A stvarno su jadni.
Najbolje bi bilo da ih netko kupi i dovede u red.
A stvarno su jadni.
Najbolje bi bilo da ih netko kupi i dovede u red.
Zašto bi bili jadni?
Pa zato što su toliko ugnjavili oko tog buga, a Intel ima 187 dokumentiranih bugova pa nikom ništa
Volim AMD, ali mislim da je stvarno vrijeme da naprave nešto novo. A potencijala stvarno sad imaju zajedno sa ATI ekipom.
Pa zato što su toliko ugnjavili oko tog buga, a Intel ima 187 dokumentiranih bugova pa nikom ništa
Intelovi Core 2 Duo imali su nadaleko veće i opasnije bugove i koliko znam o njima se pričalo, samo što AMD nije ulagao u anti-Intel marketing koliko to radi Intel.
Ne znam koliko vi svi pratite mikroprocesorsku scenu, ali za AI39 i AI 99 bug i ogromnu hrpu ostalih u C2D-ima se itekako čulo. C2D mnogima budi glavobolje zbog problema s bugovima koje je priuštio mnogim programerima.
'Ebga, Intel je bogatiji i lakše mu je dizati buku oko AMD-ovih problema, nego AMD-u oko Intelovih...
Kojim to programerima ako se smije znati? Ja sam našao samo ovo:
http://www.theregister.co.uk/2007/06/28/core_2_duo_errata/ Ništa specijalno.
mnogima budi glavobolje zbog problema s bugovima koje je priuštio mnogim programerima.
Intel je trenutno bolji, no AMD će se vratiti s AMD Fusion procesorom (imat će i procesorske i grafičku jezgru). Najveći problem Barcelone je integrirani memorijski kontroler zbog kojeg ne radi stabilno na svim konfiguracijama
Svako ko je programirao zna da nema program bez bugova, ako ne sam program onda razvojna alatka (vb6, delphi, .net etc..).
Mislim da je isto stanje i sa procesorima.
Zasto onda HP, DELL i drugi o serverima pisu 99.9% uptime, a ne 100% uptime.
http://shrani.si/f/1/m8/1CZk4rT5/intelerrata.jpg
mnogima budi glavobolje zbog problema s bugovima koje je priuštio mnogim programerima.
Nadam se da će AMD/ATI uspjeti ponovno (kao što je bio slućaj sa Athlonom i Athlonom XP) iznenaditi konkurenciju, te izači na tržište sa genijalnim proizvodom koji će briljirati u svakom pogledu (performanse/potrošnja/zagrijavanje). Intel bi se mogao uspavati na lovorikama trenutačne arhitekture ukoliko ne dobije 'šut u stražnjicu' od strane AMDa kroz nekoliko mjeseci. Bilo kako bilo, kada dođe vrijeme za nadogradnju CPUa gledam tko će imati trenutnu prednost i njegov CPU uzimam!
AMD ima OK arhitekturu, al im šteka proizvodni proces
Intel ima lošiju arhitekturu, ali bolji proizvodni proces
Sad sve ovisi o tome koliko uspješno će Intel prijeći sa FSB-a
na Direct Connect. Ako ne, možemo uskoro očekivati procesore
sa 30-40mb cache-a iz Intela :)
AMD ima OK arhitekturu, al im šteka proizvodni proces
Intel ima lošiju arhitekturu, ali bolji proizvodni proces
Sad sve ovisi o tome koliko uspješno će Intel prijeći sa FSB-a
na Direct Connect. Ako ne, možemo uskoro očekivati procesore
sa 30-40mb cache-a iz Intela :)
Cinjenica je da Intel trenutno dominira trzistem CPU-a al, to bi se moglo ponovno izjednaciti najavama obadvaju proizvodaca, kao sto je vec gore spomenuto, Cetverojezgrenim procesorima. Kako stvari sada stoju, nakon Cetverojezgrenih procesora uslijedit ce (kao kod Cell procesora) osmojezgreni, s integriranom grafikom, gdje AMD vec sprema akviziciom ATI-a udarac nazad intelu. AMD je izgubio malo na reputaciji zbog barcelon-e, jer nije cilj dominirati game-rskim konfiguracijama, vec prodati najvise procesora. AMD je slovio kao pouzdan, hladan te pristupacan procesor koji uvijek moze pruziti i vise, sto se najvise cijeni kod obicnih uredskih te kucnih korisnika.
Dugo sam imao athalon i bio sam presretan performansama, intel me se uvije cinio tromiji, mozda stvar osobnog gledista, ali sada je Core2Duo/Quad vladar pa sam se morao prikloniti Intelu.
@Zoidberg, nigdje ne nalazim tvoj nadimak na popisu stručnjaka za mikroelektroniku ili programiranje. Jesi li baš siguran da možeš proturječiti onome što sam linkao i napisao?
@AlterA, AMD je slovio kao pouzdaniji i ovime je malo pretrpio, ali revizija je već vani i sada opet serverski i ostali mission-critical korisnici mogu na AMD bez straha.
@Zoidberg, nigdje ne nalazim tvoj nadimak na popisu stručnjaka za mikroelektroniku ili programiranje. Jesi li baš siguran da možeš proturječiti onome što sam linkao i napisao?