Symbian barem do 2016.

poruka: 76
|
čitano: 8.569
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Symbian barem do 2016.".
15 godina
neaktivan
Symbian barem do 2016.

A zašto ne ? Ako OS nije u rangu iPhonea ili Androida (kako god netko to zaključio, ali kvaliteta OSa se ne mjeri po broju aplikacija) to ne znači da se radi o lošem sustavu.

Malo offtopičarim, mislite li da će izdati nasljednika za E52 ? Koliko vidim star je nekoliko godina...

Drago G. moj omiljeni člankopisac !
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Re: Symbian barem do 2016.
zoran123456 kaže...

A zašto ne ? Ako OS nije u rangu iPhonea ili Androida (kako god netko to zaključio, ali kvaliteta OSa se ne mjeri po broju aplikacija) to ne znači da se radi o lošem sustavu.

Malo offtopičarim, mislite li da će izdati nasljednika za E52 ? Koliko vidim star je nekoliko godina...

Kad god netko spomene symbian, odmah ga se uspoređiva sa iPhone-om4.. ili sa nekim htc-om, pa se dobije dojam da ako su ti mobitelji "bolji" da je takav odnos i sa OS-om

Ti su mobiteli hardverski jaci, pa je logicno da ce davati bolje rezultate nego neki mob proizveden prije 2 godine sa symbianom kao OS

Google is NOT your friend!!! (btw: 1domagoj1 IS time traveler)
14 godina
neaktivan
Symbian barem do 2016.

Symbian je kralj...
Ovi klinci danas misle ako OS nema eyecandy, sranja kompliciran meni (najbolji/logicniji/user friendly UI ima symbian), brain damaged robota ili nagrizenu jabuku nevalja i gotovo...

Trenutno ga koristim (bas E52 ranije navedeni) paralelno s Androidom i osobno mislim da je jedan od najboljih OS za poslovne korisnike...

Zbavim si WP7 uskoro samo zato sto u firmi koristimo MS software radi lakseg sync-a u buducnosti, a ovaj DHD ide na pijacu...

...absence of evidence is not evidence of absence...

15 8 hvala 0
15 godina
Zlikovski kaže...

Symbian je kralj...
Ovi klinci danas misle ako OS nema eyecandy, sranja kompliciran meni (najbolji/logicniji/user friendly UI ima symbian), brain damaged robota ili nagrizenu jabuku nevalja i gotovo...

Trenutno ga koristim (bas E52 ranije navedeni) paralelno s Androidom i osobno mislim da je jedan od najboljih OS za poslovne korisnike...

Zbavim si WP7 uskoro samo zato sto u firmi koristimo MS software radi lakseg sync-a u buducnosti, a ovaj DHD ide na pijacu...

ma kakvi klinci... koristio sam symbian godinama dok nije došao ajfon. ios je daleko više i user friendly i logicniji od symbiana.

symbian je stari oronuli detronizirani bivši kralj.

14 godina
neaktivan

dobre vijesti

android dobije podrsku godinu (osim ako kupis najskuplji model)

iphone 2 godine

symbian 5-6

baren ne moram kupovat mobitel svake godine da dobijen update

ne shvacajte salu ozbiljno
17 godina
neaktivan
Zlikovski kaže...

Symbian je kralj...

Symbian i User Friendly

Dobra ti je {#}

15 godina
Ezio kaže...
Zlikovski kaže...

Symbian je kralj...

ma kakvi klinci... koristio sam symbian godinama dok nije došao ajfon. ios je daleko više i user friendly i logicniji od symbiana.

Cini ti se zato jer ajfone ima najbolji ts na svijetu. Prijelaz je glađi i brzi(zbog hardverskih mogucnosti, a ne toliko do OS-a, iako ima i toga) Prvenstveno zbog toga sto je tu "1 GHz ARM Cortex-A8 processor, PowerVR SGX535GPU, Apple A4 chipset"

I cim se vidi taj izvrsni kapacitivni ekran, gotovo je.

Ja nisam rekao, niti tvrdio da je symbian bolji od iOS-a, ali samo kazem da se operativni sustavi mogu uspoređivati SAMO onda kada na dva ista uređaja imas 2 razlicita OS-a.. onda se da raspravljat. Uspoređivanje nokie 5800xm i iPhone-a(4) je nelogicno(sto mnogima prvo padne na pamet kada zele uspoređivat symbian i iOS)

15 godina
protjeran
zoran123456 kaže...

Nekoliko godina? Model se nalazi nesto manje od 2 godine na trzistu.

15 godina
protjeran
Dkc kaže...

Symbian i User Friendly

Dobra ti je {#}

Trebao si koristiti Siemensove mobitele. Nakon toga bi svakako znao cijeniti Symbian.

16 godina
protjeran
apoteka kaže...

dobre vijesti

iphone 2 godine

symbian 5-6

kakve ti gluposti pises...

imao sma vise symbiana i jendom kada ga kupis, mozes zaboraviti na nadogradnju... jer to tamo ne ide....

izadje neki fiy, sfixaju par bugova i to je to... nakon godinu dana nema ni fixova a nadogradnja nije nikada ni bilo........

16 godina
protjeran
passat kaže...
Ezio kaže...
Zlikovski kaže...

Symbian je kralj...

Cini ti se zato jer ajfone ima najbolji ts na svijetu. Prijelaz je glađi i brzi(zbog hardverskih mogucnosti, a ne toliko do OS-a, iako ima i toga) Prvenstveno zbog toga sto je tu "1 GHz ARM Cortex-A8 processor, PowerVR SGX535GPU, Apple A4 chipset"

I cim se vidi taj izvrsni kapacitivni ekran, gotovo je.

Ja nisam rekao, niti tvrdio da je symbian bolji od iOS-a, ali samo kazem da se operativni sustavi mogu uspoređivati SAMO onda kada na dva ista uređaja imas 2 razlicita OS-a.. onda se da raspravljat. Uspoređivanje nokie 5800xm i iPhone-a(4) je nelogicno(sto mnogima prvo padne na pamet kada zele uspoređivat symbian i iOS)

ne filozofiraj molim te...

symbian je ok os za svoje vrijeme i nista vise. ima ok multitasking, ok nacin na koj upravlja aplikaicjama, ali je windows mobile bio ubvijek bolji, brzi i jaci...

danas symbian i wm nemaju sot traziti... pregazili su ih BRZI, MOCNIJI i kvalitetniji operativni sustavi, mozda imaju pokoju manu(zeleni software) ali neusporedljivo su bolji od prethodne generacija smart OSeva....

i ne, ne usporedjuje se to tako kako ti zamislis, nego jednostavno....

uzmes najmoderniji symbian mobitel i najmoderniji android mobitel te iphone.... malo se igras i das zakljucak.... nit me briga koji je HW unutra, nit me briga koji je os unutra... briga me koji ima brzi imenik, koji ima bolji TS zbog upravljanja i to je to.... pobijendik je android ili ios, kako za koga....

ne kazem da je symbian smece, ali pregazilo ga je vrijeme... ima pozitivne stvari, ali sta ce ti to kada imas tromi os koji jos nije dobio ni moderan ui?!?!

17 godina
Dkc kaže...
Zlikovski kaže...

Symbian je kralj...

Symbian i User Friendly

Dobra ti je {#}

Symbian je naj user friendly operativni sustav za mobitele, od velike trojke (iOS, Android, Symbian).

Izjavio - Android korisnik. {#}

To ne znaci da su ovi ostali losi OS-evi, nego Symbian jednostavno ima logicnije i bolje slozene izbornike, te opcije u izbornicima.

- Psiho246
16 godina
protjeran
TranceMight kaže...
apoteka kaže...

dobre vijesti

iphone 2 godine

symbian 5-6

kakve ti gluposti pises...

imao sma vise symbiana i jendom kada ga kupis, mozes zaboraviti na nadogradnju... jer to tamo ne ide....

izadje neki fiy, sfixaju par bugova i to je to... nakon godinu dana nema ni fixova a nadogradnja nije nikada ni bilo........

symbian telefoni su dobivali nadogradnje po oko 2 god, 5-10 nadogradnji svaki, to ne znaci da ce netko sa s60v3 mobom dobit s60v5 softver

a sad s^3 dobivaju i nove verzije symbiana, ceka se anna za n8 i c7 koju bi trebali uskoro dobiti

tako da nemoj lagati

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan
Dkc kaže...
Zlikovski kaže...

Symbian je kralj...

Symbian i User Friendly

Dobra ti je {#}

Naravno da je dobra...
Ako bas hoces usporedi E52 i bilo koji Android telefon danasnjice i reci mi po cemu je E52 inferioran tom telefonu i zsto bi ja trebao misliti da je Symbian smece a Android ultra cool, 1337 i sta ja znam sta vise danas djeca koriste?

Znam tocno kako ce otici ova rasprava ali ako si frajer/dasa/faca/metro/wahtever daj dokaze/cinjenice a nemoj flamati po forumu ko Petric u recenziji E7 ("Sym^3 super brz, radi savrseno bez problema, poslovne aplikacije na nivou ali je zastario OS i treba ga kuditi jer na engadgetu je procitao isto to...).

15 godina
protjeran
Zlikovski kaže...
Dkc kaže...
Zlikovski kaže...

Symbian je kralj...

Symbian i User Friendly

Dobra ti je {#}

Petric u recenziji E7 ("Sym^3 super brz, radi savrseno bez problema, poslovne aplikacije na nivou ali je zastario OS i treba ga kuditi jer na engadgetu je procitao isto to...).

Citiram Petric-a iz pasusa Procesor i memorija:

"Jedan od razloga za nezadovoljstvo fotografskim mogućnostima modela E7 je i vrlo loš softver za upravljanje funkcijama fotoaparata, kao i činjenica da je riječ je podržan samo fiksni fokus".

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
15 godina
TranceMight kaže...

ne filozofiraj molim te...

symbian je ok os za svoje vrijeme i nista vise. ima ok multitasking, ok nacin na koj upravlja aplikaicjama, ali je windows mobile bio ubvijek bolji, brzi i jaci...

danas symbian i wm nemaju sot traziti... pregazili su ih BRZI, MOCNIJI i kvalitetniji operativni sustavi, mozda imaju pokoju manu(zeleni software) ali neusporedljivo su bolji od prethodne generacija smart OSeva....

i ne, ne usporedjuje se to tako kako ti zamislis, nego jednostavno....

uzmes najmoderniji symbian mobitel i najmoderniji android mobitel te iphone.... malo se igras i das zakljucak.... nit me briga koji je HW unutra, nit me briga koji je os unutra... briga me koji ima brzi imenik, koji ima bolji TS zbog upravljanja i to je to.... pobijendik je android ili ios, kako za koga....

ne kazem da je symbian smece, ali pregazilo ga je vrijeme... ima pozitivne stvari, ali sta ce ti to kada imas tromi os koji jos nije dobio ni moderan ui?!?!

Od uspoređivanj "nije me briga koji je hw unutra" naravno, nema nista. Noviji mobitel-pobjednik.

Jel ti zelis reci da TS ovisi od OS-a?? Mislim da se dovoljno razumijem u tu tehnologiju da mogu reci da TS prvenstveno ovisi o samim hardverskim mogucnostima telefona.

MOLIM TE, mozes li citirati recenicu u kojoj sam ja naveo da je symbian BOLJI od androida ili iOS-a?

Ovako se mozemo prepirati do beskonacnosti. Ti ces tvrditi da je TEBI bolji iOS, ja da je MENI symbian.

Nek je symbian obicno g*vno, meni valja i služi.

16 godina
protjeran
Mentalist kaže...
Zlikovski kaže...
Dkc kaže...
Zlikovski kaže...

Symbian je kralj...

Symbian i User Friendly

Dobra ti je {#}

Petric u recenziji E7 ("Sym^3 super brz, radi savrseno bez problema, poslovne aplikacije na nivou ali je zastario OS i treba ga kuditi jer na engadgetu je procitao isto to...).

Citiram Petric-a iz pasusa Procesor i memorija:

"Jedan od razloga za nezadovoljstvo fotografskim mogućnostima modela E7 je i vrlo loš softver za upravljanje funkcijama fotoaparata, kao i činjenica da je riječ je podržan samo fiksni fokus".

n8 je fotomobitel, e7 je poslovnjak

i ne vidim kakve veze ima fiksni fokus sa time kakav je symbian OS...

petric se u svojim recenzijama trudi naci svaku losu sitnicu u symbianu, pa makar ne uspjeva nista bitno lose nac i makar kako i sam kaze sve leti, jos uvjek pljuje po symbianu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 17:05 (grimyHR).
14 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Zlikovski kaže...
Dkc kaže...
Zlikovski kaže...

Ako poslovni telefon od 4soma kuna oznacih kao relikviju na osnovu sto mu kamera nema iste mogucnosi kao jeftini plasticni samsung onda nisi sposoban da pises osmrtnice a da nepricam o recenziji telefona...

To sto kod E7 vazi za kameru na vecini ostalih telefona se odnosi na sve ostale funkcije...

17 godina
Zlikovski kaže...
Mentalist kaže...

Ako poslovni telefon od 4soma kuna oznacih kao relikviju na osnovu sto mu kamera nema iste mogucnosi kao jeftini plasticni samsung onda nisi sposoban da pises osmrtnice a da nepricam o recenziji telefona...

To sto kod E7 vazi za kameru na vecini ostalih telefona se odnosi na sve ostale funkcije...

Dobro nemojte o Petricevom fijasku u ovoj temi, rade o tome na sluzbenoj E7 temi od Petrica. :D

Svi znamo kakva je to piece of shit recenzija bila.

- Psiho246
15 godina
protjeran
Symbian barem do 2016.

Cesto pominjete tu rijec   poslovnjak.

Moj tata je poslovnjak, pa se dere na mobitel kad mu fokusira, a ne uslika istog trena.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 17:11 (Mentalist).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Symbian barem do 2016.

Neznam ni sam zasto sam to spomenu ali jednostavno mi ide na zivce kad svi slijepo kopiraju jedan drugoga a da i neukljuce malo moga da procitaju sta pisu. Trenuto vlada uvjerenje da je Sym katastrofa i da svi oni mobiteli s sym jednostavno nevaljaju i da su smece jer nemaju Andorid jer je on buducnost... Mozda i jest ali ako ej danasnji android slika buducnosti telefona onda cu ja svoj E52 koristiti dok god postoji GSM standard...

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Symbian barem do 2016.

I rest my case...

Odo spavati dok nisam karton dobio jer F1-IVO je moderator tu a kako njegov acc koristi pola torllova na forumu nikad neznas... {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

dobre vijesti

iphone 2 godine

symbian 5-6

Prosjek za iOS je 3 godine, a Symbiana ako ove godine kupim 5.

Ok 2 više, ali pitanje je kakvi ce to updatei biti.

U svakom slucaju s ovim ocito govore da ga kane ugasit i samo je pitanje vremena.

Znaci situacija je još gora, prije su govorili da ce ga samo prebaciti na jeftinije telefone ili slicno.

Isto tako ako ne odustaju od Symbiana, zašto su raspušteni cijeli odjeli za njegov razvoj,

a ljudi dobili otkaze?

Inace Nokia je definitivno mogla sa Symbianom puno više da je krenula na vrijeme.

Da su se prije 2-3 godine pojavila rješenja tipa Symbian ^3, nebi se sad nalazila u situaciji

kakvoj je sada. Bolje bi možda bilo da su se orjentirali na MeeGo, ali WP je ocito bilo nužno rješenje

što opet govori da se Nokia našla u prilicno nezahvalnoj situaciji.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
16 godina
neaktivan
Symbian barem do 2016.

Reko ja odavno da će taj Symbian propasti ;)

1 6 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma de nemozes ga poredit sa androidom i iOS,....pogledaj samo aplikacije,ima ih zaista malo ,....tj ima losu podrsku aplikacija,sta ja mogu sa symbianom,....nemozes postene igre i aplikacije naci,....

15 godina
Buhaha kaže...

Zar je propao?

16 godina
neaktivan
passat kaže...
Buhaha kaže...

Zar je propao?

nemoj biti bukvaln skroz,......poenta te izjave je da on je samo jedna mala tackica sa ostalim OS,....androidom i  iOS

17 godina
dogman kaže...

ma de nemozes ga poredit sa androidom i iOS,....pogledaj samo aplikacije,ima ih zaista malo ,....tj ima losu podrsku aplikacija,sta ja mogu sa symbianom,....nemozes postene igre i aplikacije naci,....

Sve popularnije igre i aplikacije postoje na Symbianu, a neke su postajale na Symbianu dok jos Androida i iOS-a nije bilo.

Sto se tice igara, ne mozes ih naci sve, isto kako Android nema sve iOS igre, ali za aplikacije uvijek mozes naci neku alternativu tako da ovo sto pricas je glupost jednog neinformiranog korisnika.

To da aplikacija ima manje, to je definitivno istina i to je definitivno mana, ali to ne govori o samoj kvaliteti OS-a.

No recimo, za razliku od Androida, Symbian trenutno ima potpuno funkcionalan application store, dok Android to jos nema.

Reci mi kako da ja kupim aplikaciju iz Android store-a, a da ne kupujem sa stranice proizvodaca aplikacije diretkno?

- Psiho246
16 godina
protjeran
dogman kaže...

uuuuu, nema igrica i ifart aplikacija, buuhuu{#}

15 godina
neaktivan
Symbian barem do 2016.
SE Satio
Galerija - Za listanje slika jednu po jednu trebaš proći trening da uvatiš ruku, inače listaš 5 po 5 slika
Izbornik - Za korištenje izbornika osnovno navigacijsko sredstvo je Scrollbar. Ovdje su svaki komentari suvišni.
Imenik - Postoje 2 načina dolaženja do traženog imena. Prvi način je search koji je mrvicu sofisticiranij od searcha kod nokije 3310, dok je drugi SCROLLBAR bez ikakvih indikacija na kojem si slovu trenutno. Skrolaš dok ne vidiš ime na ekranu.

Tri osvnovne stvari koje koristi SVAKI korisnik mobitela su riješene loše u highend symbian uređaju, dok jedan LG GT540 od 700 kn mete pod sa njim.
Koristio sam još i SE P990i, on je čak imao bolji user experience, a najbolji user experience je imala stara Nokia 6600.

A šta se tiće članka, on služi samo da se smanji fama oko Symbiana tako da Nokia uspije prodat barem još koji aparat dok ne izađe na tržište sa WP7.

Bilo bi mi drago da me neko može uvjeriti u suprotno, ali bez činjenica - teško :/
Moj PC  
1 3 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice