Windowsi 10 napreduju sporije od očekivanja

poruka: 36
|
čitano: 5.403
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 10 napreduju sporije od očekivanja".
16 godina
neaktivan
Re: Windowsi 10 napreduju sporije od očekivanja
Friday kaže...
Exploder kaže...
Ne pricaj budalastine. Razlike između 7. i 10. su ogromne. Drugi put čitaj s razumijevanjem, svi su na 7, a samo 2 (dva) stroja su na 8.1.

LOL, OK. Ja koristim windowse od 3.11 na ovamo pa kao ne znam koje su razlike. A u zivotu sam toliko ljudi obucio za rad na racunalu da ne znam uopce s cime bih to usporedio. Drugaciji start meni i defaultni skin po mom kriteriju ne prolazi pod "ogromnu" razliku. Korisnika treba zanimati da li ima ikonu za svoju aplikaciju na desktopu. Ako aplikacija radi na win10 - razlike nema. Kraj...

Moji prvi su bili Windows 3.0 na 386 stroju sa 8 MB RAM-a i bez HDD!!! Radio je naravno (preko 5 MB RAM diska) sve se učitavalo (arj-ovano samoraspakiravajuće) sa 5,25 inčne diskete. To su bila umjetnička vremena. 

A danas nema sličice na desktopu i .... zovi servis. Poput jedne čuvarice koza koja je tamo ranih 60-tih godina prošlog stoljeća donijela nov radio kući i kako nije bio naštiman na stanicu nosila ga na servis na popravak.

17 godina
Kolega nitro_vip i ja se razumijemo. Ne znam koliko Vas ima u IT odjelu ali nas je dvoje na 160+ strojeva + periferija + mobiteli i jos sto cuda.
Nemamo vremena za kavu a kamoli da deployamo 10-ku po poslovnicama. Mozda ako se aniversary pokaze bolji/stabilniji/kompatibilniji. Svakako sa kupnjom novih racunala ce dolaziti desetke tako da nam je prelazak neizbjezan.
Hot Rodney
16 godina
Friday kaže...
.. Ali kakve vi cimpanze imate zaposlene ako im treba dugi period prilagodbe?

- po iskustvu ITa i dresiranja divljači, lakše se s čipmijem, on zna kojim redosljedom klikati buttone za bananu ili el.šok.. Štefica mi ubije generator i bateriju, dok Perica dreći o nekom krejku koji mu se obriso..

(ozbiljnije, juzer koristi appse, ne OS, pa da je na kineskom (sam OS), ako ima isti word ostalo ga ne treba ni biti briga. Istina, u doba pojave w8, morao sam (nadnaravnim hackerskim vještinama) kreirati sdutdown /s shortcut s prepoznatljivom ikonom (crveni IO).. zbog banalne potrebe za gašenjem (jer MS eto misli da juzeru to ne treba ili da je retrovizoru mjesto u gepeku..).

Andromeda kaže...
...

Moji prvi su bili Windows 3.0 na 386 stroju sa 8 MB RAM-a i bez HDD!!! Radio je naravno (preko 5 MB RAM diska) ...

- a moj ćaća ima brkove? Argument? btw, koji je to stroj tada imao više od 4MB RAMa a da pri tome nema HDDa? .. neka čudna priča, moguća ali onak, vots-d-point?

Andromeda kaže...

Koristim mobilni internet od 20 GB prometa mjesecno. Genijalci iz MS-a su koncipirali 10-ku tako da mi moju dnevnu kvotu potrose za pola sata, a ja uopce nisam isao na internet. Naravno da sam se vratio na 7-micu

- OS ima requirements, jedan od njih je i internet, tako da bez obzira na neke stvari (koje bi i ja radije da su drugačije).. argument? internet promet? .. svašta.

naravno, ti biraš OS, tvoje potrebe.. ali ako se meni ne jede sladoled od čokolade kakve to veze ima s ostatkom svemira?

mikulam kaže...
@Exploder - kod mene nema nikakve razlike, sve radi na Win10 kao što je radilo i na Win7. A radi doista svašta - od 64-bitnih novih aplikacija do najstarijih iz 1995. godine, dakle 8 bitnih MS DOS aplikacija. Primjerice MS DOS program za linearno programiranje savršeno funkcionira i dan danas. A nije jedini, ima ih još. Niti jedan jedini problem nisam doživio. Kao prednost Win10 mogu istaknuti sigurnosti od malicioznih upada izvana. I tu je doista superioran nad prethodnim verzijama OS.

- appsi mogu raditi, neke stvari ipak ne, npr ubijen 16bitni kod i stariji.. zapravo više čuđenje nego komentar..?? Više bi kritizirao sigurnost, ako se uspoređuje s w7-8... manje više isto, osim što je UAC dublje i restrictano (čak previše) stvari vezanih za sys-disk/foldere.. ni admin nije 'pravi' admin, no to je evolucija (ranga novog dx12 ili explorera.. koje MS ne želi supportati na starijima, pa i na XPu.. jer ih se želi ubiti, .. OS je jednako dobar, supprot ćemo tek vidjeti i stariji su u lošijoj poziciji koja za sad nije loša.

no, ne čudi me što ti rade stare app, jer za previše stvari 'stručnjaci' kažu ne može/ne radi.. a onda ipak podesim pa radi. :)) ali ako to uzmemo kao kriterij, tad to radi i na XPu i sl. Dakle, promjena (kritika ili pohvala w10 u odnosu na starije) je u čemu? ;-)

nitro_vip kaže...
Za nas it-ovce, migracija sa sedmice na desetku je čisti harakiri.
Pod sedmicom je sve uštimano, umreženi matrični printeri, dos postavke i ostalo da to sve radi, mreža, čak i office iz kojeg se printa direktno..
Preć na desetku sa 200+ kompova i 2x printera i ovisnih uređaja treba jebačka lova i vrijeme. Ovo klikni-pa-nadogradi ne igra ni na birtijskoj kasi.

Može se (vjerovatno i morat će se), al ne udarno i preko kurca. Već vidim kako nema drivera za Fujitse x64.... IT odjel će najebat....

-uf.. sudnji dan, kiša.. i 'nas' ITjovce.. pod tim se vjerojanto misli na Perica&Štefica .. i mali o'Tetke.

četvrtko kaže...

Osobno ne želim OS X, a nisam nikakav prgramer da idem na linux.... znači zapeo sam na windowsu :/

- pa ne želim ni ja čokoladu... a što si zapeo za win, zaobiđi ga.. do danas je win bio neizbježan ali sad imaš i mobače, android. Ili smo zapeli na željama? (ja nemam neku posebnu želju prema nekom OSu, indiferentan.. nasuprot, želim aute, novac, žene.. i biti astronaut) :))

(generic quote-)

..PC-OS-paltforma.. radi ili ne radi. Kad nešto ne radi, ima ljudi koji znaju kako. Ostali koriste jednako kao što koriste daljinski za TV ili puste vodu u WCu... ili bi trebali svi raskopavati bošpumpe tražeći svjećice na FAPu, liječiti, baviti se nogometom... (ovo zadnje brisati..) ili krizitirati neki OS kao da rade na njegovom kernelu i doručkuju s Billyem.. (kao ja :)) ).

-win10 je samo OS, kojeg MS kao jaka firma u softu malo gurka, nije čudotvorac kao što to nije ni linux-osx.. nego samo nakupina null-jedinica, radi. Tema je (samo) kao plan ili PRovski pamfleti u odnosu s ostvarenim... a u cjenkanju (i prognoziranju koje služi investitorima, planovima..) se uvjek uzme više-duplo od realno očekivanog, kao amortizer za cjenkanje, kao mamac... normalno je da se takve projekcije neće ostvariti tj ideal je tad 100%, uspjeh je i 50%.. bilo koja cifra između je relanost.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
protjeran
Friday kaže...
LOL, OK. Ja koristim windowse od 3.11 na ovamo pa kao ne znam koje su razlike. A u zivotu sam toliko ljudi obucio za rad na racunalu da ne znam uopce s cime bih to usporedio. Drugaciji start meni i defaultni skin po mom kriteriju ne prolazi pod "ogromnu" razliku. Korisnika treba zanimati da li ima ikonu za svoju aplikaciju na desktopu. Ako aplikacija radi na win10 - razlike nema. Kraj...

I ja isto.

Baš zato znam koliko je većini uredskih VKI (visoko kvalificirani idioti) teško ugasiti računalo na kraju radnog vremena ako su prešli sa sedmice na osmicu.

Osim toga, čemu ponovno kloniranje svih računala kad svi programi rade i na sedmici ?

Čemu uopće Win 10 za uredske poslove, za državne i javne službenike, općenito ?

Čemu trošiti novce na bespotrebni softver ?

Da netko opere novce.

Novac treba ulagati u hardver.

A nije mi jasno koji će k  ** i tvojoj firmi desetica ?

Čim su tebe zaposlili u Irskoj znači da je za tvoj posao dovoljan i XP.

17 godina
odjavljen
Tony Marconi kaže...

I ja isto.

Baš zato znam koliko je većini uredskih VKI (visoko kvalificirani idioti) teško ugasiti računalo na kraju radnog vremena ako su prešli sa sedmice na osmicu.

Osim toga, čemu ponovno kloniranje svih računala kad svi programi rade i na sedmici ?

Čemu uopće Win 10 za uredske poslove, za državne i javne službenike, općenito ?

Čemu trošiti novce na bespotrebni softver ?

Da netko opere novce.

Novac treba ulagati u hardver.

Čim su tebe zaposlili u Irskoj znači da je za tvoj posao dovoljan i XP.

Gle, mi racunala uopce ne gasimo. Unatoc dobrom hardveru - ipak treba vremena da se digne nekoliko instanci VS-a, dok se pospajas na sve servere i sl. Uostalom, podesite im sleep i ne moraju ljudi na to misliti uopce, ne?

A i inace ne opravdavam te spike - gasenje sedmice u odnosu na 8.1/10 je tek za trun drugacije. Sta bi bilo da vam se npr parking koji koristite vise ne nalazi na istocnom nego na sjevernom djelu zgrade? Da li bi ljudi prosvjedovali zbog toga ili bi nakon par dana naucili svi gdje se nalazi novi parking?

Kao sto mozes vidjeti iz mojih postova, ja jos uvijek nisam presao u firmi na desetku. Niti ne planiram ako ne dobijem novi laptop. I ne zagovaram to, samo dobijem ospice kad netko pocne izmisljati sranja zasto ne bi isao na desetku. Meni je posve OK razlog "Ne da mi se". Ali reci da je problem sa gasenjem racunala - bulsit.

Mojoj firmi ne treba desetka, ali sve informaticke firme uglavnom rade na najnovijem OS-u ako to ne stvara probleme sa kompatibilnoscu. Simple as that. Ne treba mojoj firmi ni klima uredjaj, ne treba nam ni svjeze voce svako jutro, niti realno svima u firmi trebaju 3 monitora. Ali to sve imamo. Jbg...

Nego, o kakvoj potrosnji novaca mi pricamo kad govorimo o prelasku na desetku? Koji kurac?

I ne, novac ne treba ulagati samo u hardver. Treba ga ulagati i u zaposlenike tako da nakon nekog vremena nemas cobana za tipkovnicom koji ne zna ugasiti racunalo jer gore ima osmicu ili desetku. A zbog takvih bi trebalo uvesti samaranje kao oblik komunikacije. Onog trena kad bi izgovorio da ne zna ugasiti - odmah opaliti otvorenim dlanom preko cvalja. Ako nisi znao izguglati kako se gase novi windowsi - idi se negdje uhvati lopate/sjekire ili nekog drugog alata koji se nije promjenio vec tisucama godina.

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
Tony Marconi kaže...

Kad razvijaš softver logično je taj isti softver razvijati/testirati na najnovijem OSu jer i korisnici mogu imati najnoviji OS. Ne znam odakle glupa praksa da "programer" kaže "znate, ovo smeće od programa sam napisao u vb6 u bivšoj firmi u pauzama između ljenčarenja i zurenja u strop i taj program radi samo na WinXP". Svi bi mlatili pare na održavanju (znat će Petko o čemu pričam ) ali nitko ne bi actually održavao i nadograđivao softver.

Ja sve testiram na Win7, 8, 8.1, 10, 2k8, 2k12, R2 i u svim x86/64 varijantama jer mi je to daleko jednostavnije i lakše nego u 2 ujutro preko teamviewera rješavati neki glitch koji se vidi samo pod x86 Osmicom a na svim drugim verzijama radi kako treba... Čim prestane MSov support za neku verziju Windowsa, prestajemo sa testiranjem na toj verziji. 2k8 se još uvijek testira jer nekoliko bitnih klijenata ima 10ak servera sa tom mrcinom i kako ništa ne posustaje (niti hardver niti softver), moramo i to provjeravati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 19:12 (Sum_of_all_fears).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice