Pozdrav svim forumašima!
Četiri godine koristim Philipsov 17'' CRT i o njemu samo riječi hvale, no međutim postao mi je mali i trebam novi vjerovatno LCD.
Pronašao sam si neke monitore ali sam ne odlučan i tražim Vaš savjet.
Treba mi monitor do max 1500kn, dužine dijagonale 20'' ili 22'' (može i 24'' ali onda obvezatno da ima podešavanje po visini), po prirodi sam antitalenat za igre (jednom godišnjem upalim neku igricu i to neš tipa Icetower), inače se bavim amaterskom fotografijom tj. općenito slikama, programi poput Photoshopa su mi stalno aktivni, nemora imati niti profotoRGB ili Adobe RGB - dosta mi je i sRGB. Kad mi dođu frendovi bacimo koji filmić pa bih zbog toga da odnos stranica bude 16:9 (nemora biti strogo taj omjer ali samo da nisu oni skoro kockasti) a i mislim da je lakše gledat u ekran kada je 16:9.
Trgovine koje dolaze u obzir su sa područja Vinkovaca EX Profeso, BIT Systemi, Ines ali mislim da je najveći izbor u HG Spotu a može i LINKS poslovnica u Osijeku.
Odabrao sam si jednog Philipsa kolega mi je dao preporuku na Samsunga a i dopao mi se jedan LED LG.
Onaj prvi Philipsov mi se još naviše sviđa samo ne znam dal su mi omjeri kontrasa mali?