Ubuntu Linux 8.04 LTS

poruka: 14
|
čitano: 1.534
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu Linux 8.04 LTS".
17 godina
neaktivan
Ubuntu Linux 8.04 LTS

Heh momci... još da ste stavili pravi screenshot.

Prvi screenshot je "mock-up" GNOME 3 (koji sumnjam da će doći tako skoro, zato jer GNOME ekipa radi update malo po malo, dok je KDE team napravio "clean cut" - vrijeme će pokazati što je bolje, ali zasad je prednost na strani GNOMEa)

Drugi screenshot je prijedlog za temu, ali nikad nije zaživio.

Što se tiče same distribucije... odlična je. Uz ovakve distre, linux će uskoro postati "idiot friendly" OS - ofkors, pravi poweruseri uvijek mogu posegnuti za terminalom.

Zanimljivo je vidjeti kako moj 4 godine star komp bez problema vrti eye candy ljepši nego na Visti ( a da pokušam instalirati Vistu rekli bi - nema Aera jer nemaš DX10 karticu).

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu Linux 8.04 LTS

Za Aero na Visti ne treba DX10 (imam X1950 koji ne podržava DX10, a radi mi Aero). Potrebno je samo dovoljno jaka mašina, sa prilično puno RAM-a.

Pozdrav, Davor

17 godina
neaktivan

a cijena te opreme bila ona dx10 frendli ili ne je gotovo jednaka bar što se aera tiče. Mislim da je čovjek htio reć da se na stroju od 1000 kuna stvar može pokrenut u punom sjaju , dok za vistin puni sjaj treba barem 10000 kuna

gdje da potpišem
17 godina
neaktivan
AlanFord81 kaže...

Za Aero na Visti ne treba DX10 (imam X1950 koji ne podržava DX10, a radi mi Aero). Potrebno je samo dovoljno jaka mašina, sa prilično puno RAM-a.

Pozdrav, Davor

jop....

potpisujem sve što si rekao....

najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost --- http://www.svijetkulture.com
17 godina

pa to i nije baš istina...

ja imam celeron 1,3GHz, 1GB RAM, ATI 9600 XT, 128MB RAM,....

Vista mi radi sasvim OK, uključujući i Aero!

I radi mi u virtual PC-u također s Aerom... Tako da ove terije o računalima od 1000 € + mi i ne stoje. Ili ja griješim?

17 godina
neaktivan
Ubuntu Linux 8.04 LTS

upravo ga instaliravam , al bum kupil Mrežin DVD (još nikad nisam kupil Mrežu, sorry) samo zbog toga da bum imal Ubuntu 8,04 na DVD-u jer imam samo 7,10 tak da ak si kupim novi komp instaliram 8,04 , a ne 7,10 pa onda natrag gigabajtni update na 8,04

http://www.freewebs.com/horagio/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu Linux 8.04 LTS

Evo ga instaliral sam novi Ubuntu i zadovoljan sam

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
sasa kaže...

I radi mi u virtual PC-u također s Aerom... Tako da ove terije o računalima od 1000 € + mi i ne stoje. Ili ja griješim?

Sigurno. Pričaj nekom drugom kako ti sve to lijepo radi,  uz 1GB RAMa, pogotovo sa  pokrenutim VirtualPCem. Koliko si rezervirao RAMa za virtualnu  Vista mašinu, 512MB? Smijeh

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
// Bilo bi lijepo da se Ubuntu Linux 8.04 nađe i na novom BUG ovom DVDu.
17 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// Bilo bi lijepo da se Ubuntu Linux 8.04 nađe i na novom BUG ovom DVDu.
 istina, ako su već stavili u jednom od prijašnjih brojeva Kubuntu mogu sad i Ubuntu

17 godina
neaktivan
Ubuntu Linux 8.04 LTS

Lijepo Vas molim ako netko zna da mi pomogne. Nabavio sam original Ubuntu 8.04 LTS. Uredno se sve instaliralo i veoma sam zadovoljan brzinom i radom na internetu. O Ubuntu znam veoma malo pa me zanima dali je moguce instalirati i kako antivirusni program. Bugov CD prepoznaje ali ne mogu obaviti niti jednu instalaciju. Koji mi programi trebaju da bih mogao bilo sta instalirati. Molim Vas za razumjevanje i bio bih veoma zahvalan da mi netko pomogne. Unaprijed hvala svima koji mi odgovore.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sbg7698p kaže...

Lijepo Vas molim ako netko zna da mi pomogne. Nabavio sam original Ubuntu 8.04 LTS. Uredno se sve instaliralo i veoma sam zadovoljan brzinom i radom na internetu. O Ubuntu znam veoma malo pa me zanima dali je moguce instalirati i kako antivirusni program. Bugov CD prepoznaje ali ne mogu obaviti niti jednu instalaciju. Koji mi programi trebaju da bih mogao bilo sta instalirati. Molim Vas za razumjevanje i bio bih veoma zahvalan da mi netko pomogne. Unaprijed hvala svima koji mi odgovore.

To je Linux. Na njega virusi neidu. Virus neces pokupiti da pogledas 2 miliona stranica - od wareza, pr0na..... Na Linux takodjer nemozes instalirati nijedan Windows(moze preko wine-a, ali pocetnik si pa nebi bilo preporucljivo) program. Sve programe instaliras preko Add/Remove programs ili preko Synaptica. Jednostavno pokrenes program iz Startnog menija stavis kvacicu na program koji zelis i pritisnes Apply Changes. On ce automatski skinuti program s interneta i instalirati.
Arch user, Don't Panic!!!
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

Hmmm, ko tu koga laze? Virtualni PC s Vistom na Visti s tom konfiguracijom. Racunice:

1.3 GHz procesor - pola ce uzeti Virtualni PC s Vistom = 0.65 GHz
1 GB ram - recimo da si Virtualnom PC-u dodjelio 512 mb = 512 MB
Grafika - recimo da uzima pola Virtualni PC(mozda manje) = 64 MB

I na kraju to ispadne:

Procesor: 650 MHz
MB Ram: 512 MB
Grafika: 64

I SAD ko tu koga *ebe? S tom konfiguracijom nemozes pokrenuti Notepad(karikirano).
17 godina
neaktivan

Svaka cast na odgovoru. Ja sam neke stvari vec instalirao ali nisam znao da je to jedina opcija. Imam samo jos jedno pitanje. Kako da instaliram printer Lexmark 1100. Pod Windovsima je sve O.K., dok kod Ubunta imam veliki problem. Dali da idem na instalaciju koju mi nudi po difoltu i da se ne obazirem na Lexmark. Veliko hvala i veliki pozdrav na pomoci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice