Drago mi je da u posljednje vrijeme se na BOL-u mogu prociati clanci i o Linuxu (iako i dalje mislim da su Mac useri jednako tako, ako ne i vise zakinuti, s obzirom na "market share") i pokazati siroj populaciji da postoje upotrebljive alternative, a po pitanju kucnih korisnika i bolje.
Rekavsi to, s obzirom da je naglasak clanka gasenje Windowsa 10 i potencijalni prelazak razocaranih Windows korisnika na Linux, Zorin OS, odnosno sve distribucije sa defaultnim Gnome DE, prema mom osobnom misljenju, ali i iskustvu, nisu najbolji savjet.
Predlozio bih vam da kao preporuku za prvo iskustvo sa Linuxom odaberete bilo koju distribuciju sa defaultnim KDE-om ili Cinnamon-om (npr. Kubuntu ili Mint) gdje sok tranzicije je minimalan.
Sucelje je prepoznatljivo, Dolphin (Windows explorer na KDE-u) je iznimno slican....
Gnome Shell je jednostavno prevelik skok i mogao bi potjerati dobar dio novih potencijalnih korisnika odmah u startu. Cak i ja, koji sam na Linuxu vec 20 godina, nisam se u potpunosti pomirio sa Gnome-om.