Nokia je prošlost.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Misliš prije mnogi ne bi voljeli da je tako, al nažalost..
Nokia je prošlost.
Ovakve teze bez argumenta vrijede ko i Android na 600 MHz
Nokia = BMW
Samsung = KIA
Nokia = BMW
Samsung = KIA
Ako ćemo nekakvu auto usporedbu onda bi ja rekao ovako:
Nokia=engleski automobili (nekad bili a sada se spominjali, sveli se na par luksuznih marki poput Jaguara u vlaništvu indijske TATE)
Samsung=VAG koncern (WV, Seat, Škoda...), jedan od najvećih proizvođača, a za dobar dio ostatka industrije dostavlja dijelove jer ih sami nisu sposobni jeftino proizvesti.
Jedini razlog zašto ovo postam je jer pljuješ po Samsungu. Btw, ako nisi znao Samsung proizvodi i automobile, brodove, hrpu dijelova za space shuttle i par tona modela razne elektronike. Evo danas na sammobile čitam da će iPhone7 imati budući Samsung exynos čip. Nokia nije ni crno ispod noktiju od Samsunga.
Nokia je prošlost.
Ovakve teze bez argumenta vrijede ko i Android na 600 MHz
Ajde gdje se spominje android? daj mi reci. i sad započinješ flame i kasnije veliš kako dolaze "androidaši" u svaku temu pljuvat po svemu kaj nije zeleni robot.
Meni se sviđaju i ios i wp i android, od svakog po nešto. Ali najviše mi odgovara android.
A ako tebi fali nešto u glavi pa moraš izazivat svakodnevno po forumu i pljuvat bezveze, onda si jadan.
Danas svi telefoni imaju iste procesore, isti ram i iste ekrane, a jedino po cemu se razlikuju je OS. Nokia pokusava biti drukcija ali na zalost otisla baba s kolacima.
Nokia = BMW
Samsung = KIA
vidim da dugo nisi sjedio u nekakvoj KIA limuzini... :P
Ja mislim da se Nokia vraća u igru.....barem zbog kamere i materijala od koje se izrađuje.
Nokia = BMW
Samsung = KIA
Nokia=engleski automobili (nekad bili a sada se spominjali, sveli se na par luksuznih marki poput Jaguara u vlaništvu indijske TATE)
Samsung=VAG koncern (WV, Seat, Škoda...), jedan od najvećih proizvođača, a za dobar dio ostatka industrije dostavlja dijelove jer ih sami nisu sposobni jeftino proizvesti.
Jedini razlog zašto ovo postam je jer pljuješ po Samsungu. Btw, ako nisi znao Samsung proizvodi i automobile, brodove, hrpu dijelova za space shuttle i par tona modela razne elektronike. Evo danas na sammobile čitam da će iPhone7 imati budući Samsung exynos čip. Nokia nije ni crno ispod noktiju od Samsunga.
Pa gdje je pljuvao po Samsungu? Samo je usporedio. BMW vec odavno poznat kao dobro auto, bas kao i Nokia u mobilnom svijetu. KIA nova popularna firma i prave dobra auta. U Americi neki model KIA-e proglasen autom godine i sl. Poredjenje sa Samsungom na mjestu. S druge strane ti jesi pljuvao po Nokiji sa ovom zadnjom recenicom...
Danas svi telefoni imaju iste procesore, isti ram i iste ekrane, a jedino po cemu se razlikuju je OS. Nokia pokusava biti drukcija ali na zalost otisla baba s kolacima.
Pa zapravo ne, ako malo pogledas bolje njihove mobitele vidjet ces da nude kvalitetu boju od konkurecije a ono cime odskacu od konkurecije je komplet kvalitenog softvera. Nokia Music, kvalitetna navigacija, City Lens, JobLens... ... ...
Pa zapravo ne, ako malo pogledas bolje njihove mobitele vidjet ces da nude kvalitetu boju od konkurecije a ono cime odskacu od konkurecije je komplet kvalitenog softvera. Nokia Music, kvalitetna navigacija, City Lens, JobLens... ... ...
Najbolja je aplikacija igrica "nedostajuća notifikacija". Vrhunska kvaliteta.
Čitav svijet, 90% njih ne razumije tu kvalitetu, samo ovi fanboyi na ovom forumu. Kineska kvaliteta Nokijinog hardvera je nadaleko poznatija od kineske jednog iPhonea, Samsunga, LG-a Huawei-a ili HTC-a.
Koristio sam nokiju jako dugo i nije mi jasno zašto je ljudi i dalje hejtaju..istina je da im je sustav bio u banani(symbian), doduše meni samo zbog manjka aplikacija. Ali što se tiče kvalitete mobitela, kamere i samog osjećaja dok držim mobitel meni je nokija bila nenadjebiva. Prešao sam na sony xz mob je dobar i sve to, ali mislim da sam možda ipak trebao uzeti nokiju 920 ili sačekati ove nove modele..ne znam, ja se samo nadam da će nokija ostati na tržištu pa makar imali lošiju prodaju od samsunga i ostalih..
Vidim da ljudi ne kuze kaj to znaci pa da prevedem.
Premalo i prekasno.
Najveci problem je nedostatak spamanja sa ugovorima kod operatera. Na njemackom govornom podrucju se Apple i Samsung reklamiraju od jutra do sutra. Ima reklama za same uredaje i ima jako puno reklama za uredaje sa ugovorom!!!
90% ljudi kupuje telefone na UGOVOR i tu Nokia faila big time.
Sami telefoni su super isto ko i svi drugi. Imaju te neke kamere i solidan softver sa besplatnom offline navigacijom.
Nokia = BMW
Samsung = KIA
Pa gdje je pljuvao po Samsungu? Samo je usporedio. BMW vec odavno poznat kao dobro auto, bas kao i Nokia u mobilnom svijetu. KIA nova popularna firma i prave dobra auta. U Americi neki model KIA-e proglasen autom godine i sl. Poredjenje sa Samsungom na mjestu. S druge strane ti jesi pljuvao po Nokiji sa ovom zadnjom recenicom...
Hvala što si shvatio poruku.
Daleko od toga da je KIA loš auto, ali ja osobno bih BMW - ako moga birati.
Ispričavam se ako sam nekog uvrijedio.
Usporedujete kruske s jabukama a pricate o nektarinama.
Čitav svijet, 90% njih ne razumije tu kvalitetu, samo ovi fanboyi na ovom forumu. Kineska kvaliteta Nokijinog hardvera je nadaleko poznatija od kineske jednog iPhonea, Samsunga, LG-a Huawei-a ili HTC-a.
zaboravljas da je wp8 nova platforma, notifikacije ce doc prije ili poslje (neznam zasto si se toliko uhavtio notifikacija kao da je to najvaznije u mobitelu)
a sto se kvalitete hardvera tice tu su odavno pokazali sta znaju
zaboravljas da je wp8 nova platforma, notifikacije ce doc prije ili poslje (neznam zasto si se toliko uhavtio notifikacija kao da je to najvaznije u mobitelu)
Nova platforma... WP8? A WP 7.5, 7.x... nije postojao? Kako neki vole pamtiti kao ribe... WP NIJE nova platforma, već dvije godine tumaraju i ne snalaze se. Udio WP je u padu, IMHO trajno. Čak i da nije, nikad neće preći magičnu granicu od 5%, 2 godine povijesti i tržišne činjenice ti govore.
Nisam se ja "uhvatio notifikacija" nego je to bio JEDINI pravi feature (osim PR napumpane, uzaludne "fluidnosti") tog OS-a nad konkurencijom. Feature koji ne radi kako bi trebao! Od WP7.5 na ovamo. O funkcionalnim "dječjim bolestima" tog feature-a na "tileovima" (a to im je smisao) slušam od prvih verzija WP-a. Hebeš fluidnost kad nemaš funkcionalnost. Sve se svodi na beskrajno "fluidno" skrolanje šarenih kvadratića i traženje "pravog" šarenog kvadratića. Sorry, to je za vrtić.
> a sto se kvalitete hardvera tice tu su odavno pokazali sta znaju
TKO? Nokia? Microsoft? Kinezi? Ključna riječ je odavno. Jer , Elop je raspustio čitav Nokijin research & development; 41 mpix Zeissova leća i PureView tehnologija je - Symbian (kojeg je Elop popljuvao i ugasio), nema veze sa WP i Lumiom. To je hibridno ubačeno, trebalo im je godinu dana (firmi kojoj gori pod petama!) da to implementiraju na WP.
Činjenica je da Nokia pokušava održati visoku kvalitetu hardvera i to poštujem, samo što su pogasili sve evropske tvornice i outsourcali proizvodnju... gdje je jeftinija. Nemereš biti pošten i heben, nemereš raditi kvalitetno i jeftino! Posljedica je: uz sve subvencije, Lumie su i dalje preskupe - to ti ne govorim ja već tržište.
Da skratimo: Android je standard. iOS je standard. WP to nije. Što mi tu teoretski možemo promijeniti da bude obrnuto?
Polly hoce kreker?
Prestanite hranit papagaja.
Sto se tice Nokije, dovoljno je pogledati na youtubeu kako Lumia 520 (najjeftinija Lumia) goni npr. Asphalt 7, jednu od najzahtjevnijih igrica za mobitel. Necete naci nijedan Android uredjaj, cak i duplo skuplji koji moze barem pokrenuti tu igricu.
Nokia = BMW
Samsung = KIA
vidim da dugo nisi sjedio u nekakvoj KIA limuzini... :P
ko ni ti u BMW limuzini
ipak su to dva razlicita svijeta
Nokia = BMW
Samsung = KIA
Usporedba s autima?
Mo-že!
Samsung = Corvette - moćna vanjština, strašan motor, sve naoko kvalitetno; sav od plastike, dezintegrira se za mjesec dana
NOKIA = Aston, ako može, Virage - zaljubiš se čim ga vidiš u jarkoj boji, slabiji motor(ali daleko od slaboga), ali daleko kvalitetniji, uživaš u vožnji(ne baš jako(sportski ovjes i tak')), malo modela svi slični, jedan bolji od drugoga
Samo tvoj Aston Virage nemaš gdje natankati, tako da ga držišna ovom forumu u garaži i samodopadno se diviš njegovoj fluidnosti. Nema ni dodatne opreme ni servisera. I svi ti kažu "vau, kako je pravi, ja bi takav" i onda odmah kad se okrenu kupe neku skroz drugu mašinu.
A ovo "dezintegrira se za mjesec dana"... :-) pa je vidi se, nema ih više nigdje kao ..., skroz su dezintegrirani.
Jbt vi o Nokiji ko cigo o Ford Taunusu :-)
Edit - buahaha ovo nisam ni vidio, fakat ko ... :
BMW vec odavno poznat kao dobro auto, bas kao i Nokia u mobilnom svijetu. KIA nova popularna firma i prave dobra auta.
Dobro ovo auto, buraz, sos padeži nisme doma. Nitko nema što Nokija imade...
a odakle vama da nema niotifikacija? notifikacije kao takve postoje i dosta su konkretne. jedino što u toj prići ne postoji je notifikacijski centar koji, ruku na srce, i nije prijeko potreban kad ti je cijeli FAKIN ekran NOTIFIKACIJSKI CENTAR. Al glavno da ovaj corto, koji očito nije ni vidio wp8 telefon a kamoli koristio kenja po tome.
Kao i obicno, cim pocnu usporedbe s autoindustrijom rasprave ode u 3 krasne... btw samo na Bol forumu lik mrtav hladan moze ispalit takvu nebulozu usporedivsi Kiu sa Samsungom a BMW s Nokiom (jhebote od kad to BMW-u low end modeli cine vecinu prodaje-zarade?) , i onda jos najbolje od svega za to pocne skupljat palceve
Kao sto je covjek lijepo rekao Samsung bi bio nesto ala Volkswagen grupa, koncern s zilion proizvodnih linija koje pokrivaju aposlutnu svaku nisu na trzistu (od skoda Fabije pa do Veyrona), te koji jos usput proizvodi dijelove za dobar dio ostatke industrije.
Nokia ima veze s BMW kao i ja s sinkroniziranim plivanjem, ako se vec s nekim moraju povlacit paralela u odnosu na BMW to je onda Apple. Premium proizvodjaci koji svoje poslovanje ne baziraju na zilion modela i linija vec na prodajnoj marzi, koje karakterizira state d'art dizajn te motori koji se provlace kroz cijelu gamu, te nadasve percepcija medju pukom kao ultra razvikanih snobovskih brendova, brendova u koji se mnogi kunu zivotom dok s druge strane bar jos toliko njih po njima nesmiljeno pljuje.
Nokiji bi odlican pandan bio General Motors, koncern koji je godinama, zapravo desetljecima, bio najveci svjetski proizvodjac, da bi onda zbog uljuljanosti u vlastitu velicinu, aka tromost povezanu s bolesno krivim procjenema spao ne veoma niske grane.
Nokijine Lumije bi bile nesto ala nekad GM-ov Saab, premium brend automobila postavljen bas kao konkurencija tom BMWu, Audiju Mercedesu... brend koji je bio na glasu zbog svoje razlicitosti ovima. Brend s kvalitetnim modelima, kod kojih ona cesto, bas kao i kod Lumija, nije bila produkt cisith specifikacija, te koji je unatoc svojoj gotovo fanaticnoj sekti obozavatelje (pronadjite se) zavrsio kako je zavrsio - na bubnju, Zasto? zato jer ih masa snobova koje kupuje takve aute nije dozivljavala 2%.
I onda kliknem na ovaj broj pored "HVALA", da vidim ko mu se uvuko u supak i tu je uvijek jedna te ista osoba...
I onda kliknem na ovaj broj pored "HVALA", da vidim ko mu se uvuko u supak i tu je uvijek jedna te ista osoba...
ma kako ne shvacas, to ti je belosvetska urota na celu s crnim, zelenim i zutim vragovima