Asus eee pc 1001ha,windows 7,1gb ram i Mozilla šteka ko' luda svako malo not responding
Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
Asus eee pc 1001ha,windows 7,1gb ram i Mozilla šteka ko' luda svako malo not responding
Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
koja je verzija mozille?
moja verzija 7.0.1
problem se opet pojavio, uzimam palicu namjestim je pred monitorom i HOMERUN .. LOL
decki opet isti problem, haklam si online igrice i oci si poslusat stvar na youtubu kad ono brejk = procesor radi na 100% i sve steka.
-ccleaner sam bio upalio,defragmo disk i to oba, nezelim nikakv drugi browser nego ovaj od lisice jer mi neke igre ne rade u ostalima broswerima,tako da preklinjem za pomoc prije nego li puknem i bacim cijeli komp na dvoriste LOL :)
1. ccleaner i defragmet nemaju apsolutno nikakve veze sa ovime sto ti se dogada, niti ti ikako mogu pomoci s time.
2. Koja igra? Ako nije problem daj link. Pazi nije isto dere li ti 100% CPU dok igras Flash igre, ili Firefox odmah na startupu okupira cijeli CPU sam od sebe.
3. probaj iskljuciti out of process plugin tehniku za flash plugin, to ces napraviti ovako
u address bar ukucaj:
about:config
lupi enter.
Kada ti izleti sigurnosno pitanje, reci mu da te svejedno pusti. Tada u filter box kucaj "dom.ipc" (bez navodnika) kako bi dobio postavke koje te zanimaju.
dom.ipc.plugins.enabled postavi na false (dvoklikom)
dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll postavi na false
Zatvori Firefox i sve njegove prozore, te ponovno pokreni Firefox. Provjeri da li se popravio problem, ako nije ponovi ovaj postupak i vrati obje postavke na true.
4. Ako tocka tri nije pomogla probaj iskljuciti hardversku akceleraciju, ponovno restartiraj Firefox i provjeri da li je problem nestao.
5. Ako ni to nije pomoglo kucaj u address bar "about:support" (bez navodnika), imas tipku "copy all to clipboard", klikni to i zalijepi nam ovdje na forum.
EDIT: Mozes otici i na about:plugins stranicu pa nam kopirati i podatke koji se tamo nalaze. (ta stranica nema copy tipku pa ces jednostavno morati sve oznaciti i kopirati). Ako ti bug forum ne bude dozvolio postanje toga sto si kopirao (post sadrzi nedozvoljen html kod), onda prije nego postas taj tekst samo ga oznaci i klikni na "ponisti oblikovanje" ili ga zalijepi u notepad, pa ga kopiraj odande ponovno.
A mozes i isprobati Firefox 8 koji je trenutno u beta verziji (meni se niti jednom nije srusio, a koristim ga od pocetka bete).
Nemaju virusi veze sa time,vec je procesor pre slab (spor)
Ne tvrdim da imaju ili nemaju veze,ali hebo ga ja ako je procesor toliki srot da ne moze Mozzilu pokrenuti,osim naravno ako nije na bilo koji nacin ostecen!
Ja sam imao AMD-a 1.9,na parni pogon,nikakav dual core,1 GB ram.....ma letio je u Mozzili,tako da....
Bog zna koliko se procesa vrti u pozadini,startup programa,virusa......
Ma cisto sumljam da je proc kriv!
Za obicno browsanje taj procesor uopce nije preslab. Pokretao sam Firefox i na duplo slabijim procesorima. Druga stvar je ako on voli haklati Flash igre. Flash je vrag neoptimizirani. Ali opet onda, on tvrdi da se taj problem poceo pojavljivati tek prije par tjedana. Znaci nesto se promijenilo i od tada mu ne radi kako treba...
meni flash bolje radi na chrome-u, firefox mi se ruši te je jako usporen od izlaska 5-ice.
Još prije mjesec dana sam u našim uredima zamjenio mozillu za operu,na 8 kompjutera sa mozillom isti problem 100%CPU,jeste da su stariji kompjuteri ali nema se vremena rješavat' tuđu aljkavost (mozilla).
ja sam davno imo amd durron prahistoriski proc.. takt 1.8 ghz ram:896 mb i grafa ati radeon 9600 pro 128 mb pa je sve ok bilo sa firefoxom.
Firefox blokira ko lud,ako odem na BUG.hr onda zablokira onaj kruzic i kaze ''Ne Reagira'' ali sad koristim Chrome.Definitivno je brz,brz pri pokretanju i sve...
to se meni dogada svaka 2 mjeseca...samo izbrisi pa je instaliraj ponovo i kad te pita za uvoz necega iz drugih browsera koje imas samo klikni na ne uvozi nista
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Evo ja sam na Chromeu i sve je brzo kod njega...U svako slučaju BOLJI OD MOZILLE
evo decki ja upalim si svoju igru nemexia.com.hr , youtube dok halam da slusam nes i treci tab mi otvoren fejs na naslovnici i mali steka ko lud...ali zasad je oke pa pretpostavljam da ce kasnije opet podivljat..inace instalirao sam si program system explorer koji mi radi u traybaru i pokaziva mi stanje procesora a taj programcek ne trosi apsolutno nista...vi koji imate chrome ajde probajte upisat u google ovu igru nemexiu.com.hr i probajte da vidite dal ce raditi jer sad sam se sjetio da su igru poboljsali na noviju verziju pa ce mozda i raditi premda oni preporucuju mozillu za igranje...probao sam prije sa chromom ali nije radilo pa treba sad probat :)
Inace ovu kofiguraciju od kompa koju imam ne upotrebljavam za nikakve igre tipa call of duty,NFS i slicno nego samo za surfanje.
E sad bi bilo cool kad bih nasao program koji ce mi reci zasto u procesima mozilla muci procesor :)
Kod mene ništa ne šteka,sve ok igra se normalno učitala.Sve ono što radi na Firefoxu radit će i na Chromeu jer Chrome podržava HTML,HTML5,CSS,CSS3 i WebGL to je za sada sve...tak da se ne brini da ti ta igra neće radit...
Evo ja sam na Chromeu i sve je brzo kod njega...U svako slučaju BOLJI OD MOZILLE
ma chrome je sveta krava.. -_-
ma chrome je sveta krava.. -_-
U svakom slučaju BOLJI OD MOZILLE
evo decki ja upalim si svoju igru nemexia.com.hr , youtube dok halam da slusam nes i treci tab mi otvoren fejs na naslovnici i mali steka ko lud...
Ajde ovako.
Otvori nemexiu i klikaj malo (samo nemexiu i nista vise). Pogledaj koliki ti je CPU usage.
Nakon toga u drugi tab otvori youtube i pusti glazbu koju inace slusas. Sada opet pogledaj CPU usage.
I zadnja stvar u treci tab otvori facebook i pogledaj sada CPU usage.
(znaci na kraju sveukupno imas samo ova tri taba otvorena)
Ako zelis pomoc postaj ovdje rezultate. Instaliras bezveze kojekakve programe za mjerenja, a ne sjetis se izvrsiti niti ona osnovna mjerenja sa najobicnijim taskmanagerom.
U svakom slučaju BOLJI OD MOZILLE
"Bolji" je relativan pojam i podlozan osobnoj interpretaciji. Ako ne mozes pomoci sa ovim Firefox problemom (ne, savjetovanje promjene browsera nije rjesavanje problema) onda si offtopic.
Flash player ubija stare jednojezgrene procesore.
Ma ubija on sve procesore, samo se na novima to manje primjeti... 
tko ubija? flash player ili aplikacije napravljene u flashu?
Dolazi mi jedino na ideju da gledas HD 720 ili 1080p, a kako ja ivo rekao i flash tu ima svoje prste, a za fejs pak neznam..ali ipak ti nebi trebalo toliko stekati..
A ovi koji toliko preporucuju chrome, shvatite da ovdje nije rijec o brzini browsera, firefox nije takav sam po sebi, nego ima neki problem, chrome mozda je malo brzi, ali sigurno nije fenomen, svaki browser ima svoje prednosti i nedostatke..
Ja sam na Operi i meni je super, prije bio na firefoxi i takodjer super, nedavno instalirao chrome i jednostavno mi nepase..
Nemojte davati subjektivna misljenja..
Ne tvrdim da imaju ili nemaju veze,ali hebo ga ja ako je procesor toliki srot da ne moze Mozzilu pokrenuti,osim naravno ako nije na bilo koji nacin ostecen!
Ja sam imao AMD-a 1.9,na parni pogon,nikakav dual core,1 GB ram.....ma letio je u Mozzili,tako da....
Bog zna koliko se procesa vrti u pozadini,startup programa,virusa......
Ma cisto sumljam da je proc kriv!
Nitko nije rekao da nemoze pokrenut firefox,ali taj procesor je preslab da bi vrio windowse i FF i jos plus par stvari jer ce se vecinu vremena kurit na 100%
Pogotovo na onim stranicama di ima puno flasha
''što kolje, koga...'' 
-osnovna stvar je CPU, on izvodi sve. Aplikacije (novije) su normalno optimizirane za novije CPUe, tj, jezgre, koje imaju (za razliku od starih) nove MMXe (SIMDove,SSE.4.1..), pa onda i količina L-1/2/3 cachea, tek nakon tog dolazi pitanje količine jezgara ili frekvencije rada. Usporedba P4-Nothwood na 2.6GHz, će za dekodiranje videa trebati dvostuko vrijeme u odnosu na novu generaciju npr Celerona Exxx (wolfdale i novije jezgre, koji su prije godinu bili pod imenom Pentium).
-sve aplikacije koje ovise o HW transkodiranju, identična situacija s igrama i VGA...
Naravno da browseri kao multimedijalne aplikacije, pa još flash.. traže nove generacije, nema smisla optimizirati (kompilirati) ih za stare platforme (manje RAMa itd). To je stvar proizvođača, njemu je primarni interes da aplikacija radi maximalno brzo-efektno. Korisnik sa slabijim hardwareom, može kao u igri sniziti 'kvalitetu' prikaza u slučaju browsera recimo isključiti sve formate osim txt prikaza. To je nekad bilo iskoristivo, danas više ne jer su sadržaji postali 'multimedijalni' za razliku od samog txt-a (čisti html). Kao usporedba (na što mislim) je npr AERO... funkcionalnost OSa i izgled. ...
To sve zajedno daje ogromnu razliku. Pogotovo ako korisnik nema optimiziran OS (izbačeno nepotrebno smeće, utilsi, BHO-i, searchevi.., njihov učinak je jednak virusu-malwareu..).
Više jezgri (ili MHz) samo omogućiju istovremeno glađe izvršavanje više aplikacija (tj. procesa).
- Dva je uvjek više od jedan. Više ne znači brže. (izuzetak: null 2>&1)
citam vas text sto pisete i odlucim upaliti youtubu za nekom stvari i grc procesor skoci na 100%.....ugasim youtube i opet sve oke procesor radi manje tj neznatno manje na oko 10%..sad dok vam ovo pisem upravo je on na 100 % opet i task manager kaze da je to problem zbog mozille (a upaljena mi je samo ovaj forum)....jest da je chrome brz u sto sam se i sam uvjerio ali bih htio rijesiti ovaj blesavi problem sa mozzilom :)
citam vas text sto pisete i odlucim upaliti youtubu za nekom stvari i grc procesor skoci na 100%.....ugasim youtube i opet sve oke procesor radi manje tj neznatno manje na oko 10%..sad dok vam ovo pisem upravo je on na 100 % opet i task manager kaze da je to problem zbog mozille (a upaljena mi je samo ovaj forum)....jest da je chrome brz u sto sam se i sam uvjerio ali bih htio rijesiti ovaj blesavi problem sa mozzilom :)
Ja mislim da je to nemoguće.Većina ljudi je zbog toga prešla na drugi browser...
ja sam preso sa mozile na chrome... razlika je nebo i zemlja.