako nemaš taj SPDIF kabel, po trgovinama bi trebao biti cca 5-10kn, ali ga se teško nađe. Tad moraš koristiti analogni audio, još veći problem jer tad nećeš dobiti zvuk na TVu ako nema posebno predviđenu kombinaciju HDMI+analogni audio s PCa.

- potreban je DVI-HDMI adapter, vjerojatno si ga dobio uz VGA... Pazi, neće svaki adapter raditi, jer nemaju svi spojene sve pinove (tj, ne nekima nije spojen audio, zato treba koristiti dobiveno u kompletu). Ili umjesto adaptera na kojeg dalje spašaj HDMI kabel možeš uzeti kabel DVI-HDMI (jedan spoj manje) ali gubiš fleksibilnost uz mogućnost da kabel nema spojene  audio pinove s DVI strane

- potreban je i noviji driver, prođi kroz opcije, aktiviraj HDaudio na HDMIu. Ponekad samo zvog verzije drivera (audio-video) zna biti problema ili raznih ograničenja, to moraš isprobati nema konkretnog odgovora.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 18:36 (ihush).
15 godina
neaktivan

uf komplikacija a samo san tio pogledat film ://

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 19:36 (veki je car).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

To što je on napisao se može skratiti u 2-3 rečenice...

Fuck it :)
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
Electricman :) kaže...

To što je on napisao se može skratiti u 2-3 rečenice...

Ajd skrati da vidimo mi to.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011
16 godina

Imam kabel sa jedne strane hdmi spojen u plazmu,a sa druge strane dvi spojen u grafu ,i slika je skroz dobra-naravno radi 720p,1080p.

Sa banana kabelom spoji zvuk iz matične ili zvučbne u tv.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovo zadnje sam skonto hvala svima puno XD

-samo još jedno pitanje sada kad kupin novu grafu sa hdmi utorom i spojim hdmi/hdmi(lcd/komp) ide li onda zvuk ili opet treba spajati preko matične

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 20:50 (veki je car).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
veki je car kaže...

ovo zadnje sam skonto hvala svima puno XD

-samo još jedno pitanje sada kad kupin novu grafu sa hdmi utorom i spojim hdmi/hdmi(lcd/komp) ide li onda zvuk ili opet treba spajati preko matične

U tom slučaju zvuk bi morao biti prisutan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice