Ima li smisla iPhone 5C?

poruka: 267
|
čitano: 41.877
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ima li smisla iPhone 5C?".
15 godina
Re: Ima li smisla iPhone 5C?
PC - stručnjak kaže...
Tako da jeftiniji iphon je super no da bar idu na ekrane vece od 4", nek se ugledaju na konkurenciju.

dkacunic kaže...
...al  je vrime da malo povecaju ekran, osim u visinu

drpetric kaže...

Kako Apple ne može baš lako promijeniti rezoluciju i veličinu ekrana iPhoneu, zbog toga što je sav softver na App Storeu prilagođen postojećim gabaritima...

16 godina
neaktivan
Ima li smisla iPhone 5C?

Ljudi, nemojte se zavaravati.

Jeftiniji iPhone neće biti samo zato jer dolazi u plastičnom omotu.

Po hardwareu će biti u rangu, recimo SGS3 MINI, a koštati će svejedno duplo više. I onda će Appleov marketing i cijela Kukova mašinerija uvjeravati kako on radi fluidnije, kako nama netreba multitasking, bla bla bla.

Ja još uvijek koristim iPgone 3G, ali definitivno više NE kupujem iPhone.

Zdravac

2 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ima li smisla iPhone 5C?

Obožavam forume i ove "rasprave" u kojima ljudi raspravljaju o nečemu čega nema. I ekipa se grupira, brani TELEFONE koje ima u svojim đepovima!

Ako izbace nekaj kaj je okej za okej pare, možda uzmem... ak ne, neću... uzet ću ono kaj je najbolje za određene pare koje mislim potrošit na telefon u tom trenutku. Bio to epl, samsung ili netko deseti. Da ću ići slijepo pratiti ikojeg od njih... ni u ludilu, nisam idiot.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zdravac kaže...

Ljudi, nemojte se zavaravati.

Jeftiniji iPhone neće biti samo zato jer dolazi u plastičnom omotu.

Po hardwareu će biti u rangu, recimo SGS3 MINI, a koštati će svejedno duplo više. I onda će Appleov marketing i cijela Kukova mašinerija uvjeravati kako on radi fluidnije, kako nama netreba multitasking, bla bla bla.

Ja još uvijek koristim iPgone 3G, ali definitivno više NE kupujem iPhone.

Navodno će cijena biti 500$ - 3000kn bez ugovora.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
16 godina
odjavljen
Neće, nego $400, a to će u nas biti oko 500€ ili nešto manje od 4000 kn. Telefon kupi na Amazonu, nemoj u Hrvatskoj.
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
Cisto usporedbe radi SGS 4 se trenutno moze kupit za 500 eura.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Neće, nego $400, a to će u nas biti oko 500€ ili nešto manje od 4000 kn. Telefon kupi na Amazonu, nemoj u Hrvatskoj.

Al si štur Tonči, objasni mi cijelu sliku.

12 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...

Kakve veze to i 95% postova ovdje ima s ovom temom?

Tako skupi mobiteli, od 5000kn nisu za ljude koji gledaju gdje ušparat 200kn. Al eto ljudi se hoće dokazati mobitelima i sličnim stvarima koje su ipak cjenovno dostupne.

Ljudi čija je plaća 4000kn i kupuju iphone, bi da skupe nekako 300 000kn kupili mercedes. Bez obzira što ga ne mogu održavat, niti točit gorivo. Al to je ljudski mentalitet.

16 godina
neaktivan
Zekoslavko kaže...

Obožavam forume i ove "rasprave" u kojima ljudi raspravljaju o nečemu čega nema. I ekipa se grupira, brani TELEFONE koje ima u svojim đepovima!

Ako izbace nekaj kaj je okej za okej pare, možda uzmem... ak ne, neću... uzet ću ono kaj je najbolje za određene pare koje mislim potrošit na telefon u tom trenutku. Bio to epl, samsung ili netko deseti. Da ću ići slijepo pratiti ikojeg od njih... ni u ludilu, nisam idiot.

mini racunala sa opcijom poziva...{#}

17 godina
pieuvre kaže...
NEW_MAN kaže...

Kakve veze to i 95% postova ovdje ima s ovom temom?

Tako skupi mobiteli, od 5000kn nisu za ljude koji gledaju gdje ušparat 200kn. Al eto ljudi se hoće dokazati mobitelima i sličnim stvarima koje su ipak cjenovno dostupne.

Ljudi čija je plaća 4000kn i kupuju iphone, bi da skupe nekako 300 000kn kupili mercedes. Bez obzira što ga ne mogu održavat, niti točit gorivo. Al to je ljudski mentalitet.

Ima veze s tim da je Tonci napisal da bude 5C kostal 500 eura.

Ocu ukazat na to da moras biti kompletni idijot da kupis telefon koji nije flagship ako mozes kupit flagship.

Jedino opravdanje je ako si vezan za ekosustav i moras imat iOS device.

12 godina
protjeran

Neznam od kud to da će koštati 500 eura. Ne možemo uspoređivat dva mobitela ako jedan od njih nije izašao.

16 godina
odjavljen
gin.tonic kaže...
Tonči kaže...

Al si štur Tonči, objasni mi cijelu sliku.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BULAUWG/ primjerice.

17 godina
neaktivan
Ja bi ponovio ono sto sam vec nekoliko puta napisao i nikada nisam dobio "normalan" odgovor.
Za pocetak imam WP7.8 i slobodno mogu reci da je smece. Nedoradjeno smece koje vise ne postoji. WP8 nije puno bolji ako usporedjujemo funkcionalnost. Sve to je NULA naspram WM6.5 (da se razumijemo ne govorim o igrama...).
Brat mi ima iPhone5 (i prije 4, ,3gs i neki Android), zena Prestigio sa 4.1.2, Prestigio sa 4.2 i tablet sa 2.3. Sve nase ima 32G SD kartice. Idemo od najstarijeg, tablet od Archosa sa 2.3 za koji je zadnji update bio prije jedno godinu dana. Totalno neupotrebljivo jer uz 6.8+32G slobodnog mijesta vise NISTA ne mogu instalirati bez da nesto pobrisem. Sporo do bola cim nesto pocme radit po "disku". Nakon reboota radi ok dok se ne digne Opera, a onda pa pa brzina (i nakon sto se ova ugasi). Evo, dok sam samo ovo pisao radila ok, otvorio drugi tab nesto pogledao i zatvorio ga doslo do usporenja od cca 30%.
Oba Prestigia (4.1 i 4.2) takodjer smeca koja imaju 4+32G slobodno i nisu u stanju napravit update jer nemaju???? memorije! Instalirano svega par malih aplikacija koje nisu nikakvi servisi. Zahtjevaju punjenje svaki dan uz nekih 30 min razgovora i vrlo malo rada.
Burazov iPhone (mislim 8G) prima na sebe nakon godinu dana sve. Moji mali uredno gore postavlja igrice, a buraz ih ne brise i za razliku od Androida radi!

Rijesenje, privremeno, mojih problema je totalni reset Androida i tako svakih 6 mjeseci. Kako su novi telefoni (5 mjeseci) jos dodje koji update ali sto ce bit iza Nove Godine? Update i WP7.8 nema smisla stavljat u istu recenicu.

Opcenito moj zakljucak za WPi Android - smeca za unistavanje zivaca. Dal je normalno da OS ubije aplikacije bez mog znanja i da me ne obavijesti? Primjer SkyPe. Oba OSa uredno ga ubiju kada ponestane memorije, a ja ko majmun mogu cekat SkyPe poziv. Ni WP8 nije puno bolji jer dozvoljava samo jedan background task (agent) i to pod vrlo limitiranim uvijetima. Kako je SkyPe dio WP8 OSa nadam se da radi (za first party aplikacije ne vrijedi spomenuto).
Sve koje znam sa iOSom nisu imali navedeni problem pa mi molio za ispravak.

Eto moje vidjenje danasnjih stvari. Pazite, nisam spominjao, npr, igrice vec samo bazicnu funkcionalnost uredjaja koju svi ocekuju. I navedeno sa Bluethootom da ne mozes prebacivat stvari (iOS i WP) i ABNORMALNA limitiranost WP. Tu je Android BOG!
Iz trenutnih iskustava kupio bi ili iOS ili CISTI Android od Googla (Nexus) za koje znam da godinama imaju upgrade. WP je po jednostavnosti koristemja najbolji i vrlo je pregledan sto je bitno kod telefona. Android je zakon sto se tice hardwarea, izbora i cijene, a i otvorenosti. Svoj hardware ISKLJUCIVO podrzavam pod Androidom jer sve ima i otvoreno je. iOS zahtjeva zasebne, npr, Bluetooth module i Appleovo odobrenje za koristenje istog (SPP). WP, mislim, da ne podrzava SPP (serijski port preko Bth). Kao razvojna okolina WP je zakon, a tako je i po APIima podrzanim od OSa. Posljedica toga ce biti problemi sa buducim verzijama WP jer uredjaji nece imat dovoljno memorije.
16 godina
iPhone 4 na dalje, prebacuju BT na sve uredaje normalno
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
protjeran
Drazen kaže...
Ja bi ponovio ono sto sam vec nekoliko puta napisao i nikada nisam dobio "normalan" odgovor.
Za pocetak imam WP7.8 i slobodno mogu reci da je smece. Nedoradjeno smece koje vise ne postoji. WP8 nije puno bolji ako usporedjujemo funkcionalnost. Sve to je NULA naspram WM6.5 (da se razumijemo ne govorim o igrama...).
Brat mi ima iPhone5 (i prije 4, ,3gs i neki Android), zena Prestigio sa 4.1.2, Prestigio sa 4.2 i tablet sa 2.3. Sve nase ima 32G SD kartice. Idemo od najstarijeg, tablet od Archosa sa 2.3 za koji je zadnji update bio prije jedno godinu dana. Totalno neupotrebljivo jer uz 6.8+32G slobodnog mijesta vise NISTA ne mogu instalirati bez da nesto pobrisem. Sporo do bola cim nesto pocme radit po "disku". Nakon reboota radi ok dok se ne digne Opera, a onda pa pa brzina (i nakon sto se ova ugasi). Evo, dok sam samo ovo pisao radila ok, otvorio drugi tab nesto pogledao i zatvorio ga doslo do usporenja od cca 30%.
Oba Prestigia (4.1 i 4.2) takodjer smeca koja imaju 4+32G slobodno i nisu u stanju napravit update jer nemaju???? memorije! Instalirano svega par malih aplikacija koje nisu nikakvi servisi. Zahtjevaju punjenje svaki dan uz nekih 30 min razgovora i vrlo malo rada.
Burazov iPhone (mislim 8G) prima na sebe nakon godinu dana sve. Moji mali uredno gore postavlja igrice, a buraz ih ne brise i za razliku od Androida radi!

Rijesenje, privremeno, mojih problema je totalni reset Androida i tako svakih 6 mjeseci. Kako su novi telefoni (5 mjeseci) jos dodje koji update ali sto ce bit iza Nove Godine? Update i WP7.8 nema smisla stavljat u istu recenicu.

Opcenito moj zakljucak za WPi Android - smeca za unistavanje zivaca. Dal je normalno da OS ubije aplikacije bez mog znanja i da me ne obavijesti? Primjer SkyPe. Oba OSa uredno ga ubiju kada ponestane memorije, a ja ko majmun mogu cekat SkyPe poziv. Ni WP8 nije puno bolji jer dozvoljava samo jedan background task (agent) i to pod vrlo limitiranim uvijetima. Kako je SkyPe dio WP8 OSa nadam se da radi (za first party aplikacije ne vrijedi spomenuto).
Sve koje znam sa iOSom nisu imali navedeni problem pa mi molio za ispravak.

Eto moje vidjenje danasnjih stvari. Pazite, nisam spominjao, npr, igrice vec samo bazicnu funkcionalnost uredjaja koju svi ocekuju. I navedeno sa Bluethootom da ne mozes prebacivat stvari (iOS i WP) i ABNORMALNA limitiranost WP. Tu je Android BOG!
Iz trenutnih iskustava kupio bi ili iOS ili CISTI Android od Googla (Nexus) za koje znam da godinama imaju upgrade. WP je po jednostavnosti koristemja najbolji i vrlo je pregledan sto je bitno kod telefona. Android je zakon sto se tice hardwarea, izbora i cijene, a i otvorenosti. Svoj hardware ISKLJUCIVO podrzavam pod Androidom jer sve ima i otvoreno je. iOS zahtjeva zasebne, npr, Bluetooth module i Appleovo odobrenje za koristenje istog (SPP). WP, mislim, da ne podrzava SPP (serijski port preko Bth). Kao razvojna okolina WP je zakon, a tako je i po APIima podrzanim od OSa. Posljedica toga ce biti problemi sa buducim verzijama WP jer uredjaji nece imat dovoljno memorije.

Tema je :'Ima li smisla iPhone 5c' a ne miješana salata od rajčice, luka, svježih krastavaca, paprike, octa od jabuke, maslinovog ulja i malo soli.

12 godina
Ima li smisla iPhone 5C?

Pitanje na odgovor iz naslova članka: ima.

Ali, nebuloze iz članke nemaju (smisla). iPhone 5 da nije u high end kategoriji? Da ga u brzini obara Galaxy s4? Šta sve neću ovdje pročitati. Pa Galaxy ti je, Petricu, štucao kad si ga po prvi put držao u ruci na prezentacijskom sajmu pri skrolanju kroz desktop prozore, a video je bio objavljen ovdje na Bugu. iPhone štucne jednom u 2 tjedna korištenja, i to ako.

9 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ima li smisla iPhone 5C?
Ja mislim da ima smisla taj neki 5C... :-)

0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Ima li smisla iPhone 5C?

Tema je, kao i svaka tema o iphoneu pretvorena u gomilu glupih postova.

Kako da mi komentiramo mobitel koji još ne postoji?

4 0 hvala 0
16 godina
pieuvre kaže...

Tema je, kao i svaka tema o iphoneu pretvorena u gomilu glupih postova.

Kako da mi komentiramo mobitel koji još ne postoji?

Pa Ubuntu Edge tema isto ima hrpu

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
miki-os kaže...
Malo je pretjerao sa svrstavanjem iphonea 5 u srednju klasu, jer iphone 4 i dalje brze radi nego galaxy s3

Ne kuzim sto sam dobio TD toliko, mislim, nisam nista slagao, rekao sam sto je realnost. Ljudi se uvrijede zbog cinjenice da sto ZBOG SOFTVERA quad core i 1 do 2 gb rama bude sporije u vecini od monocore 0,8 ghz i 512 rama Toliko o tome s3 jede 4s....
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 16:35 (miki-os).
17 godina
neaktivan
Miki, donekle si u pravu. Single core ima puno prednosti jer NE POSTOJI problem sinhronizacije koji je ogroman kod mulicorea. Takodjer, memory bandwith je kod single puno manji i dual NIJE 2x brzi vec nekih 50% i manje (isti proc). Naravno sve ovisi o softwareu. Ne trosi Intel uzalud 130-150W, a ARM (MIPS) 5W. Vecina potrosnje odlazi na cacheve i njihovu inteligenciju.
Ogroman problem je i na OSu (task scheduler) koji mora sve isinhronizirati i uskladiti. Cisti Win imaju nekih 50 procesa i nekih 200-300 threadova i zamislite koji je to problem uskladit.Mobilni OSovi nisu na tolikim mukama jer ne koriste swap (HDD) pa je sve samo preprogramiravanje MMUa.
Pretpostavljam da si usporedjivao x86 i ARM. Ako jesi mislim da se to dvoje ne moze usporedjivati. Ako nisi onda si u krivu ako mislis na isti OS.
16 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Androida je na milijarde. Doslovno. iPhonea ni blizu toliko. Dapace.

No opet, iPhone korisnici naprave gotovo 3x vise internet prometa od svih ostalih androida skupa. Ta napredna Android ekipa nije otkrila jos uvijek net na svojim smartphonovima?

Ne znam kako ostalima ali meni je internet jedna od stvari koje koristim na mobitelu: privatni i poslovni mail, svakakve sinkronizacije- drive, dropbox, kalendari, keep, evernote... tako da mi je to primarno.

Bastardo kaže...

Isto tako nekada nije bilo normalno zamisliti da ces s mobitelom slikati, da ces s njim igrati igre kakve prije 15g nisi mogao na pc-u ni zamisliti, da ces snimati 1080p video i da ces s njime gledati divxe u krevetu.

Pogledaj funkcionalnost Galaxy note-a II s smart dockom spojenim na TV ... to je FAKIN MEDIA CENTAR!

Pa kaj nije bolje povezat mobitelom preko DLNA na tv? ovo mi izgleda glupo pogotovo kad se stavi u landscape.

dkacunic kaže...

imam iphone 4s i HTC one

4s je brzi i fluidniji (i sa novom betom ios-a7) nego HTC . o bateriji neću ni govoriti.

HTC stavljam na punjač već oko 19 (ujutro od 6:30)

koliko god android bio prilagodljiv, otvoren i slično iOS je praktičniji i brži (kad govorim o mailovima, pozivima, porukama, surfanju ..)

al  je vrime da malo povecaju ekran, osim u visinu

Si siguran da imaš One?

Jer ne drži vodu ovo o bateriji. 

A kaj fali mailovima, pozivima, porukama i surfanju na One? Sve radi dobro .

hobi:moj-android.net
14 godina
neaktivan
Ima li smisla iPhone 5C?
Zašto svi misle da če Appleov jeftiniji iphone biti plastičan? Ja mislim da Apple-u 'jeftini' iphone znači recimo iphone 5 sa lošijom kamerom, 8gb memorije i recimo procesorom od 4s-a, nešto kao jeftinija verzija ipod touch-a koji su nedavno izbacili. I čisto sumnjam da če cijena biti puno manja od normalnog iphone-a
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 21:14 (cedevita od limuna).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ima li smisla iPhone 5C?

vama svima koji kemijate sa staklom i aluminijem; trenutno radim u restoranu gdje većina turista ima iphone 4/4s/5 i svaki recimo peti u najboljem slučaju je razbijen što s prijeda što s traga, neznam jel to ljudi vani divljaju s mobitelima ili što al po meni je plastika puno zahvalnija za stvar poput mobitela koji ti bože sačuvaj i ispadne pokoji put

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14 // How much RAM could a RAM ram if a RAM could ram RAM?

2 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
miki-os kaže...
miki-os kaže...
Malo je pretjerao sa svrstavanjem iphonea 5 u srednju klasu, jer iphone 4 i dalje brze radi nego galaxy s3

Ne kuzim sto sam dobio TD toliko, mislim, nisam nista slagao, rekao sam sto je realnost. Ljudi se uvrijede zbog cinjenice da sto ZBOG SOFTVERA quad core i 1 do 2 gb rama bude sporije u vecini od monocore 0,8 ghz i 512 rama Toliko o tome s3 jede 4s....

Miki, Thumb up or down znači slažem se ili ne slažem se, a ne da li te ljudi vole ili mrze. Ljudi se jednostavno ne slažu s tvojim mišljenjem  :)

Zdravac
16 godina
neaktivan
Makavelii kaže...
Zekoslavko kaže...

mini racunala sa opcijom poziva...{#}

Namjerno sam to napisao... jer svi su oni nastali iz mobilnih telefona.... čisto da ljudi skuže oko čega se prepiru... oko nebitne gluposti.

Naprimjer, imam S3 Mini... kakav je, okej za to za što mi treba... tlefoniranje, sms, mail i tu i tamo za neš pogledat na netu kad nisam uz komp... Probao sam ajfone, da, puno su fluidniji od ovog mog... ali, firma mi ga dala pa me zaboli... po tom pitanju je najbolji na svijetu.

U uredu jedan kolega ima S3 i ajfon, još trojca imaju ajfone i još jedan samsung.. neznam koji više.

I mi ih sve samo koristimo... i stvar je osobne preference i količine para koliko je tko spreman pljunut za mob. I nikada se nismo podyebavali oko toga ko kaj ima... imamo pametnijeg posla.

12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Moram samo komentirati:

"Uzavreli konkurentski odnosi u areni flagship modela s Android OS-om munjevitom su brzinom rezultirali time da udarni modeli Samsunga, HTC-a, LG-ja, Huaweia i Sonyja imaju neusporedivo veće ekrane, fluidnije performanse, bolje fotoaparate i izdržljivije baterije od najjačeg modela iPhonea"

Not.

Nažalost, i Samsung GS4 je i dalje trzav telefon. Veći ekran je bolji, ali baterije definitivno nisu jizdržljivije. Svaka čast ekranima i trudu Samsunga, ali...

"Jeftiniji iPhone" nema smisla u SAD-u, gdje se može kupiti pola godine star (novi telefon, ali stariji model) flagship za pola cijene i dobiti "premium". U Hrvatskoj gdje su cijene umjetno postavljene i ne prate logiku razvijenog svijeta, stvar je drugačija. Inače, kruže glasine da su ciljano tržište iPhonea 5C zapravo Indija i Kina, ne Zapad.

Mislim da smo već odavno dokazali da baterija S4 traje mnogo duže nego drugih mobitela a pogotovo iPhonea.

http://blog.gsmarena.com/uk-consumers-awards-the-galaxy-s4-as-the-fastest-smartphone-with-best-battery-life/

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
14 godina
neaktivan
logik kaže...
Tonči kaže...

Moram samo komentirati:

"Uzavreli konkurentski odnosi u areni flagship modela s Android OS-om munjevitom su brzinom rezultirali time da udarni modeli Samsunga, HTC-a, LG-ja, Huaweia i Sonyja imaju neusporedivo veće ekrane, fluidnije performanse, bolje fotoaparate i izdržljivije baterije od najjačeg modela iPhonea"

Not.

Nažalost, i Samsung GS4 je i dalje trzav telefon. Veći ekran je bolji, ali baterije definitivno nisu jizdržljivije. Svaka čast ekranima i trudu Samsunga, ali...

"Jeftiniji iPhone" nema smisla u SAD-u, gdje se može kupiti pola godine star (novi telefon, ali stariji model) flagship za pola cijene i dobiti "premium". U Hrvatskoj gdje su cijene umjetno postavljene i ne prate logiku razvijenog svijeta, stvar je drugačija. Inače, kruže glasine da su ciljano tržište iPhonea 5C zapravo Indija i Kina, ne Zapad.

Mislim da smo već odavno dokazali da baterija S4 traje mnogo duže nego drugih mobitela a pogotovo iPhonea.

http://blog.gsmarena.com/uk-consumers-awards-the-galaxy-s4-as-the-fastest-smartphone-with-best-battery-life/

Totalna glupoast, pise da se iphone 5 puni 141 minutu, hahahah... Manje od sat vremena mu treba da dodje od 0-100.
16 godina
odjavljen
Ima li smisla iPhone 5C?

Imao sam oba. Nikad mi se nije niti jedan Galaxy punio brže od iPhonea 5. Kakva 141 minuta? WTF?!

Moj PC  
3 2 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice