fora rješenje...
svaka čast
fora rješenje...
svaka čast
fora rješenje...
svaka čast
fora rješenje...
svaka čast
fora rješenje...
svaka čast
Naravno, samo se šalim, ali Intelova grafika je stvarno slaba, tako da ne znam što može proizaći iz njihovih grafičkih čipova integriranih u proc, osim ako neće raditi zajedno s glavnom karticom i obavljati najlakše poslove i time pomoći gl. grafi da se koncentrira na teže poslove.fora rješenje...
svaka čast
Naravno, samo se šalim, ali Intelova grafika je stvarno slaba, tako da ne znam što može proizaći iz njihovih grafičkih čipova integriranih u proc, osim ako neće raditi zajedno s glavnom karticom i obavljati najlakše poslove i time pomoći gl. grafi da se koncentrira na teže poslove.a gle ono jest da intelove grafičke nisu Bog zna kaj al jbg...
kaj ćeš :D
Kraj integrirane grafike - graficke se integriraju u CPU ;)
S obzirom da ovakva rješenja zauzimaju oko 70ak % tržišta malo je preuveličano reći da će propast... samo će se sa chipseta preselit na procesor i to je to.
Ovdje je intelu cilj citav northbridge integrisati u CPU, poceo je sa integrisanim memorijskim kontrolerom, a evo vec planiraju da ugrade i integrisanu graficku u cpu... cilj im je da kao što na prenosnim uredjajima vladaju sa svojim integrisanim grafickama, isto ucine i na desktop racunarima... ovdje najvise udaraju po nvidiji i njihovim chipsetima sa integrisanim grafickom, ne trebamo zaboraviti ni AMD/ATI i njihovu pricu, barem po teoriji oni bi ovdje trebali biti dobri... ali eto i nvidiji je cilj uci na trziste cpu-oca... cudna je ova bitka na tri fronta..... AMD/ATI vs INTEL vs NVIDIA
Mislim da im je ovo ipak malo prepesimistična procjena. Možda do 2015. godine. A i ti procesori s integriranom grafikom bi morali biti vraški dobri ako misle da će ih tako lako zamijeniti.
S obzirom da ovakva rješenja zauzimaju oko 70ak % tržišta malo je preuveličano reći da će propast... samo će se sa chipseta preselit na procesor i to je to.
A koja je tu ustvari bitna razlika, pogotovo za nas krajnje korisnike? I jedno i drugo je integrirano i vjerojatno ima slabije performanse od posebnih grafičkih kartica. Što se tiče propasti tržišta integrirane grafike u chipset ko zna? Ali mislim da se nešto drastično i naglo neće dešavati.