Windows 8 CP dostupan za skidanje zaključana tema

poruka: 854
|
čitano: 125.819
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 CP dostupan za skidanje".
13 godina
protjeran
Windows 8 CP dostupan za skidanje

vidim da ima sve vise ekipe koja kuzi da su novi win u odredjenom smislu, zesci fail. a to je ponajvise smisao user-friendliness-a.

pobogu, koji kreten je dizajnirao ovu vrpcu sa strane da se aplikacije nalaze pod search ikonom (povecalom - sjetimo se da android ima ikonu za appove odmah na pocetnoj strani desktopa/ekrana)? da moras napravit 3-4 koraka da bi ugasio *ebeno racunalo ili restartao ga (tipka win vise nije ovdje od koristi)? zar je pored danasnjih ogromnih monitora tesko bilo staviti ikonu za aplikacije, ikonu za deinstalaciju programa, control panel ikonu, sa strane na taj ribbon? dizajniran je os za touch, da, blaah...ako je dizajniran za touch uredjaje, ok, ali zasto onda trpati to u isti kos sa desktop usage-om?

osim toga ovi windowsi su kopija win 7 i dijelom (file explorer) novog offica (za kojeg btw takodjer mogu reci da je zbrkan u smislu user-friendlinessa ali se barem barem 2x brze dize od starog 2007 i generalno je dosta bolji).

neke od ovih gluposti se lako isprave custom shortcutima na donjem toolbaru i na desktopu, ali svejedno mislim da su oni odgovorni za ovo gore mogli napraviti puno bolji posao. performanse su mozda nesto malo bolje, negdje losije, kako gdje, ali osim ako OS nece biti dobar za touch uredjaje (a ne vidim iskreno kako ce biti), google i apple ostaju debelo ispred microshita. da ne govorim o cijenama, nedavno sam kupio brand-name (manje poznati ali nebitno, pogotovo u danasnje vrijeme kad su kinezi bolji i od gro zapadnih tvrtki, uzmimo kao primjer jedan huawei ili tajvanski htc) kapacitativni tablet pc za 100ak dolara sa androidom 4.0 i procem od 1.2 Ghz, mislite li da ce tako nesto microsoft ponuditi, usudjujem se reci - ikada? naravno da nece.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 17:36 (fildzan viska).

1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Re: Windows 8 CP dostupan za skidanje
fildzan viska kaže...
Tonči kaže...

fora je u tome da moras skroz dolje povuci taj prozor, a ja imam prilicno velik monitor tako da je to jedan propust u dizajnu - zasto ne dvoklik na traku prozora gore ili povlacenje prema gore? bezveze...osim toga uocio sam i to da se ne prebacuje uvijek u explorer pritiskom na win tipku - ako si usao primjerice u neki od appova na metro sucelju. znaci korak vise u odnosu na win 7, prvo win tipka pa onda explorer shortcut na metro sucelju (ili win tipka)...iskreno ne vidim neku korist od novih windowsa u odnosu na stare. nesto brzi boot (cca 35 sekundi na ovoj staroj kanti do trenutka kada je exlorer upotrebljiv u odnosu na nesto preko minute windowsa 7 - ako racunas vrijeme do dizanja metro sucelja to je jos brze)

ovo je ni vrit ni mimo, lose je ako novi windowsi imaju vise koraka da dodjes do iste stvari u ranijim windowsima, zar ne? veci broj koraka da dodjes i do aplikacija i do gasenja... ajde budimo realni...ja se vracam na win 7 a sto se tice tablet pca i smart phone-ova, android i iOS su tu kraljevi. microsoft polako tone prema bolje i neka potone.

Na koji prozor misliš?  Na prozor na običnom desktopu? Meni tu sve radi normalno kao i ranije. Metro aplikacije nemaju prozore, ali gasiš ih s ALT+F4 ili klikom na Close opciju u izborniku lijevo gore.

Explorer shortcut imaš i na taskbaru klasičnog desktopa + svaku aplikaciju možeš staviti na Metro start ekran i taskbar.

17 godina
neaktivan
ninotocka kaže...

Neće pa neće...

Odvojio sam 50GB sa terabajtnog diska za osmicu da si ne diram sedmicu koja radi već koju godinu OK. Skinuo sam ISO, ispeko ga, bootao, krene instalacija, odaberem ja taj komadićak diska, OK, jedan restart, upišem regiju i key, idemo dalje... I onda nakon kopiranja i raspakiravanja restart i sve stane. Ne smrzne se, ali nešto puno misli. Nakon, recimo, 5 minuta tamno plavog ekrana se pojavi kursor miša i onda opet ništa.

Znači, pola instalacije se dovrši OK i kad bi trebalo počet radit, ništa.

Nije instalirao niti neki boot loader, kad izvadim DVD boota mi sedmicu ko da ništa nije bilo.

Jel vrijedi još ona fora da bootabilna particija ne smije biti daleko od početka diska? Tj. je li problem što sam odvojio zadnjih 50GB na 1TB disku? :o

Isto i kod mene.  Stoji crni ekran, kursor se vidi ali ostalo ništa. Imam originalni w7 pro tako da nije do loadera. Pokušao sam i isključit sve diskove, uštekat novi disk od 1TB i opet isto. Poisključivo sve usb i pci kartice - isto. Pokušao na drugom kompu i laptopu - isto. Ponovno skinuo iso stavio i na DVD i na USB i pogađate - opet isto. Izgubio cijeli dan samo "instalirajući" windoze da bi na kraju dobio crni ekran s kursorom...

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
17 godina
neaktivan

stavio sam skidati, stavit ću na virtualku.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam problem sa Firefox-om na Win 8 CP.

BTW. Jel su maknuli Task Scheduler ili ga samo ja nemam ? Zna netko neki program koji automatski gasi računalo ?

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
fildzan viska kaže...
Tonči kaže...

fora je u tome da moras skroz dolje povuci taj prozor, a ja imam prilicno velik monitor tako da je to jedan propust u dizajnu - zasto ne dvoklik na traku prozora gore ili povlacenje prema gore? bezveze...osim toga uocio sam i to da se ne prebacuje uvijek u explorer pritiskom na win tipku - ako si usao primjerice u neki od appova na metro sucelju. znaci korak vise u odnosu na win 7, prvo win tipka pa onda explorer shortcut na metro sucelju (ili win tipka)...iskreno ne vidim neku korist od novih windowsa u odnosu na stare. nesto brzi boot (cca 35 sekundi na ovoj staroj kanti do trenutka kada je exlorer upotrebljiv u odnosu na nesto preko minute windowsa 7 - ako racunas vrijeme do dizanja metro sucelja to je jos brze)

ovo je ni vrit ni mimo, lose je ako novi windowsi imaju vise koraka da dodjes do iste stvari u ranijim windowsima, zar ne? veci broj koraka da dodjes i do aplikacija i do gasenja... ajde budimo realni...ja se vracam na win 7 a sto se tice tablet pca i smart phone-ova, android i iOS su tu kraljevi. microsoft polako tone prema bolje i neka potone.

Na koji prozor misliš?  Na prozor na običnom desktopu? Meni tu sve radi normalno kao i ranije. Metro aplikacije nemaju prozore, ali gasiš ih s ALT+F4 ili klikom na Close opciju u izborniku lijevo gore.

Explorer shortcut imaš i na taskbaru klasičnog desktopa + svaku aplikaciju možeš staviti na Metro start ekran i taskbar.

bilo je vec rijeci o tome ovdje, netko je pitao. mislim na prozore u metro sucelju koji se mogu ugasiti povlacenjem prema dolje - probajte. ne govorim o explorer ikoni unutar desktop moda nego o tome da je korak vise ako se zelis vratiti nazad u explorer iz Metro moda rada (znam da postoji explorer ikona i u metro modu, svejedno neces moci jednim klikom vratiti se u explorer u desktop nacinu rada ako si u metro aplikaciji - probaj). to je isto propust.

no, da ne bi ispalo kao iskljucivo pljuvanje novih windowsa. vise manje to je isti k....kao i windowsi 7 (koji su solidni), s par nelogicnosti vise i za desktop korisnike prakitcki suvisnim metro suceljem u kojem je integrirana mail aplikacija daleko losija i manje pregledma od one googleove za desktop ali i za mobile uredjaje. prelaskom u to metro sucelje gubi se konzistentnost u radu, cime ono gubi smisao. ali to nije nista novo za microsoft. meni je daleko prakticnije primjerice chatat u google talku ili cak i klasicnom msnu nego ici u metro. vremenske prognoze, igrice poput angry birds i slicne gluposti koje danas bez problema instaliras kao dodatak u browsere poput chrome-a. ionako je gro tih dodataka puno korisnije u pokretu (mobiteli) nego na desktopu koji barem ja, koristim za ozbiljan rad u aplikacijama, programiranju i foto obradi ili pak za punokrvne igre. a tu dolazi do izrazaja trazena jednostavnost i brzina u radu koju win 8 nema u mjeri u kojoj bi je morao imati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 17:55 (fildzan viska).
16 godina
neaktivan

stavio sam skidati s linka koji BUG preporucuje. uglavnom, trazi mi aktivacijski kljuc, kojeg nisam dobio jer link mi automatski pocinje skidati. di da nadjem kljuc?

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

www.google.com ili mozes cak www.bing.com

Mao_Xe-Tsu-N.G. blob
13 godina
neaktivan
varg kaže...

stavio sam skidati s linka koji BUG preporucuje. uglavnom, trazi mi aktivacijski kljuc, kojeg nisam dobio jer link mi automatski pocinje skidati. di da nadjem kljuc?

DNJXJ-7XBW8-2378T-X22TX-BKG7J

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
WItcher kaže...

Kako metro isključiti?

Već je tisuću puta objašnjeno. Preimenuj shsxs.dll u /system32 folderu u shsxs.sranje i restartaj. Nema više Metroa.

Čini se kako ovo više ne radi.

zašto se ponašaš?

13 godina
neaktivan

ja u procesu instaliravanja

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 18:17 (Lovro2209).
13 godina
protjeran
varg kaže...

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/faq

pa dolje do pitanja trebam li aktivacijski kljuc. ukratko: NF32V-Q9P3W-7DR7Y-JGWRW-JFCK8. i to provjereno radi.

p.s. za sve koji pitaju moze li se sedmica apgrejdati - moze, to i pise u faq-u iznad, i zadrzava dio programa, dio ne (primjerice office 2010 da, adobe creative suite paket se mora ponovo instalirati), ali vecinu uobicajenih programa zadrzava kao i ostale postavke. ali nisam apgrejdao (instalirao na drugu particiju sto prepoirucujem) pa ne znam kako to radi, i ima li problema poslije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 18:20 (fildzan viska).
14 godina
neaktivan

Imam problema sa driverima za graficku. Skinuo sam drivere sa AMD stranice, pokrenuo instalaciju i na kraju instalacije mi pise da je instalirao, al da je bio neki error i veliki upitnik mi stoji sa ljeve strane. Nemogu da stavim rezoluciju 1920x1080. Win 8 koristim u Virtual boxu.

The future is Fusion - AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MaXt0r kaže...

Imam problema sa driverima za graficku. Skinuo sam drivere sa AMD stranice, pokrenuo instalaciju i na kraju instalacije mi pise da je instalirao, al da je bio neki error i veliki upitnik mi stoji sa ljeve strane. Nemogu da stavim rezoluciju 1920x1080. Win 8 koristim u Virtual boxu.

Moraš instalirati virtualbox guest additions jer VBM ima svoj "adapter", koliko ja znam.

13 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Imam problem sa Firefox-om na Win 8 CP.

BTW. Jel su maknuli Task Scheduler ili ga samo ja nemam ?

Koja je verzija FF-a?
Ne vjerujem da samo tebi fali.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 18:25 (royalhero).
15 godina
neaktivan

Kako kompletno izbrisat ono sranje od amd driver sample sto je pokupio na update-u.Nikakav driver sweper ne pomaze i nemogu instalirat normalne 12.2 drivere,tj samo instalira vision control centar koji nema nikakvih opcija osim power profile.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
fildzan viska kaže...
Tonči kaže...

Na koji prozor misliš?  Na prozor na običnom desktopu?

bilo je vec rijeci o tome ovdje, netko je pitao. mislim na prozore u metro sucelju koji se mogu ugasiti povlacenjem prema dolje - probajte. ne govorim o explorer ikoni unutar desktop moda nego o tome da je korak vise ako se zelis vratiti nazad u explorer iz Metro moda rada (znam da postoji explorer ikona i u metro modu, svejedno neces moci jednim klikom vratiti se u explorer u desktop nacinu rada ako si u metro aplikaciji - probaj). to je isto propust.

Aha, na Metro misliš. Meni se ovo sviđa: metro aplikaciju držim na onoj snapped strani, a desktop odmah do, s tim da imam i dio desktopa na drugom monitoru. Ako "uhvatim" rub ekrana (meni se čini brzo) i povučem u snapped mod, desktop mi ostane na većini prostora, što je zgodno.

fildzan viska kaže... 

no, da ne bi ispalo kao iskljucivo pljuvanje novih windowsa. vise manje to je isti k....kao i windowsi 7 (koji su solidni), s par nelogicnosti vise i za desktop korisnike prakitcki suvisnim metro suceljem u kojem je integrirana mail aplikacija daleko losija i manje pregledma od one googleove za desktop ali i za mobile uredjaje. prelaskom u to metro sucelje gubi se konzistentnost u radu, cime ono gubi smisao. ali to nije nista novo za microsoft. meni je daleko prakticnije primjerice chatat u google talku ili cak i klasicnom msnu nego ici u metro. vremenske prognoze, igrice poput angry birds i slicne gluposti koje danas bez problema instaliras kao dodatak u browsere poput chrome-a. ionako je gro tih dodataka puno korisnije u pokretu (mobiteli) nego na desktopu koji barem ja, koristim za ozbiljan rad u aplikacijama, programiranju i foto obradi ili pak za punokrvne igre. a tu dolazi do izrazaja trazena jednostavnost i brzina u radu koju win 8 nema u mjeri u kojoj bi je morao imati.

Metro i jest namijenjen tabletima, a tu je osjetno bolji od Androida i iOS-a (moje mišljenje). Na desktopu (nakon navike) nisam primijetio probleme, iako se slažem da bi trebalo ostaviti Win 7 izbornik za dekstop mod - manje je "skokovito".

16 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...
Tonči kaže...
WItcher kaže...

Kako metro isključiti?

Već je tisuću puta objašnjeno. Preimenuj shsxs.dll u /system32 folderu u shsxs.sranje i restartaj. Nema više Metroa.

Čini se kako ovo više ne radi.

zašto se ponašaš?

Nešto te prekinulo dok si tipkao?  

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 18:32 (Tonči).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Uf, za_ebano je ovo pitanje... zašto se netko uopće ponaša? Nature/nurture spika, heavy heavy stuff. (s)izgoreo kreće s novim smjerom u istraživanjima - Windows 8 i ponašanje, kakva je veza? eh...

bahatost nervira, pa pitam a ko pita ne skita.... {#}

sudeći prema ovome gore nastavit ću se nervirati a bogami i gro ekipe koju vjerujem bahatost isto nervira

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 18:43 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Je probao tko upalit koju igricu, ima li kakve razlike?

0 0 hvala 0
16 godina
royalhero kaže...
oo7 kaže...

imam jos jedno pitanje malo glupo zvuci dali mogu instalirati 2 windowsa jer ako mi se nece svidjeti ovo da se vratim na win 7?

Naravno, dual-boot.

moze li mi itko malo pojasniti kako da to napravim?

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
16 godina
odjavljen
oo7 kaže...
royalhero kaže...
oo7 kaže...

imam jos jedno pitanje malo glupo zvuci dali mogu instalirati 2 windowsa jer ako mi se nece svidjeti ovo da se vratim na win 7?

Naravno, dual-boot.

moze li mi itko malo pojasniti kako da to napravim?

Dvije particije napravi i pri instalaciji odaberi onu praznu. 

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Nemoj kontra Tonča! :)

ma ja, ništa kontra nikog, postovi i bahatost koja se da isčitati iz svako malog, znaju nanervirati, al smo off, neću ti više odgovarat frajeru...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pisem sa osmice :D

17 godina
neaktivan

Evo prvi dojmovi, instalirao na stari lenovo N100, zauzeće memorije oko 600mb (imam 1gb i inače je linux na tom laptopu koji radi s 250mb), prepoznato sve osim zvuka, pomogli driveri za sedmicu. Start menu mi manje nedostaje jer sam koristio launchy na windowsima, a krunner na linuxu, ali ipak bi bilo bolje da postoji. Pobjegao sam zbog Unitya na KDE, a sada me dočekao na windowsima :-) Metro mi je totalno nefunkcionalan i mislim da mu je mjesto na tabletima, a još jedna stvar koja mi ide na živce je ono povlačenje mišem, posebno kod logiranja. Čemu to, pa naravno da ću upisati lozinku i logirati se, nisam upalio komp da gledam tu sliku.

Netko je gore pitao za hibernate, evo rješenje:

http://www.instantfundas.com/2011/09/how-to-enable-hibernate-in-windows-8.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Opet.

R.I.P Tupac 1971. - 1996.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
footballer kaže...

Opet.

Prvi?

16 godina
neaktivan

Mogu li instalirat Winodws 8 na vanjski disk te onda odabirat dal ću koristiti win 7 ili 8? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

• Windows key + C - display charms bar
  • Windows key + V - cycle through notifications
  • Windows key + tab - cycle through applications
  • Windows key + J - swap from a snapped app to full screen
  • Enter - moves lock screen picture up

14 godina
odjavljen