Apple uništava IFA-u

poruka: 241
|
čitano: 35.238
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple uništava IFA-u".
16 godina
protjeran
Apple uništava IFA-u

na tom IFA-u fali jedan Mamić koji bi potjerao to mucko đubre :D

Moj PC  
18 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
Mozda im sad krene prodaja taba ... koliko cujem do sad su ih prodali cak oko 20 000 http://mobile.pcmag.com/device2/article.php?CALL_URL=http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2392422,00.asp ... nije to lose, na 1000 iPada ode i jedan samsung, poklon u nekoj nagradnoj igri vjerojatno. :)

4 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Apple uništava IFA-u
grzzi kaže...
Mozda im sad krene prodaja taba ... koliko cujem do sad su ih prodali cak oko 20 000 http://mobile.pcmag.com/device2/article.php?CALL_URL=http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2392422,00.asp ... nije to lose, na 1000 iPada ode i jedan samsung, poklon u nekoj nagradnoj igri vjerojatno. :)

zasto ga se apple onda toliko boji ? mora sigurno bit neki super dobar razlog

14 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
grzzi kaže...

uzmi sve sto mozes i naguzi konkurenciju kad god smijes ?
16 godina
protjeran
grzzi kaže...
grzzi kaže...

uzmi sve sto mozes i naguzi konkurenciju kad god smijes ?

"smijes" mozda kratkorcno 

evo dat cu si slobode i postat cu Milan 

Ovo ce se Apple-u obit o jabuku (glavu)

16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Niko se tu nikoga ne boji, pricate ko mala djecica. Apple se izjasnio da na galaxy tabu ima nijansa plave boje koja je zasticena jer se koristi na iPadu. Zbog toga su ih tuzili. S obzirom da su tabovi povuceni, i nece doci u prodaju u njemackoj, neznam sto se vise o svem ovom moze reci osim da je sad vec gotovo. Istina bog da kako je gore navedeno od jednog forumasa da se prodaje 1 samsung na 1000 ipada, ali bezobzira sto je to mala konkurencija, apple se je hoce rijesiti pod svaku cijenu. Bilo da se uzasno drzi svojih patenata i zasticenih (cega sve vec ne od boja do uredjaja i tipkala ) ili da jednostavno iskoristava svaku malu priliku da smanji tudji market share svojih konkurenata. Na taj nacin sprjecava njihovo sirenje, a samim time i razvoj aplikacija za njih. Cime Apple visestruko dobiva. A sad je li to jako "nepristojno" od applea ili nije, u to se nebi mjesao, ali vidi se da gledaju na svaku sitnicu. Sto je tu je. Zna se da proizvodi ne prezivljavaju zato sto su najbolji u necemu nego zato jer su bili prvi i najrasireniji su.  Ista prica je npr. bila sa poretkom slova na tipkovnicama, bezobzira sto su mozda poretci slova na "Dvorak" tipkovnici bili bolji za pisanje, kako povijest kaze "qwerty" raspored je prevladao jer je prvi dosao i ljudima se jednostavno nije dalo prelaziti na novi oblik i raspored tipaka. To je jednostavno tako. Tako i za tablete izgleda, ko prvi njegova djevojka....Ili bolje receno sudski spor {#}.{#}

{| qu!ck_s!1\/3r |}
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 23:51 (Clone).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

/tar Apple

/spit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
grzzi kaže...

lol svako treca nagradna igra diljem svijeta ima ipad, ipod i slicno

onda sve lijepo zavrsi po oglasnicima

vazno se razbacivat prodajnim brojkama

kruha i igara

vruće je...
15 godina
Tonči kaže...

S obzirom da Jobsa više neće ni biti uskoro (nažalost), ovo je jedini način da Apple zadrži tržište još neko vrijeme. Za sada ih drži činjenica da je Jobs ipak tu negdje, ali odmah nakon Jobsove smrti Apple će se krenuti urušavati prilično strmoglavo.

Prosječan apple user nema pojma ko je steve jobs.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
Apple uništava IFA-u

Apple u svemu želi biti prvi, pa tako i u tužakanju drugih. Rambus, drž' gaće... {#}

Čvarci su bomboni od svinje

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Vijest je objavljena prije manje od 10h, a ima 5 str.komentara{#} Ako Apple radi reklamu Samsungu, kakvu tek vi reklamu radite Appleu svojim komentarima i zanimanjem za vijest?

Ovaj potez od Applea naravno nije lijep, ali nije ni od Samsunga da tako besramno kopira Apple gdje god stigne.

S druge strane tu su institucije koje omogucuju to Appleu i na njih bi se trebalo ljutiti, a ne na Apple.

Apple nebi radio takve stvari da ne može. Sud ili je nevaljao i zbog toga ce sam sud odgovarat nekom nadređenom, 

ili je jednostavno Apple doista patentirao neke stvari i ima osnove za tužbu. Zamisli ti cuda neviđenog, Appleu kao i svakoj drugoj firmi je do što

veceg profita i pri tome koristi i sud ako može. Baš su blesavi, jel? Trebali bi biti sveci poput Samsunga kojem nije do profita nego punih novcanika njegovih kupaca {#}

Ovo ce imati utjecaju na prodaju iPadova gotovo nikakvu. Sad iz "principa" (koji u slucaju kad Samsung besramno kopira ne postoje)

dio ekipe s IT foruma tipa Bug nece kupovat Appleove proizvode, ali kakav to utjecaj ima za neku XY osobu(vecina ljudi je takva) koja nije upucena u situaciju?

Ta osoba ce doci u ducan. Nece biti Samsungovih tableta, a iPad ce uzeti jer je dovoljno cula o njemu i cini joj se najbolji.

Nikakva reklama za Samsung. 

Sad jel se Apple boji Samsunga ili ne, to pitanje visi u zraku.

Neznam zašto bi se bojao konkurencije koja je do sad prodala tek 20 000 tableta i pocela nuditi svoje tablete uz televizore nebi li ih se riješila. {#}
O ostatku konkurencije ni da ne govorim, prodaje proizvode ispod svake cijene ne pokušavajuci zaraditi nego samo pokrpati gubitke {#}
Da, na kraju se moram složiti s vama -jadan je taj Apple i sav se us*o ko grlica zbog Samsunga {#}
Tekst clanka necu ni komentirati, ali opet, ipak je to komentar dana, pa je umjetnicka sloboda dozvoljena {#}

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
Moj PC  
4 20 hvala 0
14 godina
neaktivan
apoteka kaže...
grzzi kaže...

lol svako treca nagradna igra diljem svijeta ima ipad, ipod i slicno

onda sve lijepo zavrsi po oglasnicima

vazno se razbacivat prodajnim brojkama

kruha i igara

pa to je najvaznije dionicarima. u appleu su izgleda odlucili ici dzonom do kraja. u neku ruku razumljivo, prvi su napravili blockbustere na tim trzistima i probili led. Napraviti takve stvari znaci poduzeti veliki rizik i kladiti se u nesto sto nikom prije nije uspjelo ( smartphone bez fiz.tipkovnice, music store, app store, lanac fizickih ducana u ITju, tablet sa mobilnim osom etc etc ) . Appleov rast temelji se na prednosti koju sami stvore jer upadnu na trziste u kom se natjecu firme koje neznaju bi li kakile ili piskile i koje je potencijalno ogromno al u praksi u trenutku ulaza beznacajno. Zatim ga sami definiraju i stvore. Prirodno, nakon godine, dvije, tri, konkurencija najcesce u vidu vojske copycata ulazi na stvoreno trziste i sa vrlo malo invencije i nimalo rizika krene stancati kopije. Isprva bitno losije ali jeftinije, a pomalo sve slicnije i konkurentnije. Jos lakse kad im je apple uz to i platio kostanje razvoja pustih komponenti koje onda narucuje na stotine miljuna komada (samsung, lg, sharp, toshiba ... nikad ne bi izbacili svoj tablet da im apple nije ogromnim narudzbama isplatio tvornice i stvorio potencijalni visak jeftinih komponenti za svoje proizvode.) Ovaj put su odlucili odrzati tu razliku sto duze po cijenu nepopularnih sredstava (nama). Obicnom Joeu puca prsluk za ove parnice i za zdravlje SJ.
14 godina
neaktivan
grzzi kaže...
grzzi kaže...

"smijes" mozda kratkorcno 

evo dat cu si slobode i postat cu Milan 

Ovo ce se Apple-u obit o jabuku (glavu)

http://seekingalpha.com/?source=yahoo#article/291526-apple-s-expanding-global-reach/ Ovakve analize puno govore, ne trebas biti vidovit da bi ti bilo jasno da ce apple jos godinama samo povecavati svoje vodstvo. Medutim ukoliko ne inoviraju ponovno neko trziste u narednim godinama stagnirati ce. Matematika ipak kaze da su mirni barem nekoliko (do 5-6) godina. Nakon toga ce i dalje biti najveci ali treba viditi hoce li tim zaraditi svoje puste miljune. samsung se ipak pokazuje kao jak igrac. uzmi sve sto mozes i naguzi konkurenciju kad god smijes ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 14:30 (grzzi).
16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Vauuu koji komentari.

Kaj se vas tice ko koga tuzi? Tuze jedni druge radi svog profita a ne da bi nama korisnicima/kupcima bilo bolje.

Tuzi Apple Samsunga ili LG Nokiu nikog od nas se ne tice jer nemamo nista od toga

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Vijest je objavljena prije manje od 10h, a ima 5 str.komentara{#} Ako Apple radi reklamu Samsungu, kakvu tek vi reklamu radite Appleu svojim komentarima i zanimanjem za vijest?

Ako average joe nije pročitao ovu vijest, kako bi onda pljuvanje po appleu na forumu moglo biti reklama {#}

Baš me zanima koliko bi dobra reklama za apple bio tekst ove vijesti da se objavi u mainstreem medijima. {#} mislim da bi to bila win situacija za samsung

17 godina
Apple uništava IFA-u

Cek, jel vi to ozbiljno da ih tuze radi nijanse plave boje? Nisam pratio pa...

I am creationist. I believe man created god.

0 0 hvala 0
17 godina
Apple uništava IFA-u

Iskreno, u zadnje vrijeme me boli ku*ac 'ko koga tuži.

Kao da je to nama korisnicima bitno,

ja uvijek gledam gdje mogu bolje proć'.

Nebitno mi je dali kupujem Samsung, LG ili nešto treće.

Bitna mi je isplativost uređaja.

A Apple mi se u zadnje vrijeme posebno zgadio,

bezvezne tužbe, "marketing" (lik iz Apple ostavio prototip iPhonea 5 u kafiću) = hype prije izlaska itd.

Ne kažem da to drugi ne rade,

možda mi to ni nebi smetalo da nije svaki dan glavna vijest na Bug-u vezana za Apple i nove tužbe.

Koga briga, dosadili ste već s tim.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xbox360 Modder kaže...

bezvezne tužbe, "marketing" (lik iz Apple ostavio prototip iPhonea 5 u kafiću) = hype prije izlaska itd.

možda mi to ni nebi smetalo da nije svaki dan glavna vijest na Bug-u vezana za Apple i nove tužbe.

A što si ti?

Sam sebi kontradiktoran? "u zadnje vrijeme me boli ko koga tuži"..."a apple mi se u zadnje vrijeme zgadio, bezvezne tužbe"

Ako te nije briga zašto si utrošia vrime na ovaj komentar?

16 godina
Apple uništava IFA-u

Samo spomeni Apple i sljedećih 5 do 15 stranica slušaj prepucavanje o nečem što nema veze s temom nego koliko tko voli ili ne voli tu firmu,,, 

OT, nema tu anđela u pravnim bitkama. To je komercijalni sektor koji ne preže ni od čega s OBE strane. 

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Naravno da nema andela. Poanta je u tome da Apple eliminira konkurenciju, sto nama kao krajnjim korisnicima moze biti samo lose.
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
grzzi kaže...
nije to lose, na 1000 iPada ode i jedan samsung, poklon u nekoj nagradnoj igri vjerojatno. :)

Znate li koliki utjecaj na prodaju imaju volja/lijenost prodavača?

Znate koliko sam puta donio ljudima na stol pivo u boci jer mi se nija dalo točiti?

A tek kad vidite da na upit "Kakav mobitel želite" neuka starija žena kaže "Nešto na tač", prodavač odmah vadi iPhone.

Znači kad sam mamuran, prodam gajbu Zlatoroga.

Srijedom ne prodam niti jedno u boci, jer mi se da točiti.

Da li se svakome prodavaču u TComu/Vipu da objašnjavati što je Android (a brate njih ima pa dok se baba odluči), jednostavno izvučeš Phone i veliš to je ono što vama treba.

KAsnije nema zivkanja o problemima s modificiranjem jer će average  kupac iPhonea prihvatiti ograničenost, dok se na Androidu navučeš na milijon điđi miđi.

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
14 godina
neaktivan
wyks kaže...
grzzi kaže...
nije to lose, na 1000 iPada ode i jedan samsung, poklon u nekoj nagradnoj igri vjerojatno. :)

Znate li koliki utjecaj na prodaju imaju volja/lijenost prodavača?

Znate koliko sam puta donio ljudima na stol pivo u boci jer mi se nija dalo točiti?

A tek kad vidite da na upit "Kakav mobitel želite" neuka starija žena kaže "Nešto na tač", prodavač odmah vadi iPhone.

Znači kad sam mamuran, prodam gajbu Zlatoroga.

Srijedom ne prodam niti jedno u boci, jer mi se da točiti.

Da li se svakome prodavaču u TComu/Vipu da objašnjavati što je Android (a brate njih ima pa dok se baba odluči), jednostavno izvučeš Phone i veliš to je ono što vama treba.

KAsnije nema zivkanja o problemima s modificiranjem jer će average  kupac iPhonea prihvatiti ograničenost, dok se na Androidu navučeš na milijon điđi miđi.

što misliš zašto su otvorili svoj lanac shopova? Još jedna ideja za samsung.

15 godina
Tak ionak je Apple uvijek bio bahata kompanija i ostali su isti. Precijenjeni su, a za manje novce kupim Samsung koji pojede Ajsrot za dorucak.
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Wow, kakav članak ... za ovako nešto se Petricu najmanje Pulitzer smiješi ... jadan Samsung, šmrc, šmrc. Predlažem da otvorimo žiro račun na koji ćemo uplaćivat pomoć jadnom Samsungu, koji je, eto, sve napravio (dobro, ne baš sve, napravio je hardware, software je uzeo od nekog drugog, jednako tako "dobrog") ne bi li nama Hrvatima dijelio Tabove po proizvođačkoj cijeni ... i onda ga zli Apple zaskoči. Ili možda ne, možda bi ipak neku lipicu i zaradio na tim istim tabovima ... ma nee, ne bi oni, a i Petric kaže da su oni super-cool ...

Naravno nakon ovog članka očekujem da će Samsung trenutno obustavit isporuku svih komponenti za Apple iUređaje (ionako Apple propada, to su predvidjeli nepogrešivi forumaši, dokazani ekonomski stručnjaci, jer ko će više kupovat bilo šta od Apple nakon ovakvog, emocijama nabijenog, članka) ... ili možda neće ;) Jer, ne bi vjerovali, Samsung je isto korporacija kojoj je profit na prvom mjestu, boli njih u konačnici nježnik oće li se njihov NAND flash ugrađivat u Tab ili iPad, bitno je da se prodaje.

5 0 hvala 0
15 godina
jurica_m kaže...
Tak ionak je Apple uvijek bio bahata kompanija i ostali su isti. Precijenjeni su, a za manje novce kupim Samsung koji pojede Ajsrot za dorucak.

Misliš da samsung nebi tužia apple da nema za to osnovane sumnje?

16 godina
sirka666 kaže...
jurica_m kaže...

Ali Apple tuži Samsung bez osnovanih sumnji..

Mislim u toliko postova, nitko nije obrazložio čime to Samsung krši Appleova prava. Bio bi jako zahvalan kada bi to netko učinio.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina
Z3k0 kaže...

Wow, kakav članak ... za ovako nešto se Petricu najmanje Pulitzer smiješi ... jadan Samsung, šmrc, šmrc. Predlažem da otvorimo žiro račun na koji ćemo uplaćivat pomoć jadnom Samsungu, koji je, eto, sve napravio (dobro, ne baš sve, napravio je hardware, software je uzeo od nekog drugog, jednako tako "dobrog") ne bi li nama Hrvatima dijelio Tabove po proizvođačkoj cijeni ... i onda ga zli Apple zaskoči. Ili možda ne, možda bi ipak neku lipicu i zaradio na tim istim tabovima ... ma nee, ne bi oni, a i Petric kaže da su oni super-cool ...

Naravno nakon ovog članka očekujem da će Samsung trenutno obustavit isporuku svih komponenti za Apple iUređaje (ionako Apple propada, to su predvidjeli nepogrešivi forumaši, dokazani ekonomski stručnjaci, jer ko će više kupovat bilo šta od Apple nakon ovakvog, emocijama nabijenog, članka) ... ili možda neće ;) Jer, ne bi vjerovali, Samsung je isto korporacija kojoj je profit na prvom mjestu, boli njih u konačnici nježnik oće li se njihov NAND flash ugrađivat u Tab ili iPad, bitno je da se prodaje.

Drugi put bar stavi tagove <sarkazam> </sarkazam>, jer ovo je tako loše "sarkastično" napisano, da do zadnje rečenice nisam ništa skužio. Mislio sam da ti zastvarno.

EDIT.

Sve te IT tužbe su smješne. To je isto kao da sad Ford tuži Opel zato jer Opel ima naplatke iste boje kao i Ford i sl. Patentiranje IT stvari je jako loše izvedeno i lagano se može "abuse"-ati kako to sad radi Apple. Kao SW developer mislim da bi trebalo biti nekakve zaštite na SW, ali što se sve danas prodaje pod patente je smješno. Nijansa boje - to je dosta da kažem o tome.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 15:33 (dado2202).
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
sirka666 kaže...
jurica_m kaže...

Mislim u toliko postova, nitko nije obrazložio čime to Samsung krši Appleova prava. Bio bi jako zahvalan kada bi to netko učinio.

U prvoj tužbi zbog zaobljenih rubova :D

Sada su iskopali nešto u galeriji, iako svi Androidi manje više imaju istu galeriju.

15 godina
DamageHigh kaže...

Iskreno neman pojma oko čega je sad, vjerojatno neka glupost ko i obično, no očito im to prolazi na sudu...

17 godina
sirka666 kaže...
Xbox360 Modder kaže...

A što si ti?

Sam sebi kontradiktoran? "u zadnje vrijeme me boli ko koga tuži"..."a apple mi se u zadnje vrijeme zgadio, bezvezne tužbe"

Ako te nije briga zašto si utrošia vrime na ovaj komentar?

A zašto si ti utrošia para na iPhone ?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice