Stiže veći iPhone?

poruka: 70
|
čitano: 8.654
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stiže veći iPhone?".
17 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Ostaje 3,5 inča!

Y'know Fry, of all the friends I've had, you're the first!

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Stiže veći iPhone?
nije bitna slika iovako su dosada svi ti neslužbeni izgledi bili fotomontaže. to je ionako otprilike kako bi magao izgledati. svaka čast davit7 što si sve to primjetio!
15 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Taj 4.6" ekran bi lako mogao zavrsiti u novom iPod touch-u..

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nije bitna slika iovako su dosada svi ti neslužbeni izgledi bili fotomontaže. to je ionako otprilike kako bi magao izgledati. svaka čast davit7 što si sve to primjetio!{#}

13 godina
odjavljen
Stiže veći iPhone?
Bitna je rezolucija.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Sto se mene tice - neka idu i na 5" dokle god ce ujedno imati i model dijagonale 3,5"-4". Meni osobno sve preko toga jest puno i previse. Ne volim te grozomorno velike ekrane u ruci, i bok. Jasno mi je da ih mnogi vole i sve 5, ali meni jednostavno telefon treba biti - telefon.

Za druge stvari tu je tablet, notebook, docking, vanjski veliki monitor. A dzep zelim da ostane dzep a ne vreca na hlacama za smjestaj necega sto je po mojem sudu "ni vrit, ni mimo".

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Ova "glasina" je stara već nekoliko godina. U međuvremenu je izašlo nekoliko verzija iPhonea a iPhone još uvijek ima 3,5 inčni ekran. S vremenom je već stvarno postalo dosadno i izgubilo svaki smisao naklapati jednu te istu glasinu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Znao sam...ZNAO SAM.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Stiže veći iPhone?

Svi su odmah popljuvali Reuters zbog prenosenja takvih gluposti.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Ma odmah 5.6" šta 4.6?

pa Samsung će imati veći, sramota {#}

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nemojte bit tako naivni,ipak je to samo glasina

Ljubomorne duše mogu da mi puše
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 2:11 (xR4Z3R).
17 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Nije bitna dijagonala ekrana u cijeloj priči.

Bitne su dimenzije uređaja. Čisto sumnjam da će Apple kao Samsung i HTC raditi lepinje od uređaja.

Ako će i povećavati dijagonalu to neće biti nauštrb dimenzija uređaja, pa bi jedina logična varijanta bila izbacivanje home tipke i još kontrastniji omjer stranica.

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Od ovog vjerojatno ništa. Čisto sumnjam da će apple ići iznad 4" za sad i to uz minimalno povećanje veličine mobitela. Lako je to radit samsungu, htc-u i drugima kad imaju deset modela pa si svatko uzme šta hoće. Apple izbacuje jedan model godišnje i stavit veličinu 4.6" bi bilo ravno samoubojstvu (iako koliko imaju vjernika možda i ne bi {#}?).

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stiže veći iPhone?

Iznad mene dva posta su dobro opisala situaciju.

Koristio sam Desire, pa Desire HD, trenutacno sam na iPhoneu 4s. I iskreno, mobitel me odusevio. To sto neku djecurliju smeta Apple proizvod je ustvari njihov problem. Kupujem za svoje novce ono sto meni odgovara, a sutra ce to mozda biti win8 telefon, tko zna...

Ukratko, meni iPhone ima samo jednu manu. Velicina ekrana - premalena je.

Ne volim ni glomazne ekrane, a ovaj 4,6 bi meni osobno bio preglomazan.

Najvise mi odgovaraju ekrani oko 4", mozda trunku veci, ali i to je vec diskutabilno.

Ako ce povecavati velicinu ekrana a zadrzati postojece dimenzije mobitela - odlicno. No ako ce mobitel biti glomazan (u sto iskreno sumnjam), ja prelazim na konkurenciju i uzimam sebi dijagonalu koja meni osobno odgovara.

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Hvala na komplimentu da sam dječurlija, da bio davno '70 -tih a kupuj ti što hoćeš

ali nas nemojte neki uvjeravati da je iphone naj kada se zna i vidi da nije tj. neki očito ne vide u tome je problem

ali velim kupuj ti što ti srce želi tvoj problem meni ni iz džepa ni u džep :)

bug caruje, um klade valja

1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Oldy kaže...

Hvala na komplimentu da sam dječurlija, da bio davno '70 -tih a kupuj ti što hoćeš

ali nas nemojte neki uvjeravati da je iphone naj kada se zna i vidi da nije tj. neki očito ne vide u tome je problem

ali velim kupuj ti što ti srce želi tvoj problem meni ni iz džepa ni u džep :)

Jedina prava cinjenica se nalazi u tvojoj zadnjoj recenici. A to dal si bio klinac 70ih ili pak 20ih je nevazno. Dapace, jos mi cudnije onda tvoje pisanje djetinjastih postova. Ne da mi se provjeravati dal si ti pisao ili ne, ali ocito si se nasao prozvanim.

I nitko te ne uvjerava da je iphone naj. Barem ja ne. Niti cu to ikad radit. Ako vec imas godina koliko imas, onda sasvim sigurno znas i da se ukusi razlikuju. Netko voli 5" ekran na mobitelima, meni osobno je to presmijesno. Da li pak to znaci da je 5 incha lose? Ne. To samo znaci da je meni lose. Nekome je odlicno. No ako ovakve, osnovne stvari tokom tih godina nisi skuzio, neces sigurno ni nakon ovog posta. Uzivaj ;)

13 godina
protjeran
Stiže veći iPhone?
Iz dosadasnjeg uskustva mogu zakljuciti da apple ne daje van apsolutno nikakve informacije o svojim proizvodima prije izlaska. Ova vijest ili je izmisljena od strane bilo koga ili je lansirana glupost od strane apple-a cisto da drzi svoje ime u medijima.. Prilicno sam siguran da niti jedne jedine stvarne informacije o ip5 nece biti do dana izdavanja uredjaja

2 0 hvala 0
13 godina
Stiže veći iPhone?

Kad Apple izbaci 4.6'', onda ce to biti novi standard, i naravno da ce onda to biti normalno, a sve ostalo nenormalno.

Salu na stranu, 4.3'' je meni zadnja granica. 4'' je ok. Idealno 3.7 inca (ako je 16:9). Sve ostalo preko toga je glupost i pojavljuje se na trzistu zato kaj ne mogu napravit manji ekran zeljene rezolucije.

Ono sto je kod iphonea dobro je aspect ratio, ako ga zadrze, i malo rastegnu ekran, uz iste vanjske dimenzije uređaja, ili mozda 5% vece, to ce biti super.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
QFlash kaže...

Još veći iPhone za još veće seljačine.

Seljacinu vidis kad pogledas u ogledalo. iPhone i onako nece nikad imat veci ekran od 3.5". Jer jednostavno nema potrebe.
Kad ne spavam budan sam
14 godina
Stiže veći iPhone?
@Popstar, stavio bih nešto na okladu protiv tvog mišljenja jer će ipak biti veći!
Uvjeren sam da će postojati i druga, s manjom dijagonalom serija jer su i u Jabuci skužili da sa "dva" mogu zaraditi više nego s jednim, a još i mogućnost dodatnih evenata!
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
@Popstar, stavio bih nešto na okladu protiv tvog mišljenja jer će ipak biti veći!
Uvjeren sam da će postojati i druga, s manjom dijagonalom serija jer su i u Jabuci skužili da sa "dva" mogu zaraditi više nego s jednim, a još i mogućnost dodatnih evenata!

Do 4" mozda za par godina kad bude moguce napravit ekran sa rezolucijom od 1920x1280, al vise sigurno ne, sve vece izgleda samo smijesno i vise neznas gdje granica izmedju tableta i smartphona.
Kad ne spavam budan sam
17 godina
odjavljen
Stiže veći iPhone?

Prejadno, "Sve preko 4 incha je previše" a sada odjednom  4.6 incha -.-'

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find

0 1 hvala 0
14 godina
merio kaže...
david7 kaže...

Usporedite samo prvu sliku, sadašnji iPhone i novi iPhone... Mislim da je jasno vidljivo da je korišten PS, pogledajte ikone na većem.. Razvučene su... Vrijeme, datum, postotak baterije pa čak i raspored ikona je isti... A i onaj zvučnik baš i nije realan...

Not Trolling, Not Stupid... Nisam ni fanboy ni hater... Činjenica je da Apple radi stvarno kvalitetne proizvode, ali radi ih i Samsung i bilo koji proizvođač koji radi na Androidu.... Uzmite u obzir da uopće ne koristim Smartphone... Ipak, i dalje stojim iza svog stajališta da je ovdje PS imao glavnu ulogu... Što se tiče same veličine, uopće mi ne smeta dijagonala od preko 4 incha, dapače, smatram da za surfanje Web-om, Youtube i igre i treba veći ekran...

13 godina
odjavljen
david7 kaže...

Not Trolling, Not Stupid... Nisam ni fanboy ni hater... Činjenica je da Apple radi stvarno kvalitetne proizvode, ali radi ih i Samsung i bilo koji proizvođač koji radi na Androidu.... Uzmite u obzir da uopće ne koristim Smartphone... Ipak, i dalje stojim iza svog stajališta da je ovdje PS imao glavnu ulogu... Što se tiče same veličine, uopće mi ne smeta dijagonala od preko 4 incha, dapače, smatram da za surfanje Web-om, Youtube i igre i treba veći ekran...

Radi da, i baš mi je zato poklopac na Samsungu ispucao i promjenio boju. {#}

15 godina
Diplomat kaže...
david7 kaže...

Radi da, i baš mi je zato poklopac na Samsungu ispucao i promjenio boju. {#}

ma daj,ja imam galaxy ACe (niza klasa)pa niti mi je izgreban,niti popucala plastika,par puta mi je ispadao na pločice,beton i parket.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
Stiže veći iPhone?

Tko zna što si radio s mobitelom... I iPhone i Galaxy serija me oduševljava, a po komentarima po raznim stranim forumima vidim da ne bih napravio grešku kada bih uzimao iPhone ili neki Galaxy(naravno, mislim na jače modele)... To što ovdje ima hatera i fanboya me ne zamara, nitko me ne može natjerati da mijenjam svoj stav...

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

ima raznih glasina ... http://www.imore.com/2012/03/23/iphone-iphone-51-coming-fall-2012-lte-similar-sized-screen/

osobno bi volio nešto veći ekran iako ne znam bi li mi bio praktičan za nositi. Isto tako mislim da će apple čim bude izvedivo opet učetverostručiti broj pixela na 1920x1280 i ostaviti iste omjere. Ukoliko povećaju ekran sa istom rezolucijom vraćaju se korak nazad što se gustoće (retina) tiče, a ne vjerujem da su skloni mijenjati omjere.

Nadam se da ove godine napokon stižu i retina Macovi 

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stiže veći iPhone?

Ne vjerujem da će to biti standardna veličina novog iphonea! Eventualno to može bit odgovor Samsungu na njegov dobro prodani Note!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F10EXX kaže...

Kad Apple izbaci 4.6'', onda ce to biti novi standard, i naravno da ce onda to biti normalno, a sve ostalo nenormalno.

Salu na stranu, 4.3'' je meni zadnja granica. 4'' je ok. Idealno 3.7 inca (ako je 16:9). Sve ostalo preko toga je glupost i pojavljuje se na trzistu zato kaj ne mogu napravit manji ekran zeljene rezolucije.

Ono sto je kod iphonea dobro je aspect ratio, ako ga zadrze, i malo rastegnu ekran, uz iste vanjske dimenzije uređaja, ili mozda 5% vece, to ce biti super.

Zamisli da ga produže i prošire za po 5 %, i kada bi hipotetski gledano cijela prednja površina bila ekran (u stvarnosti naravno neće biti baš cijela, "nikada"), jesi li probao izračunati kolika bi to zapravo bila dijagonala?!

To bi bilo točno 5,31" - zamisli!! Dakle u tome je poanta! Odlična je stvar imati veliki ekran, što veći to bolje ALI pod uvjetom da to ne znači i "velik" uređaj, želimo iskoristiti svu prednju površinu, "od ruba do ruba".

Nadalje, čemu služi Siri?! Zašto za sada (a možda i još na neko vrijeme...) ekskluzivno za iPhone (nema za iPad i sl.)?!

Siri ima mnoge duboke razloge (dugoročno gledano), ali za sada, za početak, Siri upravo služi tome da se sam uređaj (telefon!, koji ima takvu funkciju kakvu ima, koji nije dakle dlanovnik čisti, koji nije tablet, tabphone ili slična fora, nego je telefon) može povećati (jer to nosi neke benefite ako je napravljeno na dobar način)!

Kakve pobogu ima Siri veze s tim dimenzijama pitat će se netko! Ima, itekako ima, naime Siri ima (kad se još malo doradi) funkciju omogučiti krajnje efikasno (jednostavno, lagano, praktičkno, ugodno....) baratanje s uređajem u uvjetima nemogućnosti adekvatnog korištenja prstiju.

Ako ćemo uređaj koji će biti tako velik da ga je potrebno koristiti s dvije ruke, baš tako kako vi mnogi ovdje naglašavate, da bi on ostao telefon između ostaloga, mora se na njemu moći i s jednom rukom maksimalno jednostavno nazivati i slati poruke, i on mora stati u svaki normalni džep bez ikakvih poteškoća.

Siri omogućava zvati, slati poruke itd. bez da koristiš drugu rugu, a uređaj ti makar bio neznam koliko velik da bi ti ispao iz ruku da pokušavaš jednom rukom birati/tipkati po njemu - jednostavno ga prisloniš uz uho, Siri se aktivira, i ti joj kažeš nazovi toga i toga, pošalji tome i tome poruku takvog i takvog sadržaja... i to je to!

Dakle Apple već dobrano radi na "velikim ekranima", Siri je prvi korak ka tome. Bez Siri veliki ekran bi bio promašaj na uređaju koji želi ostati i dalje između ostaloga i izvrsni telefon. Bez nje bi uređaj prestao biti izvrsni telefon, postajao "loš telefon" (iako možda dobar "dlanovnik").

IPhone se nema namjeru odreći uloge "izvrsnog telefona" u korist "izvrsnog dlanovnika", on bi trebao što dalje to bolji biti i telefon i dlanovnik, bez kompromisa! :)

Dakle uz minimalno povećanje površine a veliko povećanje njene iskoristivosti moguće je ugraditi i znatno znatno veće ekrane, i preko 5". Ukoliko istovremeno uređaj bude tanji i lakši, unatoč nešto većoj površini i dalje će lijepo sjedati u džep, i dalje će biti moguće prstima čak i jedne ruke praktički sve lijepo dosegnuti - ALI ako netko nekada ipak ne može, Siri tu ulazi u igru i to potpuno nadoknađiva kroz to "novo/dodatno pametno sučelje - glasovno sučelje!"

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 12:48 (Risko).
14 godina
dejson kaže...
zelenbic kaže...

Mene je bug.hr ucinio apple haterom zato što je svaka vijest o appleu nagađanje,trač ili analiza...

Kao i na svakom portalu na svijetu, Cnet, engadget, redmonpie itd, itd

Što to govori da nemora svaki dan biti neka vijest o appleu neka se čeka malo ne sad svaki trač objavljivat

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice