[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 604.652
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
Cucko kaže...

Da li mi je bolje da stavim LEWA OS ili SDSL, i na to da stavim skriptu V6, i da li ce mi backup-om tog sistema se i backup-ati i skripta. LP I mene dosta za dns

Probaj oba ROM-a i vidi šta ti više odgovara. Skriptu možeš na oba ROM-a staviti. Backupom te potom vraćanja ROM-a preko restore će se vratiti i skripta.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
13 godina
neaktivan

Ima li novosti od MG-a ?

0 0 hvala 0
17 godina
Cucko kaže...

Čim bude saznat ćete.

13 godina
protjeran

A ne znam sto vam je tesko google - Mike Gapinski , odnosno LG GT540 Android Development - provjerite u 2 klika ima li novosti!

Neka vrsta trollanja, svaki 3. post, ima li novosti? {#}

13 godina
neaktivan

ima novosti i to od pravog coveka Miroslav_MM

Project IceCreamSwift - Android 4.0.4 base on CyanogenMod 9

recovery http://depositfiles.com/files/7l2wunuie

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 11:35 (DrMika88).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
DrMika88 kaže...

ima novosti i to od pravog coveka Miroslav_MM

Project IceCreamSwift - Android 4.0.4 base on CyanogenMod 9

recovery http://depositfiles.com/files/7l2wunuie

Hvala što si stavio prije mene, ali danas sam radio te nisam mogao popratiti novosti. Također je izašao i MIUI ROM od TMinh, baziran na tejasd1 ROM-u sa zive fixom itd. Linkove za ROM-ove imate na ovome postu gdje se svi ROM-ovi nalaze. P.S. boldani ROM-ovi su najnoviji ROM-ovi

13 godina
neaktivan

Jel isprobao neko ICS od miroslava_mm ? meni se u roku od 10 minuta 2 pusta restartovao,videcemo na dalje :D
Ali pohvale,kamera radi u fulu,ne znam iz kog razloga da li zato sto sam bio prethodno isto na romu SDSL od miroslava pa su mi se sve aplikacije,kao i sva podesavanja (wifi,market i ostali nalozi) sami vratili :D bez ikakvog backup-a . 

13 godina
neaktivan
ivan95manic kaže...

Jel isprobao neko ICS od miroslava_mm ? meni se u roku od 10 minuta 2 pusta restartovao,videcemo na dalje :D
Ali pohvale,kamera radi u fulu,ne znam iz kog razloga da li zato sto sam bio prethodno isto na romu SDSL od miroslava pa su mi se sve aplikacije,kao i sva podesavanja (wifi,market i ostali nalozi) sami vratili :D bez ikakvog backup-a . 

Ja sam instalirao, za sad zadovoljan, samo se jednom restartovao, ono sto je extra sto je ovo prvi ICS na mom mobu na kojem radi Gallery i camera i ono sto je dobro je to sto sve aplikacije imaju prevod na engleski jezik, a wi-fi, BT i to nisam testirao ali kako sam vidio na njegovim slikama sve radi. :D I ovaj ICS mi je puno bolji i od bete2 AOKP-a i od preRC verzije MG-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 15:32 (Cucko).
17 godina

Miroslav_mm je preduhitrio MikeGapinskog, pošto MG radi na puno više ROM-ova za razne mobitele. Izašli su ICS driveri, kak li se već zove, za ARM v6 arhitekturu odnosno naš mobitel što je olakšalo developerima razvijanje ICS jer su prije toga morali sve ručno upisivati i testirati što je otežavalo razvijanje ICS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Rom je super,ali evo ga 5-6 put mi se ukopa i restartuje :)
videcu,mozda odradim opet instalaciju ako se ne stabilizuje . 

13 godina
neaktivan
ivan95manic kaže...

Rom je super,ali evo ga 5-6 put mi se ukopa i restartuje :)
videcu,mozda odradim opet instalaciju ako se ne stabilizuje . 

Meni se restartovo do sad 7 puta i to svaki put kad zadam 2 komande da mob izvrsi. To mu je jedina mana

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 16:35 (Cucko).
13 godina
neaktivan

Evo i posle reinstala se restartuje,ali cu ga testirati bar do sutra,pa se vracam najverovatnije na SDSL kod ne izbaci miroslav update,a zao mi je ovako rom radi perfetkno,samo ne znam za GSM i pozve kako rade ? 

13 godina
neaktivan

Jesam li ja dobro procitao da je ovo RC0?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebalo bi da jeste :) 

14 godina
neaktivan
Cucko kaže...

Ima li novosti od MG-a ?

Opet se nadurio, kaze obustavio sve do daljnjeg.

@tema odlican je ovaj miroslavom cm9 obzirom da je ovo prvo izdanje.

13 godina
neaktivan

Za sada rom radi super :) samo da se ne restartuje sam od sebe bio bi pun dozivljaj :D

13 godina
neaktivan
ivan95manic kaže...

Za sada rom radi super :) samo da se ne restartuje sam od sebe bio bi pun dozivljaj :D

Moglo bi se reci da je 95% funkcionalan, ali ga ovi restarti zezaju :D

17 godina

Citiram miroslav_mm post:

- gsm data on some operators fixed
- green collor when zoom fixed
- wifi signal fixed (cant try now, need test)

to be continued...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

za restart nije spominjao nista ? 
Ali i pored toga svaka mu cast,rom je super,a MG jeste da radi za vise telefona,ali cini mi se da ipak Miroslav radi ozbiljnije :) 

17 godina
ivan95manic kaže...

za restart nije spominjao nista ?

Čitam novosti o svim ROM-ovima što je danas objavljeno, ali nije ništa spominjao za restart. Ostao sam u zaostatku sa novostima za 36 sati, ali sam sada ažuriran i objavio sam najbitnije.

13 godina
neaktivan

Miroslav radi kako treba, tj prvo zavrsi jedan ROM kako treba bar do preRC a MG danas malo radi na jednom ROM-u sutra na drugom i tako, i tako se ni on sam ne moze skoncentrisati kako treba kako bi nesto usavrsio. Miroslav je juce izbacio ICS i vec dns objavio fixeve koje je vec dns zavrsio i po tome se vidi koliko on ozbiljno shvata "posao" :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Svi koji ste instalirali od Miroslava_mm ICS i ako vam se restartuje smanjite Minimum CPU frequency na 122 MHz i Maximum CPU frequency na 480 MHz  i ne bi trebalo vise da se mob restartuje, meni je to uspjelo, "mucio" sam mob do kraja da provjerim hoce li se ugasiti palio 3-4 aplikacije odjednom ali nije se restartovao, znaci ni jedan restart u zadnja 2 sata. :D 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa zasto da spustam takt toliko,fon moze da radi na skoro duplo od 480 :D to nije resenje,cekam da resi problem sa restartom :)

14 godina
neaktivan
Cucko kaže...

Miroslav radi kako treba, tj prvo zavrsi jedan ROM kako treba bar do preRC a MG danas malo radi na jednom ROM-u sutra na drugom i tako, i tako se ni on sam ne moze skoncentrisati kako treba kako bi nesto usavrsio. Miroslav je juce izbacio ICS i vec dns objavio fixeve koje je vec dns zavrsio i po tome se vidi koliko on ozbiljno shvata "posao" :D

Miroslav je dosta stariji od pcfightera i majka, mislim da se cak i poslovno bavi necim vezanim za android. linux i programiranje.

13 godina
neaktivan

Pozdrav svim forumasima,

interesuju me dve stvari:

1. da li kada se radi neki flash preko fastboota uvek treba da se pise na pocetku fastboot -w i da li treba na kraju, pre fastboot reboot da se takodje napise fastboot -w;

2. kada se radi flashovanje preko recovery,prvo se uradi wipe data/cache i dalvik cache pa install; da li treba da se urade wipe-ovi i na kraju, posle instaliranja ROM-a recmo, a pre reboot-a?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za fastboot ne znam jer instaliram preko recovery-a,a wipe chache i dalivk se rade samo pre instalacije,kako si instalirao rom ides samo na rebot system now i to je to :)

17 godina

1. Da ne treba ne bi pisalo u tutorialu.

2. Wipe-ovi se rade samo prije instalacije bilo kojeg ROM-a, čak ako i radiš reinstall na isti ROM koji si koristio.

14 godina
neaktivan

@dejan73.vr  1. Nema potrebe, fastboot -w komanda brise cach, dalvik i data particiju. Potrebno ju je uraditi samo ako menjas verziju androida, ali ne i ako radis update roma ili prelazis na drugi rom koji je ista verzija, al drugi developer.

2. Svejedno je kad ces da uradis wipe, kao sto sam napisao gore data ne moras da brises kod updejta ili kad prelazis na neki drugi rom koji je ista verzija (ovo u 99% slucajeva), a dalvik i cach kad god flashujes, radis restore i sl. Takodje apsolutno je svejedno dal ces to uraditi pre ili posle flashovanja.

Data, system, cach su odvojene particije i jedna ne utice na drugu prilikom fleshovanja pa je zbog toga ovo ne bitno, takodje uvek mozete da probate da pokrenete telefon bez brisanja data particije pa ako bude problema da je naknadno obrisete.

@Najbrži Lepo od tebe sto si zapoceo temu i sto se trudis, al dosta pogresnih informacija dajes.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Miroslavov ICS nema radio, pa jel netko zna za neki kompatibilni? Probao sam jedan koji mi se činio dobar, ali nikako da proradi, samo se vrti i kaže da pričekam. Čekao pola sata, ali ništa.

Inače, nije loš, samo kao i nekima, restarta se svako malo. Koji puta sam od sebe, koji puta kod pokretanja neke aplikacije. I kompas mu baš ne radi kako treba. Ne može se smiriti, nego trza na sve strane. Koliko sam vidio, to je problem sa svim romovima poslije 2.1, i nitko još nije to uspio srediti. Idem sad instalirat IGO navigaciju, pa da vidimo jel bar to radi kako treba.

Edit: Ni nakon 10 minuta nije našao satelite, a na 2.1 ih nađe nakon najviše 1 minute. Znači, navigacija, ništaaa. Očito se vraćam na 2.1 do daljnjega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 13:28 (Vac).
17 godina
bataya kaže...
@Najbrži Lepo od tebe sto si zapoceo temu i sto se trudis, al dosta pogresnih informacija dajes.

Hvala na dobronamjernoj kritici. Vrlo rado prihvaćam ispravke. Vidim da se bolje u tome kužiš od mene, slobodno me ispravi ako dam krive informacije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice