Ispravljene Barcelone

poruka: 47
|
čitano: 3.991
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ispravljene Barcelone".
17 godina
Ispravljene Barcelone

A stvarno su jadni.

Najbolje bi bilo da ih netko kupi i dovede u red.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ispravljene Barcelone

Zašto bi bili jadni?

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina

Pa zato što su toliko ugnjavili oko tog buga, a Intel ima 187 dokumentiranih bugova pa nikom ništa

17 godina
neaktivan
Ispravljene Barcelone

Volim AMD, ali mislim da je stvarno vrijeme da naprave nešto novo. A potencijala stvarno sad imaju zajedno sa ATI ekipom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Pa zato što su toliko ugnjavili oko tog buga, a Intel ima 187 dokumentiranih bugova pa nikom ništa

Marketing!

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

187? daj neki link

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
Ja ipak stajem na stranu intela...jednostavno su bolji.... amd je bio jeedno vrijeme jaci kad su izlazili 64bitni procesori...ali kad su krenule 2 jezgre intel ih je zgazio...a pogotovo sad kad je intel presao na 45nm..htjeli vi to priznati ili ne intel procesori su trenutno najbolji na trzistu...
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

LOL. Možda zato što taj jedan bug kolje performanse. Možda ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 17:08 (Zoidberg).
17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...
segregator kaže...

Da imaju neke bugove intel procesori.. i da su ti bugovi kriticni i da usporavaju perfomanse i sigurnost racunara  saznalo bih se to..to je nesto sto se ne moze sakriti...nasao bih se neki vlasnik (strucni vlasnik)  sa takvim cpu-om...i BTW moze li taj link (187 bugova)????

Sve što možeš sad ostavi za kasnije
17 godina
neaktivan
Alen kaže...
Zoidberg kaže...
segregator kaže...

Da imaju neke bugove intel procesori.. i da su ti bugovi kriticni i da usporavaju perfomanse i sigurnost racunara  saznalo bih se to..to je nesto sto se ne moze sakriti...nasao bih se neki vlasnik (strucni vlasnik)  sa takvim cpu-om...i BTW moze li taj link (187 bugova)????

Krivo sam shvaćen. Ja nisam komentirao 187 jer je to smješno, nego onaj dio zašto su se toliko davili oko toga buga. A odgovor je da zbog njega procesori imaju lošije performanse.
17 godina
neaktivan

Intelovi Core 2 Duo imali su nadaleko veće i opasnije bugove i koliko znam o njima se pričalo, samo što AMD nije ulagao u anti-Intel marketing koliko to radi Intel.

Ne znam koliko vi svi pratite mikroprocesorsku scenu, ali za AI39 i AI 99 bug i ogromnu hrpu ostalih u C2D-ima se itekako čulo. C2D mnogima budi glavobolje zbog problema s bugovima koje je priuštio mnogim programerima.

'Ebga, Intel je bogatiji i lakše mu je dizati buku oko AMD-ovih problema, nego AMD-u oko Intelovih...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 17:50 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...
Alen kaže...
Zoidberg kaže...
segregator kaže...

Krivo sam shvaćen. Ja nisam komentirao 187 jer je to smješno, nego onaj dio zašto su se toliko davili oko toga buga. A odgovor je da zbog njega procesori imaju lošije performanse.
 Činjenica je da su udavili bezveze jer se taj bug pojavljivao u posebnim uvjetima odnosno pri određenoj kombinaciji instrukcija. Kućni korisnici nebi ni osjetili taj bug.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

Kojim to programerima ako se smije znati? Ja sam našao samo ovo:

http://www.theregister.co.uk/2007/06/28/core_2_duo_errata/ Ništa specijalno.

naxeem kaže...

mnogima budi glavobolje zbog problema s bugovima koje je priuštio mnogim programerima.

17 godina
Ispravljene Barcelone

Intel je trenutno bolji, no AMD će se vratiti s AMD Fusion procesorom (imat će i procesorske i grafičku jezgru). Najveći problem Barcelone je integrirani memorijski kontroler zbog kojeg ne radi stabilno na svim konfiguracijama

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ispravljene Barcelone

Svako ko je programirao zna da nema program bez bugova, ako ne sam program onda razvojna alatka (vb6, delphi, .net etc..).

Mislim da je isto stanje i sa procesorima.

Zasto onda HP, DELL i drugi o serverima pisu 99.9% uptime, a ne 100% uptime.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zoidberg kaže...
Alen kaže...
Zoidberg kaže...
segregator kaže...

Čisto da vidiš da si ti smiješan, a ne ja, evo prvih 20 ;)

http://shrani.si/f/1/m8/1CZk4rT5/intelerrata.jpg

17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

naxeem kaže...

mnogima budi glavobolje zbog problema s bugovima koje je priuštio mnogim programerima.

Note that some errata like AI65, AI79, AI43, AI39, AI90, AI99 scare the hell out of us.

These processors are buggy as hell, and some of these bugs don't just cause development/debugging problems, but will *ASSUREDLY* be exploitable from userland code.

http://www.theregister.co.uk/2007/06/28/core_2_duo_errata/
http://www.matasano.com/log/894/theo-de-raadt-intel-core-2-bugs-assuredly-exploitable-from-userland/
http://firm4n.wordpress.com/category/misc/

Itd. Ukratko, C2D ima jako puno problema, a za mnoge je rješenje "NO FIX". :)

Veći dio toga ne utječe na većinu kućnih korisnika kao ni AMD-ov bug u Phenomima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 19:57 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Nadam se da će AMD/ATI uspjeti ponovno (kao što je bio slućaj sa Athlonom i Athlonom XP) iznenaditi konkurenciju, te izači na tržište sa genijalnim proizvodom koji će briljirati u svakom pogledu (performanse/potrošnja/zagrijavanje). Intel bi se mogao uspavati na lovorikama trenutačne arhitekture ukoliko ne dobije 'šut u stražnjicu' od strane AMDa kroz nekoliko mjeseci. Bilo kako bilo, kada dođe vrijeme za nadogradnju CPUa gledam tko će imati trenutnu prednost i njegov CPU uzimam! Cool

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina

AMD ima OK arhitekturu, al im šteka proizvodni proces

Intel ima lošiju arhitekturu, ali bolji proizvodni proces

Sad sve ovisi o tome koliko uspješno će Intel prijeći sa FSB-a

na Direct Connect. Ako ne, možemo uskoro očekivati procesore

sa 30-40mb cache-a iz Intela :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 21:32 (segregator).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

AMD ima OK arhitekturu, al im šteka proizvodni proces

Intel ima lošiju arhitekturu, ali bolji proizvodni proces

Sad sve ovisi o tome koliko uspješno će Intel prijeći sa FSB-a

na Direct Connect. Ako ne, možemo uskoro očekivati procesore

sa 30-40mb cache-a iz Intela :)

A po čemu to Intel ima lošiju arhitekturu?

17 godina
protjeran
PROTECTOR kaže...

AMD ima nativni 4 jezgreni procesor i integrirani memorijski kontroler, Nehalem bi to trebao riješiti kod Intela. Umjesto da se svaka sitnica ovdje pita i traži gotovo rješenje, bilo bi bolje malo upregnuti male sive stanice i  pročeprkati  po  internetu  i  literaturi.
Ovo je inače bio vic vezan uz Pentiume  90MHz sa bugom: Zašto je pentium brži? Zato jer pogađa rezultat.Smijeh

Developer,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
PROTECTOR kaže...

AMD ima nativni 4 jezgreni procesor i integrirani memorijski kontroler, Nehalem bi to trebao riješiti kod Intela. Umjesto da se svaka sitnica ovdje pita i traži gotovo rješenje, bilo bi bolje malo upregnuti male sive stanice i  pročeprkati  po  internetu  i  literaturi.
Ovo je inače bio vic vezan uz Pentiume  90MHz sa bugom: Zašto je pentium brži? Zato jer pogađa rezultat.Smijeh

Nisi mi rekao nista sto vec neznam. Poanta mog pitanja je šta vam vrijedi naprednija arhitektura kada performanse to ne pokazuju?

17 godina
PROTECTOR kaže...
Nisi mi rekao nista sto vec neznam. Poanta mog pitanja je šta vam vrijedi naprednija arhitektura kada performanse to ne pokazuju?

Po tome što Intel ima napredniji proces pa je naprdio 1600MHz FSB i stavio 12MB cachea na neke procesore...za AMD nedostižno zasad, a o frekvencijama da ne govorimo...znači sve je kako smo rekli...Intel je brži, ali uz brute force pristup
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 23:46 (segregator).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Zoidberg kaže...

naxeem kaže...

Note that some errata like AI65, AI79, AI43, AI39, AI90, AI99 scare the hell out of us.

These processors are buggy as hell, and some of these bugs don't just cause development/debugging problems, but will *ASSUREDLY* be exploitable from userland code.

http://www.theregister.co.uk/2007/06/28/core_2_duo_errata/
http://www.matasano.com/log/894/theo-de-raadt-intel-core-2-bugs-assuredly-exploitable-from-userland/
http://firm4n.wordpress.com/category/misc/

Itd. Ukratko, C2D ima jako puno problema, a za mnoge je rješenje "NO FIX". :)

Veći dio toga ne utječe na većinu kućnih korisnika kao ni AMD-ov bug u Phenomima.

a) Intel nema problema. Nađi mi 1(slovima: jedan) primjer gdje su Intelovi bugovi iskorišteni.
b) Ovo za kućne korisnike- znam, ali kada tada bi iscurilo(ne mislim saznalo nego bi neke novine/TV napravile big deal od toga) da se AMDovi CPUi lockaju, možda bi ćak to bio i razloga za reklamaciju pa se zato AMD morao osigurati.

@ segregator-  ima i AMD hrpu errata(imao sam negdje za X2 PDF) i isto je za mnoge rješenje "NO FIX". Nikom ništa jer procesori rade. AMDov bug je koštao AMD minimalno par desetaka milijuna $(računajte koliko su mogli zaraditi da su "smjeli" izdati brže verzije). Ne bi prodali više proceva, ali bi ih više naplatili. Ovako prodaju sirotinjske ;) quad core.
I da ništa još od 30-40 mb cachea na Intelu jaaaako dugo (iduća gen će imati i manje cachea zabog IMC).

Dakle to što procesori imaju hrpu errata ne znaći ništa specijalno. To što je ova specifična ograničila performanse i max takt je nešto specijalno(AMDov božićni poklon Intelu).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...
PROTECTOR kaže...

Po tome što Intel ima napredniji proces pa je naprdio 1600MHz FSB i stavio 12MB cachea na neke procesore...za AMD nedostižno zasad, a o frekvencijama da ne govorimo...znači sve je kako smo rekli...Intel je brži, ali uz brute force pristup
 pa ako je tebi bitniji pristup od performansi onda ti slobodno uzimaj AMD. Imam starog Athlona64 s kojim sam prezadovoljan, a u laptopu core duo i s njim sam odusevljen. Ja gledam performanse a ne pristup jer kao sto i sam vidis od toga sto ti znas da athlon ima integriran memorijski kontroler ti bas nemas velike koristi. Po performansama on i dalje zaostaje.

17 godina
neaktivan
Ispravljene Barcelone

Cinjenica je da Intel trenutno dominira trzistem CPU-a al, to bi se moglo ponovno izjednaciti najavama obadvaju proizvodaca, kao sto je vec gore spomenuto,  Cetverojezgrenim procesorima. Kako stvari sada stoju, nakon Cetverojezgrenih procesora uslijedit ce (kao kod Cell procesora) osmojezgreni, s integriranom grafikom, gdje AMD vec sprema akviziciom ATI-a udarac nazad intelu. AMD je izgubio malo na reputaciji zbog barcelon-e, jer nije cilj dominirati game-rskim konfiguracijama, vec prodati najvise procesora. AMD je slovio kao pouzdan, hladan te pristupacan procesor koji uvijek moze pruziti i vise, sto se najvise cijeni kod obicnih uredskih te kucnih korisnika.

Dugo sam imao athalon i bio sam presretan performansama, intel me se uvije cinio tromiji, mozda stvar osobnog gledista, ali sada je Core2Duo/Quad vladar pa sam se morao prikloniti Intelu. 

e.......

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@Zoidberg, nigdje ne nalazim tvoj nadimak na popisu stručnjaka za mikroelektroniku ili programiranje. Jesi li baš siguran da možeš proturječiti onome što sam linkao i napisao?

@AlterA, AMD je slovio kao pouzdaniji i ovime je malo pretrpio, ali revizija je već vani i sada opet serverski i ostali mission-critical korisnici mogu na AMD bez straha.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

@Zoidberg, nigdje ne nalazim tvoj nadimak na popisu stručnjaka za mikroelektroniku ili programiranje. Jesi li baš siguran da možeš proturječiti onome što sam linkao i napisao?

Probaj dr John Zoidberg :D
A ja ti opet kažem nađi mi bilo koji broj (>0) slučajeva kada su iskorišteni Intelovi "sigurnosni propusti".
17 godina
Zoidberg kaže...

Probaj dr John Zoidberg :D
A ja ti opet kažem nađi mi bilo koji broj (>0) slučajeva kada su iskorišteni Intelovi "sigurnosni propusti".

A probaj ti naći nekoga kome se AMD srušio, a da nije vrtio odjednom 5 prime testova, 3 mysql baze, kodiranje videa i igranje wow-a, i to na svakom od 5 podignutih virtualnih strojeva

Moj dojam je da AMD ima problema sa količinom procesora koje može proizvesti, pa je ovim potezom samo želio na posredan način smanjiti potražnju
17 godina
PROTECTOR kaže...
 pa ako je tebi bitniji pristup od performansi onda ti slobodno uzimaj AMD. Imam starog Athlona64 s kojim sam prezadovoljan, a u laptopu core duo i s njim sam odusevljen. Ja gledam performanse a ne pristup jer kao sto i sam vidis od toga sto ti znas da athlon ima integriran memorijski kontroler ti bas nemas velike koristi. Po performansama on i dalje zaostaje.

Pa i uzimam i sve 5. Nikakvih problema, a sve što mi treba vrtim bez problema i dovoljno brzo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice