Baš me boli briga koliko dobijem TD-ova...
Ali java??? Come on...
Ali java??? Come on...
Umjesto da se riješe te jave oni ju forsiraju....To nisu samo oni,većina je to...
Da, potpuno si u pravu! Oni su većina, i Java neće biti samo tako zaboravljena.
Zapravo, sve više i više nailazim na tvrtke koje svoja IT rješenja temelje na Javi.
A otkad je i Oracle iza Jave, ne vidim kraja njezinoj dominaciji!
Iako osobno nisam Java-fan svejedno mislim da bi ovo trebalo malkice argumentirati i dati razloge zašto ne Java (?)
jer sve ovisi o načinu korištenja i o cjelokupnosti rješenja. Možeš ti imati neki super napredni alat pa opet prosječnošću
uništiti sve što ti alat nudi, a s druge strane sa nekim "slabijim" alatom raditi čuda ako znaš što radiš.
Mene osobno više od same tehnologije veseli što domaća tvrtka radi pametne stvari i
kreće i na vanjska tržišta - i mislim da je to bit koja se mora iščitati iz ove vijesti.
Pa valjda bi svi trebali u Visual Basicu i C šarpu programirati
Kaj mislite da se vrti na z/OS-u, AIX-u, Linuxu i ostaloj ozbiljnoj mašineriji po bankama i sličnim ustanovama? Digneš lovu na bankomatu, platiš na POS-u, provučeš Master ... u pozadini se vrti šta ?? Klijentska aplikacija na šalteru je šta? JAVA
A Oracle i IBM, koji sve svoje produkte baziraju na Javi su obični suckeri zar ne?
Java ima dominaciju u poslovnim aplikacijama ali to je samo zato jer ljudi koji ih razvijaju ne prate stručnjake s bug foruma
Ali java??? Come on...
A ti kao imas firmu, a visis na Bug cijeli dan.
A ti kao imas firmu, a visis na Bug cijeli dan.
Tvoja briga kako ja provodim svoje vrijeme?
Think not...
I suzdrzi se od idiotskih komentara i privatnog napadanja...
Ali java??? Come on...
Iskreno nisam niti protiv Jave, niti za nju, ali zašto ne Java ??
Stabilnošću se već dokazala, brzinom je nedavno dostigla C++ (od verzije 1.6), možda nije najjednostavnija ili user-frendly (programmer frendly), ali zato pruža puno načina customizacije, prilagodbe i što je još najbitnije vrti se na svim platformama bez ikakvog rekompajlanja.
Jedini nedostatak Jave je nedavno preuzimanje Sun-a od Oracle-a i guranja njihove filozifije, koja se većinom pritivi Open source-u, čiji največi oslonac je bila Java...
Vidim da su vecina na forumu M$-ovci. Popularnost jave na ovim prostorima ce se povecati u narednih pet godina.
Nesto sto se vrti preko interpretera nikad nece biti brzo kao buildani program... to je jedan...
+ za stvarno zahtjevne aplikacije treba više nego dobro računalo... A za istu takvu aplikaciju pisanu u nekom "višem" programskom jeziku, treba puno manje...
Evo recimo uzmimo skroz banalni primjer minecrafta...
Ono bi se, da je napisano u c++ vrtilo i na 600 MHZ i 16 MB grafičke...
Ovako zato što je preko jave + uzasno neoptimizirana više manje treba prosjecno računalo...
I biti ili ne biti MS-ovac nema nikakve veze s time što ja ne volim javu (FYI obožavam Linux i većina kompova na poslu je na tome, pa čak i većina mojih osobnih PC-ova, ali ne podnosim javu, ne podnosim Google, što ćeš sada?)...
Nesto sto se vrti preko interpretera nikad nece biti brzo kao buildani program... to je jedan...
+ za stvarno zahtjevne aplikacije treba više nego dobro računalo... A za istu takvu aplikaciju pisanu u nekom "višem" programskom jeziku, treba puno manje...
Ovako zato što je preko jave + uzasno neoptimizirana više manje treba prosjecno računalo...
I biti ili ne biti MS-ovac nema nikakve veze s time što ja ne volim javu (FYI obožavam Linux i većina kompova na poslu je na tome, pa čak i većina mojih osobnih PC-ova, ali ne podnosim javu, ne podnosim Google, što ćeš sada?)...
Ako koristite linux na poslu bas me zamima koji programski jezik koristite i koji IDE.
Eto uzivaj... a ako pitaš zašto to i ostalo... predug je odgovor da objasnjavam... Javu cemo nazalost morati rabiti kao user frontend za neke stvari, iako ce isti biti dostupni u još dvije varijante... ( i da znam da je eclipse java... ali što ćeš... dobro je napisan)
Cestitam kompaniji Evola na produktu, te koliko vidim po referencama uspjesnom radu.
A svom kompi "osvjetljenom" saljem jedan link, na hrvatskom je za slucaj da se ne zna engleski, http://hr.wikipedia.org/wiki/Programski_jezik_visoke_razine, da se malo informaira sto je visi programski jezik i tko tu sve spada (no da se studiralo mozda bi se i to naucilo).
Uz poruku: Neznanje nije temelj za "ne voljeti" nesto/nekoga.
Ja sam često "pi**io" na Javu i to ponajviše što su mi sinonimi za Javu (pogrešno) bili swing i awt. Java je vrlo moćan programski jezik koji je najprihvaćeniji za enterprise upotrebu. Kad razgovaram sa nekim ljudima izvana koji se bave razvojem aplikacija za banke, telekom i sl. kad spomenem .NET za razvoj laganom mi se nasmiješe i potapšaju me po leđima. Svatko bira u čemu razvija i mislim da je skoro svaki jezik upotrebljiv.
Jedino što me malo zasmetalo u ovoj raspravi je glupost koju je netko izrekao da je Java interpreterski jezik. Dajte ljudi malo razmišljajte prije neg grunete.
Ali java??? Come on...
Umjesto da se riješe te jave oni ju forsiraju....To nisu samo oni,većina je to...
O cemu vas dvoje? Pa najpopularniji jezik za izradu poslovnih aplikacija i jest java?
O cemu vas dvoje? Pa najpopularniji jezik za izradu poslovnih aplikacija i jest java?
Ovo mi je drago cuti.
Slažem se ali ne znači da je najbolji, niti mu JIT kompilacija nece tu pomoci...
Ovo mi je drago cuti.
???
Ja samo iznosim cinjenice. Da budemo nacisto, ja kucam u .Netu tako da ne ispadne da sam neki fanboy.
Here we go again,
http://blog.dhananjaynene.com/2008/07/performance-comparison-c-java-python-ruby-jython-jruby-groovy/
Čitati do kraja, ne samo gledati "slikice"
Rekao sam dostigla, nisam rekao prestigla...
Mislim lagano je nešto tvrditi, a samo par googlanja dalje ima ljudi koji su već i napravili testove na tu temu...
Iako sumnjam da se to bude poboljšavalo preuzimanjem Jave od Oracle-a