Opera 10 beta 3

poruka: 49
|
čitano: 7.101
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera 10 beta 3".
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

kad uvedu aero skin, poboljšaju prikazivanje web stranica i malo bolje srede način baratanja s bookmarcima onda već možemo pričat o browseru sve ostalo je kozmetika. FF i dalje ostaje one and only kod mene.

1 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

I kod mene ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 11:23 (TraNsPOrtEr).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Opera 10 beta 3

Ja bum sacekal finalnu verziju pa cu procjenit, nevjerujem da ce se opera spustit na tu razinu da je sporija od firefoxa.

trezan a za sebe neznam

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Opera 10 beta 3

haha kako su krenuli svi u optimiziranje tih browsera uskoro ce bit brži i od naše internetske veze! Smijeh

16 godina
neaktivan
comrad132 kaže...

kad uvedu aero skin, poboljšaju prikazivanje web stranica i malo bolje srede način baratanja s bookmarcima onda već možemo pričat o browseru sve ostalo je kozmetika. FF i dalje ostaje one and only kod mene.

uzeo si mi rijeci iz usta :) u potpunosti se slazem s ovim sto si rekao. nadam se da ce nas ff 4.0 nekad oboriti s noguuu :) a za sve ostale koji zele da isprobaju Beta 3 izdanje Opera 10 web preglednika, evo Vam i link za skidanje: Download Opera 10 Beta 3

www.DOWNLOAD.ba | www.wallpapers.ba | www.info.co.ba | www.games.co.ba | www.MOBILNI.co.ba
15 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

Ja sam koristio FF dosta dugo, dok nije izasao Chrome, otada njega koristim i mislim da ga necu mijenjati. Svidja mi se radi jednostavnosti, i zato sto (barem meni je tako) nema ni viska ni manjka opcija nego taman, takodjer nisam dozivio ni jedan bug, niti da mi se srusio ikada. Svidja mi se i minimalisticki dizajn.

A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
comrad132 kaže...

I ja sam ljubitelj FF-a i kod mene je to jedini izbor (iako imam instalirane i Operu i Safari), ali ne bih se slozio da Opera ima problema sa prikazom stranica, Opera prikazuje stranice po propisu, a programeri-amateri ne postuju propise i ne provjeravaju da li se stranica ispravno vidi u svim browserima.

17 godina
comrad132 kaže...

nije problem do Opere što loše prikazuje stranice, problem je do web dizajnera koji ne vode računa o Operi zbog malog postotka korisnika

Opera i Safari su browseri koji najbolje rezultate postižu na ACID testu stoga je glupo optuživati Operu...

sjetite se samo FF u ranim danima kad je IE imao 90 % korisnika, redovito bi svaka stranica u njemu loše se prikazivala, čak je i izdan oni add-on IEtab koji je omogućavao korištenje IE engine-a

meni osobno Opera glavni izbor na Windowsima, prebrza je, opcija BACK nevjerojatno dobra, za razliku od ostalih browsera za koje imam osjećaj kao da potpuno renderiraju i učitavcaju stranicu ponovno, opera je prikaže isti tren

ali moram naglasiti kako ekipa iz Opere slabo razvija svoj browser za druge platforme, na macu je osjetno sporija, a na linuxu skroz osakaćena

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
17 godina
Opera 10 beta 3

Nitko ne koristi IE?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Nitko ne koristi IE?

Posto Bug cita uglavnom tehnicki obrazovanija publika mislim da je postotak IE-a puno manji nego uobicajeno. Bugovci, imate neku statistiku da vidimo da li je ovo tocno?

17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
shkval kaže...

Nitko ne koristi IE?

Posto Bug cita uglavnom tehnicki obrazovanija publika mislim da je postotak IE-a puno manji nego uobicajeno. Bugovci, imate neku statistiku da vidimo da li je ovo tocno?

Jel bi mi mogao navesti par cvrstih argumenata (bez Googlanja) zasto tehnicki obrazovanija publika nuzno koristi neki drugi browser?  Osmijeh

http://irale.deviantart.com
17 godina
ivoleko kaže...
...

ali moram naglasiti kako ekipa iz Opere slabo razvija svoj browser za druge platforme, na macu je osjetno sporija, a na linuxu skroz osakaćena

Pre će biti da Opera razvija svoj browser za previše platformi i da te dve još nisu pošteno stigle na red. Osim na kućnim računarima, razne verzije Opere se vrte na bezbroj mobilnih telefona (i njihovih nekoliko različitih operativnih sistema), u set-top boxevima, konzolama...

Nova beta desetke zaista deluje sjajno. Poseduje ogromno bogatstvo mogućnosti (od kojih je skoro svaku otkad ih je Opera uvela iskopirao barem poneki browser, no u verziji 10 ima i nekih novih koje još nisu stigle na red, npr Visual Tabs koje je sada moguće postaviti sa strane, idealno za widescreen monitore) koje su sve lako dostupne iako je interfejsa i dalje sasvim uredan i nenametljiv, stranice prikazuje bez greške (sa prethodnim betama sam imao nekih problema sa npr Facebookom, mada sam zatim slične probleme imao i sa ostalim browserima, a i drugi ljudi su mi se žalili u poslednje vreme), a što se brzine tiče, čisto kada je izvođenje JavaScripta u pitanju, ako testirate sa SunSpiderom zaista je sporija od konkurencije no još nisam video stranicu na kojoj bi se to dalo primetiti (a ako web aplikacije budućnosti budu zahtevale više, Opera će biti spremna, jer je novi i drastično brži JavaScript engine planiran za naredne verzije već u razvoju).

Sve u svemu, na računaru imam instalirane IE8, FF 3.5.2, Operu 10 b3 i Iron 2.0.x (Chrome), a Safari 4 sam deinstalirao prekjuče. Sve sam ih probao i svaki ima nešto dobro i zanimljivo, ali nova Opera mi se najviše sviđa.

17 godina
Opera 10 beta 3

RaLe kaže...
Jel bi mi mogao navesti par cvrstih argumenata (bez Googlanja) zasto tehnicki obrazovanija publika nuzno koristi neki drugi browser?  Osmijeh

"Zašto" je teško pitanje, ali činjenica je da kad se pogleda statistika manje više bilo kog tehničkog sajta ili foruma (koji nije za MS-ove developere), bilo da je u pitanju BOL, W3Schools ili neki drugi, statistika jasno pokazuje da je tako. No par razloga ipak pada na pamet:

1. tehnički obrazovanija publika je svesnija postojanja drugih browsera i ne boji se da oni rade lošije od IE-a jer on dolazi uz Windows i original Microsoftov je (da, čuo sam ovaj razlog od manje tehnički upućenih);
  2. sigurnost, ne ulazeći u raspravu oko toga da li su ostali browseri tu bolji zbog boljeg programiranja ili zato što se manje napadaju, činjenica stoji
  3. IE konstantno kasni za konkurencijom po mogućnostima: tabovi, mouse gestures, mogućnost pauziranja downloada, ugrađeni rudimentarni torrent klijent, kao i gomila drugih, sitnijih ili manje sitnih poboljšanja su stvari koje je IE doneo znatno posle konkurencije, ili ih još nema, i zbog toga onima upućenijima (a ovo opet ima veze sa razlogom 1.) alternativni browseri konstantno deluju primamljivije;
  4. mnogi među tehnički obrazovanijom publikom su u nekom trenutku pravili neku Internet stranicu i uverili se kolika je muka srediti bilo šta iole složenije (čitaj: izmeniti mimo zvaničnih standarda koje poštuju svi ostali browseri, bilo da su u pitanju DOM ili JavaScript, često uz potrebu da se obavi detekcija browsera i napiše poseban kod asmo za IE) tako da se pravilno prikazuje ili da uopšte radi u IE6 ili IE7 i zbog toga mrze IE iz dna duše.

P.S. Izvinjavam se zbog dvostrukog posta.

Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
Ivan(4) kaže...
ivoleko kaže...
...

Pre će biti da Opera razvija svoj browser za previše platformi i da te dve još nisu pošteno stigle na red. Osim na kućnim računarima, razne verzije Opere se vrte na bezbroj mobilnih telefona (i njihovih nekoliko različitih operativnih sistema), u set-top boxevima, konzolama...

slažem se u potpunosti, Opera je vladar na mobitelima, a i ugrađeni je borowser u Nintendo Wii

no kad sam spomenuo druge platforme zapravo sam mislio na na mac i linux, gdje Opera jako, jako zaostaje. 

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
17 godina
neaktivan
comrad132 kaže...

WTF??

Jeli ti uopce koristis Operu ili samo dajes proizvoljne i sablonizirane "odgovore". Ako je vec diskutabilno prikazivanje stranica (mada nije bolest za umreti) onda daj molim te lepo pojasni sta fali organizaciji bookmarksa?

Uz sav respect korisnicima FF-a ali Opera je (odgovorno tvrdim) nepravedno zapostavljen i "gurnut" browser. Stvar je navike ali molim vas bar je isprobajte pa sudite dalje

Uostalom... Sto je FF bez plugina?

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
17 godina
neaktivan
RaLe kaže...
virtualAThome kaže...
shkval kaže...

Nitko ne koristi IE?

Jel bi mi mogao navesti par cvrstih argumenata (bez Googlanja) zasto tehnicki obrazovanija publika nuzno koristi neki drugi browser?  Osmijeh

Gore ti je Ivan odlicno objasnio.

Lazarus Long kaže...

Uostalom... Sto je FF bez plugina?

Nista, ali to je kao da pitas sta je auto bez motora.Niti jedan, ali doslovce niti jedan browser ne mogu koristiti osim FF-a samo iz razloga jer nema dodatke, a kad ih i ima (IE, Chrome) onda su ili debilni (IE) ili se tako tesko postavljaju (Chrome) da mi se ne da vise niti probavati.

17 godina
Opera 10 beta 3

Evo jedan post iz Opere 10 Beta 3... Sve u svemu, odlični dojmovi za sada. Moram priznati da sam preskočio Beta 2 verziju i u odnosu na prvu Betu vidim značajnije pomake na bolje.

Pošto je ovo ipak BETA, smatram da je bespotrebno raspravljati o tome koji je browser bolje koristiti, IE, FF, Safari, Operu, Chrome... Operi svaka čast! Malo tko bi imao toliko muda da konstantno ulaže u razvoj preglednika na tolikim platformama. Za sada im ide odlično, a pravi sjaj Opere 10 ćemo vidjeti ipak tek onda kad izađe konačna verzija!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

tehnički obrazovanija publika uglavnom koristi druge browsere osim naravno ako nije microsoftov developer naravno ko što je netko napomenuo gore... eto čisti primjer je ako ste ikad izrađivali stranicu i koristili CSS tehnologiju koja je s nama u verziji 2 od 1998me kolko vidim na wikipediji a u exploreru i dalje ima banalnih funkcija koje ne rade.

jedan primjer je funkcija margin:0 auto koja bi trebala recimo pozicionirati div u sredinu ali to naravno ne radi. ima ih još ali da ne nabrajam... pa onda ljudi krive operu za prikaz stranice i eto to je čisti dokaz da ljudi moraju onda pribjegavat raznoraznim kodovima kako bi se stranica ispravno prikazala u IEu jer ga koristi više ljudi i onda to u operi ispadne nikak samo zato šta se drži standarda.

inače operu koristim oduvijek a beta 3 mi se jako sviđa zbog poboljšanja renderiranja i rješenih bugova pogotovo šta face sad konačno normalno radi :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 17:34 (marko1103).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

da a na zoom sam zaboravio, na FF zoom radi savršeno, dok na operi i na svim drugim browserima izgleda kockasto i jadno, potpuno beskorisno jer unakazi stranicu a o štekanju pojedinih stranica kad zumiraš da ne govorim. ma kakva opera kakav chrome, imao ih ne više od 5 min na disku i to mog diska nebu više vidjelo Smijeh

0 4 hvala 0
17 godina
Opera 10 beta 3

Zna tko gdje ima za skinut slike koja je na pozadini speed dial-a?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
comrad132 kaže...

da a na zoom sam zaboravio, na FF zoom radi savršeno, dok na operi i na svim drugim browserima izgleda kockasto i jadno, potpuno beskorisno jer unakazi stranicu a o štekanju pojedinih stranica kad zumiraš da ne govorim. ma kakva opera kakav chrome, imao ih ne više od 5 min na disku i to mog diska nebu više vidjelo Smijeh

Diskutabilna je tvoja procjena kad si ju donio na osnovi 5 minuta korištenja browsera Namigiva

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan
Rain Man kaže...

Zna tko gdje ima za skinut slike koja je na pozadini speed dial-a?

Jel misliš na ovaj? Namigiva

http://my.opera.com/community/opera/wallpapers/info/?id=1939

17 godina
comrad132 kaže...

Tocno taj. Hvala.

17 godina

comrad132 kaže...

Pa, ako ti je zum toliko bitna funkcija, onda ok, osim što ne znam na šta tačno misiš pod štekanjem, a što se "kockastosti" tiče, evo 100% cropova zumiranog BOL-a u FF-u i Operi, pa svako može da pogađa koji je koji i da zaključi koji mu se čini kockastim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 21:34 (Ivan(4)).
17 godina
Opera 10 beta 3

Po meni je zoom na Operi daleko najbolji još od rane verzije 8 kada je Opera zumirala cijelu stranicu uključujući i video (youtube npr.) dok ostali browseri nisu mogli zumirati video...

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Pa, ako ti je zum toliko bitna funkcija, onda ok, osim što ne znam na šta tačno misiš pod štekanjem, a što se "kockastosti" tiče, evo 100% cropova zumiranog BOL-a u FF-u i Operi, pa svako može da pogađa koji je koji i da zaključi koji mu se čini kockastim.

- Isto.

- A u podrumu?

- Jedino kad ga ugasim.

17 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

Ne mogu postati sa ove Opere na ovaj forum. Ne znam sta bi bilo

Kada kliknem na posalji pojavi se dialog "molimo pocekaje" i tako stoji

Ovo je bilo sa svim prethodnim betama.

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
17 godina
Opera 10 beta 3

Ja koristim Operu i Firefox, a probao sam Chrome i Safari ali jednostavno mi se ne sviđaju. Uglavnom gdje opera neće tamo s firefox.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina
Opera 10 beta 3

Koristim Operu jako dugo i u biti samo nju!

Jako sam zadovoljan! Gotovo da nisam imao primjedbi!

Instalirao sam i betu 3 i zasad mi sve radi kako treba, sa dvojkom sam imao sitnih problema.

TrustNo1

1 0 hvala 0
17 godina
Opera 10 beta 3

Operu koristim od verzije 9 i vise sam nego zadovoljan. 10 koritim jos od alfe i po mom misljenju je daleko najbrzi preglednik. Zamjerke koje imam   su baratanje bookmarcima (smeta me sto bookmark ne mogu pobrisati putem desnog klika iz popisa bookmarka) i prilicno beskorisni widgeti. Sto se tice FF naravno koristim i njega no cinjenica je da Opera ima masu stvari koji u FF dolaze tek instalacijom Add-inova (speed dial, mouse gestures bez kojih ne mogu sad kad sam se navukao :)...), a i zumiranej stranice je oduvijek bilo bolje u Operi...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice