Josipović za ACTA-u

poruka: 452
|
čitano: 116.668
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Josipović za ACTA-u".
17 godina
neaktivan
Re: Josipović za ACTA-u

PROKLETNIK!
Ne dozvoljava mi da kradem!

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina

Batista kaže...
..
Cisto sumnjam da bi se ACTA mogla sprovest, al u slucaju ako bude - bezim na linuxe isti tren. ..

?... {#} (zbunjen sam k'o plavuša)
- što da se može sprovesti?
- kakve veze ima OS?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 10:42 (ihush).
17 godina
igy kaže...

i što je loše biti na linuxima ako windowsi ne odgovaraju, što ti znaš koliko je previše za microsoft, a koliko dovoljno. tvoje je da vidiš što se nudi na tržištu i izabereš ono što ti odgovara na legalan način

Zasto bi bilo lose, moze biti samo bolje...

Microsoftu i svakoj slicnoj kompaniji nikad ne bude dovoljno, ne znam kak ti to nije jasno. Cim vise imaju - vise trebaju.

@ihush - imam crackane winse i za svoje potrebe ih nemam namjeru kupovat, kao i vecinu ostalih aplikacija. Istina da se moze nac freeware za winse, al iz vidjenog smatram da je linux puno adekvatniji izbor za moje potrebe. (za mp3 i filmice bi se moral snac kod download dilera ko u nekad prosla vremena.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 10:46 (Batista).
17 godina
Batista kaže...
igy kaže...

i što je loše biti na linuxima ako windowsi ne odgovaraju, što ti znaš koliko je previše za microsoft, a koliko dovoljno. tvoje je da vidiš što se nudi na tržištu i izabereš ono što ti odgovara na legalan način

Zasto bi bilo lose, moze biti samo bolje...

Microsoftu i svakoj slicnoj kompaniji nikad ne bude dovoljno, ne znam kak ti to nije jasno. Cim vise imaju - vise trebaju.

pa neću im dati više, ako ću koristiti linux

15 godina
protjeran
Sta se moglo ocekivat od predsjednika lignjice? Taj je pun karizme, stava i odlucnosti ko go*no vitamina. Zelim mu ponovno padanje niza skale..
17 godina
igy kaže...

pa neću im dati više, ako ću koristiti linux

pa to sam i napisal, kad me ne mogu natjerat da platim winse, preci cu na free linux

Truth in engineering.
13 godina
neaktivan
Tako je batista. mozda da spuste cjene i povise nam svima place... mozda bi onda netko i kupio nesto ovako nemaju si brdo love ko ti josipovicu pa da mozes skupljat kolekcije svih zanrova glazbe u svoje ormarice... nego ih eto nazalot moramo skinuti sa neta da bi ih imali.. zalosno je to sto su uvjek oni koji imaju brdo love za tlacenje naroda kojj nema ni za kruh... neka se stavi j njhovu situaciju... ajmk se josipovicu zamjenit mjesec dana za poslove pa da malo vidis kakk je raditi za jeb... 3 i pol tisuce kuna uz to placat ppdstanarstvo i rezije i jos i zivjeti.. pokrijte se krpom po glavi i sutite jer imate budite sretni.. a ne da se bahatite pred sirotinjom
17 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

kako zatvaraju torrent web stranice koje nisu prekršile zakon, isto tako bi mogli zatvoriti i tvornice oružja, jer se oružjem može nekoga ubiti.  dvostruki standardi dragi predsjedniče  ...

*za oružje se može imati dozvola, a i policija ga koristi. ok, i torrent protokolom se dijeli softver koji nije piratiziran. 

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 10:57 (hrvooje).

0 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

@ihush - imam crackane winse i za svoje potrebe ih nemam namjeru kupovat, kao i vecinu ostalih aplikacija. Istina da se moze nac freeware za winse, al iz vidjenog smatram da je linux puno adekvatniji izbor za moje potrebe. (za mp3 i filmice bi se moral snac kod download dilera ko u nekad prosla vremena.

joj joj joj ja sam za filmove išao u kino s nekim i posuđivao u videoteci čak ni jedno ni drugo nisam morao platiti 300 kn da bih pogledao

što je uništilo kina i videoteke - sloboda interneta - uništila kulturu življenja, povećala nezaposlenost, maknula davanja državi i onima koji su živjeli od intelektualnog vlasništva

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 10:56 (igy).
15 godina
igy kaže...

joj joj joj ja sam za filmove išao u kino s nekim i posuđivao u videoteci čak ni jedno ni drugo nisam morao platiti 300 kn da bih pogledao

što je uništilo kina i videoteke - sloboda interneta - uništila kulturu življenja, povećala nezaposlenost, maknula davanja državi i onima koji su živjeli od intelektualnog vlasništva

No to svejedno nije opravdanje za sporazum poput ACTE. ACTI nije cilj borba protiv piratstva vec potpuna kontrola nad korisnicima.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
17 godina
Danny_HR kaže...

PROKLETNIK!

Ali ja kradem unatoc tome!

Kradi i ti!

\o/

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

No to svejedno nije opravdanje za sporazum poput ACTE. ACTI nije cilj borba protiv piratstva vec potpuna kontrola nad korisnicima.

zato što korisnici nisu u stanju da se sami suzdrže od kriminala

primjer: Kant

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 11:03 (igy).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...
Pa upravo tu je problem...podržavaš ih svakom kupovinom:

1. USB memorije

2. hard diska

3. praznog cd/dvd

4. SSD

itd

A jbg, kad nam je to nametnuto. Jedino da ukradem onda novi hard disk. Ili odem u Tajland po njega.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Josipović bifla po svome, kako je naučen. Istina je da iza autorskog rada mora stajati nečije pravo, to se slažem, ali što ako iza krinke tog prava stoji nečija težnja za porobljavanjem?

Zna li Josipović da se tim aktom želi uništiti dosadašnja praksa proizvodnje generičkih lijekova? Što kad HZZO bude morao umjesto iz Plive ili Belupa kupovati "originalne" lijekove u inozemstvu po 10x ili 100x većim cijenama?

Što kad radnici Plive, Belupa, JGL-a i dr. budu morali na zavod za zapošljavanje? Što kad domaći proračun zbog svega toga kolabira? Ni PDV od 45% nam neće biti dosta. Na to Josipović ne misli.

0 0 hvala 0
15 godina
igy kaže...

Po tvojoj logici najbolje je dati privatnim tvrtkama i korporacijama da nam svaki dan ulaze u kuce, pretrazuju nase podatke, kontroliraju promet i ruse stranice samo na temelju sumnje za piratstvo.

Nitko nema nista protiv borbe protiv piratstva, no protiv ovakvog nacina borbe ima. Shvati covjece da ACTA nije uopce namijenja borbi protiv piratstva. Ona je tu da olaksa zivot velikim korporacijama pod izlikom borbe protiv piratstva. Shvati, da bi ACTI oni mogli srusiti svakoga tko im smeta.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
16 godina
Batista kaže...
..

- ACTA nema (baš nikakve) veze s MSom. MS sam za sebe dovoljno uspješno naplaćuje ono što prodaje, MSu nije cilj eliminirati korisnike, štoviše dijeli svoj soft svima koji to traže (škole..), upravo zato jer mu to daje glavnu prednost. Niti se MS trudi recimo zaštiti instalCD-DVD od kopiranja kao što se to radi s audio-vizuelnim materijalima i igrama. MSu je ACTA nepotrebna.

Primjeti da kasnije navodiš ''mp3-ce i filmiće..''. To je sporedno gladajući OS. Time se ACTA bavi, tj samim tim da si uzmu pravo kažnjavanja. Uopće ne moraš imati računalo pa tako ni OS, da bi kršio autorska tj vlasnička prava. Prelaskom na linux nisi ništa promijenio osim činjenice da si piratizirao jedan software manje (OS), ali i dalje možeš piratizirati sadržaje. OS je kao player, sadržaj je ono što u playeru koristiš, to je svejedno na kojem OSu koristiš. Počevši od samih codeca koji mogu biti pod licencom. Linux može biti besplatan ali nije sve pod linuxom besplatno. Ponajmanje mp3ce i sl. jer nema nikakve veze s OSom.

Postaje i 'čudno' kad već sam kažeš da je linux (legalan) adekvatniji izbor za tvoje potrebe, pa ipak koristiš (nepotrebno) piratski software... To nije dobro, jer bez potrebe se izlažeš riziku kazne. Do sad je to prolazilo, sad više neće.

btw, linux koriste već svi korisnici ičeg vezanog uz PC, modem-router, IPTV itd, pa do mobitela. Koja je sad razlika dali skineš neku pjesmu pod windozama ili mobitelom-androidom, NASom itd.?

ACTA je sporazum o ''posebnim'' ovlastima. ''Nadzakon'' ako se usvoji, tj. kad se usvoji. Loše, ali tako je.

-nisam mislio da ću ovo reči, ali ŽIVIO ZAMP! (pa pošto imamo ZAMP, ACTA bi trebala biti nepotrebna), samo treba podsjetiti Josipovića.... možda se sjeti da je pravnik, da treba zastupati interese svog naroda i braniti njihove slobode, u što spada i jurisdikcija. Barem 'principijalno'. Do sad je kururiku koketirao s linux zajednicom, twitaju i lajkaju, pa da vidimo kako će se snaći sad.

(pojašnjenje za gonji redak: sloboda nijepravo na kršenje tuđeg prava tj. krađu, ali je nadležnost stvar države, ne udruge pogotovo interesne, s ili bez ACTAe piratizacija je loša-kažnjiva, ali ovo je previše...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
igy kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

U krivu si...

Znam ja Kanta...

Kant se moze suzdrzat od "kriminala"...

...Kant se ne zeli suzdrzat od "kriminala"

Roba koju prodaju nosioci "intelektualnih" prava jednostavno je preskupa u odnosu na lakocu dobavljivosti, na ovaj ili onaj nacin...

Tako da Kant, iako ga vi mozete opisati lopovom jer krsi neke zakone inace pravicnih, pravednih i slicnih drzava, on se uopce ne osjeca niti lopovom niti kriminalcem...

...tako da uopce nema problema s time

Odista smatram, da s obzirom na situaciju, neki malo precjenjuju svoj proizvod...

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
14 godina
neaktivan
igy kaže...

nedostaje sve ovo što se danas događa s povredama intelektualnog vlasništva kao i metode otkrivanja počinitelja kaznenog djela i sankcioniranja

ja ne mogu razumjeti da se slobodu dijeljenja na internetu, jednakost, anonimnost i sve ono zbog čega je internet prije 10 godina bio mjesto istomišljenika može koristiti u svrhe internetskog kriminala: povrede intelektualnog vlasništva, povrede upada u zaštićene sustave, povrede vezane za zaštitu djece i dr. brojne povrede

Najvece povrede intelektualnog vlasnistva dogadjaju se medju onima koji ovakve zakone pokusavaju nametnuti. Ako se fizickoj osobi moze zabraniti pristup internetu, odrediti novcana kazna ili cak zatvor zbog downloada i povrede necijeg intelektualnog vlasnistva u nekomercijalne svrhe, onda ocekujem da se korporacijama koje kradu tudje intelektualno vlasnistvo, u slucaju dokazivanja istog, zabrani daljnji rad, odredi novcana kazna u skladu sa koristi koju su ostvarili te odgovorni ljudi za tu kradju zavrse u zatvoru. Kad se takva praksa uvede onda mozemo razgovarati o smislenosti ovakvih zakona. 

Ne zelim da mi lopov prica o postenju i namece svoja pravila koja za njega ne vrijede.

17 godina
neaktivan
Batista kaže...

pa to sam i napisal, kad me ne mogu natjerat da platim winse, preci cu na free linux

Pa sto te sprijecava da odmah ne prijedes na Linux? Nemam niti dual-boot i apsolutno ne zalim za nicim na winsima, dapace.

Winsi su obicni blackbox, tko zna kakve su sve backdoore ubacili NSA (koja i "pomaze" kod razvoja winsa), CIA ili bogtepita tko drugi u njih. Blackbox, bljak. Fak dat shit {#}, I'm out of there.

/trolololol off

igy kaže...

Slazem se sa svime osim boldanim dijelom. Ne sloboda Interneta, vec ljudska narav koja nam je genetski uprogramirana. Ima jedan vic koji to zorno oslikava:

"Došao Slovenac Bosancu s dvije jabuke, jedna je veca druga je manja i Slovenac mu ponudi jabuku i Bosanac uzme vecu, zatim Slovenac kaže jeste i vi Bosanci samo da vam je što vece i pita njega Bosanac, dobro onda da ja imam 2 jabuke jednu vecu jedu manju koju bi ti uzeo, kaže Slovenac manju, zatim Bosanac, eto ti u ruci jeb**a te ona." - NHF Bosancima ili Slovencima, nije ni bitno tko je u glavnim ulogama, bitna je poanta price. Jednostavno, ljudska priroda je takva, prije nam je to omogucavalo da prezivimo. Danas kad nas vise nista kao vrstu ne moze ugroziti (osim samog Svemira/prirode) ta ista narav koja nam je pomogla da prezivimo surove uvjete nas unistava iznutra i okrece vrstu samu protiv sebe. Naravno da ce covjek, ako mu je dana sloboda da nesto uzme sto mu se dopadne, to i uzeti. To je taj uprogramirani zivotinjski instinkt preko kojeg je malo teze pregaziti.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 11:29 (1domagoj1).
17 godina
Danny_HR kaže...

PROKLETNIK!

Ne, nego prokletnik, on MENI krade, iako ja

od domaćeg smeća koje mi je opalilo namet

na usb stickove i hard diskove, ne slušam ništa

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Josipović za ACTA-u

Danny je inace veliki fan velikih korporacija i velikih faca...

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svaka cast....potpuna istina....

A komentar od "Danny_HR" je....ma ne znam kak oda kazem a da se ne dobije ban ili da se netko ne uvrijedi ali svima sve jasno.....odi si popij nesto bit ce lakse u zivotu

16 godina
neaktivan
Gogica01 kaže...

Svaka cast....potpuna istina....

A komentar od "Danny_HR" je....ma ne znam kak oda kazem a da se ne dobije ban ili da se netko ne uvrijedi ali svima sve jasno.....odi si popij nesto bit ce lakse u zivotu

Nadam se da je Danny samo pokušavao biti sarkastičan...Ako nije, i on će mi pasti duboko u očima {#} 

ZOTAC: It's Time to Play.
14 godina
neaktivan
Kant kaže...

Danny je inace veliki fan velikih korporacija i velikih faca...

Malo je tuzno kad vidis da postoje ljudi koje se da uvjeriti da su mali misevi koji moraju igrati po pravilima. Koliko naivan moras biti za takvo nesto?

17 godina
BlueMax kaže...

Najvece povrede intelektualnog vlasnistva dogadjaju se medju onima koji ovakve zakone pokusavaju nametnuti. Ako se fizickoj osobi moze zabraniti pristup internetu, odrediti novcana kazna ili cak zatvor zbog downloada i povrede necijeg intelektualnog vlasnistva u nekomercijalne svrhe, onda ocekujem da se korporacijama koje kradu tudje intelektualno vlasnistvo, u slucaju dokazivanja istog, zabrani daljnji rad, odredi novcana kazna u skladu sa koristi koju su ostvarili te odgovorni ljudi za tu kradju zavrse u zatvoru. Kad se takva praksa uvede onda mozemo razgovarati o smislenosti ovakvih zakona. 

Ne zelim da mi lopov prica o postenju i namece svoja pravila koja za njega ne vrijede.

ja sam zato da su svi jednaki pred zakonom i po tome se slažem

1domagoj1 kaže...

Slazem se sa svime osim boldanim dijelom. Ne sloboda Interneta, vec ljudska narav koja nam je genetski uprogramirana. Ima jedan vic koji to zorno oslikava:

"Došao Slovenac Bosancu s dvije jabuke, jedna je veca druga je manja i Slovenac mu ponudi jabuku i Bosanac uzme vecu, zatim Slovenac kaže jeste i vi Bosanci samo da vam je što vece i pita njega Bosanac, dobro onda da ja imam 2 jabuke jednu vecu jedu manju koju bi ti uzeo, kaže Slovenac manju, zatim Bosanac, eto ti u ruci jeb**a te ona." - NHF Bosancima ili Slovencima, nije ni bitno tko je u glavnim ulogama, bitna je poanta price. Jednostavno, ljudska priroda je takva, prije nam je to omogucavalo da prezivimo. Danas kad nas vise nista kao vrstu ne moze ugroziti (osim samog Svemira/prirode) ta ista narav koja nam je pomogla da prezivimo surove uvjete nas unistava iznutra i okrece vrstu samu protiv sebe. Naravno da ce covjek, ako mu je dana sloboda da nesto uzme sto mu se dopadne, to i uzeti. To je taj uprogramirani zivotinjski instinkt preko kojeg je malo teze pregaziti.

ljudsku narav zauzdavaš pravilima. pravila guše slobodu. pa ipak mnogi su protiv toga gušenja. moj je stav su neke stvari trebale biti regulirane davno prije i kao takve bi danas bile normalne.

@kant: nitko te ne sili da kupiš nešto što ti ne odgovara

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 12:05 (igy).
17 godina
1domagoj1 kaže...

Pa sto te sprijecava da odmah ne prijedes na Linux? Nemam niti dual-boot i apsolutno ne zalim za nicim na winsima, dapace.

Znam samo neke osnove u linuxu, daleko mi je nepoznatiji od winsa, samim time winsi su mi daleko ugodniji za koristenje - nije li to dovoljan razlog. (?)

Idem iz ove teme premda sam samo htio ukazat na nezadovoljstvo Josipoviceve izjave.

Uopce nisam imal namjeru se nekima izjasnjavat (sto ni ne trebam), al glupo mi je stalno odgovarat, a s druge strane niti sutjet mi nije po volji... (to me i kostalo natipkavanja i strukturiranja recenica da kolko-tolko zadovoljim filozofska pitanja na primjer od ihusha - kad covjek vidi kolki tekst ti pretvori u pitanje, izgubim volju za odgovaranjem...)

Zivi bili, pa vidjeli ishod ove farse.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 12:04 (Batista).
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

Znam samo neke osnove u linuxu, daleko mi je nepoznatiji od winsa, samim time winsi su mi daleko ugodniji za koristenje - nije li to dovoljan razlog. (?)

Idem iz ove teme premda sam samo htio ukazat na nezadovoljstvo Josipoviceve izjave.

...

Ma nije ti to nista drugacije. Danas je sve to GUI, ikonice, meniji, sareno, leti sim-tam, svijetli, bljeska... Svejedno ti je, jel je to GUI na winsima, Linuxu ili OS X-u, sve je to isto sra*nje drugo pakovanje (sto se GUI-ja tice i korisnickog sucelja). Druga stvar su aplikacije.

A dobro, i ja sam malo trololovao :D

Ajd zdravo ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 12:09 (1domagoj1).
15 godina
odjavljen
igy kaže...
Profesor Jakov kaže...

Ništa ljudi idemo napraviti data centar u bosni na grani blizu, napravit wireless link, sve šifrirat i ko ih jebe.

Ljudi koji brane ACTA-u i slične gluposti su jako naivni, 1% toga što će oni dobiti će ići ljudima koji su za to zaslužni, a veći dio ekipi kao što su bankari, ulagači (naravno, veći dio većim kapitalistima), izdavači, kotick i slični. Meanwhile, nakon zaštite krupnog kapitala, zaštita sitnog je i dalje na jako niskoj razini, zaštita prava potrošača smeće (EULA i slične gluposti). Meni uopće nije jasno kako ta EULA može važiti bez mog potpisa, javnog bilježnika itd., šta smo i za to potpisali neki prešutni ugovor da to vrijedi?

a zašto se zamarati kome što ide? ono stoji na tržištu s određenom cijenom. i pri kupnji čokolade ide svakome svoj dio. isto tako imaš onu skuplju i jeftiniju. biraš ju prema vlastitom nahođenju, a ako ti ne odgovara ne kupiš. i pri kupnji hardwarea ništa ne potpisuješ, pa ipak kupoprodaja je dvostrani odnos...

i sve se oper svodi da bi htjeli ono što je na tržištu pode određenom cijenom besplatno - stvar je vrlo jednostavna, a vi ju komplicirate

ako ćemo gledati ovako onda ću gledati da zamp krši moja prava - ne gledam filmove, ne slušam glazbu i ne igram igre pa opet moram plaćati skuplji medij zbog zampa. zašto?

Pa upravo zato jer tu leži najveća trulost kapitalizma, u tome što netko može odrediti cijenu koja krši sva etička i moralna načela ali je po zakonu pa nikom ništa.

Tvoje pitanje "a zašto se zamarati kome što ide" predstavlja tipičan stav većine "a zašto bi išao glasovati kad moj glas nema utjecaja".

Kad vas za ništa nije briga, izvrši samoubojstvo tako da neka konstruktivnija jedinka koja želi misliti svojom glavom može zauzeti tvoje mjesto i društvo napredovati.

Da sumiram, svi koji su za ovaj zakon podržavaju ga jer se žele riješiti piratstva pod svaku cijenu i ne znaju da svijet nije samo crn i bijel.

17 godina
igy kaže...

@kant: nitko te ne sili da kupiš nešto što ti ne odgovara

Odista...

...niti ne kupujem

\o/

13 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

PROKLETNIK!

Informiraj se malo više o ACTA-i i što sve pokriva i radi, možda promijeniš mišljenje. {#}

bravoroms.wordpress.com - BravoRoms - HTC Desire ROM reviews
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice