iPhone 6S imat će 2 GB RAM-a?

poruka: 115
|
čitano: 14.953
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 6S imat će 2 GB RAM-a?".
17 godina
protjeran
Re: iPhone 6S imat će 2 GB RAM-a?
SimeKZ kaže...

Ako mislis napraviti search aplikaciju koju god zelis na mobitelu i sta god imas na mobitelu... samo stisnes u meniu search i upises sta zelis. 

Uredivanje kontakta. Eto, ne moras jedan klik napravit, moras 2... big deal... slozim kako zelim da mi LED lampica blica, intenzitet, glazba ( koju god ja zelim ), slika koja da se pojavljuje... da li zelim da mi bljesakalica blica kad me zove... itd... 

Očito nemaš pojma koliko je to elegantno i praktično riješeno na iOS-u pa je rasprava s tobom bespredmetna. 

big deal? nije. čemu koristiti el. odvijač kad možeš i kuhinjskim nožem zavrnuti par šrafeka... i nisu dva klika već četiri ako treba promijeniti jedno slovo u imenu. glavno da je netko gore napisao dal mogu postaviti rastezljivu ikonu negdje na ekran, a ono osnovno što trebaš svaki dan desecima puta - nema veze, nek bude komplicirano... 

nego, daj mi reci kako da si prebacim viber poruke na novi telefon. ima li kakvo (polu)ofišel rješenje?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 19:22 (Egregični).
13 godina
Egregični kaže...
SimeKZ kaže...

Ako mislis napraviti search aplikaciju koju god zelis na mobitelu i sta god imas na mobitelu... samo stisnes u meniu search i upises sta zelis. 

Uredivanje kontakta. Eto, ne moras jedan klik napravit, moras 2... big deal... slozim kako zelim da mi LED lampica blica, intenzitet, glazba ( koju god ja zelim ), slika koja da se pojavljuje... da li zelim da mi bljesakalica blica kad me zove... itd... 

Očito nemaš pojma koliko je to elegantno i praktično riješeno na iOS-u pa je rasprava s tobom bespredmetna. 

big deal? nije. čemu koristiti el. odvijač kad možeš i kuhinjskim nožem zavrnuti par šrafeka... glavno da je netko gore napisao dal mogu postaviti rastezljivu ikonu negdje na ekran, a ono osnovno što trebaš svaki dan desecima puta - nema veze, nek bude komplicirano... 

nego, daj mi reci kako da si prebacim viber poruke na novi telefon. ima li kakvo (polu)ofišel rješenje?

Ocito imam pojma posto sam sa 5s preso na G3. Pa da, big deal... pazi molim te, moras dva puta vise kliknut da bi napravio istu stvar... a potrosio 10sec vise. Trazenje dlake u jajetu... 

Za viber poruke ne znam, niti me briga iskreno jer je doslovno nepotrebno. Ako su toliko bitne viber poruke https://support.viber.com/customer/portal/articles/1334452-how-to-create-a-backup-file-of-your-messages#.VQXN1I6G_NE

Ocito si naucen na komfor pa je utipkavanje u google malo veca potreba... jer ipak moras natipkati slova...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
protjeran
SimeKZ kaže...

Faulkner ti je omiljeni pisac? 

13 godina
Egregični kaže...
SimeKZ kaže...

Faulkner ti je omiljeni pisac? 

Kad se nema kako odgovorit na normalan nacin... onda cemo trazit dlaku u jajetu... samo naprijed. Odgovor za viber ti je u mom postu iznad. Ako si za jos nesto nespsoban sam nac' samo javi... naci ce se.

17 godina
protjeran
SimeKZ kaže...

Za viber poruke ne znam, niti me briga iskreno jer je doslovno nepotrebno. Ako su toliko bitne viber poruke https://support.viber.com/customer/portal/articles/1334452-how-to-create-a-backup-file-of-your-messages#.VQXN1I6G_NE

Ocito si naucen na komfor pa je utipkavanje u google malo veca potreba... jer ipak moras natipkati slova...

Benjamine, šta je loše u tome da uređaj koji si skupo platio pruži i određenu razinu komfora? Ako me iphone/S5/any flagship košta 1000 eura želim ne samo da kuha kavu već i da radi neke stvari za mene. posebno one koje trebam desecima puta dnevno.

Btw, tvoj link kaže i ovo: *Please note that backed up history cannot be restored onto your device." 

Prema tome, trebalo bi čitati s razumijevanjem i razmišljati prije pisanja a to očito predstavlja problem. 

13 godina

Pa citam s razumjevanjem... ne znam sta ce ti svi razgovori tocno na mobitelu ako ih mozes imati i na laptopu/stolnom racunalu ? Eto, iOS nudi backup prokletih poruka na Viberu i to ga cini superiornim u svom pogledu. Nemas se neko pravo ku*cit i nazivat me Benjaminom... A ispada kao da svaka dva dana imas drugi iPhone pa ti stalno trebaju neka prebacivanja. 

No, ne zelim se raspravljat dalje... problem je vise tebi u glavi nego sta je u nekom backup softwareu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
SimeKZ kaže...

No, ne zelim se raspravljat dalje... problem je vise tebi u glavi nego sta je u nekom backup softwareu.

Problem u backup softveru nije jer ga - nema. Niti je tebe briga šta će to meni na mobitelu - ali eto, volim kad mogu nastaviti konverzacije s prijateljima tamo gdje sam stao i ne moram ić na laptop pretraživati kaj ja znam kaj da bih se podsjetio. ponekad dođe i kakva važna informacijica, opskuran link ili nešto kaj ti zatreba tu i tamo a imaš ga u porukama pod prstom. Prebacivanje trebam jednom u godini-dvije pa je dovoljno bitno. Dakako, podatke je moguće izgubiti bilo kada. Telefon se razbije, izgubi, ukrade. Ponekad i pokvari. Kad nemaš backup, slikaj se.

Prema tome, meni to treba iz sasvim određenih razloga pa pitam na ovom forumu, ali osim busanja u prsa o otvorenosti i fleksibilnosti sučelja ništa pametno nisam saznao.

bok

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 22:17 (Egregični).
17 godina

Na iphonu prosjecno radis sto puta vise koraka da dodes do odredjene postavke/kontakta/whatever nego na androidu. Zasto? Jer je na androidu moguce sve prilagoditi dok na iosu nemas sanse. Ides uvijek isto i ne mozes promijeniti (osim redosljed ikonica koje pocinju sa gornjim lijevim coskom). Ono sto najvise koristim stavim na glavni ekran od kontakata/viber kontakata/skype do linkova za web, widgeta ili precaca do raznih postavki. Tu mozes stati sa seruckanjem, pretvaras se u neke zatucane ovce ovdje na forumu.

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
ukay1000 kaže...

Na iphonu prosjecno radis sto puta vise koraka da dodes do odredjene postavke/kontakta/whatever nego na androidu. Zasto? Jer je na androidu moguce sve prilagoditi dok na iosu nemas sanse. Ides uvijek isto i ne mozes promijeniti (osim redosljed ikonica koje pocinju sa gornjim lijevim coskom). Ono sto najvise koristim stavim na glavni ekran od kontakata/viber kontakata/skype do linkova za web, widgeta ili precaca do raznih postavki. Tu mozes stati sa seruckanjem, pretvaras se u neke zatucane ovce ovdje na forumu.

prostor na ekranu je ograničen kako god okreneš. par aplikacija, par linkova, par kontakata, google search i već je pretrpano. da je riješena kako treba, koristio bi pretragu. nema dvostrukih, trostrukih puteva do bilo čega, sve je odmah tu s bilo kojeg ekrana. to je nemoguće objasniti koliko je praktično i brzo. kontakti, trenutno stanje 563. nađem bilo koji od njih za ravno jednu sekundu i tri klika, većinu s dva klika po tipkovnici. 

prečaci do postavki??? naštelao sam prvi iphone jednom prije pet godina i od tad samo mijenjam svjetlinu ekrana ako idem čitati kakvu knjiguu krevetu. kad dobijem nove mogućnosti u novom OS-u, pogledam ih i poštelam jednom za svagda. što bi se to trebalo često štelati da bi bio problem s kakti puno klikova? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 21:25 (Egregični).
11 godina
neaktivan

Koristim iPhone 5s za mene savršen mobitel, uzeo sam ga preko pretplate za 1500kn i nije mi žao ni jedne lipe.

I nije mi jasno zašto ljudi kojima iPhone nije dovoljno dobar ili im se ne sviđa iz nekog razloga moraju stalno uvjeravat druge da je android bolji? A što je najbolje od svega 90% tih ne posjeduje iPhone. Pa jbt valjda svatko zna šta je najbolje za njega.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Na iphonu prosjecno radis sto puta vise koraka da dodes do odredjene postavke/kontakta/whatever nego na androidu. Zasto? Jer je na androidu moguce sve prilagoditi dok na iosu nemas sanse.Ides uvijek isto i ne mozes promijeniti (osim redosljed ikonica koje pocinju sa gornjim lijevim coskom). Ono sto najvise koristim stavim na glavni ekran od kontakata/viber kontakata/skype do linkova za web, widgeta ili precaca do raznih postavki. Tu mozes stati sa seruckanjem, pretvaras se u neke zatucane ovce ovdje na forumu.

Meni na iphone-u da dođem do kontakta kojeg često koristim treba ravno jedna sekunda, linkove i prečace možeš staviti na gdje god hoćeš, a ove 'razne postavke' se izmislio jer imaš potrebu srat po iPhoneu. Il ako si nesposoban nać neke postavke reci, pomoći ćemo ti. (Ako uopće imaš iphone. I kao što sam napisao u postu iznad tebi android bolji, meni ios i šta sad?

17 godina
protjeran
brachonelix kaže...

Koristim iPhone 5s za mene savršen mobitel, uzeo sam ga preko pretplate za 1500kn i nije mi žao ni jedne lipe.

I nije mi jasno zašto ljudi kojima iPhone nije dovoljno dobar ili im se ne sviđa iz nekog razloga moraju stalno uvjeravat druge da je android bolji? A što je najbolje od svega 90% tih ne posjeduje iPhone. Pa jbt valjda svatko zna šta je najbolje za njega.

Treba se uvjerit da je to reklamom napuhano preskupo dizajnersko g....o pa onda ispadneš pametan što si kupio nešto drugo za iste novce. 8 jezgri brale, milijarda piksela rođooo. i onda možeš napraviti custom ikone po radnoj površini. možeš ga čak i rootati pa pogasiti neke servise da ti baterija traje duže. Moćno je to čudo. moj htc, da bi radio backup, traži pravo da može pisati i, između ostalog, mijenjati poruke na google+ računu. wtf? i to google dopušta, dapače potiče; daje 100 gb dodatnog prostora. a da OS zahebe nepotpunu aplikaciju poput vibera tako da ona ni ne skuži da se vrti na drugom, tri generacije novijem uređaju, e pa to je bezveze, pa kome trebaju njegovi podaci...

10 godina
protjeran

Mislim da je vrijeme da posaljes mail Viberu. Ne vidim kako ti ljudi na Bug forumu mogu pomoci, pa cak ti niti google sa androidom ne moze pomoci, jer je to stvar Vibera.

12 godina
neaktivan

Zivciraju me i android i iOS, nemozes instalirat je*enu aplikaciju za alarm a da netrazi pristup svemu. Nigdje mi nitko negarantira ikakvu sigurnost podataka i nitko ne objasnjava zasto im trebaju ti podaci

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
koza.nostra kaže...

Mislim da je vrijeme da posaljes mail Viberu. Ne vidim kako ti ljudi na Bug forumu mogu pomoci, pa cak ti niti google sa androidom ne moze pomoci, jer je to stvar Vibera.

već ih je milion to poslalo i to prije par godina. javljao se lik iz razvojnog tima, obećao mogućnost arhiviranja, ispunjeno i to je to. meni osobno nije problem jer na iphoneu to nije ni potrebno pošto to iOS odrađuje perfektno, ali trebam za djevojku.

17 godina
protjeran
Irregular kaže...

Zivciraju me i android i iOS, nemozes instalirat je*enu aplikaciju za alarm a da netrazi pristup svemu. Nigdje mi nitko negarantira ikakvu sigurnost podataka i nitko ne objasnjava zasto im trebaju ti podaci

između androida i iOS, razlika je ogrooomna po ovom pitanju. Na iOS-u aplikacije vrlo šparno traže pristup korisničkim podacima. a ono što ne želiš možeš blokirati na pojedinačnoj bazi po aplikaciji i vrsti podataka, aplikacija i dalje radi osim npr. utvrđivanja lokacije jer si to zabranio. viberu npr. blokiraš pristup kontaktima, galeriji i mikrofonu a on i dalje radi samo kaj sam moraš puniti kontakte u njegovu bazu. nadalje, na iOS je sve kriptirano, niti jedna aplikacija ne može pristupiti podacima druge aplikacije ako to specifično i eksplicitno nije izvedeno i odobreno od Applea.

što se tiče sigurnosti podataka, i tu je iOS, odnosno apple, korak ispred. prvo, backup na vlastito računalo ali svega, potpuni. drugo, vrlo jasno je navedeno što od podataka skupljaju i u koju svrhu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 22:56 (Egregični).
10 godina
protjeran
Ok, znaci znao si odgovor ali si ipak trolao. Cool.
Mora da si ove na androidima doveo do ludila...
17 godina
protjeran
koza.nostra kaže...
Ok, znaci znao si odgovor ali si ipak trolao. Cool.
Mora da si ove na androidima doveo do ludila...

nema trolanja, stvarno sam se nadao da netko zna za neko pa i zaobilazno rješenje. nije baš da pratim android telefone i tko kaj od proizvođača nudi...

17 godina
brachonelix kaže...
ukay1000 kaže...

Na iphonu prosjecno radis sto puta vise koraka da dodes do odredjene postavke/kontakta/whatever nego na androidu. Zasto? Jer je na androidu moguce sve prilagoditi dok na iosu nemas sanse.Ides uvijek isto i ne mozes promijeniti (osim redosljed ikonica koje pocinju sa gornjim lijevim coskom). Ono sto najvise koristim stavim na glavni ekran od kontakata/viber kontakata/skype do linkova za web, widgeta ili precaca do raznih postavki. Tu mozes stati sa seruckanjem, pretvaras se u neke zatucane ovce ovdje na forumu.

Meni na iphone-u da dođem do kontakta kojeg često koristim treba ravno jedna sekunda, linkove i prečace možeš staviti na gdje god hoćeš, a ove 'razne postavke' se izmislio jer imaš potrebu srat po iPhoneu. Il ako si nesposoban nać neke postavke reci, pomoći ćemo ti. (Ako uopće imaš iphone. I kao što sam napisao u postu iznad tebi android bolji, meni ios i šta sad?

Meni na androidu da dodem do kontakta kojeg cesto koristim treba ravno 0.001 milisekunda. Zapravo tek sto pomislim vec mi zove i pise sms/viber pa reagira dalje po potrebi. 

Imal sam vise apple uredjaja nego ti i ergenicni skupa zajedno i potrebu za sranjem imam samo na wc-u posle crne turske kave. Padobranac. Uletis a nemas pojma zbog cega. 

Ajde stavi precac na praznoj strani u lijevi donji cosak i dobit ces jos jedan 5s, u protivnom cut the crap. 

@Energnicni. Ekran postane skucen ali postoji jos ekrana i svaki moze primiti isto. Iphone ne moze. Imas flat ikonice kojima ne mozes mjenjati izgled, velicinu i jedva neku poziciju. Ni do koljena androidu. Widgete i da ne spominjem. Jos ako na sve to dodam OPO i cyanogenmod (3 puta vise slobode/mogucnosti od aosp androida...) koji dobivaju veliki zamah i podrsku za jos vise mobiela... *itch please. 

I jos kaj se tice dozvola, pa na androidu mozes aplikaciji blokirat kaj oces. Sam odlucujes o tome. Ta shema postoji jos od tamo prije 3 godine skoro u vidu jednog modula, a sad je standardan dio OS-a. 

Vise ne pisem ovdje. Samo stavljam na ignore jer mi se neda vise objasnjavat i dokazivat stvari koje i sam znas ali volis trolat jer ocito nemas pametnijeg posla. 

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
10 godina
protjeran
ukay1000 kaže...

Ajde stavi precac na praznoj strani u lijevi donji cosak i dobit ces jos jedan 5s, u protivnom cut the crap. 

Na androidu sam vec duze vrijeme, ali ako sam to radio prije 2 god, snaci cu se i danas na cydia :-*

Ako ponuda vrijedi za mene rado cu ti pobrati taj 5s...

11 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Meni na androidu da dodem do kontakta kojeg cesto koristim treba ravno 0.001 milisekunda. Zapravo tek sto pomislim vec mi zove i pise sms/viber pa reagira dalje po potrebi. 

Imal sam vise apple uredjaja nego ti i ergenicni skupa zajedno i potrebu za sranjem imam samo na wc-u posle crne turske kave. Padobranac. Uletis a nemas pojma zbog cega. 

Jbg, nemam fetiš na lijevi donji ćošak pa nisam ni pokušavao. Uglavnom to mi sigurno ne igra ulogu pri kupnji mobitela, jer je nebitno običnim ljudima na ekranu od par inča jel stoji ikonica cm gore ili dolje.

Druga je stvar što je to jedina mana koju si našao iPhone-u.

Isto kao da ja kažem ti ne možeš sa svojim androidom čačkati zube, mislim platiš ga par stotina puta skuplje od čačkalica, a ne možeš s njim zube čačkat, wtf?

17 godina
protjeran
ukay1000 kaže...

@Energnicni. Ekran postane skucen ali postoji jos ekrana i svaki moze primiti isto. Iphone ne moze. Imas flat ikonice kojima ne mozes mjenjati izgled, velicinu i jedva neku poziciju. Ni do koljena androidu. Widgete i da ne spominjem. Jos ako na sve to dodam OPO i cyanogenmod (3 puta vise slobode/mogucnosti od aosp androida...) koji dobivaju veliki zamah i podrsku za jos vise mobiela... *itch please. 

I jos kaj se tice dozvola, pa na androidu mozes aplikaciji blokirat kaj oces. Sam odlucujes o tome. Ta shema postoji jos od tamo prije 3 godine skoro u vidu jednog modula, a sad je standardan dio OS-a. 

Vise ne pisem ovdje. Samo stavljam na ignore jer mi se neda vise objasnjavat i dokazivat stvari koje i sam znas ali volis trolat jer ocito nemas pametnijeg posla. 

Tih par kontakata kaj možeš staviti na brzo biranje s prvog ekrana ne mogu zamaskirati općenito komplicirano i nepraktično rješenje. to je vjerojatno i razlog što postoje takve kratice...

što se tiče dozvola, postoje u OS-u i možeš blokirati aplikaciju tijekom instalacije, prije nego što dođe do tvojih podataka? nije moguće izravno, zabunom, otići na trg play i regularno instalirati aplikaciju koja po difoltu dobiva sve dozvole koje traži?

10 godina
protjeran

Energicni, stvarno si pretjerao.

Prestani pisati o Androidu ako o istom nemas pojma. Sustav u kojem postoji najmanje 500 dialer aplikacija, koje je moguce podesiti na milijon nacina nazivas neprakticnim.

Koristim paralelno i iOS i Android, i jedino mogu reci da si trul trol, nista vise od toga.

17 godina
protjeran
koza.nostra kaže...

Prestani pisati o Androidu ako o istom nemas pojma. Sustav u kojem postoji najmanje 500 dialer aplikacija, koje je moguce podesiti na milijon nacina nazivas neprakticnim.

Koristim paralelno i iOS i Android, i jedino mogu reci da si trul trol, nista vise od toga.

aha, sad je ok staviti dodatnu aplikaciju... mislim čemu ako je android tak super. i kaj, brže pronalazi kontakte preko dodatne aplikacije? Nemoj me nasmijavati...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 20:39 (Egregični).
13 godina
Egregični kaže...
koza.nostra kaže...

aha, sad je ok staviti dodatnu aplikaciju... mislim čemu ako je android tak super. i kaj, brže pronalazi kontakte preko dodatne aplikacije? Nemoj me nasmijavati...

Zato jer ga se moze napraviti jos boljim..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice