Ekstremni Sandy Bridge u studenom?

poruka: 164
|
čitano: 13.636
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ekstremni Sandy Bridge u studenom?".
18 godina
neaktivan

Meni se čini da je više nemoguće pratit intelovo izdavanje utora za procesore i forsiranje novih "hajend" chipseta. Nikad nisam imao ništa niti protiv jednih niti protiv drugih, al polako me AMD vuče u svoj tabor, ako zbog ničeg, onda zbog cjene nadogradnje.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
18 4 hvala 0
14 godina

Kaj nije Bulldozer trebao u ovom mjesecu?

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}

9 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

super, upravo sam se i tome nadao. SB-E na trzistu prije Bulldozera (u očekivanju Godota). i7 3930K mi se cini zanimljiv, bas me zanima kakv ce biti u odnosu na i7 980/990X, tj. prizeljkujem padanje cijena istih...a i pojavu na hrvatskom trzistu, mada su vani vec odavno dostupni, a kod nas i7 970 stoji 4,5k kuna...dok je vani i7 980 $500 

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Re: Ekstremni Sandy Bridge u studenom?
dark_wizz kaže...

Meni se čini da je više nemoguće pratit intelovo izdavanje utora za procesore i forsiranje novih "hajend" chipseta. Nikad nisam imao ništa niti protiv jednih niti protiv drugih, al polako me AMD vuče u svoj tabor, ako zbog ničeg, onda zbog cjene nadogradnje.

Uz i7 990X nadogradnju nebi trebao barem 6-7 godina.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
dark_wizz kaže...

Uz i7 990X nadogradnju nebi trebao barem 6-7 godina.

vrlo vjerojatno je cijena problem iste {#}

16 godina
xyan kaže...

vrlo vjerojatno je cijena problem iste  {#}

Slažem se, no ipak, ja osobno procesor najrijeđe mijenjam od svih komponenata, bolje je kupiti neki jači pa ga duže zadržat nego stalno mijenjat.

Grafičke kartice se nešto češće mijenjaju i zato je uvik bolje uzet srednji / srednje visoki segment.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
15 godina
neaktivan

3960X 15-ak% jaci od 990x.

Gdje su nestale one procjene o poboljsanju od gotovo 35%?

Ofc.

0 0 hvala 0
14 godina
mate960 kaže...

To su sve nagađanja i gluposti, dok Bulldozer i SBE ne dođu u ruke povjerljivih recezenata ništa ne vjerujem.

Osobno predviđam/nagađam (!) da će SBE biti primjetno brži (25-305) a da će se Bulldozeri moći mjeriti tek sa SB mainstream modelima (i7 2xxx, i5 2xxx), ali će vjerovatno ponuditi bolji omjer dobivenih perfomansa po utrošenoj el.energiji.

Opet na kraju krajeva nitko na ovom forumu nema potrebe za takvim procesorima, većini je dovoljan i najobičniji i3 SB ili stara generacija Phenoma II, čak i to previše.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 16:11 (Ranko Kukumar).
17 godina
neaktivan
Pitanje godine : Hoce li prije Buldozer ili SB-E? Kornjaca ili Zec? :-P
I'll be back
Moj PC  
10 7 hvala 0
17 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

ovakvi komentari sa socketima su vec toliko izlizani, da ih je najbolje zanemariti. No daj mi reci tko te sili da odes na novu X79 platformu? Jos bi razumio da nemas izbora, al brate mili dan danas u trgovinama mozes uzet zastarjeli LGA775 i procesore za doticni socket. Tu su i LGA1156; LGA1155, te LGA1366. I za sve navedene sockete imas barem jedan kompaktibilan procesor. naravno netreba ni spominjati da je tu i AMD, sa svojom sirokom ponudom. Zato okanite se tih blesavih komentara, jer su doista nebulozni

I'll be back
15 godina
neaktivan

A ja mislio da će začas ivy bridge...{#}

Intel je spor u izdavanju sandy i ivy bridgea,ali je AMD u posljednje vrijeme kornjačina kornjača šta se tiče brzine i još je sporiji u izdavanju Bulldozera.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivy bridge ce krajem cetvrtog mjeseca sljedece godine i napokon ce usutkati lvazi dusebriznike za sockete, jer ce biti u potpunosti kompaktibilan sa LGA1155 socketom i aktualnim cipsetima.
I'll be back
Moj PC  
2 6 hvala 4
18 godina
Ranko Kukumar kaže...
Osobno predviđam/nagađam (!) da će SBE biti primjetno brži (25-305) a da će se Bulldozeri moći mjeriti tek sa SB mainstream modelima (i7 2xxx, i5 2xxx), ali će vjerovatno ponuditi bolji omjer dobivenih perfomansa po utrošenoj el.energiji.

S obzirom da intelov proc npr. i7 2600k trosi TDP 95W, onda tesko vjerujem da ce AMD ponuditi nesto ekstra bolje jer njihovi sada skoro svi rade na 125W, a samo neki Bulldozeri će biti na 95W.

Dakle potrošnja struje je trenutno na strani Intela, a i u budućnosti ne vidim neku veću promjenu.

17 godina

Mislim da ostajem na svoje 980x do daljnjeg...ni sad nema aplikacije koja ce ga uznojiti tako da sam miran 2-3 godine :)

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Potrošnja i TDP nije isto.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ovi "veći" socketi (LGA1366 i sad 2011) mi se nikad nisu sviđali, samo zbog velike potrošnje.

Treba pričekat 22nm, da se to malo spusti u razumne granice.

BTW micro, jel to 100% da će Ivy ići na sve postojeće P67/H67/Z68 ploče?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

BTW micro, jel to 100% da će Ivy ići na sve postojeće P67/H67/Z68 ploče?

100%, uz nadogradnju BIOS-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 18:08 (Ranko Kukumar).
14 godina
protjeran
g12356 kaže...

A ja mislio da će začas ivy bridge...{#}

Intel je spor u izdavanju sandy i ivy bridgea,ali je AMD u posljednje vrijeme kornjačina kornjača šta se tiče brzine i još je sporiji u izdavanju Bulldozera.

a što ti misliš koliki je postotak ljudi na svijetu kojima trenutno treba nešto brže od phenoma x6  ?????

ja mislim da brži procesor treba jedno jedno 3% civila i 10% firmi.

18 godina
Provjeren kaže...

a što ti misliš koliki je postotak ljudi na svijetu kojima trenutno treba nešto brže od phenoma x6  ?????

ja mislim da brži procesor treba jedno jedno 3% civila i 10% firmi.

Ljudi ne kupuju zato što im nešto treba već zato jer nešto žele i jer si mogu priuštiti...

14 godina
protjeran
movie kaže...
Ljudi ne kupuju zato što im nešto treba već zato jer nešto žele i jer si mogu priuštiti...

ova ti je brate legendarna, svaka čast {#}

15 godina
neaktivan
mate960 kaže...

I mene je ovo uzburkalo. Jer sada se premisljam jer mozda imam ponudu da dam svoj i7 920 i jos nekih 300KM za i7 970 ili da cekam novi sandy bridge E.

17 godina
microman kaže...
dark_wizz kaže...

ovakvi komentari sa socketima su vec toliko izlizani, da ih je najbolje zanemariti. No daj mi reci tko te sili da odes na novu X79 platformu? Jos bi razumio da nemas izbora, al brate mili dan danas u trgovinama mozes uzet zastarjeli LGA775 i procesore za doticni socket. Tu su i LGA1156; LGA1155, te LGA1366. I za sve navedene sockete imas barem jedan kompaktibilan procesor. naravno netreba ni spominjati da je tu i AMD, sa svojom sirokom ponudom. Zato okanite se tih blesavih komentara, jer su doista nebulozni

Opet si počeo?

A ovaj tvoj komentar je fakat pametan i jedva cekamo da nam ti kažeš što bi trebali komentirati..

Hoćeš ti kupiti novu ploču sa novim socketom?

Zamisli tipa:"ovakvi komentari sa socketima su vec toliko izlizani, da ih je najbolje zanemariti" da čovjek ne povjeruje..

jokaCRO ingame
18 godina
mate960 kaže...

Eh da, to je i mene začudilo. Da će sad baš memorijska propusnost od 4 kanalne prema 3 kanalnoj dati poslije neku razliku u radu, hm, neznam.

Gotovo da sam izgubio volju za updateom hardvera nakon ovog ;)

15 godina
neaktivan

Ja od pocetka znam da taj quad chanell nece dati nista. Ali ako je stvarno samo 15%. Ostajem na X58. Imam feeling da ce to biti obicni sandy bridge sa 6 jezgara.Ali ostaje da se vidi.

14 godina
neaktivan
Ovako ionako mi plaćamo firmu, a ne performanse !! Mislim da smo postali malo previše razmaženi ! Koliko nas zbilja radi na kompjuteru tj. koristi ga za posao i sl. ? Većina ga koristi samo za igre, skidanje filmova,...

0 0 hvala 0
18 godina
Leopard_st kaže...

Ja od pocetka znam da taj quad chanell nece dati nista. Ali ako je stvarno samo 15%. Ostajem na X58. Imam feeling da ce to biti obicni sandy bridge sa 6 jezgara.Ali ostaje da se vidi.

Pa SB-E i je SB kaj drugo normalno, samo imaju znatno više Cache i ostalo kaj se več spomenulo te 6 jezgri i to je to nema tu skrivenih čuda i iznenađenja.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan
Mustangx10 kaže...
Ovako ionako mi plaćamo firmu, a ne performanse !! Mislim da smo postali malo previše razmaženi ! Koliko nas zbilja radi na kompjuteru tj. koristi ga za posao i sl. ? Većina ga koristi samo za igre, skidanje filmova,...

A koliki postotak nas koji koristi računalo za posao treba nešto više od Pentiuma 4? =)

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže... 

100%, uz nadogradnju BIOS-a.

Odlično onda. Uff, da bar Ivy bude osvježenje kao što su bili Wolfdale, Penryn i ostatak 45nm ekipe.

18 godina
neaktivan
microman kaže...

No daj mi reci tko te sili da odes na novu X79 platformu? Jos bi razumio da nemas izbora...

Sili me prijatelju, sili. I to Autodesk sa svojim hardwareskim zahtjevima i prohtjevima koji su iz godine u godinu sve veći i gladniji procesorske i grafičke snage. Tako da mojne pričat gluposti ako nisi upućen kome za što služi računalo i kome treba highend PC a tko se samo qrči...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

joj de nemoj molim te. imas x58 platformu, kupi i7 980, uostalom ionako kao sto vidis nece biti pretjerane razlike.
ako pak zaradujes na tome, onda ti to doista nebude problem. Imas toliko mogucnosti i toliko odabira i sad se javljas da te Intel na nest sili.
pricekaj bagera, kupi ga i mirna bosna.

Dakle poanta je da imas izbor(i to pozamsni) , dok god imas izbor nitko te na nista ne sili.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 23:14 (microman).
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice