ova akvizicija bi bila jako zanimljiva...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam baš... Malo sam skeptičan.
Ne volim Seagate. Nisam bas ni velik ljubitelj OCZ-a ali izgleda da su u zadnjih godinu dana krenuli u pravom smijeru. Valjda ih ovo nece shebat.
Ako ih kupi netko velik kao Seagate jedino što mogu je poboljšati se. Ja bih volio, bolja bi bolja podrška, kvalitetniji firmware-i itd.
Ako ih kupi netko velik kao Seagate jedino što mogu je poboljšati se. Ja bih volio, bolja bi bolja podrška, kvalitetniji firmware-i itd.
Da, Seagate je poznat po "kvalitetnim" firmware-ima
Nee. Ne opet. Prvo su proždrijeli savršeno dobre Samsungove diskove, a sada vrebaju i OCZ.
Nadam se da se ovo neće dogoditi.
Hahaha, a jesi me sad upecao.
Al opet bolje da su skupa nego OCZ sam..
Hahaha, a jesi me sad upecao.
Al opet bolje da su skupa nego OCZ sam..
Zbog čega to?
Sumnjam da će Seagate ovom akvizicijom narušiti OCZ-ov imidž. Prije pet ili šest godina kupio sam disk Seagate Barracuda i bio zadovoljan njegovim performansama, ali ne i količinom buke koju je stvarao. Ove sam godine u Linksu nabavio disk Seagate (Samsung) Spinpoint F3 500GB i ostao zapanjen tišinom koju generira u radu.
Zaključak: Samsung je zadržao kvalitetu i performansu pod okriljem Seagatea.
To su diskovi koje imaju na zalihi. Kada ih nestane, nestati će i spinpoint brand :) Tek tada ćeš vidjeti da li su nešto naučili od Samsunga ili su se samo riješili dobre konkurencije.
Eto, ja imam 6 Samsunga doma - niti jedan Seagate...
Zbog čega to?
Pište ti u članku:
S druge strane, OCZ-u bi kupovina od strane Seagatea omogućila rješavanje čestih problema nemogućnosti udovoljavanju potražnji za SSD-ovima, kao i pristup znatno većim Seagateovim logističkim resursima te većem budžetu za istraživanje i razvoj.

Nažalost stalno se ispostavlja da IT firme koje puno ulažu u reklame i odvjetnike u
pravilu bolje posluju od onih koje ulažu u razvoj i kvalitetu
Jedan razlog da mi slijedeći disk ne bude od OCZ-a,
nego recimo AData, Kingmax, Mushkin itd.
Jedan razlog da mi slijedeći disk ne bude od OCZ-a,
nego recimo AData, Kingmax, Mushkin itd.
A Intel? Po meni najsigurnija kupnja..
Zato i ima svoju cijenu..
Zato i ima svoju cijenu..
A i nije baš da nisu imali hrpu problema sa firmware-ima
Bice zanimljivo vidjeti da li ce OCZ zadrzati slobodu pod Seagete-om kojem je ovo odlican potez. Ako ne zadrze, bice steta za tako dobru firmu kao sto je OCZ jer imaju odlicne proizvode po razumnim cijenama.
Bice zanimljivo vidjeti da li ce OCZ zadrzati slobodu pod Seagete-om kojem je ovo odlican potez. Ako ne zadrze, bice steta za tako dobru firmu kao sto je OCZ jer imaju odlicne proizvode po razumnim cijenama.
Na području SSDova ima puno brandova tako da teško da će doći do poskupljenja, jednostavno nema mjesta za dogovor. Kad ih je dvoje ili troje onda je lako dogovoriti se oko cijena (kao što je kod nas bio slučaj T-Mobile, Tele2 i Vipa; ili kod grafičkih kartica AMD i Nvidia).
Sad jedino ako Sandforce digne cijene u nebesa svojim kontrolerima, al čisto sumnjam.
Nikad ih nema previše za dogovor.
Koliko ih je ono optuženo za namještanje cijena LCD-ovima? 7?
Nikad ih nema previše za dogovor.
Koliko ih je ono optuženo za namještanje cijena LCD-ovima? 7?
a tek za memorije...