eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.310
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

dobra vecer svima.

imam pitanje. dali je moguce (cuo jesam, ali nisam siguran dali je to stvarno istina) da narucim iz njemacke robu i da navedem adresu od poste u sloveniji i  samo stavim moje ime i prezime? dali bi posta cuvala taj paket?

jer tako bih kupio robu u vrijednosti od manje od 1000kn i dosao u slo i tamo podigao paket i presao "legalno" s autom granicu...

dali je to netko napravio?

http://www.kava.hr

0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav,
zanima me kupuje li netko NBA dresove na ebayu i kakva su mu iskustva? Nije mi bitno da budu aktualni dresovi, dapače, rado bi uzeo neke starije. I vjerojatno replike jer su dosta jeftinije, iako se može uhvatit i pokoji original, posebno na aukciji.
Zanima me znate li nekog sellera koji je potvrđeno dobar i s dobrom ponudom? I ima li problema s carinom? Ne bih naručivao više komada odjednom upravo zbog toga.
Ako znate još neku stranicu sa dobrom ponudom, molim vas preporučite.
Gledao sam na iofferu, postoji nekoliko sellera, ali nakon što sam im poslao nekoliko upita, ne čine mi se pouzdani. {#}

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
14 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Takve slušalice su loša kopija, ne vrijedi ih ni kupovati jer su stvarno loše. {#}

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
15 godina

moze mi neko preporucit neke do 100 kuna al da imaju dobar zvuk ? in ear

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dombak1608 kaže...
nul-3 kaže...

Takve slušalice su loša kopija, ne vrijedi ih ni kupovati jer su stvarno loše. {#}

Sad kažeš, već sam ih naručio.

R.I.P. Mentalist (2012) lzgr (2012) Che Guevara (1967)
14 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Sad kažeš, već sam ih naručio.

Nisam vidio prije.

17 godina

Moze ko rec sta ovo znaci

We were not able to process your payment.

Please check out again and try a different credit card or bank account for your PayPal payment.
    If you're still having problems, contact PayPal customer support.

pokusavam platit stvari i to mi javlja vec par dana,kartica je prije normalno radila.Zvao sam banku kazu da nije blokirana novca isto imam vise nego dosta.Inace radi se o visi electrone(pbz).

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Please check out again and try a different credit card or bank account for your PayPal payment.

pokusavam platit stvari i to mi javlja vec par dana,kartica je prije normalno radila.Zvao sam banku kazu da nije blokirana novca isto imam vise nego dosta.Inace radi se o visi electrone(pbz).

Kontaktiraj PayPal službu.

14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

men je to bacalo kad nismo imal dosta novca na kartici..probaj gore uplatit neku malu svotu novca da ti se kartica ažurira

Music and nothing else metters
13 godina
neaktivan

evo imam jedno pitanje u vezi ebay-a ali molim da mi odgovore samo oni koji bas imaju iskustva s tim. gledam malo po ebay-u i vidim pun kufer web camera (10,20, 30mp ko fol sa 6 led-a) sve po par dolara. e sad me zanima dali je itko narucivao takve web camere, valja li to sta.

fala ljepo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako ide carina i porez sa naočalama, riječ je o gamerskim Gunnar optici naočalama. Pa eto sitan je paket pa ima li šanse da izbjegnem dodatne troškove, pošto su i ovako jako skupe.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Kako ide carina i porez sa naočalama, riječ je o gamerskim Gunnar optici naočalama. Pa eto sitan je paket pa ima li šanse da izbjegnem dodatne troškove, pošto su i ovako jako skupe.

Ide ti carina i pdv.

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
cekaj sta ima posebno u tim naocalama da su tako skupe?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
domac5 kaže...
cekaj sta ima posebno u tim naocalama da su tako skupe?

Marka su

14 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Vjerojatno će cariniti.

Em su korištene, em ne idu za hrv...

15 godina
em su ruznije
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislio sam samo na model :D

Mada sad vidim da je model iste cijene

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

pas101 kaže...
Bernard Huky Hux kaže...

Ide ti carina i pdv.

Dakle na tu cijenu= sa poštarinom 500kn. bi li bilo dosta 200 kn za slučaj da me carine? Ili bi me carina više koštala?

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
16 godina

Tenisice converse, jel ima neka online trgovina s koje se isplati narucit te tenisice da opet ispadnu jeftinije nego kod nas (msm na ukupnu cijenu nakon carine) ja sam mal trazio na netu i nisam bas zadovoljan nađenim rezultatima, kod nas su cca 430 (ako ne grijesim) dal da ona kupim kod nas il se moze nac nesto i na netu,, i naravno orginal..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

me neces nac jeftinije imas svako malo akcija nekih mislim da ih mozes kod nas i ispod 300 nac

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

me neces nac jeftinije imas svako malo akcija nekih mislim da ih mozes kod nas i ispod 300 nac

Slažem se, osobno svake godine čekam popuste kod nas pa kupim za cca 200kn.

Please state the nature of the tehnical – oh... it's you.
16 godina

JOs jedno pitanje, prijateljica zeli da joj narucim knjigu sa ebay-a dal na to ide nekakva carina il neki troskovi, il je normalno ko i za ostalu robu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
MarioVk kaže...

JOs jedno pitanje, prijateljica zeli da joj narucim knjigu sa ebay-a dal na to ide nekakva carina il neki troskovi, il je normalno ko i za ostalu robu?

Čitaj pravilnik! http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P5

Nema carine za knjige (tj. carinska stopa je 0%). Sve ostalo vrijedi kao i za ostalo - ako naručiš paket s robom skupljom od 160 kn, plaćaš PDV (plus druge troškove nastale zbog carinjenja).

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
pas101 kaže...

Definitivno. Ali samo PDV.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina

Moze mi neko naci Haupauge HD PVR i stavit link

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
assassin 002 kaže...

Moze mi neko naci Haupauge HD PVR i stavit link

al je nešto skupo :P LINK

15 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...
Bernard Huky Hux kaže...

pas101 kaže...
Bernard Huky Hux kaže...

Ide ti carina i pdv.

Dakle na tu cijenu= sa poštarinom 500kn. bi li bilo dosta 200 kn za slučaj da me carine? Ili bi me carina više koštala?

Bilo tko! :) Hvala!

17 godina
moderator
Bernard Huky Hux kaže...
Bilo tko! :) Hvala!

Znaš računati s postocima, ne? Ne znam koliko točno je carina, odnosno u koju točno kategoriju spadaju - gledaj ovdje: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18

Pretpostavljam da bi carinska stopa bila 10-12%. Recimo da je 12% - to znači da vrijednost pošiljke pomnožiš s 1,12. Na to ti još ide PDV od 25%, dakle maloprije dobivenu vrijednost pomnožiš još s 1,25.

Edit: na sve to računaj još dvadesetak kuna - 9,5 kuna za pismo koje ti pošalju doma, 9 kuna za carinenje paketa i naknada za transakciju u pošti za plaćanje carine (sad nisam siguran, mislim da me to koštalo 5 kuna, ali zaista se ne sjećam više - možda je bilo dvije kune).

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 0:33 (mbaksa).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice