Predstavljeni Caymani

poruka: 56
|
čitano: 8.977
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljeni Caymani".
15 godina
protjeran
Predstavljeni Caymani

Ko bi gori, sad je doli. 250W tdp? mislio sam da ce bar u tom pogledu biti bolja od 570-tke.

0 9 hvala 0
15 godina
neaktivan
Predstavljeni Caymani

Pa i bolja je u tom pogledu, GTX570 troši više od 6970 bez obzira na TDP

http://www.anandtech.com/show/4061/amds-radeon-hd-6970-radeon-hd-6950/24

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Predstavljeni Caymani

Tresla se brda rodio se miš....što bi rekli naši ljudi...

Još zaostaje za nVIDIA GTX 580 ,po mogučnostima i po svemu,osim po cijeni,barem kod nas...{#} 

{#}

0 4 hvala 0
16 godina
Predstavljeni Caymani

Krivo piše, HD 6970 ima 1536 shadera, a HD 6950 ima 1408 shadera.

Inače, kartice imaju odlične performanse i iznenađujuće prihvatljivu cijenu, pogotovo ako se uspoređuje s nVidiom (price war?), iako će nas naši trgovci bez sumnje oderati.

Posebno mi se sviđa HD 6950, po meni novi best buy - ima potrošnju (realnu) kao GTX 460, a performanse su između HD 5870 i GTX 570 (480).

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 16:03 (brogus).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Predstavljeni Caymani
ATiGamer kaže...

Pa i bolja je u tom pogledu, GTX570 troši više od 6970 bez obzira na TDP

http://www.anandtech.com/show/4061/amds-radeon-hd-6970-radeon-hd-6950/24

nisam govorio o potrosnji nego o tdp-u, ja je vec ocam u glavi :)

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Isti drek, omjer potrošnje između GTX570 i 6970 ostat će isti i nakon OC-a.

15 godina
neaktivan

znaci da ovaj put vodi nvidia..

bas me zanima da li ce ikako bit dvoglavih, i ko ce prvi izdat svoju..

a je li ovo tacno da CF sada radi bolje od SLI ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 16:28 (ismar89).
16 godina
Predstavljeni Caymani

Ako su 6970 i 6950 za srednji segment tržišta, koje su onda za visoki?

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo je na PC Ekspertu izaša test 6950, čini se kao definitivni Best Buy !

Do not pilati
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 0:07 (Groza).
15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
Commodore kaže...

Isti drek, omjer potrošnje između GTX570 i 6970 ostat će isti i nakon OC-a.

oce sa referentnim hladnjakom.

17 godina
odjavljen
ismar89 kaže...

znaci da ovaj put vodi nvidia..

bas me zanima da li ce ikako bit dvoglavih, i ko ce prvi izdat svoju..

a je li ovo tacno da CF sada radi bolje od SLI ?

bit će dvoglavi kajman na početku godine

nvidia nikako da izbaci dvoglavu karticu,možda nećemo nikad dočekat

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Ma kakav sad hladnjak opet?? Dao sam ti link u kojemu GTX570 troši više od 6970. I to je to, gotova priča. Bilo referentno hlađenje, nereferentno, vodeno, GTX570 troši više a trošit će više i nakon OC-a. As simple as that {#}

14 godina
neaktivan
Predstavljeni Caymani

Još jedan AMD-ov proizvod za široke narodne mase, koji doduše kad se prevede na naše cijene gubi na šarmu.

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predstavljeni Caymani

Heh, di su sad svi oni gorljivi AMD-ovci (pardon, ATI-jevci..) sa hvalospjevima?  {#}

(sorry..  morao sam..)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Heh, di su sad svi oni gorljivi AMD-ovci (pardon, ATI-jevci..) sa hvalospjevima?  {#}

(sorry..  morao sam..)

Sorry ali je ovo bolje od očekivanog!!

HD6950 diše za vratom GTX 570 kartici te će vjerovatno biti jednake kad dođe 10.12 Catalyst(ja se tako nadam!{#})

S tim da HD6950 koša dobrih 70$+ manje od GTX570 te s tim troši manje, EQAA(Morphological AA) AMD PowerTune te je općenito watt per die dobro dobro iznad GTX570!

Ovo je odličan posao od AMD jer napraviti karticu manju, da troši manje + ima dual-bios te u rangu konkurencije, isplativija za proizvoditi te dobro dobro jeftinija neznam gdje ti vidiš problem?

S tim da HD6970 je konkurencija GTX570  a jeftinija je 20$!!!

HD6970 se smješta negdje između GTX570 I GTX580!

Te s boljom teselacijom na igrama na normal tesseltaion je tu negdje s GTX570 i sad tko je tu lud?

Ili će opet biti nVidia par sto tisuća AMD 2 miliona na DX11 karticama?

P.S.PowerTune je nešto kao Voltmod iako ne djeluje tako ali ajde!

P.P.S.Nisam FanATIk nego samo govorim da je ovo velik uspjeh da nebi Nvidioti krivo protumačili pa napali ;)

Athlon II x3 435 OverClock Help
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 20:40 (pandza94).
16 godina
neaktivan
Predstavljeni Caymani

Uzaludne vam rasprave kad je uvijek bilo i bit će koliko para toliko muzike. End of story ati vs nvidia.

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
Commodore kaže...

Ma kakav sad hladnjak opet?? Dao sam ti link u kojemu GTX570 troši više od 6970. I to je to, gotova priča. Bilo referentno hlađenje, nereferentno, vodeno, GTX570 troši više a trošit će više i nakon OC-a. As simple as that {#}

jasno da trosi vise ali je tisa. do sada je bar to bilo na ati-jevoj strani. visok tdp donio je i visoke okretaje ventilatora i vecu buku. po prvim recenzijama cak je i 6950 bucnija od 570tke. u prijasnjoj generaciji (5870/470GTX) tisina je bila i te kako na strani Ati-ja. sumnjam da ce i overclock potencijal i ovaj put biti na strani nvidije. uz cuda i physx to opravdava puno vecu razliku od 10% u cijeni. pohvalno je da se poradilo na CF skaliranju tako da SLI vise nije jedini logican multi gpu izbor. treba vidjeti kako ce se cijene sleci u narednih mjesec dana i onda donijeti realnije zakljucke, no za sada ovu rundu dobija nvidija. ne znam gdje si u mojim postovima procitao rijec "potrosnja" jer ja o tome nisam pricao. ukratko, na AMD strani su potrosnja i nijansu manja cijena, a na nvidijinoj sve ostalo.

mislim da ce obje kartice iz vise klase nama biti nezanimljive jer im 6950 (a sigurno ce i 560GTX) pusu za vrat a puno su jeftinije.

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

jasno da trosi vise ali je tisa. do sada je bar to bilo na ati-jevoj strani. visok tdp donio je i visoke okretaje ventilatora i vecu buku. po prvim recenzijama cak je i 6950 bucnija od 570tke. u prijasnjoj generaciji (5870/470GTX) tisina je bila i te kako na strani Ati-ja. sumnjam da ce i overclock potencijal i ovaj put biti na strani nvidije. uz cuda i physx to opravdava puno vecu razliku od 10% u cijeni. pohvalno je da se poradilo na CF skaliranju tako da SLI vise nije jedini logican multi gpu izbor. treba vidjeti kako ce se cijene sleci u narednih mjesec dana i onda donijeti realnije zakljucke, no za sada ovu rundu dobija nvidija. ne znam gdje si u mojim postovima procitao rijec "potrosnja" jer ja o tome nisam pricao. ukratko, na AMD strani su potrosnja i nijansu manja cijena, a na nvidijinoj sve ostalo.

mislim da ce obje kartice iz vise klase nama biti nezanimljive jer im 6950 (a sigurno ce i 560GTX) pusu za vrat a puno su jeftinije.

Ne, pričao si 250W odnosno TDP-u. Nije govno već se pas posro. LOL da ne znam tko si u smislu razumiješ se u HW reko bi da me zahebavaš{#}

14 godina
protjeran
Predstavljeni Caymani

Moze li Phe 955 iskoristiti HD 6970 do kraja ?

um caruje dok snaga ne popizdi
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Predstavljeni Caymani

Sve u svemu, ništa posebno, isto kao i HD 68xx serija, jedino donosi smanjenje cjene, valda će se i za 69xx seriju kod nas pridržavat smanjena cjene, pa da bude nešto i od ovih kartica, sve u svemu, kartice prosječne, ali ih cjena (u Americi) čini dobrom kupnjom, jedina stvar koja me oduševljava je CF scaling, na rezi od preko 2500 x 1400 (ne znam točno koja je reza pa sa bubnio) skaliranje gotovo uvjek prelazi 100%, usudim se čak i reć, ebeno dobar posao sa CF-om!?

Nije Ivsa, nego bi treblo biti; Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
dejo6 kaže...

Ako su 6970 i 6950 za srednji segment tržišta, koje su onda za visoki?

5970, koji još uvijek nema konkurencije i 6990, koja također neće imati konkurencije

Inače, za neupućene.. 69xx je nasljednik 58xx serije. boost je itekakav a cijene još bolje.

Konkurencija će se opet znojit sa prodavanjem na rubu profita ili nikakvim profitom..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 22:35 (nixass).
15 godina

ali štancaju te grafe,uvijek sam bio uvjeren da je igrača industrija u dogovoru s proizvođačima hardvera da bi se stalno snažnije komponente kupovale i podjeli se lova od nadobudnih gamera

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
Predstavljeni Caymani

Sta nije nvidia rekla da ce izdat svoju dual gpu grafu odma nakon sto amd izbaci 6990?

0 0 hvala 0
17 godina
blackalbum kaže...

ali štancaju te grafe,uvijek sam bio uvjeren da je igrača industrija u dogovoru s proizvođačima hardvera da bi se stalno snažnije komponente kupovale i podjeli se lova od nadobudnih gamera

odkad konzole kolo vode situacija se drastično promijenila tak da ti ovo baš ne drži vodu..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran
ShadoW kaže...

Sta nije nvidia rekla da ce izdat svoju dual gpu grafu odma nakon sto amd izbaci 6990?

hahaha zamisli HD 6990 u CF-u to su 4x HD 5970 uffff

15 godina
Predstavljeni Caymani

cek koja je sad bolja

6970 ili gtx 570

koliko sam razumio da je malo jaca od 570 a slabija od 580

a ova 6950 jel slabija od 570

zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tpg kaže...

cek koja je sad bolja

6970 ili gtx 570

Dobro si shvatio ;)

15 godina
sheX kaže...
tpg kaže...

cek koja je sad bolja

6970 ili gtx 570

Dobro si shvatio ;)

a ovo pitanje

zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
14 godina
protjeran
tpg kaže...
sheX kaže...
tpg kaže...

cek koja je sad bolja

6970 ili gtx 570

Dobro si shvatio ;)

a ovo pitanje

999% sam siguran da je i to tacno ;)

14 godina
protjeran
Predstavljeni Caymani

Mada ako je HD 6970 jednak ili jači od GTX 580 postoji velika mogućnost da je HD 6950 jednak ili jači u odnosu na GTX 570.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice