Nikad mi neće biti jasna potreba instalacije ičega na HR jeziku.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Top Eleven igrao jedno vrijeme. I odustao. Igra nema veze sa zdravim mozgom. Iskljucivo pay to win igra. Taktika i sl. sitnice za taj 'nogometni manager' ne igraju nikakvu ulogu. Zelis transfer? Kupi tokena. Zelis nesto postici? Evo ti jos malo tokena, pod discount cijenama naravno. Steta, jer igra ima potencijala. Mogli su zaradjivati, ali na dosta posteniji nacin. Ovako ako i propadnu nece mi biti krivo, jer takve firme mi bas i nisu u srcu.
Sad ćeš još reći i da ne pratiš ni HNL, anglofilu jedan?
Top Eleven igrao jedno vrijeme. I odustao. Igra nema veze sa zdravim mozgom. Iskljucivo pay to win igra. Taktika i sl. sitnice za taj 'nogometni manager' ne igraju nikakvu ulogu. Zelis transfer? Kupi tokena. Zelis nesto postici? Evo ti jos malo tokena, pod discount cijenama naravno. Steta, jer igra ima potencijala. Mogli su zaradjivati, ali na dosta posteniji nacin. Ovako ako i propadnu nece mi biti krivo, jer takve firme mi bas i nisu u srcu.
Pa, dosta si u pravu... Neupitno - igra je podešena na maksimum za isisavanje love od igrača. Ima nekih elemenata koji podsjećaju na realnost - u startu se puno može zaraditi na igračima iz vlastite škole ako ih se proda na vrijeme (hm, gdje smo ovo već vidjeli? :), puno veći značaj igra daje prodaji nekog igrača, nego li, recimo, osvajanju prvog mjesta u ligi... S taktikom možeš raditi što hoćeš, ali ako nemaš top igrače - nema šanse...
Mene je razočarao i ovaj najnoviji dodatak za live praćenje utakmica, prisilno se ubacuju statistički izvještaji, pa i ono malo gušta se ubije...
Mogao bih sada na dugo i na široko o tome...
Nikada mi nije bila jasna ta pomamama za ovakvim "menadžerskim" igrama.
Osobno mi nije zanimljivo pumpati statistike virtualnih igrača pa ih onda prodavati na tržištu koje mi zvuči kao rulet - kako te pogodi, tako ćeš i zaraditi. Iako se vjerojatno varam, sigurno je to duboko razrađeno.
Žalosno je vidjeti da te ljude koje ovaj žanr zanima isto pokušavaju isisati. Po meni, trebali bi biti sretni što je netko uopće preuzeo igru, nek stave koju reklamu i super...Iako sigurno ima i njih uz te tokene koji se kupuju. Pohlepa izdavača je pojela čar svake igre...Čim vidim da im je glavni cilj zapravo prodati jednu te istu stvar 5 puta, gubim interes. Ili kad mi prije izlaska same igre najavljuju 5 dlc-a, premium opcije i slične gluposti.
A ovo je još free, bar u startu. A kada naplati u startu nešto 60 eura i onda još 15-20 za DLC...come on
Ako nekoga zanimaju takve vrste igara i voli managera a navikao je bar na mrvicu FM ili CM (u počecima dok ga nisu prodali) sreijala, ova je igra TOTALNO SMEĆE!
Kada su počinjali prvi online manageri onda su bili na početku PBEM (play by e-mail) 3 skil manager dakle engine jednostavan, pa je došao Hattrick kao najpopularniji predstavnik te vrste sa 5-6 skilova i on je zakržljao svi ostali manageri nogometnog tipa ili propadaju ili su totalno nebalansirani nema dobroga (ustvari ima ali se plača i onda je to opet pay to winn), FM je jedina alternativa dok netko ne uspije napraviti sve za online od Comunitija, grafike, engina mogučnosti itd itd,,,, najbolji manager sportski trenutno je (i bit če sigurno još neko vrijeme) manager formule 1 GPRO se zove i ako netko želi napraviti dobar nogometni manager na njih se treba ugledati u svim aspektima od foruma do najsitnijih detalja taktika, zaštita i sl. Hattrick, top 11, freekick, i sl. svi su loši do bola i nakon nekog vremena tj. vrlo brzo dosade ili shvatiš da su pay to winn (top 11) ili igrači imaju 3-4 skila pa je engine 10 godina star (hattrick), ili su varanja tolika da je to nenormalno jer vlasnici uopče ne brinu o ničemu nego o lovi (freekick) jedina alternativa je plati FM i guštaj, živili!
Da, baš ću to pratiti
Čudim se starijoj ekipi koja je koristila win od početka na engleskom da sad išta koriste na hrvatskom. Meni je to jako neprirodno. Kad vidim control panel na hrvatskom - krene mi krv iz uha...
Da, baš ću to pratiti
Čudim se starijoj ekipi koja je koristila win od početka na engleskom da sad išta koriste na hrvatskom. Meni je to jako neprirodno. Kad vidim control panel na hrvatskom - krene mi krv iz uha...
Sestra ima Macbook Air. Na hrv naravno. Kad ga pokrenem kao da prvi put vidim komp u zivotu.
Doma zena na laptopu ima Win7, hrvatski takodjer. Hebote, prije cu se snaci na unix terminalu nego na tome
Hebote, prije cu se snaci na unix terminalu nego na tome
Neeee....
Sad će doći domagoj, hrvooje, kerum i ekipa pa će nas udavit kako je u terminalu sve najlakše
U terminalu je sve najlakše. Mi smo jednom na kampiranju...

Jasno da je u terminalu najlakše. Posebno za programere tereminala.
Da, baš ću to pratiti
Ja to stalno miksam... OK, trenutno su mi i win i outlook na ENG, ali prethodni outlook sam držao u HRV verziji. Mislim da je bitno imati i to iskustvo, teško je razumjeti korisnika koji se žali na probleme ili traži neki savjet - a koristi isključivo lokalizirani softver i koristi termine koje je tamo pokupio.
Ako ti negdje firmi u administraciji ekipa koristi lokalizirani softver, a ti radiš na održavanju i prijave ti problem, kako ćeš se snaći na njihovom stroju ako prvi put vidiš taj čudni jezik - hrvatski?
Malo smo otišli u OT, nije lokalizacija bit ni tema komentara, već kriza koja se uvlači među developere igrica (a bome i u hrvatski nogomet)...
Ja ne bih rekao da je to kriza među developerima mobilnih igara već jednostavno svođenje u realne okvire. Rovio je imao 800 zaposlenih koji su radili na promociji, podršci i razvoju jedne vrlo primitivne igrice. To mi se čini kao čista megalomanija jer se radi o poslu kojeg bi u nekim drugim uvjetima obavljalo možda i manje od 10 ljudi.
Da, baš ću to pratiti
Tak je... Kad mi je navigacija prvi put rekla: "Nakon sto metara skrenite lijevo" od soka sam zavrsil v jarku i mam trazil da mi vrnu nofce za auto.
Ja ne bih rekao da je to kriza među developerima mobilnih igara već jednostavno svođenje u realne okvire. Rovio je imao 800 zaposlenih koji su radili na promociji, podršci i razvoju jedne vrlo primitivne igrice. To mi se čini kao čista megalomanija jer se radi o poslu kojeg bi u nekim drugim uvjetima obavljalo možda i manje od 10 ljudi.
Sigurno imaju puno ljudi radi u marketingu i komercijali, ali jako podcjenjuješ njihovu produkciju - oni su izdali na desetke igara, a varijacija njihovih ptica ima cijela hrpetina... Ima tu puno posla. A prodaju svoj brend i stotinama drugih oblika, tako da su doista razvili dobar biznis - ali jako naglo su rasli, pa se to malo otelo kontroli...
I dalje ima srpski jezik. Jedini problem je ako nekome "fudbal" bode oci.
U drugim novostima Farmville rusi sve rekode, dostupna uskoro GOTY verzija.
Stvarno svakakvi pojedinci znaju izvaliti svašta na ovome forumu. Puno toga njemu nije jasno, čini se, a najviše jezik kojim se upravo koristi.
Bolje je svašta jesti, nego svašta govoriti. Manja sramota.
Stvarno svakakvi pojedinci znaju izvaliti svašta na ovome forumu. Puno toga njemu nije jasno, čini se, a najviše jezik kojim se upravo koristi.
Bolje je svašta jesti, nego svašta govoriti. Manja sramota.
Sramota?