Ubuntu 10.10

poruka: 196
|
čitano: 67.255
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu 10.10".
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 10.10
icecold kaže...

Ubuntu je odličan, samo da ga malo srede da bude pristupačniji i jednostavniji verujem da bi ga još više koristilo.

Sve pohvale.

Ne znam kaj bi mogli napraviti da bude još jednostavniji.

Ja čekam minimal CD, ako ga ne bude do sljedećeg tjedna, onda stavljam lucid (treba mi malo zanimacije, dosadno je kad sve radi :), + htio bi vidjeti poboljšanja)

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Ja sam već tri puta pokušao instalirati novu verziju, preko CD-a (2x) i preko USB...instalira se, ali nakon nekog vremena se zablokira i poblesavi (!?)...to mi se s ubuntuom još nikad nije dešavalo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Ja sam već tri puta pokušao instalirati novu verziju, preko CD-a (2x) i preko USB...instalira se, ali nakon nekog vremena se zablokira i poblesavi (!?)...to mi se s ubuntuom još nikad nije dešavalo...

upgradeao dva računala i instalirao na jedan laptop preko cd-a od nule. nikakvih problema. rekao bih da instlacija nije trajala duže od 10 min. ovo sa instaliranje vlasničkih drivera po defaultu moglo bi privući još korisnika ostalih OS-ova

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 19:22 (hrvooje).
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Možda ti se nije dobro skinulo/zapržilo? Pošto kažeš da s USB-a ne radi, mislim da ti je krivo skinut .iso. Provjeri md5 hash.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Riker kaže...

Možda ti se nije dobro skinulo/zapržilo? Pošto kažeš da s USB-a ne radi, mislim da ti je krivo skinut .iso. Provjeri md5 hash.

Uspješno instalirao, ali izgleda da postoji bug s ovom verzijom, a radi se o tome da lijevi klik miša ne reagira...Malo sam proguglao i vidio da i ostale muče slični problemi...

16 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Ja koristim 10.10 verziju jos od bete...i jedini problem na koji sam naisao jeste bilo rusenje empathy-ja i to samo sa msn nalogom...sve ostalo je radilo za pet...

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Izgleda da treba imati sreće...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riker kaže...
1domagoj1 kaže...
Riker kaže...

/cut

Uspješno instalirao, ali izgleda da postoji bug s ovom verzijom, a radi se o tome da lijevi klik miša ne reagira...Malo sam proguglao i vidio da i ostale muče slični problemi...

Probaj:

sudo modprobe -r psmouse
sudo modprobe psmouse

To će unloadat modul za miša, pa opet loadat, možda pomogne. E sad, može biti fakat neki bug u sustavu, a može biti da se nije modul dobro loadal ili nešto. Probaj.

16 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Kako updateat NEtbook remix. Kad odem u update manager ne ponudi mi novu verziju.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EVO kaže...

Kako updateat NEtbook remix. Kad odem u update manager ne ponudi mi novu verziju.

koji imaš, 10.04? ima li negdje software sources gdje piše da nadograđuje samo na LTS izdanje. tamo bi trebao postaviti na normal izdanje i zatim bi u update manageru trebao ponudit novu verziju. barem je tako na desktopu

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
16 godina
EVO kaže...

A mozes i  otvoriti terminal i upisati : sudo update-manager -d

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
EVO kaže...

A mozes i  otvoriti terminal i upisati : sudo update-manager -d

Ma rješeno je. Našo sam ono za LTS izdanja, ali se treba nać na hrvatskom banana prijevodu.

Hvala na pomoći.

EDIT:

Novi ubuntu je toliko sranje, da se poželim vratit na 10.04, kako da sad vratim.

Uglavnom izgleda mrvicu ljepše, ali u netbook verziji s lijeve strane sada imam favorites traku, koja mi umanjuje već ionako malen ekran.

Kategorije više nisu kao u desktop inačici, dakle imena su donekle promjenjena, a opcije su potpuno nestale. Ovo netbook sučelje je totalno šrot

Pa mi sada ikonice nisu na vrhu nego mi se auto smjeste u favorites, nezz koji su programi upaljeni...

Kako da vratim na staro sučelje, ili staru verziju

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 14:37 (EVO).
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.10

Posto ste me kritikovali zbog onog post-a u Buducnosti Linux-a.

Instalirao sam ovaj Linux, kao dual boot sa 7-micom.

Koristiti cu ga par dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mentalist kaže...

Posto ste me kritikovali zbog onog post-a u Buducnosti Linux-a.

Instalirao sam ovaj Linux, kao dual boot sa 7-micom.

Koristiti cu ga par dana.

Sad traži argumente zašto linux nevalja za slijedeću raspravu.

A možda ti se i svidi...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
15 godina
protjeran
xxxxx kaže...

A možda ti se i svidi...

Vjerovatno necu uspjeti zvuk nastimati...

Kako da iskljucim password?

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
xxxxx kaže...

A možda ti se i svidi...

Zašto nećeš uspjeti?

Nikak. To postoji s razlogom.

17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

da bi prihvaćao fileove s telefona preko bluetootha na 10.10 samo morao dodatno instalirati jedan paket ...mislim da se zove gnome-user-share, tako nešto. uglavnom, upozoren sam da nemam taj paket. mogao je bit i po defaultu uključen (valjda) al dobro nije problem naći ga preko synaptica

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Zašto nećeš uspjeti?

Zato jer Creative nema drivere za Linux. Probati cu sutra...

Bez veze mi je ovo sa sifrom. 111111 kucam svaki put kad radim nesto vaznije.

Prosli Linux koji sam imao otjerao me retardiranom instalacijom Flash Player-a, ova je tekla dobro kao na Windows-u. Isto tako instalacija Chrome-a, te grafickih Driver-a.

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
xxxxx kaže...

A možda ti se i svidi...

ako neželiš da te pita za pass dok se logiraš onda odeš na System/Administration/Login Screen i klikneš na Log in as "tvoje ime" automaticaly

a root postoji razlogom, ne preporučujem ti micanje iako postoji metoda da kao običan korisnik imaš root ovlasti. 

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 22:59 (linuxuser).
17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Kako da instaliram start izbornik iz Minta u Ubuntu?

They must find it difficult... Those who have taken authority as the truth, rather than truth as the authority. G. Massey, Egyptologist

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...

Zašto nećeš uspjeti?

Prosli Linux koji sam imao otjerao me retardiranom instalacijom Flash Player-a, ova je tekla dobro kao na Windows-u. Isto tako instalacija Chrome-a, te grafickih Driver-a.

Kak ti je linuxuser rekao, ako ne želiš kod logiranja da te pita, napravi to kaj je rekao. A ostalo, well, Linux is not Windows. Simple as that. Nije, ne pokušava biti, niti će biti. Što misliš, otkud Microsoftu onaj UAC ili kak se to već zove?! Samo, naspram Linux-ovog mehanizma, taj UAC je inferioran. Sve bitnije stvari koje radiš sustavu, radiš sa sudom (ili kao root). U terminalu, sudo password se pamti 15 min, nakon toga ga moraš ponovo upisati. I ne kužim, kakva retardirana instalacija? Skineš .deb i dvoklikneš ga... A i čini mi se da plugin postoji i u Synapticu, samo treba upisati u search bar flash... Isto vrijedi i za ostale programe.

15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

A ostalo, well, Linux is not Windows. Simple as that. Nije, ne pokušava biti, niti će biti. 

Mozda je to i greska.

Evo radim vec neko vrijeme na njemu, nasao sam par zamjerki, nista veliko (samo gledam BUG i chat-am). Empathy mi se svidio.

17 godina
neaktivan
Kizmar kaže...

Otvori terminal i upiši (tj. kopiraj, kad kopiraš u terminal, kopiraš sa Shift+Ctrl+V, jer obični Ctrl+V ne šljaka, ili možeš i desni klik pa Paste):

wget http://packages.linuxmint.com/pool/main/m/mint-translations/mint-translations_2010.02.02_all.deb

wget http://packages.linuxmint.com/pool/main/m/mint-common/mint-common_1.0.5_all.deb

wget http://packages.linuxmint.com/pool/main/m/mintmenu/mintmenu_4.9.9_all.deb

Nakon toga instaliraj te pakete, dvoklik na njih. Spremaju se u /home/username. Znači u tvoj home direktorij. Onda kad ih instaliraš samo desni klik na Gnome panel i onda stisni Add to panel i onda nađi MintMenu ili tak nešto slično, ne znam napamet pa onda Add.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 23:41 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan
Kizmar kaže...

evo, prati upute :) 

http://www.webupd8.org/2010/05/install-linux-mint-main-menu-mintmenu.html 

edit - zakasnio :D 

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 23:44 (linuxuser).
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...

A ostalo, well, Linux is not Windows. Simple as that. Nije, ne pokušava biti, niti će biti.

Mozda je to i greska.

Evo radim vec neko vrijeme na njemu, nasao sam par zamjerki, nista veliko (samo gledam BUG i chat-am). Empathy mi se svidio.

Tvoja? :)

Ovo bi ti moglo biti zanimljivo štivo, ako si zainteresiran da malo pročitaš.

16 godina
protjeran
Mentalist kaže...

Mozda je to i greska.

Sva sreća pa si ti referentan za takve stvari. Evo Linus jedva čeka da mu opišeš koje su to zamjerke da ih može ispraviti.

Sir Crapsalot.
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...

Zašto nećeš uspjeti?

koliko ja znam, na 10.10 je dovoljno pri instalaciji OS-a označiti kvadratić u koje stoji nešto poput "yes, please install proprietary software (mp3 codec, flash, dvd codec ....)"  grafički driveri se također instaliraju jednim klikom pod additional drivers. chrome downloadiraš i instaliraš. ovo što si nabrojao je kao da kažešaha, slova se pišu pritiskom na tipkovnicu, baš kao u windowsima, jako lijepo

16 godina
1domagoj1 kaže...
Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...

Mozda je to i greska.

Tvoja? :)

Ovo bi ti moglo biti zanimljivo štivo, ako si zainteresiran da malo pročitaš.

Hmm, ja se dvoumim da li da instaliram windowse, ali nisam siguran. Djeluju mi komplicirano. Evo nekakav clanak

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
15 godina
protjeran
Buffer Overflow kaže...

Sva sreća pa si ti referentan za takve stvari. Evo Linus jedva čeka da mu opišeš koje su to zamjerke da ih može ispraviti.

Samo ne znam na koji Linus mislis...

Ti si referentan da kazes meni da ja nisam. Evo ja sve cekam da mi kazes takve stvari.

15 godina
protjeran
syncmaster245b kaže...

Hmm, ja se dvoumim da li da instaliram windowse, ali nisam siguran. Djeluju mi komplicirano. Evo nekakav clanak

Ma nije komplicirano. Oni su stvarno cudo napravili kada su za sve stavili GUI. To im je brilijantno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice