Windows 8 CP dostupan za skidanje zaključana tema

poruka: 854
|
čitano: 125.899
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 CP dostupan za skidanje".
15 godina
protjeran
Windows 8 CP dostupan za skidanje

Super radi ova osmica,jos defragmentiro hdd jao sto ga sad boota

najbolji winsi do sad deifinitivno

sve zivo radi od aera itd glatko bez stekanja itd

http://www.soundstream.com/

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Windows 8 CP dostupan za skidanje
zbuzanic kaže...

I koliko zauzima terabajta na disku? te kakva je potrosnja memorije nakon instalacije?

Meni je nakon instalacije u VMWare playeru zauzeto 0,6 GB memorije, a za disk nisam bio pažljiv (sada već imam instalirane aplikacije).

Wn 8 jednostavno lete. Subjektivni dojam je da je ova verzija (ovako prazna) brža od Win 7.

Nedostatak gumba start zbunjuje, kao i način dolaska do popisa svim instaliranih aplikacija u metro gui-u. ovo su windowsi za ekran osjetljiv na dodir.

Za sada imam pozitivne dojmove, mada me žulja nedostatak gumba start.

15 godina
neaktivan

Pa nije valjda moguće da ljudi stavljaju shortcut "Computer" na desktop...

Desna tipka->Personalize->Change Desktop Icons->Kvačica na Computer.

To vam daje nativnu ikonu na specijalan virtualni folder zvan Computer.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 22:59 (Alkaline).
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tinča14 kaže...

Instalirao sam ga ali... gdje je my computer? control panel ?

Tamo gdje i u Win 7 (bez korištenja gumba start). Znači moraš otiči u personalize (desni gumb miša na praznom desktopu) i change desktop icons i jednostavno uključiti dobre stare ikone (my compute, recycle...).

15 godina
protjeran
miki150 kaže...
milanji kaže...
miki150 kaže...

Ovo je stvarno katastrofa. Radi na VM-u 7 sa 1.5 GB RAMA 70 puta bolje i brže nego 7 sa 4 GB.

Šta ti radi brže 8 ili 7?

8 i to na VM-u

Baš. Doslovno lete. Isto virtual machine.

15 godina
neaktivan

ja sam ga instalirao brzina instalacije odlicna, brzina samog os-a takoder ali svejedno nisam zadovoljan na prvi pogled, a i cisto sumnjam da cu prelazit i na finalnu verziju (cisto moje mislenje)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo mog kratkog dojma nako par sati korištenja.

Sistem je u mom profilu.

Instalacija je prošla bez poteškoća, izabrao sam upgrade s sedmice i trajalo je nešto ispod sat vremena (oko 45 min više manje).

Nakon istalacije morao sam skinuti i instalirati novi driver za grafičku karticu kojeg je nVidi-a izbacila za Windows 8.

Koliko Windows 8 prostora zauzima je relativno. Ja imam 64x verziju i zauzeće je 15 i pol GB s time da mi je instalacija sačuvala i stare Windowse (pogledaj sliku).

Vrijeme dizanja mi je malčice brže, ali ništa značajno.

Što se sučelja tiče...

Prvih sat vremena sam se nešto teže snalazio, ali sad sam se već polako navikao.

Sučelje je ljepše i iznimno brzo. Metoro je očito podređeno dodirnim ekranima i ne sviđa mi se u desktop verziji, tako da bih ga htio isključiti, ali za to nisam našao način.

Možda najveće iznenađenje je Internet Explorer 10 koji je daleko brži od Chrome-a, ali odmah sam uočio manje bugove.

Što se tiče rada softvera...

Sve sam radne pograme pokrenuo i nije bilo problema. Nisam ih još koristio tako da ne mogu reći dali ima bugova. Jedino mi wamp ne radi niti nakon reinstalacije.

Od igara samo sam Skyrim pokrenuo i tu je bilo manje fps nego inače. Loading je bio duži i igra se srušila prilikom izlaženja.

Zauzeće...

Imam 8GB memorije, zauzeće je oko 1,5 GB. Priliko pisanja ovoga pokrenuo sam dosta aplikacija i te nakon što sam ih sve zatvorio Windows 8 je zauzimao 2,2 GB.

Evo i slika u većoj rezoluciji:

http://imageshack.us/photo/my-images/269/73659411.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/41/28727595.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/812/90765894.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/859/19530461.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/205/28251303.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/856/55543199.jpg/

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 0:06 (Xanzzu).
Moj PC  
6 0 hvala 4
15 godina
protjeran
Danijel14 kaže...

HM, još ni setup nije gotov do kraja a već mi lagano 8-ca ide na jetra... mail adresa, pa hoće još jednu, pa bi i broj mobitela, pa gdje mi se mater rodila... bojao sam se da će me na slijedećem koraku tražiti domovnicu, rodni list ne stariji od 6 mjeseci, kopiju radne knjižice, poreznu karticu, OIB, JMBG, jesam li u poljoprivrednom upisniku i koliko je zlatnih zubi imala moja pokojna baka...

Sve si to mogao preskočiti. Kažeš da nećeš MS mail nego local account i ne pita te za e-mail.

15 godina
neaktivan

Oprostite, nisam u toku.

Jesu li ispravili ovo slobodno sortiranje datoteka, tj. free manual sort of files??

Nažalost, imam staru kantu, imam Sedmicu na VMware Playeru.

Osmicu ne mogu instalirati zbog prastare grafe{#}!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja instaliro na laptop, instaliro drivere koji su falili, jedino nemrem ATI drivere. Prvo me totalno zbunilo ovo Metro sučelje no uz malo korištenje se već snalazim.

Ako netko nije znao do svih instaliran aplikacija se dolazi da u onom Metro "Start" kliknete desni klik pa na all App i evo svi su tu ;)

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

Evo ja instaliro na laptop, instaliro drivere koji su falili, jedino nemrem ATI drivere. Prvo me totalno zbunilo ovo Metro sučelje no uz malo korištenje se već snalazim.

Ako netko nije znao do svih instaliran aplikacija se dolazi da u onom Metro "Start" kliknete desni klik pa na all App i evo svi su tu ;)

Je, malo je nespretno, to bi trebalo biti moguće izvesti i na neki drugi način. Nadam se da takav način postoji.

15 godina
neaktivan

Baš žulja nedostatak Start-a. Metro je ok, ali je ipak pogodniji za uređaje s touch-om. Sve u svemu mislim da je stvar navike. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

HM, još ni setup nije gotov do kraja a već mi lagano 8-ca ide na jetra... mail adresa, pa hoće još jednu, pa bi i broj mobitela, pa gdje mi se mater rodila... bojao sam se da će me na slijedećem koraku tražiti domovnicu, rodni list ne stariji od 6 mjeseci, kopiju radne knjižice, poreznu karticu, OIB, JMBG, jesam li u poljoprivrednom upisniku i koliko je zlatnih zubi imala moja pokojna baka...

Iskreno moraš upisati manje podataka nego što si u prijašnjim windows instalacijama.

Broj mobitela ne moraš upisivati, kao ni email adresu, ako to to toliko živcira, koliko se sjećam, bio je dolje u desnom kutu skip tako da si komotno mogao.

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
17 godina
neaktivan

eto i mene s win 8 CP i mogu reći da sam zadovoljan!

Malo zubnjuje nedostatak Start tipke al ništa strašno, navika je ključna.

Moja  mašina je noviji HP Pavilion sa on board Intel i dedicated ATI HD 6770M grafom - što je dosta zeznuto jer ATI slabo izdaje nove verzije drivera za switchable grafe. Ali uspio sam sredit sa driverima sa HP stranica, i jedino što mi se dešava nakon što je Win sam updateao Intel on board grafu od tada ako restartam komp, ne zdiže ATI drivere pa je rezolucija u banani, a ako gasim komp i palim sve je ok.

Zvuk radio od prve, a ni sa ostalim hardverom nema frke.

A što se tiče sučelja izgleda da su uglovi sučelja/ekrana ključne točke - pozicionirajte se u svaki kut i pričekajte sekundu i volila, novosti koje nadomiještaju stari Start gumb i njegove funkcije

Isto tak i kad se pokrene bilo koja app iz metroa, čak i desktop - al moraju na desktopu bit minimizirane aplikacije, kad se mišem dođe na vrh ekrana pojavi se ruka i može se uhvatit ekran/app i povuči lijevo ili desno, ak se ima više apova startanih da se lakše prebacuju

i pitanje za kraj: dal ima neki drugi način za gašenje/restartanje mašine osim Start -> <User name> -> Sign out -> Zdigni Lock screen -> Gumb za gašenje/restart/...

a bootanje i gašenje su zbilja brži o 7

sutra ću pokrenut par igara da vidim kak se tu 8 ponaša pa javim

EDIT: ovo sa paljenjem i/ili restartom i Intel/ATI driverima je sve ok, moja greška, s obzirom da imam i drugi monitor kojeg zapravo koristim, a onaj od laptopa je bio poklopljen a zaboravio sam prebacit prikaz na ovaj drugu pa se zbog toga 8 nije zao odlučit koju rezolucijju da koristi, sad je sve ok kad sam definirao glavni monitor i definirao postavku "Chose what closing the lid does".

A nakon još malo čačkanja našao i brži način gašenja/resetiranja - donji desni ugao zadržati miš -> Settings ->  Power -> Sleep/Shut down/Restart, ali nema Hibernate

D.I. mag.inf.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 0:35 (zeko86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
darkborn kaže...
Tonči kaže...
darkborn kaže...

Off Topic: zašto se o ovome nigdje ne može pročitati?

"Not Just Email Addresses, Credit Card Numbers also Stolen from Microsoft India Store"

Zato jer smo mi ovdje većinom u Hrvatskoj. Mislim da nemamo previše korisnika iz Indije.

Pravi ervat. Neka susjedu krepa krava... A ti kao znaš di te preusmjerava kad je server zauzet, ervacki korisniče? Ili misliš da je Microsoft specijalni softver pisao za Indiju, a za velike Hrvate će specijalni, novoizmišljeni market postavit.

Mislim da bi bilo dobro da kreneš na neki tečaj materinjeg jezika, jer ti malo teže ide pisanje nekih riječi.

Inače, pitanje ti je i dalje glupo, jer ovdje nemamo urednike svih portala na svijetu pa da ih pitaš zašto to nigdje ne piše. A i sama poruka ti je promašila temu i forum, jer baš i nema neke veze s ovom. 

Moraš se koncentrirati prije pisanja i rezultati će biti puno bolji. {#}

17 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...
Danijel14 kaže...

Iskreno moraš upisati manje podataka nego što si u prijašnjim windows instalacijama.

Broj mobitela ne moraš upisivati, kao ni email adresu, ako to to toliko živcira, koliko se sjećam, bio je dolje u desnom kutu skip tako da si komotno mogao.

nisam unio niti jedan od spomenutih podataka i koristim 8 baš kao i 7, i ne ide mi na jetra

s tim da ću login složit preko  Live ID-a jer želim probat SkyDrive i sl ...

e sad, svi bi htjeli da im na metrou blinka vremenska prognoza, e pa za to moraš uključit lokaciju

pa da im blinka mail kad stigne, ili poruka sa face-a, tweetera, i neznam čega već ne - e pa čovječe za to sve mu moraš dat i podatke, al ne moraš jer 8 te samo pita dali želiš da se poslije ne čudiš što ti na metrou sve prazno i jadno

tak da, nisi prisiljen na ništa, a što više računa daš više ćeš info dobivat direkt u win 8, a izbor je tvoj - želiš/trebaš li to ili ne

D.I. mag.inf.
15 godina
neaktivan

Meni se IE ne otvara u onom Metro stajlu kao u DP nego normalno ?? .. to sad tako ili sam ja nešto isključio {#}

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mogu li samo da znam dali dodje office jer treba mi sestri a ja ga nemam na cd-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tinča14 kaže...

Našao sam control panel ali nebrem nači my computer.

peace_of_cake kaže...

slika vrijedi 1000 riječi

Edge kaže...

Dajte malo SS-a, di je start, gledam na youtube-u videe koji su uploadani prije nekoliko sati, svi forsiraju metro, a to me zanima.

{#}  {#}  {#}

Oooj ljudi pa suze mi teku od smijeha.. ne sjećam se da sam se ovako ismijao, ne pamtim.. Hvala vam do neba :D :D :D

16 godina
neaktivan

Zanimljiva hardverska vijest, Windows 8 ne parkira jezgre na mom Sandyju. {#} Sve rade.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
paranoid90 kaže...

Mogu li samo da znam dali dodje office jer treba mi sestri a ja ga nemam na cd-u

Sorry, nije upakiran.

Early adopter
16 godina

Problem sa DVBViewerom. Kao što vidite na prvoj slici, nemoguće je dobiti fullscreen jer uvijek prikazuje Taskbar. Na drugoj slici možete vidjeti da prikazuje 2 prozora iako je pokrenuta jedna instanca programa.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 0
16 godina
paranoid90 kaže...

Office košta više no sam Windows. Ali za prvu pomoć (i drugu) u www.hotmail.com u okviru SkyDrive imaš online 4 office aplikacije: Word, Excel, PowerPoint i OneNote, misllim da za potrebe tvoje sestre sasvim nego dovoljno ;))

17 godina
neaktivan

Isprobao sam na kratko, i sviđa mi se kako je sve to izvedeno. Konačno se nazire kraj PC ere, i počinjemo dobivati sliku kako će to u budućnosti izgledati, sve što nam treba od računala, nositi ćemo u đepu...

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Za workstatione ne, još dugo.

17 godina
neaktivan

primjetio sam zanimljivu pojavu: gašenje i ponovno paljenje zajedno je skoro duplo brže od restarta

ak je to normalno, i kod ostalih tako, zna li netko u čemu je kvaka?

EDIT: to je normalna pojava i zove se Fast Boot - http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/08/delivering-fast-boot-times-in-windows-8.aspx

a koriti se baš kod gašenja jer večina korisnika preferira gašenje između korištenja računala, a kod restarta ne i zato je tolika razlika

restart radi pravi cold boot - kojeg je preporučljivo radit prilikom instalacija koje zahtjevaju restart, zato bolje restart nego gašenje prilikom instaliranja aplikacija koje traže restart

D.I. mag.inf.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 0:50 (zeko86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo čudo neće na MS VPC izgleda.

Greška: HAL initialization failed.

Moram naći neku drugu virtualnu mašinu izgleda.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Full interesantno izgleda osmica i vidi se iz videa da sad radi puno brze od DP verzije,definitivno cu ju moram isprobat.Sutra cu ju na laptop stavit:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 0:56 (kach).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
spartacus984 kaže...

Imam HD radeonku i nemam puni ekran na monitoru, reza je ok, sve ok al nikako dobit puni ekran... probao sam inst driver od 7 x64, onaj suit 12.1 i ne pomaže... 

Pokušaj s ovim driverima:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=a31d74249421d357197ba14eb081586a&p=4257340#post4257340

Download link ti je na samom vrhu.

Kad se instalira sve, otvori AMD Vision Engine Control Center (desni klik na dekstop), idi na My Digital Flat-Panels (lijevi stupac), odaberi Scaling options i šibaj slider prema "overscan". Pretpostavljam, ne znam zašto (možda sam u krivu), da ciljaš na 1920*1080 rezoluciju? Meni je ta predstavljala problem, isto nije bilo preko cijelog ekrana.

Btw, ima li itko od vas problema sa zvukom? Instalirao sam milijun kombinacija drivera, ovoga ili onoga, ali zvuk je bolesno distorziran, neupotrebljiv. Zvuk mi je on board, VIA HD audio drivers bi trebali biti (na Sedmici se ti driveri uredno instaliraju s AsRockovog CD-a koji je došao u matičnu). Kao što rekoh, probao sam sve silne kombinacije dravjera i s neta i s tog CD-a (i za Vistu i za Sedmicu) i ništa...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 1:16 (Ribozyme).
16 godina
protjeran

Danas cu biti malo drukciji nego inace...

I dalje mi se chrome svidja vise od ostlaih browsera i ne mislim prijeci na nesto novo...

I dalje je IE9 za mene izgubljen slucaj, abortus :) a o prethodnicima da ne govorim...

ALI instlairao sam W8... prvo otisao upaliti IE10 i reci cu... NAPOKON... TY MS... znam ja da vi mozete, al necete... morali ste i HVALA na necemu sto mogu poceti zvati BROWSER! :)

a o W8... nasljednik W7, dobar OS na prvi pogled... metro, hmmm, mislim da se to da bolje srediti za nas bez TS ekrana, treba omoguciti templejtiranje metroa(personalizacija) i sve bude dobro prihvaceno... mene iskreno start meni zivcira... milim, klik na start na W7 je ok.... ali all programs je nocnamora, metro je evolucija tog starog i nepreglednog mehanizma kojeg gledamo predugo :))))

ja sam pozitivan :) svidja mi se...

al svidja mi se i put koji je odabrao Ubuntu, vidijeti cemo... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice