Gemini odbio igrati šah protiv Atarija 2600

poruka: 6
|
čitano: 9.488
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Gemini odbio igrati šah protiv Atarija 2600".
11 godina

Nije gemini odbio nego random statistička odluka. Jer Gemini ne odlučuje, nije svjestan.

LLM nikada neće moći igrati šah kao ni mnogo drugih stvari za koje je potrebna inteligencija ili dobro programiranje. Dobar primjer je i matematika, i ostale prirodne znanosti. Što mislite zašto se nijedna od tih tzv AI kompanija ne hvali mega ultra rezultatima u prirodnim znanostima?

Idiotizam koji nam guraju niz grlo, da će evolucija ići LLM -> AGI je samo markentiški trik u balonu zvan AI. Sve tzv AI kompanije ni ne znaju kako bi AGI trebao izgledati, kako bi trebao funkcionirati, a najmanje kako do njega doći. Sva predviđanja i "samo što nije" su najobičnije laži na kojima zgrću miljarde.

Da ne ispada da sam tu neki zaluđeni anti AI fanatik, nisam. LLM ima svoju uporabu u svojim ograničenjima. Kao i fantastični razni stable diffusioni, video generatori i slično. 

Nadglednik dina
Moj PC  
14 0 hvala 3
7 godina

Nije probem, izgradit će guglo još koji datacentar veličine Manhattan-a

7 0 hvala 0
14 godina
Re: Gemini odbio igrati šah protiv Atarija 2600
Današnji šahovski kompjutori daleko nadmašuju bilomkoji do sad izmišljen. To je toliko otišlo naprijed da Magnus Carlsen sam za sebe kaže da nema šanse protiv vlastitog mobitela. AI nije šahovski engine i nikad neće biti.

1 0 hvala 0
14 godina

UI, stvarno nemam komentara koliko je umjetno ustvari još uvijek u povojima odnosno pelenama, usranim !

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Zapravo glavna poruka ovog događaja je da je sam Gemini "svjestan" svojih ograničenja. 

Ni jedan LLM nije namijenjen igranju šaha, pa zapravo nema šanse ni protiv jednostavnijih šahovskih programa. Pogledajte koji video poznatog šahovskog vlogera Gotham Chess u kojemu LLM-ovi igraju šah i povlače nemoguće poteze. Ludo, šašavo i zapravo bez veze s pravilima šaha. 

No, postaju sve bolji u onome čemu su namijenjeni. 

Moj prvi susret s ChatGPT-om, kad je bio predstavljen prije koju godinu bio je prilično smiješan. Nisam znao što ga pitati pa sam napisao otprilike "koja je sedma decimala broja pi". I odgovorio mi je krivo! Kad sam ga upozorio da je odgovor pogrešan, ispričao se (!!) i dao točan odgovor. 

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Gemini odbio igrati šah protiv Atarija 2600
Macumba kaže...

Zapravo glavna poruka ovog događaja je da je sam Gemini "svjestan" svojih ograničenja. 

..

-feeling, da nije gemini-ai svjestan, nego vlasnici loše reklame.. suprotno od win-win, mogu samo izgubiti.. i eto 'svijesti'. .. svijest vlasnika-interesa, ne ai-calculatora ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice